Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

%100 Portakal Suyu?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
beyler şuan meyve suyu içidumda. kutuda dikkatimi çekti. üzerinde kocaman "%100 Portakal Suyu" yazıyor ama yanını çevirdiğimde. küçükçe "su, portakal suyu konsantresi ve portakal lifi" yazıyor.ve bunu yapan firmada Pınar.

Bu resmen tüketiciyi kandırmak değilmidir?
Nereye Şikayet etmem gerekir?
Mesaj tarihi:
internette şunu buldum;

said:
Konsantre meyve suların hiçbir faydası yoktur..

Bu konsantre meyve sularına genetik olarak modifiye edilmiş soya yağlarıda kullanılmaktadır. MEyve suyunda yağ ne arar diye düşünmeyin malesef gerçektende var. Bilindiği gibi Türkiye ye gelen gıda ürünlerini Dünya standartlarında bir denetim olmadığından özellikle Güney Amerika kökenli Soya ürünleri ve yağları Türkiye ye SORUNSUZ!!! rahatlıkla girmektedir. Soya yağı nerdeyse her türlü gıda var. Ülker bile ürün yelpazesine soya ürünlerini katmıştır.. Soya çıkolata çeşitlerinde rahatlıkla kullanılmaktadır.

Konsantre Meyve Suları dişleri çürütmektedir. Konsantre MEyve Suların şekeride tabiki MEyve Şekeri olmadığınıda belirtmek gerekir...
Şöyle bir genellemede yapılablir. Soya unu yağı eti... bulunan ürünleri(çikolata, konserve yemekler, meyve suları..) yemeyin yedirtmeyin...
Mesaj tarihi:
organik olmayan meyve suyunun bir anlamı yok ki zaten.

amerikanın fil gibi olmasında bu meyve sularının katkısı büyük. içmeyin, içirmeyin.
Mesaj tarihi:
Şikayet etsen hiçbir işe yarıyacağını sanmıyorum. %100 portakal suyu derken %100 doğal ,%100 zararsız veya başka bi şekilde kastettik diyip çok rahatlıkla kıvırabilirler
Mesaj tarihi:
elite naturel firmasının %100 nar, %100 karadut suları var. gerçek meyveden sıkma, hafif filtrelenmiş, çok lezzetli.içindeki meyve de hormonsuz mesela.

Aynı markanın organik sertifikalı elma suyu da var ki, baya iyi. bu markanın meşrubatlarını gonul rahatlığıyla içmenizi, yapay-çakma meyve suları ve glikoz şuruplarından kaçınmanızı tavsiye ederim.
Mesaj tarihi:
cihant said:

Şikayet etsen hiçbir işe yarıyacağını sanmıyorum. %100 portakal suyu derken %100 doğal ,%100 zararsız veya başka bi şekilde kastettik diyip çok rahatlıkla kıvırabilirler

Böyle bişey mümkün değil. Çünkü Türk Gıda Kodeksine göre isimlendiriliyor onlar.

Mesaj tarihi:
pınar gibi büyük bir firma, %100 meyve suyu yazıp da %100 meyce suyu vermemek gibi birşey yapmaz. yapamaz. mlyon dolarlık işler ve yine milyon dolarlık anlaşmalarla imzalanıp kontrollerden geçirilerek yapılan şeyler bunlar. ufacık bir yazı yüzünden deli dehşet tazminat ödemeyecek kadar akıllı olmasalardı bu kadar büyüyemezlerdi. bir şekilde %100 portakalsuyudur o..
Mesaj tarihi:
Dragonmax said:

pınar gibi büyük bir firma, %100 meyve suyu yazıp da %100 meyce suyu vermemek gibi birşey yapmaz. yapamaz. mlyon dolarlık işler ve yine milyon dolarlık anlaşmalarla imzalanıp kontrollerden geçirilerek yapılan şeyler bunlar. ufacık bir yazı yüzünden deli dehşet tazminat ödemeyecek kadar akıllı olmasalardı bu kadar büyüyemezlerdi. bir şekilde %100 portakalsuyudur o..

böyle kestirip atmamak lazım. milyon $'lık şirketinde eli her kontrol eden firmaya gayet uzanabilir.
Mesaj tarihi:
Şu ana kadar içtiğim en iyi %100 meyve suları cappy meyve suları. Konsantre yok içlerinde , su ve meyve suyu var okadar. İçinde koruyucu madde varmı bilmiyorum ama olsa da olmasa da benim için farketmez. Konsantr ve şeker olmasın içinde yeter.
Mesaj tarihi:
Cappy %100 Portakal Suyu. Kahvaltıda içmeden kendime gelemiyorum.
Nektar kesinlikle almayın. Genellikle %35-40 kadar meyve vardır.

Konuyla alakasız ama Margarin(böyle mi yazılır)'de yemem. Margarinli yemekte yemem. Margarin kadar sağlıksız başka bir yağ türü yok.
Mesaj tarihi:
Yahu tadını ama sadece tadını, iyi peki bir de markasını begeniyorsanız icin gitsin, ne olacak.. %100'mus, %47.5'mis.. Sanki tum o meyveler -hani tum firmalar saglıgımızı dusunuyor ya, bize saf meyve suları ile beslemek icin kendilerini paralıyorlar ya- dogal tohumdan alınmıs, saga sola ihrac edildikten sonra kalan ve istenmeyenleri degerlendirmek icin yapılmamıs, gercekten saglıklı meyveler.. (Hormon, tarım ilacı, ve en güldügüm organik geyiklerine girmeyecegim bile)

Sehirde yasarken genetigiyle oynanmamıs, o yuzden yarın bir gun benim genetigimle de oynayamayacak, gercek tohumdan elde edilmis, raf ömrü 6 ay degil 3 gün olan bir meyve suyu icme ihtimalimiz nedir? O yuzden %100 %30 neyi degistirir? İcin gitsin.. Hatta ben fondip yapayım :)
Mesaj tarihi:
cappy %100 portakal suyunda belirtilmeyen küçük bi nokta var.

birincisi cappy için portakal suyu bildiğimiz portakal suyu değil..

ikincisi; bildiğimiz tabiri ile o %100 bebek kusmuğu..

hani hiç portakal yetişmeyen bi ülkede yaşasak içeceğiz bebek kusmuğunu portakal suyu niyetine.
Mesaj tarihi:
vişne suyu yada kayısı suyu felan için cappy alırım ama sıkma portakal suyu dışında hiç bir zaman portakal suyu içmem dasaa nın dediği gibi direk kusmuk suyu gibi.
Mesaj tarihi:
portakalın kabuğunu da katıyorlar sanırım iyice acı oluyor falan, hepsi kötu hazırların sıkmayla alakaları yok. bende hazır içersem portakalın üstüne az bi uludağ limoata ekliyorum daha güzel oluyor..

aldırın anneye vişneyi yaptırın kompotoyu sabahlar olmasın..
  • Yeni Oluştur...