Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Garantiye verilen ürün

Rukh

Öne çıkan mesajlar

Garanti süresi dolmamış kulaklığımı götürüp d&r'a vermiştim yaklaşık 1.5 ay önce. 2 kere aradılar, ikisinde de tek taraflı abuk bir kulaklık vermeye kalktılar almadım. Bugün aradım, size döneceğiz dediler dönmediler. İş kulaklığı alma meselesinden çıktı keşke götürmeseyedim de köşede biryerde bozuk kalsaydı diyorum.

İlk defa kulaklığı verdikten 2 hafta sonra falan aradılar, yenisi geldi diye. Gittim, adam bir kulaklık verdi resmen operatör kulaklığı, tek taraflı ve mikrofonlu. Adama ben headphone vermiştim size, bunu istemiyorum dedim. Adam da sizinkinden kalmamış, bakın bu daha pahalı falan dedi. Ben de ne olursa olsun bana çift taraflı lazım,bu işime yaramaz, istemiyorum dedim gittim.

1 aya yaklaşırken 2. defa aradılar, yine gittim. Yine operatör kulaklığı tutuşturdular elime. Adama bu benim işimi görmez ilk defa da aynını yaptınız, bundan istemediğimi söyledim dedim. Adam yine bu sizinkinden daha kaliteli ayakları yaptı yine, yanında da birileri vardı. Yine güzel güzel parasında olmadığımı bana headphone lazım olduğunu gerekirse üstüne para ekleyip başka model almaya bile razı olduğumu söyledim çıktım gittim.

Bugün yine aklıma geldi buldum telefonunu aradım. Telefonda bir kadın çıktı - belliki o arada başkalarıyla da konuşuyor, arada gülüyor, ağzı telefondan uzaklaşıyor vs.- yine de ben "ha'mfendi ben kulaklığımı vermiştim vs. vs." diye güzel güzel derdimi anlattım. Kadın "peki bağlayayım" dedi, kısa bir sessizlik, "peki nereye bağlayayım" dedi. O anda benim kayış hafif bir yerinden oynadı, ulan karayolları genel müdürlüğüne bağla zaten adam gibi dikkatini verip konuşmuyorsun benle sonra da bana nereye bağlayayım diye soruyor. Nereye isterseniz oraya bağlayın dedim, peki dedi. Yine bir sessizlik ardından bir beyfendinin sesi geldi, evet buyrun diyen. Aynen ona da derdimi anlattım, o da beni müdüre bağlayacağını söyledi. 1-2 dakkalık bir sessizliğin ardından yine aynı adam çıktı, beyfendi, bağlayamadım, yerinde yoktu beklerseniz çağırıyorum dedi, telefonu bırakıp gitti. Telefonun açık kalıp benim yakındakilerin konuşmasını dinlediğim yaklaşık 10 dakka boyunca içimden yavaş yavaş saydırma antrelmanları yaptım. Neyse yine telefonda bir beyfendinin sesi belirdi, ona da derdimi anlattım, adımı ve soyadımı aldı. Genel merkezi arayacağını ve bana geri döneceklerini söyledi. Bu konuşma bugün öğlen gerçekleşti. Şuana kadar dönen olmadı.

Şimdi buraya bu başlığı açma sebebime geldim. Belgede yaana göre bana 30 iş günü içerisinde ürünümü geri vermeliler yada başka bir ürün, en azından birşey vermeleri gerekiyor. Nerdeyse 1.5 ay oldu dedim başta şimdi kâğıda bakıyorum 18 haziranda vermişim. Kısa bir süre içinde 25 temmuz olacak. Verdiğim günü ve yarını da sayarsak 38 gün olacak.

Şimdi; 30 iş gününü geçirlerse ne yapmam gerekir? Şikayet etmem gerekirse sizce aldığım mağazayı d&r'a mı şikayet etmeliyim yoksa d&r'ı başka bir yere mi şikayet etmeliyim? Edersem nasıl ederim? Cartman'ı 5 hippiyle birlikte dünyayı dolaşmaya nasıl ikna edersiniz?

işte sorularım bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten kulaklığını geçtim zaten 3-5 kuruşluk birşey. Beni işlerin yürüyüşündeki laubalilik sinir ediyor. Oraya yakın oturuyorum ama öyle olmuyor da olabilirdi. 2 kere oraya gidip dönmek için taşıt kullanmam, çokça zaman ayırmam gerekebilirdi. İlkinde anladım bir yanlış anlaşılma olmuş da 2.de de aynısının olması ve hâlâ dönülmemesi durduk yere insanın sinirlerini fırtlattırıyor. Yani dediklerimi ciddiye alacaklarını bilsem gidip adamlara aynen düşündüklerimi söyleyeceğim de sırf daha pahalı diye verdiği tek taraflı kulaklığımı alacağımı düşünen, 2.de yine aynını veren adama anlatacak birşeyim yok. Elektronik bölümü kocaman olan biryerde çalışıyorsun, o ikisini bir tutmak karpuz sipariş eden adama kavun verip, oh oh iyi oldu demeye benziyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Rukh said:

İş günü meselesi nasıl oluyor? Sadece pazarları mı çıkaracağım?

haftaiçi + resmi tatiller vs sayılmıyor
30iş günü yaklaşık 6haftaediyor, 1.5ay (:

bulundunuz ildeki tüketici heyetine gidiniz, tüketici odası mı bişi var belediye binalarında,
google'a yazınca tüketici heyeti vs diye açık adreslerini bulabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

18 haziranda verdiysen bu hafta içi dolacak.benim de 22 hazirandı veriliş tarihi gelecek hafta pazartesiye kadar vermeseler de yenisini alsam diye bakıyordum artık ama bugün arayıp gel al dediler aldım şimdi..yeni verilen ürünün garantisi yok vs gibi zırvalamaya çalışabilirler bu arada ona dikkat et..garanti belgesi kaşeletip al mutlak
Sosyal ağlarda paylaş

Şikayet var.com'a yazmayı pek istemiyorum çünkü d&r'la bir derdim yok. Özel olarak orada çalışanlardan kaynaklanıyor benim sorunum. Eminim ilkinde kulaklığı yolladıklarında neden geri yolladığımı söylemediler o yüzden 2.de de aynısı oldu. Benimle sürekli muhattap olan adamın adını aklımda tutup d&r'a e-mail atmayı düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...