Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iptables

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Yapmaya calistigim birsey var fakat kafayi yedirdi. Cok daha basit bir yolu olsa gerek.

Uygulamaya calistigim kurallar su sekilde;

1 - Butun ip'leri blokla.
2 - Butun ip'ler icinde bulunan 3 ip'ye izin ver.

Nasil yapabilirim ?

Hepsini reject ettikten sonra diger ip'ler icin accept kurali giriyorum ama rule order'dan olsa gerek ise yaramiyor. Nasil yapmaliyim ? Once accept'leri girip sonra mi digerlerini girmeli ?

Direkt ornek istiyorum mumkunse.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
iptables -A INPUT -p tcp -m state --state NEW,ESTABLISHED -s
192.168.0.3 --dport 22 -j ACCEPT
iptables -A OUTPUT -p tcp -m state --state NEW,ESTABLISHED -d
192.168.0.3 --sport 22 -j ACCEPT

Mesela böyle diyerek sadece yazan ip'ye ssh portunda izin veririsin. istediğin kadar da ekleyebilirsin. 192.168.0.3/5 diyerek aralık da verebilirsin.

Tam olarak ne yapmak istediğini bilmediğimden yardım edemiyorum daha fazla.

not: deprecated olabilir ama bu bilgi. Epey eski bir debian'dan gelme bana.
Sosyal ağlarda paylaş

ama iptables zaten restart atınca gidiyor, iptables rule'larını bir dosyaya kaydediyordu sshlar genelde service iptables save komutuydu centosta galiba.

o dosyayı bulup o dosyada eklersin yeni ipleri üste eklersin. sonuçta ssh command dosyası o da makina boot edilirken içindeki konsol komutları çalıştırılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Iyi de milyon tane kuralim var benim =) Her seferinde dosya editlemek, dahasi tek dosyaya bagli kalmak akil kari is degil. Dahasi sunucu dedigin sey zirt pirt yeniden baslatilmaz. Zira en son 330 gunluk uptime varken donanim yukseltmesi gerektigi icin resetledim aleti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...