mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 zenci de tekme yiyen adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 abi hani 300 spartalıda zenci bir herif atı şaha kaldırıyordu,o adama çok benziyo doctore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Cuce said: yok celik bilmiyo romalılar pek. Beceremiyoalr uzun kılcı yapmayı falan. Hanı galyalılardan iskitlerden kartacalılardan falan görüyolar ama nedense hiç bi zaman yayılmıyo. Artık beceremiyolarmı, dil farkı yüzünden öğrenemiyolarmı bilinmez. kısa kılıç onların savaş düzenine daha uygun diye biliyorum. tabi uzununu yapamadıklarından kısaya göre bir düzen kurmuş oalbilirler belki :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 o kısa kılıç uzun kılıç olayı spartaküs filminde baya açıklanıyor aslında. izlemediğiniz burdan belli ehhe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 sensin izlemedin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blazkowicz Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Brigand said: beyler dizide soyunan hatun zeyna farkettiniz mi?günaydın. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 ahahahahahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 huun said: o kısa kılıç uzun kılıç olayı spartaküs filminde baya açıklanıyor aslında. izlemediğiniz burdan belli ehhe Açıklarsan çok iyi olur merak ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 hani şu albino şampiyon vardı ya, bak o adam 2 elinde 2 kılıç savaşıp adını dünyaya duyurmuştu. bu ibne romalıların olayı tamamen taktik savaş. kısa kılıçlar sayesinde 3-5 adam bir kişiye karşı savaşabiliyorlar. kılıç uzadıkça uzmanlık gerekiyor kullanmak için. romanın olayı ise bu değil. romanın olayı ortalama donanımla, maksimum sayısa asker üretebilmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 abi filmde yazilanlara ne inanmissiniz sdfg. shortswordun guzelligi kalkan arkasindan rahatca kilicla darbe vurabilmek. Uzun kilicla 'stabbing motion' daha zor, ama kisa kilicla sok cikar yani, ayrica kalkan altindan bacaklara hamstring cekmek ayri bir kralliktir, hepsi de kisa ve dolayisiyla hafif ve dolayisiyla da kral bir silahtir formasyon icinde dovusurken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Benim kilicim uzun, problemim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diamor Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 kılıcın pasını kimde attın ilk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Jahrein said: ben tırt mıyım? sen tırt değilsin, meriçsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 aquila said: Benim kilicim uzun, problemim yok. mesele uzunluğu değil işlevi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 blazkowicz said: Brigand said: beyler dizide soyunan hatun zeyna farkettiniz mi?günaydın. :P saat 07:18, sana da günaydın ahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 huun said: hani şu albino şampiyon vardı ya, bak o adam 2 elinde 2 kılıç savaşıp adını dünyaya duyurmuştu. bu ibne romalıların olayı tamamen taktik savaş. kısa kılıçlar sayesinde 3-5 adam bir kişiye karşı savaşabiliyorlar. kılıç uzadıkça uzmanlık gerekiyor kullanmak için. romanın olayı ise bu değil. romanın olayı ortalama donanımla, maksimum sayısa asker üretebilmek. iyi de abi romalilar da kalkan olayında sağlamlar testudo formasyonu falan da baya uzmanlik gerekiyor ki bireysel de değil. full disiplin. ve donanımdan kastın zırh falansa yok abi bariz üstün roma ordusu. pilum falan o dönem için fazlasiyla lüks. ama beceri bazinda diyorsan eeet olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Her filmde, romalıların yanında ya da karşısında olan herkes adamları küçümsüyor. Bir nevi fasülyeden adamlar, sayıdan ve taktikten kazanıyorlar. Bide çok oğlancılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skoko Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 abi dizi dizi değil tarih dersi mübarek şu başlıktan neler öğrendik herkesin içinde bi spartacus varmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Hiç mi Rome, 300 savaş sahnesi izlemediniz ya. Kalkanla durdurup, sokup çıkarıyorlar kılıcı. Savurma falan az, yerleri de yok zaten öyle bir formasyonda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Skoko said: abi dizi dizi değil tarih dersi mübarek şu başlıktan neler öğrendik herkesin içinde bi spartacus varmış ben kılıçlara hiç dikkat etmedim abi memeler güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 bıcak olayını bi özetlesenize bana be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Lejyonerlerin olayı işte klasik bir formasyonları var 50 kişi diyelim önde 10 kişi geriye doğru 5 sıra halindeler atıyorum. Ellerinde kalkanları var diğer tarafdanda şu pillum denen kısa mızrak hem fırlatmaya uygun hemde saplamaya böylece kalkanı fazla açmadan rakibi deşebiliyorlar ve kılıçdan daha iyi bir saldırı aracı o formasyona göre. Kısa kılıç kullanmalarıda ellerinde o kalkan varken en mantıklı saldırı aracı, pillumdan sonra. Akabinde işte kalkanları üstten ve yanlardan çepeçevre sarıp ilerleme formasyonları var. Birde öndeki grup en tecrübelilerden oluşmakda, ayrıca öndeki grup 10 dakka savaşıp sonra içerden en geriye ve sıranın sonuna geçiyor böylece adamlar dinlenerek savaşabiliyorlar. Ama esas faktör düzenli ve profesyonel bir ordu olmaları ve disiplinlede zamanında ortalığın altını üstüne getirmişler. Kaynak history channel :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 1 trambolin ve 1 kara murat kombosuna bakar. alayı fıs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 falanj adı o dediğin sistemin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 mani said: http://66.147.242.195/~dailyact/wp-content/uploads/2009/08/Erin-Cummings1.jpg http://www.wired.com/images_blogs/underwire/2009/07/lucy-lawless_spartacus_1140.jpg http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTI4OTk0MDg1Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwMDY4OTMxMw@@._V1._SX495_SY350_.jpg Arkadaşlar kendinize gelin, kopuyorsunuz ana konudan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar