Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TCPIP ve rezillikleri.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar. herkes beni hem bu forumdan hemde arkadaşlarım olarak az çok tanır.

Oynadığımız Erathia adlı realmde Connectörü TCPIP adlı yıllardır güvendiğimiz, yaptığı ve vergi dahi vermediği ticari bir program sayesinde para kazanıyor. BU PROGRAMI bugün güncelledi ve bu program bize bildirilmeden masaüstlerinden görüntüler almaya başladı(Güyaa speed vs olaylaırnı tespit edeckelermiş) ve bu ssleri Ownerlara gönderiyormuş.

Uo Vanguard adlı programı kullanan relamlerde dikkat edin diyeceğim o ki.
TCPIP sanada burdan yazıklar olsun, şu okuduğpun okul ve bulunduğun konumda, yaptığın güzelim işleri ":)" ibaresiyle geçiştirmen ve bunu VERGİ BİLE ÖDEMEDİĞİN ticari bir iş/ürün için yapabilmiş olman...

Yazık.

Paticik halkına duyurulur. Lütfen Moderatörler bu konuyu ciddiyete alın, çünkü bu;

5237 sayılı TCK

Kişisel verilerin kaydedilmesi
MADDE 135. - (1) Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydeden kimseye altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Kişilerin siyasî, felsefî veya dinî görüşlerine, ırkî kökenlerine; hukuka aykırı olarak ahlâkî eğilimlerine, cinsel yaşamlarına, sağlık durumlarına veya sendikal bağlantılarına ilişkin bilgileri kişisel veri olarak kaydeden kimse, yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.

Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme
MADDE 136. - (1) Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
MADDE 138. - (1) Kanunların belirlediği sürelerin geçmiş olmasına karşın verileri sistem içinde yok etmekle yükümlü olanlara görevlerini yerine getirmediklerinde altı aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.

Özel hayatın gizliliğini ihlâl
MADDE 134.– (1) Kişilerin özel hayatının gizli¬liğini ihlâl eden kimse, altı aydan iki yıla ka¬dar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması su¬retiyle ihlâl edilmesi hâlinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.
(2) Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Fiilin basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, ceza yarı oranında artırılır.

göre bir suçtur.

Gerekli başvuruları ve ihbarları yaptık.

Teşekkürler....
Mesaj tarihi:
Rotweiler said:

EA games kendi cleintini kendi sitesinden downloada sunuyor ve emülatörleri destekliyor. ILLEGAL bir duurm yok konuda bu değil.

hayir ole bi destegi felan yok
sadece dava acmiyor
Mesaj tarihi:
anlayamadiklarim ve merak ettiklerim:

- rezillik nerde?
- niye buraya yazdiniz? gidin dava acin
- kullanici sozlesmesi vs yok mu ortada?
- ifsa etmek var mi ortada yoksa dolu gozuksun diye mi 134. maddeyi koydun? gidip flickr'a mi koydu ss'leri?
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

anlayamadiklarim ve merak ettiklerim:

- rezillik nerde?
- gidip flickr'a mi koydu ss'leri?

Kullanicidan izinsiz olarak masaustu goruntusu alan yazilimi ve yazarini savunuyorsun ?

Belki bir yandan oyun oynayip bir yandan ozel konular konusuyorum yanda acik msn/gtalk penceresi ile ?

Gayette guvene ve kisinin ozel hayatina istismar var.
Mesaj tarihi:
Program yazıp, milletin vermek istemediği kişisel bilgileri zorla almak etik değil. Rezillik denilebilir hatta, evet. Ama şu da önemli: bu programda bu bilgilerin alınıp gönderildiği kullanıcıya bildiriliyo mu, bildirilmiyo mu.
1. Eğer bildiriliyosa, kullanıcı o programı kullanarak, o bilgilerin açığa çıkmasından dolayı ortaya çıkabilcek her türlü sonucu kabul ediyo demektir. Böyle bi şeyin olmasını istemeyen biri programı kullanmaz.
2. Ama yok eğer bildirilmiyosa, programın trojandan hiçbi farkı yok. Bilişim suçlarıyla ilgili yasayı tam bilmiyorum ama bu tarz bi programı dağıtmak suçtur diye tahmin ediyorum.

Hem oyunu oynamak isteyip, hem de bilgilerin açığa çıkmasını istemeyen kişiler de haksız değil gerçi. Öncelikle programı yazan adamla birebir konuşulur, senin bu bilgileri benden almaya hakkın var mı diye sorulur, bi ara yol bulunur. Bulunamazsa da, bkz: 1. madde.
Mesaj tarihi:
masaüstü görüntüsü alınıp speed i nası anlıyolar ben onu merak ettim. yapacak olan adam görev çubuğunda görünmesini engeller yine yapar.

niyet iyi olsada mantıksız. ki yukarıda arkadaşların dediği gibi talihsiz bir çaba.

ayrıca burda coder arkadaş suçlumudur bilmiyorum. kendisinden isteneni yapmış olabilir.
Mesaj tarihi:
elesso said:

yok öyle tüm sorumluluk sana ait demek. gelip birisi cebimdeki parayı çaldığında cebinin düğmesini ilikleseydin sen suçlusun adam suçsuz diyebilirmisin?

eğer sen gerekli önlemleri almadıysan o işin hukukta değişiyo, evet sen iliklemedin diyebiliyo. karşı tarafın aldığı ceza kapkaçtan hırsızlığa düşüyo.
Mesaj tarihi:
Selamlar öncelikle,

Dediğim gibi bu bir playerın farketmesi ile ortaya çıktı. Hiçbir şekilde bildirilmedi ve KULLANICI SÖZLEŞMESİNDE YER ALMIYOR.

Üstüne üstlük dün akşam sadece kendi deneme accountlarımı kara listeye soktum, sadece onlardan taş çatlasın 2,3 SS request aldım ve denedim demesine rağmen, sitesinin database'ine ulaştık ve 574 adet siteye upload edilmiş SS ile karşılaştık.

Bugün bilişim daire başkanlığından gelen mailde;

Sayın İhbarcı:

Müdürlüğümüz birimlerine göndermiş olduğunuz 30.07.2009 tarihli e-mail ile ilgili olarak ; Bahse konu olay takibi şikayete bağlı bir suç olduğundan en yakın Cumhuriyet Başsavcılığına konuyu anlatır kısa bir şikayet dilekçesi ile başvurmanız gerekmektedir.

Şeklinde onay aldık. Gerekli işlemleri tabii olarak zaten başlattık merak etmeyin. Burda afişe etmemin sebebi, UO Vanguardlı shardlarda oynayanları bilgilendirmek.

Ben işim gereği bütü gün internet bankacılığı ve mail orderlar ile uğraşıyorum. Ben dahil hiçkimsenin masaüstü resmini, altını çiziyorum, RIZASIZ VE KULLANICI SÖZLEŞMESİNDE BİLDİRMEDEN almaya zerre hakkı yok.

Shard yönetimi de böyle bir projeye onay vermediğini, sadece olabilir sonra bir bakarız gibi tdeyimlerde bulunduklarını söylediler. Öyle yada böyle... 574 adet SS KAPI gibi elimizde ve onunda elinde...

Şimdi gelin varın, halen savuun ;) Amacım karalamak değil, bilgilendirmek.
Mesaj tarihi:
disclaimer: tcp/ip'yi 3-5 sene oncesinden buradan hatirliyorsam anca oyle hatirlarim. ozellikle tanidigim bir adam degil, onu savunma derdim de yok. tamamen paticik'i koruma icgudusuyle yaziyorum bu mesajlarimi.

oncelikle, bu konunun acilis sekli katiyen bilgilendirmek filan degil, kimseyi kandirmayalim. bir yaptirim kovalama da yok ortada.. eger oyle olsa gidersin bu programi kullandirtan kisilere (yazarina degil) dava acilir. birine karsi duyulan (sebebini tam da bilemedigimiz) bir ofke var, gelip burada bizim de "vurun kahpeye" yapmamiz bekleniyor. eger magdur durumda olan varsa, gitsin shard ile ilgili kisileri dava etsin. sonucta bu yazilimi kullandirtan onlar. gidip de fason is yapan adami suclayamazsin.

yok amac bu fason isi yapanlardan bir sekilde intikam almaksa, paticik karalama kampanyasi yurutme yeri degil. uzgunum.

ayrica, bu tarz uygulamalar online oyun dunyasinda anormal degil. en populer mmo bile bunu yapiyor.

http://www.worldofwarcraft.com/legal/eula.html said:

Consent to Monitor.
WHEN RUNNING, THE GAME MAY MONITOR YOUR COMPUTER'S RANDOM ACCESS MEMORY (RAM) FOR UNAUTHORIZED THIRD PARTY PROGRAMS RUNNING CONCURRENTLY WITH THE GAME

o yuzden ortada sizin abarttiginiz gibi bir durum yok. ve dert yanacaksiniz ya programdan (programi yazan kisiden degil) ya da o programi kullandirtanlardan yakinin.
Mesaj tarihi:
RAM aktivitelerini denetlemekle SS almayi nasi ayni kefeye koyarsin , bu hadi cok onemli degil desek , e adam sitesinde belirtmis ne yaptigini , burda kizan kullanici neden boyle birsey yapiyordan cok , nasil habersiz yapar konusu.. SS cok daha tehlikeli ayrica , kullanici hakkinda maddi veya kendi acisindan maneci degeri yuksek bir bilgiye rastlama sansi olabilir.. Bugun SS alan yarin keystroke lari da kaydeder yollar , kufuru yakalayabilmek icin yaptim der belki ne biliyim :)
Mesaj tarihi:
Merhaba,

İstediğiniz gibi inanmakta serbestsiniz. Kullanıcı sözleşmelerini okuyan birtek siz değilsiniz. World of Warcraft memory scanleyip anormal hızlılık, sistem saati ile oyun saati arası farklar vs tespitleri yapıyor. Bunları biliyoruz...

Zaten açılan davalar iki taraflı açıldı. Kimseyide burda şeytan taşlamaya çağırmıyorum. Siz egonuzu başka başlıklarda gösteriniz. Tanıyıp tanımamanız zerre ilgilendirmez.

Yukarıdaki arkadaşın da belirttiği gibi olay sadece maddi açıdan değil, maneviyetten de zarar büyük. Ben özel hayatımı net ortamında yaşıyor olabilirim, biliyorsunuzu ki ülkemizde bu tür istismarlar çokca yaşanıyor. Bir foruma kişisel resmini(sadece kendini tanıtmak amaçlı) koyuyorsun, ertesi gün eskort sitelerinde başsayfasın. Yada arkadaş ortamında dalga konusu. Bize maval okumayın...

Bu yazılımı kullanırken zaten bize bilgilendirme ne şahsi nede kullanıcı sözleşmesiyle yapılmadı diyorum halen gidip World of Warcraft gibi dünyaya mal olmuş milyon eurolar değerindeki yasal bir pazardan bana alıntı yapıyorsunuz. Acizsiniz.

Dediğim gibi, yaptırım iki taraf için de geçerli. İstediğinize innamakta serbestsiniz.
Mesaj tarihi:
yahu zararin buyukse git dava etsene shard sahibini. niye adamlarin istegiyle bir program yazmis birini karalamaya calisiyorsun? Blizzard sana bir client sunuyor, sen dodgy software co.'yu o yazilimi yazdi diye sucluyorsun.

kaldi ki, hemen bir agresiflik, hircin cocukluk. nooluyoruz? senin sinirli beyin damarlarin arasindan gecmekte zorlaniyor belki ama, ben sana neyi yanlis yaptigini ve nasil duzeltebilecegini soyluyorum. bahsettigin konunun o yazilimi yazanla o kadar da alakasi yok. ille suclayacaksan git, o yazilimi sana kullandirtanlari sucla.

ayrica, ram'den alacagin data, ss'den alacagin datadan coooooooook daha fazladir. ram'i tariyorsan, teknik olarak bilgisayarin o anda yaptigi her islemin her datasina ulasiyorsun.

baska bir degisle, ss'te taskbar'daki, system tray'deki ikonlari alirsin. ram'de arkada acik browserin goruntuledigi sayfayi da, IM gorusmelerinin tum metnini de alirsin.. yoksa "saat kontrol ediyor blizzard" la uzaktan yakindan alakasi yok.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...