Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

benim çektiklerim


Sufi

Öne çıkan mesajlar

Hmm bi bakalım nedesek...


İlk fotoğrafta konuyu merkeze almışsın. Konunun belli olan bir amacı veya bir ifadesi yok. (Konuyu çocuk olarak ele aldım). Bir kompozisyon oluşmamış ortamda. Onun dışında kadrajı neredeyse tam belden almışsın. Fotoğrafta da, resimde de olay aynıdır, kadraj canlıların eklem yerlerinden kesilmez. Çok azcık daha aşağıdan alabilirdin. Çocuğun pantolonunu da görseydik ucundan.

İkinci fotoğrafta ne renkler ne kompozisyon estetik birşey vaadetmiyor. Sharpen yapmışsın galiba veya hdr denemiş de olabilirsin fakat fotoğrafı oldukça bozmuş bu, kontrast renk falan ne varsa yalan olmuş.

Üçüncü fotoğraf önceki 2sine nazaran daha iyi fakat bunda da kadraj sıkışmış biraz.

Dördüncü fotoğraf güzel ama yine kadraj hatası var. Keşke yukarıdaki gereksiz boşluğu almak yerine biraz daha aşağıdan alsaydın. Böylece figürlerin elleri de kesilmemiş olurdu.

Beşinci fotoğrafı beğendim ama sana tavsiyem, çocuk konseptini artık geçip yeni şeyler denemen yönünde; çocuk, kedi falan klişe artık bunlar. Ama tabi başka türlü şeylerle de uğraşıyo olabilirsin, buraya sadece çocuk koyasın gelmiş olabilir bilmiyorum.

İyi çalışmalar :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler.

konuyu bazen merkeze alırım bazen altın orandır, 1/3'tür 1/4'tür ona göre ayarlarım. genelde bu yöndeki eleştirileri (benim fotoğraflarım için değil bütün fotoğrafçılık eleştirileri için) biraz zorlanmış buluyorum. çünkü kadraj fotoğrafı çekenin seçimidir. tabi ki genel geçer kurallar vardır ve her fotoğraf çekiyorum diyen insanın bu kuralların mutlaka alıştırmasını yapması gerekir. ama bunların hiçbiri olmazsa olmaz kurallar değildir. demek istediğimin özeti kadraj dışındaki konulardaki eleştirileri daha çok dikkate alıyorum :)

çocuk fotoğrafları... evet son çektiğim fotoğraflar çocuk ağırlıklıydı, peşinden de 1 tane eski çocuk fotoğrafı koydum yeri gelmişken diye. yoksa bütün fotoğraflarım çocuk fotoğrafı değil. kedi fotoğrafı çekmem :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler vivavale.

organların gereksiz kesilmesi konusunda aynı düşünüyorum rakursi, ona bir itirazım yok. 4 çocuklu fotoğraftaki ellerin kesilmesi tamamen dikkatsizlik. benim kadraj eleştirilerindeki itiraz ettiğim nokta konunun yerleştiriliş yeri üzerineydi daha çok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

esasen altın oran'dan ziyade (enlemesine ve boylamasına 3'e bölerek kesişim yerlerinde vurgulanacak objeleri kullanmak) kadrajı 2'ye bölerek çalışmayı çok severim. altın orana karşı bi bilinçaltı bi tepki veriyorumdur belki bilmiyorum:)

kadrajı yarı yarıya kullandığım birkaç fotoğrafım:







Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...