Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ford Taunus hakkında deneyimi olanlar


trainspotting23

Öne çıkan mesajlar

trainspotting23 said:

ben kasaya bayıldım açıkçası içini de kendi zevkime göre dizayn ettikten sonra aşık olurum heralde. 1.6 ve 2.0 ları var kaç km/h'da zorlar bu arabalar sağlıklı bir motorla çıkabilecegi hız nedir rallicilik oynamayacağım ama şehirlerarası yollar için sordum


Abi hatırlamıyorum da "baba arabası misyoneri" gibi konuşmakta istemiyorum. Bayağı dayanıklı kasası var, çokta iyi hız yapıyor. Uzun yollar çooook gittik. Keyfine bak diyor, kazasız belasız kullanmanı diliyorum :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Henüz almadım ama %99.9 istediğim araba bu ve önümüzdeki ay almayı düşünüyorum artık herseyimi arabaya yatırıcam galiba boya, döşeme, elektronik v.s. vazgecemeyecegim bir araba yapmak istiyorum zamanla. Biraz maymun iştahlı biriyim açıkçası ve bana özel birşey olmadıkça sıkılabiliyorum o yuzden masrafı yapıp yaslanıcam arkama sonra satamam zaten =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Tüketim yüksek, günümüz konforundan biraz uzak bir araç. Eğer masraf da yapacağım diyorsan, ABS ve benzeri güvenlik elemanlarına sahip, en azından hidrolik direksiyonu olan, yakıt tüketimi yüzünden zevk alman gereken sürüş aşamasında seni sıkıntıya sokmayacak, karosere para yatırmak yerine oyuncaklara bütçe ayırmanı sağlayacak bir araç seçmen daha iyi olur bence.

Araç geniş, kasa ağır, motor yüksek tüketiyor, hızlanma ve son sürat düşük. Ara hızlanmaların da bu aşamada düşük olacağını tahmin edersin sanırım.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium guzel demis aslinda da
bende ufak bisi daha diyim
eger klasik bi arac istiyosan 80 sonu 90 basi felan bmw serilerine bakabilirsin cok kral olur

ama yok klaiskte gozum rahat olsun felan diyosan paramecium hakli
bence daha yeni model 10 gunde bi sorun cikarmicak bisiye bak
yane cunku yolda her kaldiginda tamirci dagircaksan astari yuunden phaliya gelir az cok motordan alaman lazim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında olay maddiyata bakıyor biraz, 3-5 liraya ve farklı havası olan nadir araçlardan oldugunu düşünüyorum taunusun, ben alıp kullanmak bir yana her ay düzenli olarak restore etmeyi düşünüyorum yürüründen döşemesine kaportasına kadar. eğer iyi bir masrafla araç cillop gibi olur diyorsanız almaya hazırım yani sıfırlayacagım diyebilirim. ve tabiki motoru iyi durumda olan bir tanesini alırım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Browser hatası sonucu onca yazı boşuna gitti : neyse artık...

Restorasyon orjinal haline çevirmek demektir.
ü
Ama senin esas yapmak istediğin aracın üstünde oynamak anladığım kadarıyla. O zaman bu araç sana güzel bir proje olur. Direksiyondaki iyileştirmelerden vemodernizasyondan başla; amortisörler, fren sistemi, yakıt sistemi (istersen enjeksiyon yap), soğutma sistemi, kabin havalandırması/ısıtması/izolasyonu, gövde onarımı/koruması/boya ve cilası, aydınlatma grubunun modernizasyonu, elektrik tesisatının elden geçmesi, egzoz sistemi revizyonu, ses ve müzik tesisatı, iç döşemeler ve halıların elden geçmesi... Bunca emek ve neticesinde bir Taunus; klasik değil, tarihte kritik bir yeri yok.

Bir de tabi bu işler için "iyi usta"yı bulman gerekecek. kendisi efsanedir ve o iyi usta asla tüm bunlardan anlamaz. Kendi alanında uzman "iyi ustalar" bulman gerekecek.

Eski kasa bir 3 serisi alıp o kasaya 3.0 veya 2.0 diesel motor koymaya kasmak çok daha iyi bir macera bence.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1.6 taunus vardı bizde de. Tahminimce '87 model falandı. 95 senesinde satıldı araç. Kitapçığında 156km/s hıza çıkacağı yazıyordu ve gerçekten babamın deneyimlerine göre araba 157'yi görmemiş :D
Gerisini bilemeyeceğim, çok küçüktüm. Ama kullanmak çok zor olmasa gerek, babam hızlı kullanan birisidir ve arabanın tek kazası park yerinde dururken birisinin vurup parçalaması olmuştur. Herhalde çok da rezil bi araç değil. Ama çirkin ya(:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...