Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS devlete yük

mawiman

Öne çıkan mesajlar

ÖSS'de sıfır çeken,sadece 1-2 soruyu dogru yanıtlayan ogrencilerin, onları vergileri ile okutan Türk işcisine, memuruna ve vergi veren herkese maliyeti nedir?
Bunları sozde egiten ogretmenlere verilen maaslar, okullarin idari masraflarinin, kitabının, kırtasiyesinin, hademesinin, ısınmasının maliyetleri nedir?

Sadece kat sayıyı eşitliyerek ve 4 senelik baraj puannı aşagıya çekerek eğitim sistemimizi düzelten zihniyete yazıklar olsun...
Sosyal ağlarda paylaş

Ne sacmaliyorsun kuzum sen ?

OSS'ye girerken para odedigini, her sene ortaokul lise denmeden para toplandigini, her donem basinda okul aile birliginin bir ton para aldigini bilmiyor musun sen ?

OSS'de sifir ceken tiplerin tek zarari kendi ailesinedir. Hepsinin tek zarari ailesinedir.

Ha soylediginde tek bir dogruluk payi var o da puan muhabbeti. Imam hatiplileri her yere sokusturmaya calisiliyor. Sifir cekenlerle bi alakasi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bana kalırsa, çocuk daha 12-13 yaşlarındayken, ilerde sıfır çekeceği belliyse bir şekilde kenara ayırıp yapabilceği hayatını geçindireceği bir meslek kazandırmalı o çocuğa.

herkes üniversiteye girecek diye bişey yok.

konuyu açan eleman da eminim aslında bu tarz bişeyler düşünüyo da düşüncelerini aktaracak donanıma pek sahip değil dolayısıyla saçmalamış epey
Sosyal ağlarda paylaş

@yav
senin dediğinle topic sahibinin yazdıkları taban tabana zıt. seninki ideale yakın bi sosyal devletin yapması gereken ama mawiman şöyle kazanalım böyle eğitelim demiyor.direk salalım gitsin mealinde bişey demiş. eğitimsiz kesim başıboş bırakılırsa,bütün kapılar kapatılırsa ortaya tinerci,kapkaççı gibi sorunlar çıkıo
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar sosyal devlet dediğiniz mevzu günümüzde sadece eğitim ile kısıtlı sağlık olarak algılanıyor o nedenle bırakın bunlar yapılsın... ne işsizlik maaşımız var ne diğer güzel haklarımız sadece "bedava" eğitim ve bedava kısıtlı sağlık imkanları. Bunların kalitesine gelince tabikide yüksek değil ama yapacak birşey yok
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Ne sacmaliyorsun kuzum sen ?

OSS'ye girerken para odedigini, her sene ortaokul lise denmeden para toplandigini, her donem basinda okul aile birliginin bir ton para aldigini bilmiyor musun sen ?

OSS'de sifir ceken tiplerin tek zarari kendi ailesinedir. Hepsinin tek zarari ailesinedir.

Ha soylediginde tek bir dogruluk payi var o da puan muhabbeti. Imam hatiplileri her yere sokusturmaya calisiliyor. Sifir cekenlerle bi alakasi yok.

aileler cocuklarını boş yere okutunca bu aileler ve devletin orada harcama yapması boş oluyor o okula ögretmen ataması o okul için ödenek ayırması (yetiyor yada yetmiyor ama ayırıyor) v.b. harcamalar yapması okumayan bir gençlik için mi?
Sosyal ağlarda paylaş

paranız olsa cocuklarınızı özel okulda okutursunuz ama demi sonra kalkmış sosyal devlet diyorsunuz...

ÖSS sınavında bir konu ortaya çıktı özel okullar devlet okullarına göre daha iyi başarı olarak özel okulda okuyupta baaşı geçemeyenler oranı yüzde %1 lerde ... peki bu devlette nasıl... Sonuç ortada kendi yaptığı sınavda bile kendi eğittigi çoçukları sıfır alıyor nasıl bir eğitim bu... eğer beceremiyorsa benim verdiğim vergileri boş yere harcamasın. Bu sınav sistemi değiştirmekle olmaz veya baraj puannını indirmekle olmaz. Eğitim sistemi değişmeli devlete sırtını dayayan eğitimciler gitmeli devlet işi garanti iş gibi görülmemeli zaten devlet iş veren oldugu sürece kadrolaşma ve eğitimmin beyin yıkamadan farkı kalmaz...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...