Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS 2009 - Hangi Pati Nereyi Kazandı

wildpervert

Öne çıkan mesajlar

Deacon said:

Goarth said:

Boğaziçi vs diğer üniversiteler tartışmasına research vs girmiş ama şöyle bir gerçek var bugün özel sektöre başvuru yaptığında master,vs yoksa lisansın boğaziçi haricinde bir yerde ise (ODTÜ hariç) malasef çok ciddiye alınmıyorsun ondan daha fazal tartışmaya gerek yok...

naptın sen ya :/ itüdür, sabancıdır, koçtur, bilkenttir... ayrıca bazı okulların bazı spesifik bölümlerdeki başarısı, insanın kendini yetiştirmesi, şirketlerin mülakat yapması... hiç mi önemi yok :/

o okullar haricinde ve bir kaç tanesi haricinden mezun değilsen... mülakata bile giremesin.. artık olay biraz markaya döndü ne kadar kendini geliştirirsen geliştir o diplomayı aldın yer bu iyilerinden biri değilse malasef...

Prawler staj demişsinde Türkiye'de stajların çoğu torpille döner oda olmasa fazla ciddiye alınmaz, iş ayrı,staj ayrı
Sosyal ağlarda paylaş

Goarth said:

Prawler said:

Benim staji yaptigim yerde calisanlardan bahsediyorum ben.
Benim gibi staj yapanlardan degil.

Staji bir pozisyon olarak degerlendirmiyorsun herhalde?

işe girip deneyim sahip olduktan sonra o farkların bir önemi yok ama işe girmeden önce malasef fark ediyor..

Abicim ise girerken ayirim yapiyorlar diyorsun.
Ben de diyorum ki ayirim yapiyorlarsa bu kadar farkli uniden bu kadar adami neye gore seciyorlar? Kriterleri sadece okul degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Dark_Soul said:

benim salak kuzende 340 küsür puanla bilkent bilg. müh. girmiş(burslu değil tabi).Yani o kadar puan alıp da özel üniye gitmek salaklık bence,yüzünede söledim :D

yaa benim salak kuzen de bilkent bil müh. girdi.O değil tatilde biriyle tanıştım onun kardeşi de aynı bölüme girmiş.Kaçar kaçar alıyolar anlamadım
Sosyal ağlarda paylaş

codename_curse said:

boğaziçi fizik

ohhh :) ilk sene it gibi çalışır halledersin, 2. senede hayvan gibi kasarsın hallolur ama 3. sene hayatına yeni bir boyut katıcak it gibi çalışsanda bazı şeylerin olmadığını anladığın zaman işte bu döneme tekamül edicek.

kuantum mekaniği çalışırken ,potansiyel sonsuz kuyularda kaybolduğunda bu kelimelerimi hatırlarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

@goarth

valla staj konusunda okula fln bakmıyorlar pek bakacak olsalar mercedes staja kocaeli metalurji mezunun değil de itü metalurji mezunun alırdı

bu kocaeli mezunu arkadaşım da stajdan sonra çalışan olarak kaldı 1,5-2 yıldır mercedes satın almada çalışıyor

bir örnek daha istanbul bilgisayar müh okurken ibm de staj yapan kuzen yarısı abim mezun olur olmaz ibm e girdi bir sene sonra turkcell e geçti şu anda hollanda da kaldı ki istanbul bilg müh.. itü değil bü deil

yani benzer durum çoğu yerde var zaten staj dediğimiz şey bir yerde çalışma yerine de geçebiliyor, bir gün stajyer olan ertesi gün çalışan olabiliyor

iş okuldan ziyade adam da bitiyor biraz.. özel sektör staj vs olaraktan deneyime çok bakıyor.. buradan müh gibi bölümlerde okuyan arakdaşlara sesleniyorum auto-cad öğrenin.. ustası olmasanız bile en azından adamlar önünüze bir parça koydumu çizebildiğinizi göasterecek kadar bilin.. sırf yeteri kadar staj deneyimi olmadığı için her gün 20-30 kişinin cv sini çöpe atıyorlar

ben o gazla şimdi bir kobi ye girdim iyi götü ağzını burnunu kırıyorum bürokrasinin ehe

ben yandım siz de yanmayın.. ya da yanın amk bana ne lan
Sosyal ağlarda paylaş

abi alınan öğrenim ile mesleklerin ne alakası var. çevreniz iyidir işe girersiniz. torpiliniz vardır işe girersiniz. işle ilgili artılarınız vardır işe girersiniz. adam sizi sempatik bulur işe girersiniz.

hii tabii ki okulların verdiği diplomaların birbirlerine karşı göreceli üstünlükleri var da sonuçta hani kimse büyük bir şirketin ceo'luguna oynuyacam ben diye takılmıyor. rahat olun. sevebilceniz bir şehirde ve bölümde okuyun. kaldı ki aldığınız öğrenime dair iş yapacaksınız diye bir kuralda yok. hatta türkiye'de tersi bile geçerli denilebilir. herkes herşeyi yapabiliyor. yeter ki akıllı olun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...