Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 MrMarvelous said: Loxias sen neden yakınıyorsun adam ne diyo =) Loxias said: Mesela karşımdaki sorularıma "O tanrı o her şeyi bilir", "Tanrı her zaman vardı" gibi cevaplar veriyorsa, onunla tartışmam ve git konu hakkında 2-3 satır bir şeyler oku derim Hadi ben yatar iyi geceler =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 tanrı iyidir yav. devam edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 barbunya said: Herşeye "kader kısmet" diyip geçmek. Buna da şükür diyip elindekiyle yetinebilmek. Günde 5 vakit camiiye gidip ibadet ederek günü doldurmak... her namaz maksimum 20 dakia sürer abdestiyle beraber. gün de 100 yada 200 dakikadan ibaret değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 bu zaman kaybı değil , Allah'a olan saygı ve sevginin ifadesidir ve Allah senden sadece ona inanmanı,onu sevmeni istemektedir. eğer 24 saatlik günün 1 saatini zaman kaybı olarak görüyosan çok yoğun çalışıyosun demektir ve bu affedilebilir birşeydir.keyfi olarak farzlarını yerine getirmiyorsan o zaman günah sayılır. siz o kadar soğumuşsunuz ki inanan insanlardan hepsini gerizekalı sanıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 bu arada hayvan zekası icün; http://www.facebook.com/video/video.php?v=30531407971&ref=mf www facebook com/video/video.php?v=30531407971&ref=mf simdi kişisel safsatalarıma döniim, insanlığın yaptığı milyon sapkın saçma şey varken ve bunları din,ırk farklılığını bahane ederek devam ettiriyorken (baştakiler bunları bahane edip cahil cühela insanları kandırıyorken.) üstüne zilyon tane kuramsal gerçeklikler,teoriler,tezler mantığın algılayabileceği şekilde önüne sunulabiliyorken bişeylere inanmak , var olduğunu düşünmek 1.alışkanlık 2.aptallık (toplumsal yapıdan dolayı,herkes inanıyor öyleyse doğrudur.) 3.ihtiyaç başka bişey değildir bana sorsan kunil bişey gereksiz cünkü kavramsal elle tutulur hiç birşeyleri yok , MUCİZELER!!11 denilen şeylerin de asırlardır onlarca medeniyette "aynı hikayeler" ile devam ettiği bile ispat edilmiş bişey değilmi ;p aayyhh yazılcak cok sey var ama değmez bile uğraşmaya , anam babam hacı hoca , gayette sağlam inanırlar, ama ben de inançsızımdır hiç alakam yoktur mantıklı gelmez misal saçmalıklarla dolu bana sorsan sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 zeawee said: ben sadece var olduğuna inanıyorum çünkü açıklayamadığım, açıklanamayan bazı şeyler var ve din bu şeyleri açıklıyor. daha mantıklı birşey bunu açıklarsa o zaman konuşabilirsin ama bu benim inancım... calculusa döndük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 zeawee said: bu zaman kaybı değil , Allah'a olan saygı ve sevginin ifadesidir ve Allah senden sadece ona inanmanı,onu sevmeni istemektedir. eğer 24 saatlik günün 1 saatini zaman kaybı olarak görüyosan çok yoğun çalışıyosun demektir ve bu affedilebilir birşeydir.keyfi olarak farzlarını yerine getirmiyorsan o zaman günah sayılır. siz o kadar soğumuşsunuz ki inanan insanlardan hepsini gerizekalı sanıyorsunuz. Allaha olan saygı sevgi, allahın ona inanmamı istemesi vs. vs. neden neden neden neden nedennn? neden? bunlara verdiğiniz cevaplar "çünkü allah kuranda öyle buyurmuş". kuranı allahın yolladığını nerden biliyosunuz? Peygambere zembille inerken göreniniz oldu mu? Elle tutulur şeyler değil yazdığınız cevaplar. Bunun sebebi de küçük yaştayken beyninizin bir nevi yıkanmış olmasındandır. Anne