Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alkol Reklamı Yasağı vs. Yeni Rakı

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

aquatik; benim anlamadığım nokta, sansür uygulayacaksan programın başında niye 13+ veya cinsellik içerir uyarıları yapılıyor?

Bknz

Uyarıyı yapıyorsan karışma kardeşim gerisine. Kim ne içiyorsa içsin, kiminle sevişiyorsa sevişsin. Zira ben zaten o programın başına o uyarıları görerek geçmişimdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben susuzluk konusuna takıldım bayağı, şimdi öküz gibi içersen gece sonra susarsın tabi. Sıcak basmışken soğuk bir bira içersen gayet ferahlarsın, hayatımda hiç bir bira içtikten sonra bir litre su içme ihtiyacı hissetmedim; hatta su bile içmem.

Limonatada da şeker var o da susatır o zaman onu da sakın içmeyin.

Kaldı ki Dünya'da sudan ziyade şarap içilen yerler var, oralarda napıyorlar acaba? İnsan su ihtiyacını alkolle karşılasın demiyorum ama bazı soğuk içkiler ferahlatıcı etki yapar.

Rakıya su katmanın sebebi susuzluktan değildir, sert bir içkiyi seyreltmek içindir. Ha bak mesela çok susadım bir rakı içiyim diye bir olay olmaz ama.
Sosyal ağlarda paylaş

yazın soğuk su içmek de aslında sıcaktan daha fazla bunalmaya sebep oluyor. vücut, mideye giren soğuk su sebebiyle ısı kaybetmemek için daha fazla ısı üretiyor vs. ama bu sebeple sıcaktan bunalınca daha fazla su içemiyorsun, zaten mide su dolu.

ferahlık hissiyle, susuzluk hissi farklı konular. alkol dediğin suda çözünür, sen alkol alınca vücut fazladan suya ihtiyaç duyar. 2x2=4 gibi bişe.

buz gibi havada ilk etapta damarları büzüp sıcaklık hissi yarattığı için alkol alan tipler var mesela. onlar da aslında 2 dk sonra damaları genişleyip daha fazla ısı kaybettiği için hakkın rahmetine kavuşan tipler.

hissedilen başka, gerçekler başka.
Sosyal ağlarda paylaş

@ Loxias Ya amaç belli işte, toplumu alıştıra alıştıra, yavaş yavaş, belli bir noktaya getirmek istiyorlar. Yasak ve sansürlerin hiç birinde, insanların ruhsal ya da fiziksel sağlıklarının iplendiğini sanmıyorum. Amaç, yavaş yavaş muhafazakar bir toplum oluşturmak. Bunun içinki büyük adımları tamamlamak üzereler. Siyaset ellerinde zaten, askeriye -ki bunu da becermek üzereler- ve yargıyı da ele geçirdiklerinde işleri tamam zaten. İşte bu ona-buna yasak, sansür olayları da oluşturmak istedikleri düzenin alt yapıları. Çok planlı, çok akıllıca, çok birlik-beraberlik halinde, çok sabırlı bir biçimde taşları tek tek yerlerine koyuyorlar. Her şey bir anda olmadığı için millet doğru dürüst tepki de koyamıyor. Zaten oldukça uyuşuk, uyutulmaya hazır bir toplumuz ne yazık ki...Ayrıca gidişata azıcık dur demeye çalışmanın bedelini de ödetiyor, burnundan getiriyorlar insanların.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...