fede Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 özyeğinden komisyon aldığın yetmiyor bi de parantezi yanlış kapamışsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 parantezi doğru kapamışım da işletmenin i'si büyük olmamalıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dunkelzahn Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Yukarda yazıldı zaten üni hocaları 2 bilkent 2 sabancı 2 koç bunun dışında çoğu yurtdışından getirilmiş.18'i ea için vardı bu sene +19 kişi mühendislik için kadroya katılmış.Hepsi çok deneyimli imiş birçok makalesi varmış hepsinin.Kampüse 2012 yılında geçilecek bu bank asya'nın eski binası otel ve işltmclk vesaire işlerinde kullanılacak gene.şu an 200 gibi öğrenci var ilk mezunları 15-18 kişi arasında olacak hazırlıktan dolayı.Mühendisliğe elktrk-elektronik ve endüstri mühendisliğinden 20 şer olmak üzere 40 onur burslu öğrenci alınacak.Önemli noktalardan biri mühendisler okulu bitirdikten sonra 1 yıl işletme mba yapabiliyor, Erhan hoca mühendislerin birçoğunun kendi işini yapmadığını kendi arkadaşlarının dahi bir ikisi dışında hepsinin yöneticiliğe giriştiğinden dem vurdu bu sebeple buda önemli bi nokta dedi.Erhan hocanın direkt söylediği 5 yıl sonra artık bu şekilde tanıtım günleri düzenlemek istemiyorum herkes bilsin neyin ne olduğunu seve isteye gelmeli diyordu.Uzun anlatımlar sonucunda vizyonlarının geniş olduğu kanısına vardım ha bu erhan hocanın klas üslubundan mı kaynaklandı gerçekten bu kadar harika mı olacak bunlar gene yaşayarak görmek gerek, mühendislikle ilgili çok detaylı bilgi veremicem çünkü o sırada işletme ile ilgili anlatıların olduğu oditoryum 01 de idim.Kısacası puanlar her sene yükseliyor ÖzÜ'de kanımca ileride güzide bi üni olcak hislerimde bunu söylüyor.Ama yakın mevkilerde oturuyosanız gidin bi görün tanıtım günleri devam ediyor zaten herkes ancak kendisi görürse daha somut fikirler edinebilir, birine göre harika olan bi yer başkası için güzel olmayabilir.Sohbet etmek kafanıza takılanları sormak için internetten hızlı ulaşımda mevcut 19:00 - 20:00 Prof. Dr. Erhan Erkut, Rektör, [email protected] 19:00 - 20:30 Otel Yöneticiliği, [email protected] 21:00 - 22:00 Mühendislik, [email protected] 19:00 - 20:00 İşletme, [email protected] erhan hoca genelde akşam 7 den sonra msn'deyim dediydi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 OzU cok guzel kisaltmaymis lan walla ozendim ytu de guzel tabe ama seye cok uzuluyorum ya ytu yeditepenin websitesi yeditepeyede ytu diyeni hic duymadim ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 ÖzUO var olm uo serverından sorumlu adamla msnde konuşup account açtıracaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dunkelzahn Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 ya işte gidin görün erhan hocanın çok hoş comboları var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 abi msn'den konuşan rektör?? ilginç bayağı. ekliyip kız mısın? cam aç diyim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 yani adın yok sanın yok senelik 24bin tl.Şaka gibiler ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 erhan hoca gitti bilkent mba geriledi. öle kral bi adamdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 bilkente bir şey olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 Chewy said: bilkente bir şey olmaz. (tu) Tek hocalık okul değildir bilkent, yamuluyormuyum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 tek hoca olmak ayrı bölümün dekanı olmak ayrı. başka dekan olacak kapasitede biri yok bilkent işletmede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 cemad haklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 olm adam excel öğrenmiş lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Bugun Erhan