Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zune HD

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Evangelism yazisi degildir, degerimi bilin hehe

Biliyorsunuzdur MS eylul'de Zune HD'yi cikaricak piyasaya. Asiri gizli tutuyorlar, fotografi falan filan yok hic internette (su anda test icin uretilen aletlerin uzerinde hepsinde farkli logolar var, foto duserse nete, o logolu zune un sahibinin hayatini karartiyolar sdfs

Neyse, bugun kurcalama firsati buldum. Su ana kadar gordugum en guzel mobil cihaz (iPhone ile karsilastiramam cunku telefon ozelligi yok, ama iPod Touch falan yanindan gecemez oyle diyim size)

3 boyutu da iPod'dan (ipod derken touchtan bahsediyorum su andan itibaren) kucuk, cok hafif. On yuzu tamamen dokunmatik ekran, altta da menu tusu var. Multi touch var mi bilmiyorum kullanamadim onu yuklu foto falan olmadigi icin. Agirligi ipod nano kadar falan nasi yapmislar anlamadim.

MP3
Ses kalitesi imba, sanatci/album siralamasi cok guzel olmus. Fazla da soylucek bisi yok zaten bu konuda. Bu arada hayatimda ilk defa Microsoft'un bir UI'ini begendim.

HD Radyo
Olay budur, ismi de burdan geliyor zaten. Alette HD radyo var! Turkiye'de HD radyo var mi bilmiyorum da, cidden cok guzel bisey. Kisacasi hem cok kaliteli yayin, hem de daha onemlisi bence, o anda dinlediginiz sarkinin ismini falan gorebiliyorsunuz, tagleyebiliyorsunuz ve direk indirebiliyorsunuz alete.

Video
Nvidia grafik cipi var, baya kaliteli oldugunu soylediler. Ben video izlemedim, alette yuklu video yoktu.
Bu baya iyi, aletin sarj cihazi var iste boyle iPod dock gibi, oraya oturtup videoyu tv ye verebiliyorsunuz direk. Alete film cekip, oldugunuz yerde TV varsa direk ondan izleyebiliyorsunuz mesela, aletten izleyebileceginiz gibi.

Fotograf
Album zart zurt yapabiliyorsunuz test edemedim bunu da

Internet
Full browser var

Social
Bu baya super, Zune'un kendi social networku + Facebook, Twitter gibi sosyal aglara baglisiniz direk, baya bomba olucak. Dedikleri bu detayini bilmiyorum.

Neyse, sozun ozu, sakin iPod Touch alacaginiz varsa almayin. Bana kalirsa nano falan da almayin. Zune hic almayin :) Eylul'e kadar beklemenizi oneriyorum.

xoxo
gosipgorl
Sosyal ağlarda paylaş

@custodem: telefon olmak icin fazla kucuk, ha ama tam su ustu kaydirilan samsunglar ayarinda, oyle bisey yaparlarsa var ya epik olur. Ama iste Windows Mobile (gibi igrenc birsey) varken, bu aleti pic etmeden nasil telefon eklerler onu bilmiyorum.

@kermit: Parasiyla, sarkiyi radyodan indirmiyosun zaten.

iTunes'un Microsoft versiyonunu dusun (veya Amazon MP3 ile anlasirlar iste, iTunes olmaz ama tahminen :) )

Radyoda bi sarki dinliyosun, sanki Pandora'da dinliyormus gibi sanatci, sarki ismi falan cikiyo, orada favoritelara ekle, download et falan filan secenegi de var. Begendigin sarkilarin ismini gorup listesini yapip sonradan indirebilirsin, veya direk aletten downloada basip 99 cente cekebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
15 Eylül'e kadar preorder varmış. 15 Eylül'den itibaren asıl satışa çıkıyor. Preorder'da sadece gri ve siyah renk seçenekleri varken 15 eylülden itibaren daha şekil tasarımlar da piyasaya sürülecekmiş.

..de, Apple tam 15 Eylül'de iPod konferansı verecekmiş yine. Bakalım ne gelecek ipod touch'lara merak ediyorum o yüzden bekliyorum.

Gerçi artık çok devrimsel bi özellik olmadığı sürece ipod touch almayı düşünmüyorum. isterse yemek yapsın, dünya para verdiğim alet yüzünden milletle sürekli şu diyaloğa gireceğim sdkjfh:

-aa ayfon mu bu hayırlı olsun
*yok bu ipod touch. ayfonun telefonsuzu
-yazık :(((
*ama bu da pahalı bu da APPLE AYIP DEĞİL Mİ ÜHÜ

AYRICA, ŞU OLAY MUHTEŞEM. Dock'undaki HDMI çıkışı ile 720p VERİYOR ALET! EVET EVET EVET İSTİYORUM LAN
http://gizmodo.com/5337532/zune-hd-tv-interface-makes-it-a-media-center-for-your-pocket
Sosyal ağlarda paylaş

dinlediğin şarkı ve artist özelliği zaten radyo da olan birşey. rds (radio data system).

biraz inceledim çok hoş bi alete benziyor. ciddi bir rakip olabilir ipod a.

en önemli farkı radyosu olması. kendi radyo alıcısı olması güzel birşey. hatta en büyük farklardan birtanesi. ipodda wireless based olabiliyordu ancak. onun dışında app desteği olmaması biraz sorun. çok kapalı kalıcak ve basit bir mp4 player tadında olucak. social olayını güzel bağlayabilirlerse çok eğlenceli olabilir, ama yine wireless sahip bir çok mobile device da mevcut bir özellik.
bir de web browserı en az ipodunki kadar güzelse, piyasada iyi bir yer edinebilir. çünkü yine diğer özelliklerinden hd tv outa falan baktığımızda, docku dahil ekstra alınması gereken bir durumda. yani ipodunki gibi.

tabi hepsinin yanında fiyatı da mühim. eğer 400-500tl olarak gelirse çok güzel olur, ama üstüne çıkarsa fail.

benim düşüncelerimde bu şekilde, heycanla bekliyoruz :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...