Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 fizban said: bundan 5 ay kadar önce "eğer bize oy vermezseniz size hizmet mizmet getirtmeyiz" ddiyen adam az önce tarafsız olacağını söyledi mecliste. bütün akp büyük bir şaka gibi. ama şakaysa hiç komik değil. Karılarının türbanlarına kadar uzanmaya gerek yok. Nasıl mafya tipler oldukları, dini nasıl yozlaşmış biçimde kullandıkları belli.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Türban zaten dinin yozlaşmış halini sembolüdür.
aquatik Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 said: 1. ben mehmet ali şahinden veya seçilmesinden bahsetmiyorum, esas kafama takılan şu "eşi türbanlı" vurgusunu yapmanız. bu vurgu olayı çok saçma noktalara çekiyo. burada eşin türbanının modernite, demokrasi, siyaset vs. açısından hiçbir önemi yok. 2. ben islami rejime falan bayılmıyourm, ama bir devlet başkanının eşinin türbanlı olması, o devlet başkanıyla ilgili fikirlerimi etkilemiyor, çünkü ben eşinin başına değil yaptığı icraatlara bakıyorum. sözgelimi bush'un karısının başı açıktı da noldu? 3. benim yahudi veya hristiyan bir devlet başkanıyla hiçbir sorunum olamaz. kimbilir belki bir ermeni veya bir rum (veya kürt?) daha iyi yönetirdi ülkeyi, ister kafasına poşu taksın, ister tişört-kot pantolon gezsin, ister saç-sakal uzatıp metal işareti yapsın =) 1. modernite, demokrasi, siyaset denmiş, laisizm den söz edilmemiş. 2. bush kötü bir başkandı, ama kendi karısı, yardımcısının karısı, bakanlarının ve parti mensuplarının çoğunun karıları, hristiyanlığın herhangi bir mezhebini simgeleyen, bağıra bağıra işte dini açıdan ben buyum diye haykıran giysiler içinde dolaşsaydılar, ayrıca bu kadınların değerli eşleri devamlı ılmlı hristiyan cumhuriyeti söylemleri ve tutumları içinde bulunsaydılar, bushun kötü ününe bir de dini ayırımcılık yapıyor olduğu ve amerikayı din devleti haline getirme çabalarında bulunduğu da eklenirdi. 3. dediğin türde devlet başkanlarına benim de itirazım olmazdı, etnik köken, din, mezhep -ki özellikle bizimki gibi toplumlarda en tehlikeli, en insanları bölmeye müsait olanlarını seçtim- lerini milletin gözünün içine sokucu giysi, simgeler kullanmadıkları sürece. Bir ülkeyi yöneten kişinin, milletine güven verme açısından, etnik kimliği, dinsel tercihi ne olursa olsun her bireye eşit yaklaşma bilincinde olduğunu belli etme açısından, kendi aidiyeti ve seçimleri her ne olursa olsun, bunları ön plana çıkarıp halk arasında ayırım, bölücülük gibi şeylere neden olmaya, bir gurubu yeğlediği izlenimi vermeye, hele hele yalnızca çoğunluk olan dini mezhebin içeriği doğrultusunda bir yaşam tarzı oluşturmaya çalışmaya hiç mi hiç hakkı yoktur. Bunları yaptığı sürece tepki çekmesi son derece doğaldır. ayrıca kağıt üzerinde değilse ve yasalar açısından olmasa bile cumhurbaşkanı, başbakan eşlerinin kamu görevlisi oldukları, ülkeyi temsil ettikleri konusunda estele katılıyorum. sadece tercih ettikleri dini mezhebi ayan beyan açığa koyma konularında değil her konuda bu ülkenin temsilcileri olduklarının bilincinde olarak hareket etmeleri gerekir. bir de laik devlet yapısı olgusunun ne anlama geldiğinin, özellikle bu ülkenin bilinçli, eğitimli bireyleri tarafından daha bir sindirilmesi, ve sonuna kadar savunulması gerektiğini düşünüyorum.
Öne çıkan mesajlar