Hoca'ylaydim. Anlattiklari kulaga bayagi hos gidiyor. Ozyegin'i ileriye goturur bence. Guzel projeleri var. Gecen sene kredili sistemi getirdi. Mesela tercihlerden once OSS puanini gonderiyorsun, CV atiyorsun. Sana ne kadar burs verebilecegini falan soyluyor. Bu sistemi denedi gecen sene ama bu sene yok. Sanirim Turk milletinin ilgisini cekmedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 Evet, okula gireli yaklaşık 2.5 ay oldu. Bu topic çok çok gerilerde kalmış. Girerken demiştim bu iş bir risk sonuçta bilmediğim bir yere giriyorsun falan, bu riske deydiğini düşünüyorum şimdilik. Bi kere sırf Erhan Hoca dan ders almak için alınabilicek bir risk bu. E&EE de okumama rağmen BUS 101 var programımda, Erhan Hoca veriyor dersi amfide, birde lab kısmı var orda excel abanıyoruz. Excel kolay değilmiş o kadar bunu gördüm. Lab hocası insan değil bide. Jason Lau. Bu adam büyük adam olur ben diyim. Kampüsün küçük olmasının baya büyük bi sıkıntı olucağını düşünüyordum herşeyden önce, tabiki üni kampüsü tadını vermiyor ama okul Altunizade'de olduğu için etrafta kendi kampüsünüzü oluşturabiliyorsunuz. Capitoldür şudur budur diye. Okulun hazırlığı inanılmaz zor diyorlar, bilemicem o kadarını ben hazırlığı atladım. Ama şöyle diyim, hazırlığı atlamak için adam gibi ingilizce bilmek gerekiyor, çünkü selam versen Türkçe, hocalar kabul etmiyor herşey ingilizce. Direk %100. Okulun az kişi olması çok ilginç bir samimiyet sağlıyor okulda, herkes birbirini tanıyor kavga gürültü yok. Tabi bunun soru sorucak insan bulamama gibi sorunları olabiliyor. Üst dönem yok çünkü. Seneye makine ve bilgisayar da açılıyor sanırım. Bu binaya nası sığıcağımız hakkında en ufak bir fikrim yok gerçi ama bakalım. Kampüs inşaatı 2012 gibi bitecek diyorlar, inşallah. Hüsnü abimde para var, yapar. Ayrıca okulda Galatasaraylı nüfusu eziyor, awesome. Buda bugünkü hürriyet insan kaynaklarına ekine çıkmış bir haberdir okulun ufak ufak hareketlenmeye başlamasıdır; http://www.yenibiris.com/HurriyetIK/Oku.aspx?ArticleID=7123 Özyeğin Üniversitesi "Asansör Konuşması Yarışması" düzenledi. 16 Kasım pazartesi günü yapılan etkinlikte öğrenciler bir asansör yolculuğu süresinde, yani yaklaşık 60 saniyede iş fikirlerini bir yatırımcıya anlatmaya çalıştılar. İlk izlenimin önemli olduğu yarışmada kişinin kendini tanıtma biçiminin dikkat ve merak uyandırması, yatırımcının soru sorma isteğini tetiklemek ve empati kurmasını sağlamak esas amaçlardı. Asansör Konuşması Yarışması (Elevator Pitch Competition) bir asansör yolculuğu süresinde, yani yaklaşık 60 saniyede iş fikrinin yatırımcıya en etkili şekilde anlatılması prensibine dayanıyor. Amaçlarının, öğrencilerdeki girişimcilik ruhunu ortaya çıkarmak ve gerçek hayatta rahatlıkla karşılaşabilecekleri bir ortama onları şimdiden hazırlamak olduğunu söyleyen Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Erhan Erkut, yarışmacının iş fikrini sunarken zamanı çok iyi değerlendirmesi, karşısındaki kişide merak ve soru sorma isteği uyandırması gerektiğini vurguluyor. "Bu yarışma aynı zamanda uluslararası iş platformlarında genç girişimcilerle yatırımcıları bir araya getirmek için kullanılan önemli bir iş modeli." Yarışmacılar duvara yansıtılan asansör görselinin kapılarının açılmasıyla projelerini yatırımcıya anlatmaya başladılar ve 10’uncu kattan 1’inci kata inene kadar yani 60 saniyede yatırımcının dikkatini çekmeye, soru sordurtmaya ve randevu koparmaya çalıştılar. Yarışmanın puanlaması şu şekilde oldu: Giriş ve tanıtım 5 puan, organizasyon ve konsept 30 puan, soru sordurtma, iş bitirme 10 puan, taktik 5 puan, kendine güven 15 puan, vücut dili 20 puan, ses ve tonlama 15 puan. Bölüm/alan kısıtlaması olmayan ve bütün Özyeğin Üniversitesi öğrencilerine açık olan yarışmaya işletme fakültesinden 14, mühendislikten 5 öğrenci katıldı. Jüride ise Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Akademik Direktörü Ali Beba, Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Başkan Yardımcısı Ertuğrul Belen, Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Reha Civanlar, "Satışın 10 Altın Kuralı" kitabının yazarı ve InfoNet Genel Müdürü Taner Özdeş ve Inovent Ventures İş Geliştirme Müdürü Elbruz Yılmaz yer aldı. Yarışmanın birincisi 66 puan alan Ahmet Keşoğlu oldu. Yarışmanın ilk yılında öğrencilerden yoğun ilgi gördüğünü belirten Erkut, başka üniversitelerde yarışmayı duyan öğrencilerden de katılma talebi aldıklarını, önümüzdeki yıl diğer üniversitelere ve hatta liselere de yarışmayı açmayı planladıklarını söylüyor. Yarışma öğrencilere neler kazandırdı? Ahmet Keşoğlu (Elevator Pitch yarışması 1’incisi): "Elevator Pitch yarışması, bir iş fikrinin 60 saniyede anlatılabilecek en ilgi çekici özelliklerini belirlemek ve en etkili şekilde sunabilmek açısından zorlu geçse de, ileride karşımıza çıkabilecek bu fırsatları değerlendirebilmek için çok faydalı bir provaydı." Özden Özçelik (Elevator Pitch yarışması 2’ncisi): "Puanlara bakacak olursanız 2. oldum, ama aslında çok şey kazandım. Kendime inanmanın başkalarını inandırmadaki başarısını gördüm; sınırlı bir sürede az sözle kendimi ve fikrimi nasıl ifade edebileceğimi, vücut dili ve ses tonunun karşınızdaki insanı ve başarınızı nasıl etkilediğini öğrendim. Yarışma esnasında en çok özgüvenin faydalarını hissettim." Ali Yağız Yemişçi: "İş hayatında zamanın ve hızlı düşünmenin önemini biliyordum fakat Elevator Pitch bunları test edebildiğim en gerçekçi ortam oldu." Oleg Ermuraki: "Yarışma bana yatırımcı ile nasıl konuşulması gerektiği ve konuşma sırasında hangi noktalara vurgu yapmam gerektiğini öğretti. Bundan böyle daha profesyonel projeler hazırlayabileceğim." Sıtkı Sapaz: "Elevator Pitch yarışmasına katılmak ve bir dakika içinde projemi anlatmaya çalışmak heyecanlı ve bir o kadar da keyifliydi. Artık iş dünyasından biriyle karşılaştığım zaman projemi bir dakikada nasıl anlatabileceğimi biliyorum." ps: kişi sayısını kısıtladılar ben katılamadım bu yarışmaya hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 Jason iyidir. Jeff'le Carmen yok mu orada? Erhan hoca giderken yanında götürdüydü onları da. Bize excel'i onlar verdiydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 Onları getirdiyse bile akademik kadroda görmedim onları. İşletme öğretim görevlisiyse onlar belki Erhan hoca onları MBA e almıştır bilemicem o kadarını ama tabi gidip sorabilirim :) Bize Jason veriyor adam iyi ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Verlure Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 bu üniversitede inşaat bölümü var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2009 Maalesef yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2009 excel mi? yok ya şaka excelde oyun yazanını bile gördüm sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Kasım 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2009 excel'in ben yapamayacağı şey bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2009 excellent'ın kısaltması zaten. microsoft'un yazdığı tek gerçekten akıllı program sanırım. mesela word'e nasıl bir yapay zeka yazdıysalar ortalığa salsan dünyayı yok eder, her yazdığına müdahale ediyor arkadaş "onu öyle koyma bir satır yana kaydıralım daha güzel oldu hah. bir sonraki satırdan önce 2 boşluk bırakalım bu sefer tek olmadı gibi" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 sene 2009 hâlâ openoffice kullanmayanlar var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2009 openoffice sana yetiyorsa ne guzel. Yapamadigi cok sey var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar