Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ikinci öğretim okumak

DeadSkinMask

Öne çıkan mesajlar

Marmara kadro olarak fena değil, gerçi ben bölüme başlarken İÜ'nün kadrosundan da bir kaç hocayla tanışma fırsatım olmuştu yıllarca gazetelerde adını duyduğumuz adamlar vardı orada da.

Bahçelievler'i şöyle söyliyim, Beyazıt'la konum olarak hiç bir farkları yok; ikisinden de Taksim'e çıkmak 30-35dk, Kadıköy'e geçmek 45dk falan sürer ortalama. Ama Beyazıt suriçinde işte, İÜ'de o dev kampüsün içinde okumayacak olsan da hemen yanındaki bir binada okuyor olacaksın, yine kampüs ortamı güzel olmasa da daha iyi oranın.

Bahçelievler'i anlatamam sana, bambaşka bir dünya, 4 tane kafesi, 2 tane kantini, 4 tane binası var küçücük bir alanda; ama şimdi şimdi Çalışlar'a öğrencilerin oturabileceği barlar, cafeler falan açmaya başladılar okuldan yorgun argın çıkıp Taksim'e gitmeye kasmadan da biraz eğlenilebiliyor artık.

Tabii kampüsün küçük olmasının da güzellikleri var, bütün hocalarla iç içe oluyorsun, hiç birisi kasıntı değil, çoğunu okuldaki kafelerde öğrencilerle çay kahve içerken ya da akşam beraber dışarı çıkarken falan görebilirsin rahatlıkla. (ki alanında değerli insanlar hepsi)

Ama bu yazdıklarıma rağmen "öğrenciliğimi kampüste yaşamak istiyorum" diyorsan KESİNLİKLE MARMARA YAZMA. Her günün küfrederek geçer sonra.

Dipnot: Maliye de zor bölüm ha aklında olsun, ben türev, integral almayı 1000 sayfa mevzuat okuyup sınava girmeye tercih ederim sdfds.
Sosyal ağlarda paylaş

var öyle bişiler doğru diyosun geçen okumuştum sitesinde de marmara'yla ve çeko'yla fazla ilgilenmediğim için aklımda kalmamış bakıyorum sitesinden ve:

http://iibf.marmara.edu.tr/index.php?sayfa=18

iktisat işletme maliye ekonometri -> bahçelievler
fr.kamu yönetimi -> tarabya
ing işl - ing ikt - siyaset ve ua - çeko - almanca işletme ve enformatiği -> anadolu hisarı

böyle garip bir okul bu da =p

yalnız hiç bir üniversitenin sitesinde hangi bölüm hangi kampüstedir doğru düzgün yazmıyor ilk marmara'yı gördüm ve takdir ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekonometri çok kasış bi bölüm yani hakkını vermek lazım.Ama mezun olunca öyle çok bi alanı yok sınırı belli.Yani bi iktisat mezunuyla çok bi farkı olmıcaktır.Kamu düşünüyosan iktisat yada maliye öneririm.

Bu arada iü fakültesi beyazıt kampüsünün içinde hukuk fln yanyana yani :)

Yalnız marmaranın kaçtane kampüsü binası var rektor zor biliyodur :) bi ara adam çıkıp demişti helekopterle bile hepsini bi günde gezemiyorum diye.Dağınık olması kötü tabi toparlamaya çalışıcaklardır.
Sosyal ağlarda paylaş

beyazıt'ta iktisat fakültesi, siyasal bilimler fak. ve hukuk fakültesi var. Ülkeyi beyazıt'tan çıkan insanlar yönetiyor bu aralar zaten hehe tabi artık öyle bir olayı kalmamış ama olsun.

Gerçi ikinci öğretimi daha 1 ya da 2 sene öğrenci almış ve sadece iktisat çeko ve uluslararası ilişkilerin var ikinci öğretimleri. Yani okula akşam gidince pek öyle kampüs havası olmayacak bile 500 civarı öğrenci ile. Neyse tabi bunun derdine düşecek değilim ne kadar ekmek o kadar köfte puanım belli buna da şükür :D (aslında iü'de bürokrasiden ve kalabalıktan şikayet ediyor cümlealem. İkinci öğretim avantajlı olacak galiba bu açıdan ya heh)

demin ufak bir tercih sıralaması dizdim kendime bir göstereyim:

http://oi53.tinypic.com/xe0cip.jpg

biraz daha yoğun düşündükten sonra maliye'leri falan çıkarıp işletme de serpiştirebilirim aralara

İlk 3 ve 5.tercihim hikaye zaten ama 4. olursa tam bir joker olacak. (benzer vakıf ünilerindeki bölümler 80bin ve sonrasını almış ama özyeğin acayip iyi pazarlıyor kendini -beni tavladılar mesela- daha iyi sıralamada kapar diye düşünüyorum------belki yazmam gene de istediğimden emin olmazsam ve tutarsa diye korkup) Nitekim marmara örgün'ler de süpriz olur.

