cavanagh Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Viktor said: askeri okullardaki gibi tazminat odetsin devlet meslek lisesi okuyup bolumunden alakasiz biryer secen adama iste o zaman olur bu katsayi esitligi
Drigeolf Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Tenekeadam said: Mağdur insanlar var ve onlara sen illa imam olacaksın demek,büyük haksızlıktır. Drigeolf said: Eğer siz herhangi bir meslek lisesinde okuyor iseniz, 2. sınıfta size bir hak veriliyor, eğer düz liseye geçmek isterseniz ve aldığınız türkçe, matematik, beden eğitimi...vb. düz lise ile ortak derslerin ortalaması 3.00'ün üstündeyse doğrudan geçiş yapabiliyorsunuz. Eğer ortalamanız yeterli değil ise ya da aklınız geç başınıza geliyor ise son sene herhangi bir koşul aranmaksızın, doğrudan açıköğretim lisesine kaydolabiliyorsunuz. Bu yukarıdaki opsiyonları tercih etmeniz halinde hem sene kaybetmiyorsunuz hem de katsayınız normal lise öğrencisi katsayısı gibi oluyor. @Horizon Evet eskiden katsayı uygulamasının olmadığını biliyoruz, ben de katsayı uygulamasının imam-hatipleri engelleme amacı güdülerek koyulduğunu düşünüyorum. Fakat bu katsayı uygulamasının güzel bir düzenleme olduğu konusunda birşey söylemiyor. Uzun yazımda da belirttiğim gibi bu uygulama sınavın seçiciliğini artırdığı için güzel bir uygulamadır.
Skyfire Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 abi sürekli baros okuyorum. hergün istanbul baros'u ne diye heycanlanıyorum bide
matama Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 meslek liselerinin amaci spesifik konularda egitilmis eleman yetistirmektir, teknikerse tekniker imamsa imam, ogretmense ogretmen. devlet bu ise bir yigin kaynak ayiriyor, buna ozel ogretmen yetistiriyor, marangozhanesinden cami sine kadar bir yigin yer yapiyor. buraya giren ogrenci elbette tekniker elbette imam olacak, begenmiyorsa girmesin, girmek isteyeninde hakkini yemesin.
Rock Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 said: neden sadece öğretmenliklere ek puan verirler? mühendisliklere de ek puan verilse, alan genişletilse, meslek liselerinin epey canlanacaklarını düşünüyorum. eğer adam bilg. mühendisi, elektronik mühendisi vb. olacaksa mecburen meslek lisesine gidecektir ek puan almak için. ve o zaman da seviye otomatik yükselecektir. hatta belki zamanla ülkemizde yaygın olan "bunun kafası çalışmıyo, ortaokulu zor bitirdi, bari meslek lisesine gitsin" anlayışı son da bulacaktır. meslek liselerinin önünün imam olacaklar yüzünden tıkandığını bilmek ne acı. Kaynak: EKŞİ Yorum hoşuma gitti, paylaşmak istedim. Zamanında bu salak sistem yüzünden bende anadolu lisesi seçmek zorunda kalmıştım(bırakılmış daha doğru olacak).
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Joker said: CthuLhu said: annesinin zoruyla imam hatipe giren adam liseyi bitirince tam bağımsız mı oluyor yahu? 4senede bağımsızlık kazanacak bi çocuk haline gelebiliyor mu, annesi zorluyor diye imam hatipe gidecek kadar anasının babasının sözüne bakan çocuk? sen gittiğin liseye kendi isteğinlemi gittin merak ettim? evet?öss tercihimi de lgs tercihimi de kendim yaptım..bi tek lgs'de dersane hocası zorla 2 lise yazmıştı onlara da giremedim zaten..hayırdır?
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 CthuLhu said: Joker said: CthuLhu said: annesinin zoruyla imam hatipe giren adam liseyi bitirince tam bağımsız mı oluyor yahu? 4senede bağımsızlık kazanacak bi çocuk haline gelebiliyor mu, annesi zorluyor diye imam hatipe gidecek kadar anasının babasının sözüne bakan çocuk? sen gittiğin liseye kendi isteğinlemi gittin merak ettim? evet?öss tercihimi de lgs tercihimi de kendim yaptım..bi tek lgs'de dersane hocası zorla 2 lise yazmıştı onlara da giremedim zaten..hayırdır? liseye girerken yane yas 15 de kendi tercihlerini yaamiyosan ossde mi yapcan bi anda mi gelcek ben muhendis olcam demek
_TaYFo_ Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Dava ne zaman sonuçlanır kimbilir..
_TaYFo_ Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Danıştay 8. Dairesi "Katsayı belirleme ve sınav sistemini değiştirme yetkisi YÖK'tedir" dedi. Danıştay 8. Dairesi geçen ay katsayı değişikliğinin iptali için açılacak davalarda emsal oluşturacak bir karara imza attı. Star gazetesinden Ebru Baran imzalı haber katsayının kaldırılmasını savunanlar için sevindirici, aksi görüşü savunanlar için de kötü bir haber. DAVALAR REDDEDİLECEK Avukat İbrahim Serdaroğlu tarafından müvekkili adına Mart 2008'de Danıştay 8'inci Dairesi'de meslek liselerine yönelik katsayının kaladırılması için dava açtı. Bir buçuk yıl süren davanın sonunda 2547 sayılı Yükseköğretim Yasası'nın 'yükseköğretime giriş' başlıklı 45'inci maddesinde yer alan "Yükseköğretim kuruma girecek öğrencilerin ne şekilde o kurumlara kabul edileceğiyle ilgili gerekçeler YÖK tarafından belirlenmektedir" ifadesini gerekçe gösteren Danıştay, katsayı düzenlemesi ve yeni bir sistem getirme yetkisinin açıkça YÖK'te olduğuna dikkat çekti. 8. Daire gerekçeli kararında şu ifadeye yer verdi: "Dolayısıyla yeni bir katsayı belirleme, sınav sistemini değiştirme yetkisinin ancak YÖK'te olduğu Danıştay 8. Dairesi'nce hüküm altına alınarak, YÖK'ün 2010 için yaptığı kaysayı düzenlemesinin iptali için açılacak davaların hukuk gereği ve mahkeme kararlarındaki bağlayıcılık gereği red edilmesi gerekecektir." REFERANS OLACAK Kararın katsayı konusunda açılacak tüm davalar için referans olacağını belirten avukat Serdaroğlu, "Katsayı için açılacak davalara gelecek yanıt davanın reddi olacaktır" dedi. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Şentop da "Zaten Yüseköğretim Yasası'nın 45. maddesi bu konuda karar merciğinin sadece YÖK olduğunu açıkça belli etmektedir. Doğru bir karardır" dedi. En son İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, katsayı değişikliğinin iptali için dava açmıştı. İLK KARAR? Danıştay'ın dört yıl önce de "katsayı konusunda YÖK yetkilidir" kararı verdiği ortaya çıktı. 8'inci Daire, bu kararı 2005 yılında Ankara Aydınlıkevler Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi İlknur Öztürk'ün katsayı düzenlemesinin iptali için başvurduğu davada aldı. Daire'nin kararında "1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği yükseköğretim kurumlarına ortaöğretim kurumlarını bitirenlerin nasıl gireceğinin Milli eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapılarak Yükseköğretim Kurulu tarafından saptanacağı" ifade edildi
Öne çıkan mesajlar