babalarınız "o günah bu sevap" "aman sakın sorgulama büyük günah" diye diye yetiştirdiyse sizi şu yaştan sonra hayatta tarafsız bakamazsınız olaya. O yüzden tartışmanın anlamı yok gerçekten. beni şu vakitten sonra inançlı yapamazsınız. Bende sizi diğer yöne yönlendiremem... nası mutlu oluyosan öyle yaşa işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 evet mantıklı bi nedeni yok ama adı üstünde din sorgulanmaz. ailem beni dindar bir insan olarak yetiştirmedi hatta dindar da değilimdir ama bi yaratanın olduğuna inanıyorum. kanıtlanmamış bir şeye inanmak için gerizekalı yada beyni yıkanmış olmaya da gerek yok bence. sadece inanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Aferin sana o zaman =) ne diyim ki yani başka... Din sorgulanmaz demişler, dogmatik demişler, çünkü sorgulanabilir olsa kimse inanmazdı. kimse inanmayınca da nası koyun edeceksin milleti değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The Blue Casket Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 said: kimse inanmayınca da nası koyun edeceksin milleti değil mi? Serin gel iftaiyeci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 darwin'in teorisi doğrudur ayrıca recep tayyip erdoğan gelmiş geçmiş en büyük türk büyüğüdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Popeye said: haberturk okuyucu yorumlarina gerek kalmiyor artik yuru be pati cuk diye oturmus (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 MrMarvelous said: zeawee said: bu zaman kaybı değil , Allah'a olan saygı ve sevginin ifadesidir ve Allah senden sadece ona inanmanı,onu sevmeni istemektedir. eğer 24 saatlik günün 1 saatini zaman kaybı olarak görüyosan çok yoğun çalışıyosun demektir ve bu affedilebilir birşeydir.keyfi olarak farzlarını yerine getirmiyorsan o zaman günah sayılır. siz o kadar soğumuşsunuz ki inanan insanlardan hepsini gerizekalı sanıyorsunuz. Allaha olan saygı sevgi, allahın ona inanmamı istemesi vs. vs. neden neden neden neden nedennn? neden? bunlara verdiğiniz cevaplar "çünkü allah kuranda öyle buyurmuş". kuranı allahın yolladığını nerden biliyosunuz? Peygambere zembille inerken göreniniz oldu mu? Elle tutulur şeyler değil yazdığınız cevaplar. Bunun sebebi de küçük yaştayken beyninizin bir nevi yıkanmış olmasındandır. Anne babalarınız "o günah bu sevap" "aman sakın sorgulama büyük günah" diye diye yetiştirdiyse sizi şu yaştan sonra hayatta tarafsız bakamazsınız olaya. O yüzden tartışmanın anlamı yok gerçekten. beni şu vakitten sonra inançlı yapamazsınız. Bende sizi diğer yöne yönlendiremem... nası mutlu oluyosan öyle yaşa işte dostum bildigimce sana sorularının cevaplarını yazayım. Allah a neden saygı sevgi duymalıyız tesekkür(sükür)etmeliyiz? bi örnekle acıklayayım mesela bi arkadasın sana yardım etti ve sen de ona karsılık olarak tesekkür edersin saygı,sevgi duyarsın etik olan ahlaki olan budur.yaratıcı sana dioki ben seni yarattım sen de bana itaat et saygı sevgi duy sükret. Kur an ın Allah tarafndan gönderildigini nerden bilecegiz peygamberin kendisi uydurmadıgını nerden bileceğiz diyosun? bu seye benzior senin ailenin öz olduklarından süphe etmene ve dna testi yaptırmak istemene benziyor.sanırım hc aklına gelmemistir ailenn kardeslernn öz olup olmadıgını sorgulamak? bir de sıkca sorulan bi soru var neden bizi yarattı,istese herkesi cennete koyar,ne gerek var?? güncel bir örnekle acıklayayım mesela zamanı geldiğnde öss sınavına giriyoruz.orada üniversitelere girmeyi haketmek icin belirli sartlar var iste su kadar net yapman lazm vs.