Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kredi kartı sorunsalı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi kız arkadaşım kredi kartı çıkartmak istiyor. Kendisine laptop alıyoruz onu işte taksitle almak için çıkartıyoruz. Bazı sorularımız var ilk defa çıkartacağımızdan..

1) Hangi bankayı tavsiye edersiniz? :D
2) Kartı çıkartırken mal varlığı beyanı falan gerekir mi? Öğrenci sonuçta..
3) Kartı hiç kullanmasan bile ödediğin sabit bir ücret oluyor ya, o genelde ne kadardır?

PS: Garanti ya da Akbank düşünüyoruz öncelikli olarak ama siz yine tavsiyelerinizi verirseniz sevinirim.

Teşekkürler :)
Mesaj tarihi:
artı şöle bişi diim,üni öğrencilerine böle finansbank iş bankası flaan kartlar veriyo 300-500 limitli,onun haricinde bi maaş bordrosu olmadıı için gidip garantiye kart çıkartamıyo,ek kart çıkartabilir. ben mesela iş bankasının işte üniversiteli aldım,kullanmıyorum pek ama Maximum özelliği gördüğü için bi çok yerde var tabi. Ama garantiylede çalışıyorum ve garanti her zaman 1 numaradır benim gözümde. Eğer alabiliyosa bonus'a kitlensin derim,bize vermiyolar öğrenciyiz die : )
Mesaj tarihi:
1- büyük bankaları tercih edin,
worldcard, bonus, akses

2- öğrenciler için kefil arıyorlar diye biliyorum, babası felan yeterli olur sanırım.

3- bankadan bankaya değişir, ama minimum 20-25 alıyorlar sanırım.
Mesaj tarihi:
arkadasın ögrenciyse ve bi yerde calısmıyorsa kredi kartı(laptop alacak kadar)limit vermez.bankaların ögrenciye vereceği max limit 500 dür.kredi kartı cıkarırken bi form doldurursun kimlk fotokopisi baska bi seye gerek yok die biliyorum.ama illa ki laptop alcaksan tanıdıklarından birinin kredi kartından cektirip alabilrsn.
Mesaj tarihi:
Abi gizli iş yapıyoruz ailesinin falan haberi olmayacak :D

Aylık gelen bir bursu var o gösterilebilir. Ayrıca taksidi ayda 50 lira olacak laptopun. 10 inçlik bişey alcaz o da gizli olacağından. Sadece benimle konuşma amaçlı alıyo laptopu çünkü :)

Limit düşük olabilir sorun değil. Burs da gelir olarak gösterilebilir. Ek kart durumu yok. Direk ona kart çıkartıyoruz. Yine de garanti ya da Akbank istiyoruz. Bu konuda bir fikriniz varsa daha net anlatın lütfen :)
Mesaj tarihi:
exi26 da olur ya limiti çok olmicak zaten abi 2000 limit veriyoruz deseler de ben max 400 ayarlicam. Kız milleti ya güven olmaz alışveriş konusunda. :D

Sadece "kredi kartı" olmalı ve limiti 50 liranın üstünde olmalı :D
Mesaj tarihi:
öyle olmuyomuş yalnız. ben geçen sene sağlam fail olmuştum.
alacağın laptop 600 lira ise, kredi kartı limitin de min. 600 lira olcak.
express geyiği falan var gerçi o şekilde hallediliyo olabilir.
Mesaj tarihi:
o express geyiğini ben de bilmiyorum da laptop almaya çalıştığım yer express limit bilmemnenizi açtırarak alabilirsiniz bu limitle bu laptopu gibi bişey demişti pek üzerine düşmedim bilmiyorum yani.

ayrıca ben de saçma buluyorum o olayı fsd. ayda 250-250 öderim diye 2 küsür milyarlık laptop almaya çalışmıştım 800 liralık kredi kartımla. gg oldu dfs
Mesaj tarihi:
abi dielm ki makina 600 tl sen onu 500 tl limitli kredi kartıyla alamazsn.yani alacagn ürünün fiyatı tam olarak kredi kartından düsülür,taksite bölünür.express limitte bankanın satıs yapan yer ile olan anlasmasıdır.mesela akbank la anlasmalı olan bi shoptan laptop alıcan orada kredi kartının limitnden bagmsz sana kolaylık saglıyo.ama sadece banka ile anlasmalı shoplarda olur baska türlü olmaz.
dielm ki kredi kartı aldınız ve limit 500 bu miktara laptop bulamazsnz gibime gelio bulsanızda taksitle alacagınız icin fiyat artacaktır.
Mesaj tarihi:
bak nile sana abi nasihati

sen mi odiyeceksin o aylik 50 milyonu bilmiyorum ki icimde oyle bir his var, kiz arkadaslara taksitli seyler alinmaz, sonra ayrilinca falan sorumlu kalirsin

bunun bir sonraki asamasida kiz arkadasina kredi karti cikartmaktir, sonra ayrilinca kartida alamazsin girer bir tarafina bir donem(bkz yasandi )

dikkat o yonden
Mesaj tarihi:
abi bankam yok olsa canın saolsun.ama ögrenciye kredi kartı verirken bankalar fazla limit vermiyolar.biliyosun ögrenci milleti ödemiyo cogu borcunu bü yüzden bankalarda yüksek miktarda lmit vermiyo.700 tl limit :S bankayla görüşün iste durumu anlatın belki yardımcı olurlar,büyük ihtimalle en son 500 der ama sen biraz bastırır ii laf yaparsan belki bisiler olur.cünkü daha önceden cok yasadım ondan bilyrm.

ayrıca @matama cok haklı (tu)
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Tmam o zaman 700 lira limitli kredi kartı lazım. Öğrenciyiz, gelir gösteremiyoruz. Olur mu olmaz mı? Olursa nereden olur? :)

Finansbank'da olur. Bana 1000 YTL falan veririz diyorlardı ailem 500 olsun dedi. Ama ailemin gelirini biliyorlardı, anneden onaylıydı yani.

Tek başına, aileden habersiz olmaz o kadar limit.
  • Yeni Oluştur...