Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Özyeğin Üniversitesi

Khelben

Öne çıkan mesajlar

• 3 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
İlk sene bitti bakalım bi uplıyalım topici. Eğitim oldukça başarılı zaten merak edenler akademik kadroya bakarakta bunu görebilirler.

Girişimcilik aşırı destekleniyor. Bi de burs inanılmaz destekleniyor. İngilizceniz o kadar iyi değilse, hazırlıkta dövüyorlar resmen sizi. Çok ağır bi ingilizce hazırlık var. Daha uzun bi yazı yazarım bi ara şimdilik uplıyalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
@khelben öncelikle seni tebrik ediyorum arkadaşım böyle bi riski alıp ilk seneni bile atlatmışsın.

Ben artık Türkiye'de eğitim sisteminin tarih-i tekerrürden ibaret görüyorum, zaten özeli devleti o kadar kapitale bağımlı oldu ki bariz kırılma noktalarını, krizlerini zaten aktüel hayatta görme fırsatımız oluyor. Arkadaşlar diğer özel üniversiteler hakkında gerekli açıklamaları yapmışlar zaten.

Özel-devlet yine kıyaslamadan diyebilirim ki artık eğitim denen olay "sistem" ile yürüyebilen bişey değil, biraz kişisel özverilerin, risklerin el atılması gereken bi olgu. Hele ki üniversite günümüzde öyle sapasarmış ki liseyi bitirenin kafasında karı kız ot cigara alkol metal rak kampüs öpüşmek sabahlamak olarak ampülleniyor. Ha biz de yaptık zamanında ama 4 sene okuyup bitirdiğim mesleğimi icra ettiğim bölüm adına okulun eğitim anlayışının gram faydasını görmedim, ya kişisel çabalarımla veyahut da hocaların özel ilgileriyle bi yerlere gelebildim. Çoğu kişi için de bu durum böyle. Dolayısıyla eğer kendine bi şekilde güvenin varsa seçtiğin üniversitenin kampüsü ortamı etiketi olmasından ziyade seni ileriye taşıyabilecek sistemden ziyade, bireysel beyinlerin olması kanımca en temel ihtiyaç.

Kısacası artık üniversite etiketlerinin iş hayatında külliyen yalan olduğu günümüzde bazı noktalarda risk alıp yeni şeyler denemek bence en güzeli. Tabi içinizde yoksa alayını getirseler bi halt olmaz ancak hayata dair bi vizyonunuz varsa kalıplardan kurtulmak gerek. Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

ya istanbulda her universite ayni hic birsey farketmiyor, ise girerken koc musun bogazicimisin falan anca p&g de falan farkediyor, belki birde unileverde. geriye kalan her buyuk sirkette amca dayi ise yariyor, yaramiyor diyen yalan soyluyordur.

onun icin birinci sart

ne olursa olsun istanbulda okuyun, odtu bilkent falan filan gecin bunlari, dunya burada akiyor kopmayin hayattan.

geriside kendinize guvenin, zaten bitirceginiz bolumle gercekten yapacaginiz is ancak uzaktan akraba oluyor, butun dunyada boyle bir is.

memuriyet hayati istiyorsanizda ayni bankaya girsenizde ayni uluslararasi sirkette ayni, o yuzden kendinizi egittiginize bakin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
khelben, WoT istiyorum. çok kararsızım. bilg. müh. yeni açılıyomuş tam burslusuna kesin girerim. kadroya baktım ağzım açık kaldı, dolu yüksek puanla alan yerden daha iyi kadroya sahip, bırakıp ankara'yı gelmeyi düşünmeye başladım. adamlar hayvan gibi yatırım yapmış. zaten burssuz adam almamalarından ve hayvan gibi kadrolarından anlaşılıyo. istanbul bilmediğim için yeri hakkında yorum da yapamadım, gidip görmeyi düşündüm ama 2 gün kaldı yarın işlerim de var. biraz yardımcı olursan sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...