Sıralamam 79300 işte.

Sosyal ağlarda paylaş

batuhan said:

Ekonometri çok kasış bi bölüm yani hakkını vermek lazım.Ama mezun olunca öyle çok bi alanı yok sınırı belli.

Şu yanlış bilgi olmasın yalnız, iktisatçılar lojistik, üretim ya da TUİK türevlerinde ve araştırma şirketlerinde çalışamıyorlar kolay kolay; ekonometri mezunları öncelikli tercih ediliyor. Ders yükü ve tipi bayağı farklı ekonometrinin; mezunlar daha çok istatistikçiler, finansal matematikçiler ve endüstri mühendisleriyle aynı alanlarda çalışıyorlar.

Ekonometri lisans + yüksek lisans Marmara'daydım mezunların nerelere girdiklerini biliyorum, dipnot düşeyim dedim böyle alakasız sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de öyle tahmin ediyorum
maliye kontenjanlarında hiçbir değişiklik yok. Baktığım iktisat kontenjanlarında da değişiklik yok. Ama, vakıf üniversitelerinde ekonomi bölümlerinde yeni burslu seçenekler çıkıyor, bir sürü yeni hukuk kontenjanı açılıyor sonra iktisat seçen fencileri de düşünürsek onlar için de endüstri müh. gibi bölümlerde farklı yerlerden kontenjanlar artabiliyor..... yani bunlar da hep kelebek etkisi gibi etkileyebiliyor çünkü hukuk isteyip de tutturamayıp iktisat okuyacakken yeni kontenjanlar sayesinde hukuk okuyacak olan ya da mühendislik okuyacak olan kişiler olabiliyor. Ne kadar olacağını da allah bilir. O yüzden diyorum ya tutarsa? Bu beni geriyor bir de belki silerim o maliye örgünü falan belli olmaz. Marmara'ya da senin yazından sonra ısındım itiraf etmek gerekirse ve 68600'ü almış örgün iktisat. 11 bin kişicik var. Çok inanmıyorum ama imkansız değil. Zaten kendimi hazırladım iü iö iktisat'a o gelince üzüleceğim yok kafam rahat sayılır.
Sosyal ağlarda paylaş

batuhan said:

Ekonometri çok kasış bi bölüm yani hakkını vermek lazım.Ama mezun olunca öyle çok bi alanı yok sınırı belli.Yani bi iktisat mezunuyla çok bi farkı olmıcaktır.Kamu düşünüyosan iktisat yada maliye öneririm.

Bu arada iü fakültesi beyazıt kampüsünün içinde hukuk fln yanyana yani :)

Yalnız marmaranın kaçtane kampüsü binası var rektor zor biliyodur :) bi ara adam çıkıp demişti helekopterle bile hepsini bi günde gezemiyorum diye.Dağınık olması kötü tabi toparlamaya çalışıcaklardır.
sen bi de kocaeli üniversitesini gör. 11.5 saatte gezmiştim tüm kampüsleri arabayla. toplu taşımayla imkansız gibi bir günde bitirmek =)
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Marmara Üniversitesi çok acayip, mesela Halkalı'da göl kıyısında Göztepe kadar arazisi var, Demirel zamanında kampüs temeli atmışlar, sonra toprak kayması var diye kalmış öyle. Aynı şekilde Sultan Ahmet vs.

Okul birleştirince Türkiye'deki en büyük kampüslerden birisine sahip olabilir, bilemedim şimdi sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

@yav, bu arada kontenjanları her yıl arttırıyorlar, maliye kontenjanlarına bir bak eğer 20 30 kişi falan oynadıysa İstanbul örgün maliye olur, oynamadıysa İÜ 2. öğretim İktisat olur muhtemelen.

Yani benim demek istediğim 2.öğretim çeko yerine iktisat yada işletme yazabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

aklımdaki son tercih listesi şu açıklamalı cicili bicili yazıyorum :p

http://oi54.tinypic.com/2ewfmf7.jpg

şimdi marmara örgün iktisat'ı istanbul ikinci öğretim iktisat'ın üstüne yazmak konusunda tereddüt içerisindeyim ne kadar marmaranın tutmama ihtimali daha fazla da olsa saçma bir tereddütte miyim acaba o kadar etkilenmişim ki bu kampüse ve okula küfredenlerden dolayı :D
maliyeleri ise indirdim aşağıya ama.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...