ösym neden bütün müracaat edenleri üniversitelere almıyor cünkü belli kurallar konulmus o kuralları gerceklestirdiginde üni.girmeyi hak ediyosun.iste yaratıcı da belli kurallar koymus o kurallara uyarsan cennetime alırım diyor. ben bildigimce yanıtlamaya calıstım ben dindar bi insan degilim ama arastırdım okudum karsılastıgım örnekler inanmama sebep oldu.biliyosun bi önyargıyı yıkmak bi ülkeyi yıkmaktan zordur derler. birsey daha söylemek istiyorum dünyayı cirkinlestiren insanları hayvanlastıran ya da hayvanlardan daha alt kademeye indiren din degildir,insanın kendisidir. bi de olayın birinci kaynagı var abi Kur an ve hadisler.ben sana burda ne kadar yazsam da bilgilerim bi yere kadar.okudun mu bilmiyorum tavsiyem önyargı yapmadan okumak orada hersey yazıo görmek isteyene,hadisler var ama gercek hadisler insanların kendi cıkarları dogrultusunda cıkardıkları hadisler degil. senin de dedigin gibi nasıl mutlu oluyosan öle yasa,ama sorgulanmamıs hayat hayat degildir bunu da unutmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 sorgulanmamış hayat hayat değildir ne güzel söylemişsin. burak özdemir'in yazdığı Tanrı'nın doğumgünü diye bir kitap okuyorum. islam'a farklı bir bakış açısı sunuyor. göz atmanızı tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Askerdeyken 2 tane hoca, 2 tane namazinda niyazinda adam vardi. Ozellikle dine inanmadigimi soyledim. Aldigim tepkiler inanilmazdi. Bir tanesi butun gun pesimi birakmadi, "musluman olmazsan gece yatmam, senle ayni kogusta bulunmam" diip gozunu bana dikip bakiyordu, digeri inanmadigimi soyleyince "sus cakicam simdi sana" diyordu, neymis inanmadigimi soylemek ayipmis, buyuk hayvanlikmis bir baskasi ayetler okuyarak inandirmaya calisti falan filan. O kadar komikti ki yasamaniz lazim, anlatmakla bitmez, tamami anlatilmaz. Hepsinede davranislarindan dolayi musluman olmadiklarini, kendi dinlerini tanimadiklarinida soyledim ustune. Yaptiklari davranislar efsaneydi yani. 5'ide "bilmemne sirasinda su soz soylenir, anlami sudur", "hayir o degildir, sudur ve soylenmez" gibi tartismalara giriyordu. Ayni kitabi okuyupta hepsinin farkli sey soylemesi acaip enteresan zaten. Zaten hepsi o kadar dua etti suraya cikayim, burasi olmasin! diye. hepsinin istemedigi oldu. Tanri yakindan takip edemiyor dualari, malum iskenderun uzak, ucra kosede. Yada kibleyi 1-2 derece ile kacirdilar mi acaba nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Verdiğin cevaplar da tutunca fıss diye sönecek şeyler vivale. İlkokul 4 e giden çocuğa dini sevdirmeye çalışmıyorsun burda. "Arkadaşın sana iyilik yapınca sen ona nası teşekkür edersen Allah'ta seni yarattığı için teşekkür bekliyor". Hehe. Beni Allah'ın yarattığı ne malum? Böyle cevaplar verecekseniz daha çok soru türetirim size. Kur-an'ı da okudum ayrıca daha önce de belirtmiştim. Herşeyin cevabı var diyorsun ama işte senin yazdığın cevaplar gibi hepsi. Hatta Casiye suresiygi galiba, ıspat arayanlar etrafına bakınsın. Kusursuz gökyüzü çiçek böcek hepsi Allah'ın varlığına birer kanıttır diye. Bu da gayet ucu açık bi cevap yani. Ha, ola ki yarın böyle gökyüzü birden kararıp şimşeklerle havada "ibadet ediin!" diye arapça yazılar belirse falan ilk tövbe edip namaza başlayacak adam benim :D ama sunulan kanıtlar bana yetersiz geliyor işte. Bilimin sunduğu kanıtlar da yeterli değil. Ama