Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik Robocode Turnuvasi


Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Aramizda bu islerle ugrasmayi sevenler ve Java'da kendini gelistirmek isteyenler var, az once dusundum yahu boyle birsey yapsak ya diye.

Robocode diye bir programlama oyunu var. Bu oyunda, kendi robotunuzu yapip diger robotlara karsi savastiriyorsunuz. Robotlar tamamen otonom hareket ediyorlar sizin yazdiginiz koda gore, yani turnuva sirasinda mudahale edemiyorsunuz. Proje Java'da hazirlanmis ve biz de robotlarimizi Java'da gelistirecegiz. Simdilik 8 Agustos aksamini dusunuyorum turnuva icin.

Turnuva ikili eleme seklinde olacak, her karsilasmada 3 oyun oynanacak ve bu 3 oyundan 2 sini kazanan bir ust tura cikacak. Birinciye title verebiliriz Robocode 1.'si seklinde.

Robocode paketini ve wiki adresini asagida bulabilirsiniz. Paketten cikacak ornek robotlari baslamadan once incelemenizde fayda var, hemen anlarsiniz zaten ne olup bittigini.

Eglencesine oldugunu hatirlatmakta fayda var bu arada, netten dunya sampiyonu robotu bulup c/p etmeyiniz plx.

Robocode Home Page: http://robocode.sourceforge.net/
Wikipedia Robocode: http://en.wikipedia.org/wiki/Robocode
Robocode Wiki : http://robowiki.net/w/index.php?title=Main_Page

Ne dusunuyorsunuz, katilim ne derecede olur vs?

Mirage: Anket ekledim. Rastgele bir seçenek seçmeden önce kod örneklerine bir bakın. Byte satır sayısı ile aynı şey değil malum. Mesela Nanobot gerçekten çok küçük.

NanoBot
MicroBots
MiniBots
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gladmir said:

Mum sınırlama konulursa çekilirim ben. Zaten bütün gün kafamı patlatıyorum birde eğlence için aynı şeyi yapmak mantıklı değil.


abi bana niye isyan ediyorsun =) penth duzenliyor.

ben buyuk ihtimalle katilamam. katilirsam da sinirlama olsun olmasin nanobot yazmaya calisirim. kendi tercihim olarak.. en azindan "nanobot yazmasam hepinizi doverdi robotum oluuum" diyebilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

ben de AI olaylarindan pek anlamam, Java'da da o kadar iyi degilim, ustune ustluk konferansa gidicem 5'inde. o yuzden bu seferkini es gecme ihtimalim cok yuksek..

ama tavsiyem, kesin sinirlama koyun. hatta nanobot gibi cok sinirlayici bir kategori secin ki efektif kod yazmayi pratigi de olsun.


nano olmazda mini veya micro olur. nano baya ufak cidden, yanı baktım dun. nanoda insanlar movement, targetting, anca sığdırıyo falan anladığım kadarıyla. abartı gelir bize.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Euhehue abi Java yazicak "ortam" yok dunyanin en kotu bahanesi olabilir :)

8 Agustos'u oylesine attim yahu, isterseniz daha ileri tarihe aliriz, maksat eglence. Hatta yarisma sonunda sonuclari inceleyip her robotun iyi yonlerini birlestirip "PatiBot" falan diye katilabiliriz online yarismalara (Eger varsa, bilmiyorum)

Ben bu aksam firsat bulursam birseyler yazarim tuto gibi ama Cuce'nin de dedigi gibi Java bilgisine bile pek ihtiyac yok programlamadan anliyorsaniz, ornekleri kurcalayip oradan ogrendiginizle birseyler cikarabilirsiniz rahatca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...