batuhan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Arkadaşlar piyasadaki meyveli sodalara bakıyorum.Bir çoğunda farklı farklı şeyler yazıyor.Kiminde meyveli soda, kiminde mineralli meyveli içicek kiminde meyveli maden suyu.Nedir bu olayın özelliği içindeki maden suyu dediğimiz miktara göremi şekilleniyor.
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 maden suyu dediğimiz zaten mineralli bir içecek olan sodadır.
elaidi Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 on yüz bin milyon baloncuk var bi de.
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 maden suyu, doğadan çıkarılıp işlenen içecek. mineralli su, yapay ortamda üretilen katkılı su.
huun Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 soda, çeşme suyuna karbondioksit basılmış çeşme suyudur. maden suyu, toprağın derinliklerinden bize gelen doğa ananın içine karbondioksit bastığı kuyu suyudur. mineralli içecek, işte bu fazlasıyla zorlama bişey sanırım. ne olduğu hakkında hiç bir fikrim yok. bul türk gıda kodeksini, yazar orda detaylar.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 huun'un ve fistan'ın dediği gibi. maden suyu direk doğadan çıkartılıyor. soda ise yapay olarak üretiliyor. her ne kadar "maden suyu" dediğinde soda, "soda" dediğinde maden suyu verilse de arasında fark oluyor. mineralli içecek dedikleri ise yeni çıkmış. şöyle ki, bizim "su" olarak içtiğimiz şeyler aslında maden suyu gibi doğadan, kaynağından alınıp paketleniyor. işlenmiş içme suyu ürettiler, paketin üstündeki kahverengi şeritten anlıyoruz. atık sularından veya denizden arıtılarak üretilen su bu. su gibi içiyorsun bunları. ama normal sudan farkı içinde minerallerinin olmaması. yani normal su kadar sağlıklı değil. normal suya benzesin diye içine ekstra mineral konulanlar da "mineralli işlenmiş su" veya "mineralli içecek" oluyor.
Archangel_ Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 maden suyunun direk doğadan çıkmış halinde karbondioksit yok ama sanırım, eskişehir-bursa arasında sanırım kınık ın şişeleme tesislerinde her musluktan şişelemede kullandıkları su akıyor ve karbondioksitli değildi ?
Tripling Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Birde fazla meyvalı soda içmenin ne zararı olabilir? Böbrek taşı yaptığı doğru mudur ? Günde 3-4-5 tane içiyorum da.
yav Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 demin sarıkız içtiydim, üstünü okudum bu topicten sonra doğal mineralli su yazıyor wtf
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 yav said: demin sarıkız içtiydim, üstünü okudum bu topicten sonra doğal mineralli su yazıyor wtf e yazdım ya yukarı
batuhan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Kızılayın meyveli maden suyu yazıyor.Msl arada fark anlaşılıyor freşanınki gibi.Danone var rezalet.
Emaleth Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 "maden suyu" kaynaktan mineralli fışkıran doğal bir içecektir. "soda"ya hava basılır.
Öne çıkan mesajlar