Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süper Lig maçları bedava mı oluyor ?

_TaYFo_

Öne çıkan mesajlar

Böyle birşey olması imkansız değil demeyeyim ama çok zor,

Şu var ki Telekom'un zaten gelecek planları içerinde IPTV olayı var ve ligin haklarını satın alıp IPTV üzerinden yayınlamayı düşünüyor.Bunun yanında ligi almak isteyen bir Doğan Grubu daha var ve Digitürk'te hala elinde tutmaya çalışacaktır.

Böyle adamların karşına çıkıpta kolay kolay bedava yapacaz,babayı alacaksınız diyemezsiniz.

Ha Anadolu takımlarının birbirleriyle olan maçlarını verirler orası ayrı konu,ama büyüklerin maçlarını özellikle bırakmazlar.
Sosyal ağlarda paylaş

tinkibinki said:

Yayıncı kuruluş bütün ligdeki takımlara kaç milyon para ödüyor, trt nasıl verecek o parayı? Verdi diyelim nasıl kâr edecek? İnşallah formula 1deki gibi gaza gelip de sonunda batırmazlar.
elektrik faturalarından %1 veya %3 gibi bi rakam trt ye gidiyor.Bizden alırlar nasıl olsa parayı
Sosyal ağlarda paylaş

valla Red , lig tv'nin spikerlerini övmüşsün de içlerinden 1 tane adamı beğeniyorum . Ercan Taner gibi bir adam yok sonuçta yani Lig Tv'de .

Kamerayı bilemem ama kamera çok zor bir iş değil.
Ayrıca Trt'nin spikerleri de Lig Tv'ye bin basar, eminim buna da yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

1-TRT spikerleri diğer kanallardan çok daha iyidir emin olun. Zaten diğer kanallardaki çoğu iyi spiker de TRT kökenlidir.
2-Şuan x kişi izliyorsa süper lig maçlarını o zaman 100x kişi izleyecek.
3-TRT alırsa bi düzenleme yapar ve daha fazla maçı yayınlarlar büyük ihtimalle.Böylece herkes tuttuğu şehrin takımını izleyebilir belki ülkenin 4 bir yanında herkesin 3 büyükleri tutmasını biraz engeller şehir taraftarlığı doğurur ortaya. Sonuçta maçını senede 2 kez izleyebildiğin bir takımı kolay kolay tutmaz kimse.
4-İzleyici sayısı arttıkça reklam gelirleri de katlanarak artıcaktır yani düzgün pazarlamayla TRT bu işten zarar etmez kar eder.
5-Digiturk gibi organizasyonlar bu tarz sözleşmelerle milyonlarca dolar kazanıyor,TRT daha düşük bir karı hatta çok küçük zararları rahatlıkla göze alabilir.
6-xM euro'ya ihale alınması sanki cebinden o kadar para verilikcemiş gibi bir izlenim yaratmasın sonuçta bu paranın dönüşü var keyfine vermiyorlar.

Bütün bunları geçiyorum zaten muhtemel bir TT-TRT ortaklığı düşünülüyor diye biliyorum. IP TV tek başına çok zarar ettirir TT'yi ama TRT ile ortaklaşa bişey çıkarırlarsa hem maliyet yarı yarıya düşer hemde nerdeyse tamamen farklı kitlelere hitap ettikleri için pazar payları birbirlerini etkilemez.

Bu işten en çok toplu maç izletip kolay para kazanan işletmeler zarar eder..
Sosyal ağlarda paylaş

tek maç sırasındaki reklamlardan verdikleri parayı çıkarmaları mümkün değil fakat daha genniş açıdan bakarsan maç dışındaki reytinginide artırır TRT nin alması maçları.gerçi benim şahsi düşünceme göre kar-zararla pek alakası yok TRT nin maçları almasının, daha çok siyasi bir olay.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...