Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kokoreç hakkında


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Lyvanna_Dolores said:

Greeny said:

iğrençsiniz lan balık kokoreç yiyin daha temiz

benim bildiğim boklu kebap derler ona


boklu kebap? balık kokoreç mi?

mezgit boklu mu oldu şimdi cizız
Mesaj tarihi:
mezgitte baya bok olur, diğer balıklara nazaran karnı davul gibi olur. yumusakçadır, temizlemeden kokorec usulü kes kes parçala yapıyorlarsa boklu kebap tabirini haketmiştir bence :)
Mesaj tarihi:
abi aynı şeyden bahsetmiyoruz ki, babam gelsin istten yaptıram aşama aşama tutorial şeklinde karşınıza sunam.

ayrıca fistan balık abi bu heralde temizleniyor pls
Mesaj tarihi:
o kokorecin cazibeli kokusundan ziyade bir de yapilirken cikan kokuyu koklamanizi tavsiye ederim. eve yakin bir yerde uretim yeri vardi lan boyle pis bir koku olamaz. e zaten yapildigi malzeme belli bok kokar diye dusunmeyin ondan da beter kokuyor.
Mesaj tarihi:
ya aslında kokoreçe kekik konmaz.

kimyon konur. kokoya kekik istanbul adetidir.

ayrıca kokoreç parça pinçik kesilerek de yenmez, ama o da istanbul adetidir, millet yerken hızlı ve düzgün yiyebilsin diye.

onun dışında kokoreçte bok kalabilir, her ne kadar iç-dış yapılıp, tazyikli suyla bol yıkansa da, her yerde boyle temiz yıkanmadığı da bir gerçektir.

ama sonuçta bok lezzettir ve klavuzu kokoreç olanın burnu boktan çıkmaz.
Mesaj tarihi:
vaniLLe said:

balik kokorec ne ya?
ilk defa duydum. yeni mi cikti?


istanbulda bizim restaurantta vardı. başka yerde var mı bilmiyorum, avrupa yakasındaki tek yer bizdik hatta anadoluyu bilmiyorum.
şimdi adrasandayız bekleriz :P
Mesaj tarihi:
bildiğim kadarıyla kokoreç ince bağırsaktan yapılmaktadır ve ince bağırsakta da bok olmaz çnkü ince bağırsak emilim görevini üstlenmiş bi bağırsaktır. Ama eğer yanlış biliorsam ve bok olsa bile güzel bi tadı var :P
×
×
  • Yeni Oluştur...