akla ve mantığa daha dayalı şeyler. Evrim'i destekleyen savların hepsi insana mantıklı geliyor. İnsan cenini'nin oluşurken, hızlıca evrim sürecini geçirmesi mesela büyüleyici birşey. Ya da diğer canlıların embryolarının insan embryosuyla olan benzerliği. Bilim bunun gibi elle tutulur, üstüne düşünüp sorgulayabileceğin, tartışabileceğin şeyler sunarken dini gözüm kapalı kabul edemem açıkçası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_TaYFo_ Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 MrMarvelous said: zeawee said: bu zaman kaybı değil , Allah'a olan saygı ve sevginin ifadesidir ve Allah senden sadece ona inanmanı,onu sevmeni istemektedir. eğer 24 saatlik günün 1 saatini zaman kaybı olarak görüyosan çok yoğun çalışıyosun demektir ve bu affedilebilir birşeydir.keyfi olarak farzlarını yerine getirmiyorsan o zaman günah sayılır. siz o kadar soğumuşsunuz ki inanan insanlardan hepsini gerizekalı sanıyorsunuz. Allaha olan saygı sevgi, allahın ona inanmamı istemesi vs. vs. neden neden neden neden nedennn? neden? bunlara verdiğiniz cevaplar "çünkü allah kuranda öyle buyurmuş". kuranı allahın yolladığını nerden biliyosunuz? Peygambere zembille inerken göreniniz oldu mu? Elle tutulur şeyler değil yazdığınız cevaplar. Bunun sebebi de küçük yaştayken beyninizin bir nevi yıkanmış olmasındandır. Anne babalarınız "o günah bu sevap" "aman sakın sorgulama büyük günah" diye diye yetiştirdiyse sizi şu yaştan sonra hayatta tarafsız bakamazsınız olaya. O yüzden tartışmanın anlamı yok gerçekten. beni şu vakitten sonra inançlı yapamazsınız. Bende sizi diğer yöne yönlendiremem... nası mutlu oluyosan öyle yaşa işte Kimseyi kimsenin tarafına yönlendiremezsin tamam da..Küçük yaşta beyin yıkanması falan.Fazla iddalı ve komik sözler..Şahsen kimse benim beynimi falan yıkamadı.Bazı hissiyatlar inançlar doğuştan geliyor.Ruh diye de bir olay var.Aaa doğru onu da gözle göremiyoruz.İspatlanamaz.Bu iş ne kadar kolaymış ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 LathspeLL said: Askerdeyken 2 tane hoca, 2 tane namazinda niyazinda adam vardi. Ozellikle dine inanmadigimi soyledim. Aldigim tepkiler inanilmazdi. Bir tanesi butun gun pesimi birakmadi, "musluman olmazsan gece yatmam, senle ayni kogusta bulunmam" diip gozunu bana dikip bakiyordu, digeri inanmadigimi soyleyince "sus cakicam simdi sana" diyordu, neymis inanmadigimi soylemek ayipmis, buyuk hayvanlikmis bir baskasi ayetler okuyarak inandirmaya calisti falan filan. O kadar komikti ki yasamaniz lazim, anlatmakla bitmez, tamami anlatilmaz. Hepsinede davranislarindan dolayi musluman olmadiklarini, kendi dinlerini tanimadiklarinida soyledim ustune. Yaptiklari davranislar efsaneydi yani. 5'ide "bilmemne sirasinda su soz soylenir, anlami sudur", "hayir o degildir, sudur ve soylenmez" gibi tartismalara giriyordu. Ayni kitabi okuyupta hepsinin farkli sey soylemesi acaip enteresan zaten. Zaten hepsi o kadar dua etti suraya cikayim, burasi olmasin! diye. hepsinin istemedigi oldu. Tanri yakindan takip edemiyor dualari, malum iskenderun uzak, ucra kosede. Yada kibleyi 1-2 derece ile kacirdilar mi acaba nedir? konuyla alakası olmayan askerlik anılarından bize ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Konuyla alakali, yine din tartismasina dondu bende hayattan bir kesit verdim, davranis bicimleri falan. Daha ayrintili analiz yazmam lazimdi aslinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 konuyla alakasız. din tartışamsına döndürmeye çalışan da sensin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Yanlis konuyu okuyorsun sen demek ki. Donmus donecegi kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 yerine oturtalım o zaman. bi kaç sene önce okula evrim teorisini anlatmaya bi prof gelmişti abd'den. adamın adını okulunu falan hatırlamıyorum ama otorite falan demişlerdi. ben de gittim lecture'ı dinlemeye. prof başladı anlatmaya, milyonlarca yıl öncesinden. işte şu şu yıl aralığında dünyanın şu bölgesinden, şu canlılarla başladı herşey falan.(yıl aralıkları da en az elli yüzbin sene) işte o zaman oluşmuş canlı örnekleri veriyo, tabi bunların hepsini buluntulara dayanarak söylüyormuş. sonra belli yıl aralıkları hakkında hiçbir bilgileri olmadığını söyledi. o zaman aralıkları hakkında dünyanın hiçbir yerinde bulgu bulunmamış falan. oralar boş sayfa direk. bunun nedeni olarak da o dönemde canlıların yiyecek bulmakta sıkıntı çektikleri savını sürdü ortaya. iyi dedim doğrudur herşeyi yiyip bitirmişlerdir:S neyse devam etti, ama dedi bazı yıl aralıklarında da çok tür çeşidi bulduk. bunun nedeni de canlıların o dönemde çok yiyecek bulmaları savını sürdü. lan dedim yine mi yiyecek muhabbeti. sonra şemalar falan çıkardı. türlerin ağacı gibi şeyler. acayip heyvanlardan geldiğimizi söyledi. en nihayetinde konu benim özellikle beklediğim konu olan "akıl" konusuna geldi. çünkü benim asıl merak konum nasıl insanlarda böyle diverse, cumulative akıl olduğu ve bunun neden sadece insan türünde olduğuydu. prof, aklın canlıların birbirleri arasında iletişim kurmak için kullandıkları seslerin sonucunda oluştuğunu söyledi. yani artık maymun mu eşşek mi neyden geliyosak "harhur, gargur, roarrar, reröre" diye diye zeka oluşmuş. bi lol dedim. sonra çıktım anfiden, kitapçıdan bi hürriyet aldım, spor, magazin derken. ohh dedim ya yemişim evrimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 MrMarvelous said: Verdiğin cevaplar da tutunca fıss diye sönecek şeyler vivale. İlkokul 4 e giden çocuğa dini sevdirmeye çalışmıyorsun burda. "Arkadaşın sana iyilik yapınca sen ona nası teşekkür edersen Allah'ta seni yarattığı için teşekkür bekliyor". Hehe. Beni Allah'ın yarattığı ne malum? Böyle cevaplar verecekseniz daha çok soru türetirim size. Kur-an'ı da okudum ayrıca daha önce de belirtmiştim. Herşeyin cevabı var diyorsun ama işte senin yazdığın cevaplar gibi hepsi. Hatta Casiye suresiygi galiba, ıspat arayanlar etrafına bakınsın. Kusursuz gökyüzü çiçek böcek hepsi Allah'ın varlığına birer kanıttır diye. Bu da gayet ucu açık bi cevap yani. Ha, ola ki yarın böyle gökyüzü birden kararıp şimşeklerle havada "ibadet ediin!" diye arapça yazılar belirse falan ilk tövbe edip namaza başlayacak adam benim :D ama sunulan kanıtlar bana yetersiz geliyor işte. Bilimin sunduğu kanıtlar da yeterli değil. Ama akla ve mantığa daha dayalı şeyler. Evrim'i destekleyen savların hepsi insana mantıklı geliyor. İnsan cenini'nin oluşurken, hızlıca evrim sürecini geçirmesi mesela büyüleyici birşey. Ya da diğer canlıların embryolarının insan embryosuyla olan benzerliği. Bilim bunun gibi elle tutulur, üstüne düşünüp sorgulayabileceğin, tartışabileceğin şeyler sunarken dini gözüm kapalı kabul edemem açıkçası dostum gercekten seni takdir ettim.gözü kapalı hicbirseyi kabul etmemen,sorgulaman neden nicin demen gercekten en güzeli. sen dini Allah ı elle tutup gözle görmek dahası maddelestirmek istiyosun.eger öyle olsaydı o zaman bi kutsallıgı bi yüceligi kalmazdı elinle tutup gözünle gördügün seye tapmak istemezdin herhalde,cünkü onu alt edebilirdin ve yaratıcı olamazdı ve eksik yetersiz yönleri olurdu. mesela lut kavmi var Kur an da ayetleri var.onlar emirlere uymuyorlar ve hepsi yok ediliyor.bilirsin lut gölü .. http://tr.wikipedia.org/wiki/Lut_G%C3%B6l%C3%BC dünyanın deniz seviyesinden en asagıda olan yerlerinden biridir.acıkca Kur an da bu yazılmaktadır lut kavmimin helak edilisi. dostum bi de Kur an anayasa gibidir,ucu acık yorumlar yapılıyor iste burada peygamberin hadisleri devreye giriyor. mesela namazın nasıl kılınacagı kac vakit olacagı yazmaz Kur an da.iste burada peygamber devreye giriyor.sonra diğer ibadetler senin de dediğin gibi Kur an cok ucu acık yorumlara sebep olabiliyor bu yüzden peygamber var hadisleri var. tam olarak bilmedigim konular oldugu icin seni yanlıs yönlendirmek istemiyorum,Kur an ı okumussun bi de gercek hadislerle beraber birlestirip okumayı dene,bi de her insan birşey der kimisi yanlıs ögrenmistir sende ondaki yanlısı gördügn icin inanmak istemezsn dostum önerim hadislerle beraber Kur an ı oku,karsılastır yasanan dinle karsılastır bilimin verdikleri ile karsılastır mutlaka en dogrusunu sen bulacaksındır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 LathspeLL said: Askerdeyken 2 tane hoca, 2 tane namazinda niyazinda adam vardi. Ozellikle dine inanmadigimi soyledim. Aldigim tepkiler inanilmazdi. Bir tanesi butun gun pesimi birakmadi, "musluman olmazsan gece yatmam, senle ayni kogusta bulunmam" diip gozunu bana dikip bakiyordu, digeri inanmadigimi soyleyince "sus cakicam simdi sana" diyordu, neymis inanmadigimi soylemek ayipmis, buyuk hayvanlikmis bir baskasi ayetler okuyarak inandirmaya calisti falan filan. O kadar komikti ki yasamaniz lazim, anlatmakla bitmez, tamami anlatilmaz. Hepsinede davranislarindan dolayi musluman olmadiklarini, kendi dinlerini tanimadiklarinida soyledim ustune. Yaptiklari davranislar efsaneydi yani. 5'ide "bilmemne sirasinda su soz soylenir, anlami sudur", "hayir o degildir, sudur ve soylenmez" gibi tartismalara giriyordu. Ayni kitabi okuyupta hepsinin farkli sey soylemesi acaip enteresan zaten. Zaten hepsi o kadar dua etti suraya cikayim, burasi olmasin! diye. hepsinin istemedigi oldu. Tanri yakindan takip edemiyor dualari, malum iskenderun uzak, ucra kosede. Yada kibleyi 1-2 derece ile kacirdilar mi acaba nedir? abi bak iste dini yasayan insanlar yanlısı onlar yapıyor,dine inanmayanı görünce iste sinirleniyo öle seyler söyleme asarım keserim triplerine giriyor,bu cok yanlıs iste. .. bu arada ben de iskenderunluym,iskenderun da yasıyorum daha önceden haberim olsaydı iskenderunu gezerdik güzel yemeklerimizden yerdik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
midye dolma Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Allah kusursuzdur, herşeyden güçlüdür diyip sonra itaat bekleyen, sinirlenen intikam alan bir kişiliğe büründürüyorsunuz. İnsan karakterli Mısır tanrılarını ala tek bir vücutta topla, al sana modern toplumun tanrısı. Önce evrenin ne denli büyük ve insanın orada ne deni küçük olduğunu kavrayın ondan sonra bu sistemi kontrol eden gücü yorumlamaya çalışın. Alpha Centauri'yi, bilmemne nebulasını falan bizzat yaratmış bir gücün senin yatıp kalkmanı takacak olacağını düşününce komik oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar