Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Otel (Pansiyon) Programı

Greeny

Öne çıkan mesajlar

selamın aleykim

şimdi bizim bir pansiyon var odaların extraları oluyor işte, adamlar çıkış yapıyor extraları ve konaklama ücretini topluyoruz veriyoruz. ama biraz angarya benim kullandığım yöntem. şöyleki basit bir excel tablosu tarihler, oda numarası, içtiği şey (bira rakı vs), ve son olarak tutarı

ama bunu her girdi için yapmam gerekiyor.

ben basit bir şey arıyorum örneğin. karşımda bir menü olsun oda numarasını mouse ile seçeyim, içeride bir liste olsun örneğin kola bira dondurma yemek isimleri vs onları da seçeyim mouse ile, o kendi kendine tarihini saatini yazsın. ayrıca adamın pansiyona girdiği günü de bilsin, fiyatını yazayım ne kadar anlaştıysak 100 tl 140 tl herneyse en son adam toplam tutarı istediğinde zart diye çıkarsın.

birkaç program gördüm de hepsi paralı tabiki. warez de aradım birkaç şey tatmin olmadım. var mıdır bilgisi olan?
Sosyal ağlarda paylaş

otel programi falan degilde topu topu 4 oda icin access yetmez mi ? en basitinden bi tane db iliskilendiriverilir, soyledigin saat, tarih, fiyat hesaplamalarinin hepsini istedigin tip rapordan alirsin, birde basitcene bi menuye oturtulursa gayet is gorur.

yapmaya niyetli arkadasa su anda tuttugun excel tablosunu gostersen, birde ek istediklerini soylesen yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

isim vermeyeyim de bu konuda sektörün "selpak"ı olan firmanın türkiye ayağında çalışıyorum. greeny konu ile ilgiliyse biliyordur zaten. neyse "gel bizim ürünü al" demeyeceğim, zira 4 oda için çok komplike ve pahalı bir sistem. gereksiz yani bu durumda.

şey için söyledim. "birisi program yazsın" yaklaşımı pek doğru değil bence bu konu için.. hali hazırda destek alabileceğin birileri olmalı ve bu destek alacağın, öncelikle sektörü bilmeli. muhtemelen senin şu anda görmediğin ama tamamen pansiyondaki iş akışını yönlendiren şeyleri bile keşfedebilirsin program sayesinde.. çünkü bu tür bir program alırken, sadece "data alsın, yazsın, okuyum" demiş olmuyorsun aslında. oteldeki tüm işleri dijitalize ediyorsun. bir düzen, standart geliyor.

şimdi ne yalan söyleyeyim, ben de çok iyi bilmiyorum (önbüroymuş, falan feşmekan) zira benim alanım farklı, otel tarafında değilim. ama görebildiğim kadarıyla destek önemli. vizyon da önemli.

bu arada bilmiyorum hangi firmalar var, küçük çaplı böyle hizmet veren falan. yani bir isim veremem ama bir araştır derim. paradan kaçınman, uzun vadede zararına olabilir (ki biz bunun örneklerini çok görüyoruz).

tabii işletmenin durumunu bilmiyorum. biraz havada konuştum yine de.. ama ucuza kaçıyım zihniyeti ileri de zararınıza olabilir. "sen tekrar bir düşün" derim..
Sosyal ağlarda paylaş

4 odalı pansiyona program yazılmaz abi, şaka mı yapıyonuz sdafs..

4 odanın ne kadar ekstrası olacak ki zaten, yaz excele gitsin yani.

ben 10 oda için yapıyorum bunu, once butun ekstraları gunu gunune kağıda yazıyorum, sonra son gün temize geçip yazıcıdan basıyorum. çok zor değil yane.
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi konuyla daha ilgili başkasıyla da konuştum da..

söylediğim gibi program zaten yazılmaz da.. mevcut bir programı kullanmak da çok gereksiz. zira mevcut programların hepsi, böyle bir sistem için fazla (imiş). dediğim gibi ben diğer firmaları falan pek bilmiyordum.

4 odayı kara kaplı defterde bile tutarsın yau =P

ben olsam access ve formlarını kullanırdım. excel de olur tabii, genelde daha bilindik. (access'le duygusal bir bağım var galiba!)
Sosyal ağlarda paylaş

@Kharon

Abi access e baktım evet fakat beceremedim :)

@others

biliyorum 4 oda az ama her iş ile ilgilenen tke kişi olunca karışabiliyor çoğu şey. hesap çıkarma sırasında stress gerginlik vs yoruyor adamı. adama şimdi programı göstersem "abi hesap şukadarmış" desem ne kadar rahatlarım anlatamam ama. excel olunca kıllanıyor insanlar. psikolojik birşey bi de :)
Sosyal ağlarda paylaş

access tablo ve form iliskilendirmede db ile tamamen alakasiz bir son kullanici pek de acik bi program degil excel kadar, onu kabul etmek lzm.

o acidan db yi hazirlayip birinin basit formlarla senin icin gui olusturmasi daha pratik olur. ki butun bunlari yapmakta 1-2 saattten fazlasini almaz sallana sallana yapilsa bile.
Sosyal ağlarda paylaş

İlla bir program olması gerekiyorsa, Delphi ile yap sen arayüzü, zira solitaire oynamak kadar kolay, ufaktan bir database'e bağlamak için yardım edilir illa ki. Gerçi o da sadece mouse ile yapabileceğin bir şey fakat bilenin el atması daha sağlıklı olur.
Sanırım bu karşılıklı iş yapma yanlılarını eleyip, yardım etmek isteyenleri öne çıkaran bir yol olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam, sektorun deki yazılımlarının fiatı ortada. Çakma crack li yazılım ı kullansa arkadaş zaten yine support almayacak, zira 4 oda zaten azmış demiş idim.

Generic bir şey çok rahat yazılabilir, enerjisi isteği olan arkadaşlar geçmiş de kendileri proje ortaya koyup sinerji oluşturma girişimde bulundular, sevinerek takip ettik (bkz. paticik browser) .

Benim kastım o sinerjinin buraya kanalize edilmesi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...