Marty Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 anlayamadıgıma göre allah var.o zman tapayım mı diyosun yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Bence calculusu anlamıyorum bi türlü ama hiç tapınmaya çalışmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 hmm,mesela mikropları da göremiyosun onları görmek icin mikroskop vs. gibi aletlere ihtiyacın var.mesela rüzgarı göremiyosun ama hissediyosun sonra soyut kavramlar ask,sevgi,mutluluk bunlarıda göremiyosun ama var oldugunu biliyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Marty said: anlayamadıgıma göre allah var.o zman tapayım mı diyosun yani? hayır dostum o işler öyle yürümüyo inançsız olursan hiç bi anlam olmuyo ama inancın varsa hayatında bazı şeyler değişebiliyo. değişiyo derken iyi tarafından tutup bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_TaYFo_ Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Marty said: anlayamadıgıma göre allah var.o zman tapayım mı diyosun yani? Kendini nasıl huzurlu hissedeceksen eninde sonunda onu yaparsın kendi tercihin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 MrMarvelous said: Bence calculusu anlamıyorum bi türlü ama hiç tapınmaya çalışmadım. AHAHHAAHAHAHAHAHAHHAAHHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 yaw ben cennette çok takılmıcam ki en fazla 15dk, lightsaberımı alıp direk sw a veya kılıcımı alıp fr a geçicem direk, sora zaten 500.000 yıl falan ordayım beyaz köşkmüş, uzanıp bana meyvesini veren ağaçmış, baldan nehir ( bi arkadaşın dedesi demişti zamanında) falan beni ilgilendirmiyor valla ehuhue bide 1500 yıl uzun zaman lan, ölcez gidicez bi bakıcaz allah karar değiştirmiş yeni bi evren yaratmış.. oraya gidicek herkes mecbur lol hesapda soramazsın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Cons said: MrMarvelous said: Bence calculusu anlamıyorum bi türlü ama hiç tapınmaya çalışmadım. AHAHHAAHAHAHAHAHAHHAAHHA ben calculus2 den 7 kere kaldıktan sonra tapınmaya başladım ve geçtim, tavsiye ederim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deja cyrano Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 MrMarvelous said: Bence calculusu anlamıyorum bi türlü ama hiç tapınmaya çalışmadım. of ahahahah. axis major victory. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 "düriyenin güğümleri kalaylı" said: ruh nerde hacı ? mantıklı şeyler yazın şluraya ruhun varlığını kanıtla bana sevginin, öfkenin, aşkın şeklini kanıtlamak gibi bişey bu. O yüzden fail. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 sevgi var göremiyoruz ama var öyleyse allah da vardır diyerek allahı da duygu seviyesine indirmek başlı başına allahsızlıktır bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 iyi de, ben Allah'la ilgili bişey yazmadım ki mesajımda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Sevgi, aşk, korku, sinir... Hepsi hormonal olaylar. Biyolojik mekanizmaların etki-tepki sonucu ortaya çıkardığı şeyler. Hepsinin de hayatta kalmak adına bir amacı var. Örneğin aşkın amacı neslini devam ettirebilmen. Aşk üstüne binlerce roman, şiir, film vs. var, ama aslında son derece basit biyolojik bir tepki... Basitçe aşık olduğun kızın feromonları senin burnundaki reseptörlerle anahtar-kilit ilişkisine girdiği için aşık oluyorsun. Diğer duyguları da daha detaylı anlatmak isterdim ama ne yazıkki hatırlamıyorum... Richard Dawkins'in kitaplarından birini okusanız hayattaki herşeyin mantıklı bir açıklaması olduğunu görürsünüz. Tanrı Yanılgısı mesela güzel bir başlangıç olur kitap olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 şimdi ben burnumu kessem kimseye aşık olmayacam mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Gene beğenirsin kızları, hoşlanırsın falan... Ama hayatının odak noktası olmaz o kız. Böyle gece yatağa yattın mı sabaha kadar onu düşünmezsin. Bir sürü deney var feromonlarla ilgili. İnternetteb bile bulabilirsin. Bi tane benim ilgimi çekeni anlatayım mesela: 5 tane erkeğin terli atletlerini alıyor deneyciler. (feromon dediğimiz hormon terde bulunur onu da ekleyeyim) Sonra sırayla 10 tane kadına koklatıyorlar "hangi atleti giyen adam sizce daha çekicidir?" diye. Kadınların hepsi bi tane atleti seçiyor. Daha sonra kadının genetik yapıyısla seçtiği atletin sahibinin genetik yapıları karşılaştırılıyor. %90 gibi yüksek bir oranla kadınlar hep kendi genetik yapılarından tamamen farklı adamların atletlerini seçmiş oluyor. Farklı genetik yapılı birinden çocuk yapmakta çocuğun hayatta kalma şansını yükseltiyor. Diyelim anne A hastalığına bağışık, baba da B hastalığına bağışık genetik olarak. Bunların çocuğu A ve B hastalığına da karşı bağışıklığa sahip oluyor. Yani her güzele de aşık olmuyorsun. Çocuk yapsan daha "sağlam" bi çocuk olacak partnerlere aşık oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 insanı hayvana indirgeyen bu anlayıştan nefret ediyorum işte ben. inanınırsın ya da inanmazsın. inanmayan insan bile kendi içinde birşeyler taşıyor. maneviyat denen şey öyle ve ya böyle tüm insanlarda var. işi akla mantığa dökecekseniz, çok açık söylüyorum: ben inanıyorum, hadi benden akıllı olduğunu ispatla. akılla falan ilgisi yok bu işlerin. tamamen hissiyat. bence bu inanan, inanmayan arasındaki tartışmaları bu şekilde tartışmayalım. 2 samimi arkadaş kendi arasında tartışır belki; ama böyle türkiye'nin dört bir köşesinden birbirini 1 kere bile görmemiş insanların tartışacağı bir konu değil bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 İnsan dediğin de hayvan ama sonuç olarak. Bizde memeliyiz. Senin bi köpekten, eşşekten biyolojik olarak ciddi bi farkın yok ki. Niye edebiyat yapıyosun? Yok insanı hayvanla bir tutmak falan. Maneviyat falan demişsin. Sana da öneriyorum Dawkins'in kitabı Tanrı Yanılgısını. Oku, ondan sonra konuşalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 evet, evet. omurgalıların, memeliler kesminde primatız. dölünü şuursuzca sürüye yayma amacındaki aslanla, ömrü hayatı boyunca tek eşli yaşayan adam arasınki farkı da anlatıyor mu o arkadaş? ben tercih hakkımı kullanabiliyorum, hayvan tercih ne onun bile farkında değil. biyolojikmiş! biyolojiden bahseden kim ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 x2 olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Denizatları filan tek eşli mesela. Diğer yandan dişi sürüsünü dölleme ilkelliğine dayalı topluluklar fazla uzakta değil, 30 karılı aşiret ağalarını çok gördü bu ülke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 huun said: evet, evet. omurgalıların, memeliler kesminde primatız. dölünü şuursuzca sürüye yayma amacındaki aslanla, ömrü hayatı boyunca tek eşli yaşayan adam arasınki farkı da anlatıyor mu o arkadaş? ben tercih hakkımı kullanabiliyorum, hayvan tercih ne onun bile farkında değil. biyolojikmiş! biyolojiden bahseden kim ki? Tek eşlilik sosyolojik bi olgu ama konuyu saptırıyorsun şimdi. Zamanında haremini korumak isteyen hükumdarların halklarına dayatmasıdır evlilik özetle. Tek eşliliğin cevabı tarihte, herşeyi de evrimbilimcilerden beklemeyin canım =) Ayrıca hayvanı da küçümseme, onun da tercihleri var. Hiç mi aslan kaplan vs. belgeseli izlemedin? Belli ki sadece çiftleşen aslan VTR lerinden ibaret bilgin, hepsi şuursuzca birbirini düzüyor zannediyorsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Kesinlikle Tanrı Yanılgısını okumanız gerekiyor. Din, inanç konuşup tartışmak için yüzümüzü görmemize gerek yok. Eğer işi dayanaklar üstünden tartışacaksak, o dayanaklarınız yıkıldığında "Abi vicdan bu, inanç yani ben böyle inanıyorum" diye kendinizi kandıramazsınız. Herkesin tanrıya inanıp yada inanmamak için dayanağı vardır. Bakın ispat demiyorum. İspat daha bilimsel bir olgu. Ben "dünyada düzen vs yok, işte adem havva olayı da evrim teorisinin yanında masaldan ibaret" diye bir dayanak gösteriyorsam seninki de kendine göre dayanakların olmalı. Bu dayanakların; "Eğer tanrı varsa hiç yoktan cennete gidicem, gerisini sen düşün" yada "Çocukken bana böyle öğretmişler böyle gider" diyorsan kendini kandırmaktan başka bir şey yapmıyorsun. Dahada kötüsü Tanrı kavramı ve dinler hakkında hiç bir şey bilmiyorsundur. Burada kendine Müslümanım diyenlere sormak istiyorum; kaçı İncili ve Tevratı okudu. Bıraktım incili Kur'anı okumadan müslümanım diyenler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 görüyoruz işte belgesellerde. sürünün liderliğini ele geçiren erkek, dişiler gene kızışsın diye koca savanada yavruları tek tek bulup öldürüyor. çocuğunu öldürdüğün kadınla girsene yatağa... ilk fırsatta kalbine bıçağı mı basacak, yoksa koynuna mı girecek? huunla hayvan arasındaki farkı anlatmak, anlamaktan daha zor. sen de haklısın diyip geçelim diyecem... ben tek eşlilik diyorum sen evlilik diyorsun. evlilikten bahseden, sosyolojiye giren kim ki? takılmışsınız bir hayal peşine, insanı koyuyorsunuz hayvan yerine. böyle de kafiye yaparım. kafiye yapan hayvan gördün mü sen? yani ortaya birşey süren de yok. falanca kitabı oku, ondan sonra gel. e iyi okurum, gelirim. bu mu yani olay? bu mudur bütün düşüncelerinizin dayanağı? ben evrimi, devrimi tartışmıyorum ki burada. ya da insan hayvan değildir de demiyorum. insanın hayvandan farkı var, bunu anlatmaya çalışıyorum. kimse de bana maval okumasın, insan hayvanın az biraz gelişmiş halidir diye. anlamıyorum, anlamak istemiyorum. he bu konu sidik yarışına gelecekse akıl mantık diye, madem güveniyorsunuz o kadar kendinize ben bu kitabı okudum bunu anladım böyle bir sonuç çıkardım diye gelin. o da yok. öyle değil böyle, kitabı oku gel. bunca senede ben belki 10 bin tane kitap okudum, kime dedim git şu kitabı oku gel diye. düşünceye bak lan. bunu tartışmak için bu kitabı okuyup gelmen lazım deniyor ve bu adamlarla inancı tartışıyoruz. büyüyün de gelin diyorum ben de, çok pis counter çektim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 insan kalan gunlerini nasil gecirecegini dusunmek zorunda olan bir hayvandir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 huun bir eşekle bile arandaki dna benzerliği %70 üstünde. Şempanze ile benzerliğin %95 üstü. İnsanın diğer hayvanlardan daha zeki gösteren insanın bir nesildeki bilgi birikimini diğer nesle aktarabiliyor olmasıdır. Diğer aldatma, tek eşlilik vs olaylarıda sosyolojik olaylar. Özetlersek evet hayvanız. Memeli bir hayvanız. İnsanoğlununda amacı diğer hayvanlar gibi hayatta kalmaktır. Öyle olmasaydı ölenlerimizin arkadasın ağlamaz/kendimizi yerden yere atmaz, sevinirdik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar