sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 sg-1 said: sen "dikkat etmeyen ölsün banane" diyebilirsin, ama sosyal bir hukuk devleti bunu diyemez, avrupada olsa adamın bi tarafından kan alırlar, belediye yetersiz önlem aldı diye. ha bizim gibi muz cumhuriyetinde açık bırakılan elektrik çukuruna düşüp ayağı kırılan adama bir de elektriklerin kesilmesine sebep oldu diye üste ceza kesilir. diyeceğim o ki, devlet maksimum güvenliği almakla yükümlüdür, halk bir koyun sürüsüdür, akıllısı da vardır, cahili de vardır. Devlet bunların en cahilini en aptalını bile korumak zorundadır. bak o kadar yazdım, bi kere bile metrobüs demedim, memnun olmuşsundur umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 sg-1 sen var alnından öpülesi bir adamsın. Süper yazmışsın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Yav iyi de, acik rogar kapagina dusmek baska birsey. Insanlarin uyarmasina ragmen gelen otobuse ragmen hala oturmak bile bile lades demek, bile bile intihardir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 trafik kazalarını karşısında herkez haddini bilecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 sg, Almanya'da otobanın ortasına çıkıp piknik yapan adama vurursak, karayolları yeterince önlem almadı diye onlara mı çıkar mesela fatura? Metrolarda sarı çizgi yok mu "geçmeyin" diye, aynı şey metrobüste de var, insanlar (uyarılara rağmen) sallamıyorsa, bu şekilde sallarlar belki. Dediğim gibi, çok kırıkla falan atlatsa hiç üzülmezdim de, keşke ölmeseymiş. Allah rahmet eylesin. Bütün suçu karşı tarafa atmak da pek bir yaklaşım değil ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 sg-1 said: diyeceğim o ki, devlet maksimum güvenliği almakla yükümlüdür, halk bir koyun sürüsüdür, akıllısı da vardır, cahili de vardır. Devlet bunların en cahilini en aptalını bile korumak zorundadır. devlet maksimum guvenligi almis ki? "bu cizgiyi gecmeyin" demis. Saniyor musun ki o bahsettigin avrupa ulkelerinde duraklarin cevresinde elektrikli tel orgu var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 söylediğiniz şey kadercilik ve "devlet baba"cılıktan başka birşey değil. peki o zaman şöyle sorayım, bu kazadan sonra metrobüs beklerken kaldırımda oturan insan sayısı sıfırlanacak mı sizce? peki bu kazanın (kaza derken hep beraber hala ntv'nin haberini değil de hürriyetin haberini baz alıp öyle olduğunu varsaydığımızı hatırlatırım) önümüzdeki günlerde haftalarda aylarda tekrarlanmayacağının garantisini verebiliyor musunuz? Yani henüz hayatta olan ama bu şekilde ölme ihtimali olan başka "dikkatsiz, tepkisiz, cahil" vatandaşlarımız için de "ölsünler banane, oh hakediyorlar" diyebilecek misiniz, yoksa belediyenin sorumluluğundaki basit önlemlerle bu kişilerin hayatlarının kurtulabileceğini düşünmüyor musunuz? Sizin mantığınızla belediye çukuruna düşen adama da "önüne baksaymış kardeşim, dikkatli olsaymış" da diyebiliriz, zor değil. @mum, maksimum önlem "buradan geçmeyin" diye ikazda bulunmak mıdır? Üzerine basıp da geçebileceğin sarı çizgiler çekmek midir? çok kolaya alışmışsınız yav. Karayollarında da sollama çizgileri var boylu boyunca ama hatalı sollamaya senelerdir verdiğimiz can sayısı muazzam. Devlet bunun sorumluluğunu üzerine alıp duble yol yapmaya karar vermeseydi, hep beraber ölüp dursaydık misal, kabahati birbirimizde mi bulacaktık? Devlet alabileceği maksimum önlemi almak zorunda, gerekirse metrobüs duraklarının kenarına dikenli tel de çekecek. ama o kadar abartmasına gerek yok, her durakta güvenlik görevlilerinin bulunması ve gerektiğinde vatandaşı uyarması bile yeterlidir, tıpkı metrodaki gibi. Genele bi de önerim var, yasada nasıl olsa "hırsızlık yapmayın, adam öldürmeyin vs, cezası da şu kadardır" diye yazıyor, o yüzden polise felan gerek yok, kaldıralım polis teşkilatını. Sizler de kapılarınızı kilitlemeyin, nasılsa yasada yazıyor, kimse gelip hırsızlık yapmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 sg1 said: Sizin mantığınızla belediye çukuruna düşen adama da "önüne baksaymış kardeşim, dikkatli olsaymış" da diyebiliriz, zor değil. Birisinde onlem aliyorsun, digerinde almiyorsun.Bunu kavramak cok mu zor? Vatandas sagda solda yazan uyarilara birazcik dikkat etmek zorunda, ulan hadi onu da gectim, diger insanlar uyariyorsa ve hala oturuyorsan yapacak birsey yok artik. Senin metro gorevlilerinin metrobus yoluna oturan adami surukleyerek cekmesi gerek olumden kurtarmasi icin. Bunu da yapmaz. Sonuc olarak zaten onlemler alinmis. Eger vatandas dikkat etmiyorsa butun boku devlete atip "dikenli tel ceksinler, 10 tane adam diksinler metrobus duragina" tarzi onerilerle gelmek cok sacma. sg-1 said: Genele bi de önerim var, yasada nasıl olsa "hırsızlık yapmayın, adam öldürmeyin vs, cezası da şu kadardır" diye yazıyor, o yüzden polise felan gerek yok, kaldıralım polis teşkilatını. Sizler de kapılarınızı kilitlemeyin, nasılsa yasada yazıyor, kimse gelip hırsızlık yapmaz. Olayi gene saptirmissin zira konumuzla alakasi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 hayır birisinde hiç önlem almıyorsun, diğerinde de sarı çizgi diye dostlar alışverişte görsün bi önlem alıyorsun. Ben vatandaş çok doğru yapmıştır oraya oturmakla diye iddia etmiyorum, vatandaş yanlış yapmıştır, etrafındakilerin uyarmasında rağmen kalkmamakla daha da yanlış yapmıştır. Ama bu yanlış yapmaya fırsat dahi vermemek elindedir belediyenin. ben bunu söylüyorum. (işte tam bu nokrtada hırsız-polis analojim cuk oturuyor konuya, sen anlayamasan da veya anlamak istemesen de veya anlamana rağmen işine gelmediği için kıvırsan da.) orada bulunacak bir güvenlik görevlisi caydırıcılık hususunda sarı çizgiden daha büyük mucizeler yaratacaktır, inan bana. said: önümüzdeki günlerde haftalarda aylarda tekrarlanmayacağının garantisini verebiliyor musunuz? Yani henüz hayatta olan ama bu şekilde ölme ihtimali olan başka "dikkatsiz, tepkisiz, cahil" vatandaşlarımız için de "ölsünler banane, oh hakediyorlar" diyebilecek misiniz, yoksa belediyenin sorumluluğundaki basit önlemlerle bu kişilerin hayatlarının kurtulabileceğini düşünmüyor musunuz? şu sorulara benim fikrimin aksine cevap vermeye vicdanının el vermediğini düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Ya kusra bakmayın da bu konuda tutup da devlete laf atmak komik geliyor bana. Hani haber de o yönde yazılmış, işe yetişme telaşı falan değil. Adam bildiğin metrobüs yoluna oturmuş sonra da gelen otobüsü görmeyince ezilmiş ölmüş. Evet, üzücü, baş sağlığı vs vs tamam. Ama adam kendi aptallığının kurbanı olmuş. O yoldan otobüs geçtiği belli, hani devlet ne yapsın buna? Adamın aptallığı tamamen. Gidip otobüs yoluna oturursan otobüs çarpar, gidip elektrik direğine işersen çarpılırsın (bizim köpeğin başına gelmişti bu da). Bu kadar bariz bir şeyde de devletin yapacağı iş yok ki. Doğal seleksiyon bir yerde. Yapılacak iş mi bu? Değil. Koltuk falan konarak çözümlenebilecek bir şey de değil. Feci dolu oluyor metrobüs durakları, kaç koltuk yaparsan yap ayakta kalacak insan var. Basit önlem falan demişsiniz de, tutup da insanı aptal yerine koyarak "metrobüsün geçtiği yola oturma" yazacak tabela koymanın anlamı yok. Hani bunu düşünmek için Einstein olmaya da gerek yok, yazık olmuş, Allah rahmet eylesin. Ama adamın tamamen de kendi suçu bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 HAYIR REWENDOR, DEVLET ONLEM ALMAK ZORUNDA. GEREKIRSE SOMALIDEN ADAM GETIRIP TAKIP ETTIRECEGIZ KIM NE YAPIYOR DIYE. HER VATANDASIN YANLIS BIRSEY YAPMAMASI ICIN ADAMLARI TAKIP ALTINA ALMAK DEVLETIN GOREVIDIR. VATANDAS SOKAKTAKI PARALI TUVALETE MI GIRDI? DELIGE ISESIN DIYE YANINA ADAM VERELIM. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 esas çarpıtan kimmiş görmüş olduk böylece. Elbette devlet önlem almak zorunda, aşabileceği maksimum önlemi almak zorunda. Metro duraklarında güvenlik görevlileri var, kameralar var, herşey an be an kontrol altında. bu garibinize gitmiyor da metrobüs (ahaha tesadüfe bak adı bile aynı) güvenlik görevlileri olması gerektiği mi garibinize gidiyor? sadece kaldırıma oturmak da değil mesele, rewendorun dediği gibi, çok kalabalık yerler oralar, bir suç işlenebilir, biri rahatsızlanabilir. Yarın bi gün oraya ambulans gerektiğini ama konumu dolayısıyla bir türlü ulaşamadığını düşünün, ilkyardım konusunda deneyimli güvenlik görevlilerinin yolun ortasındaki o mahremiyet bölgesinde belki de hayatlar kurtarabileceği gerçeği size niye garip geliyor? Bu kadar mı koyun oldunuz? Doğal seleksiyon ne kadar vicdansızca bir laf? o güvenlik görevlisi gerektiğinde şuursuzca kaldırıma oturan adamı da kolundan çekip kaldıracak, hatta direnirse hakkında cezai işlem yapacak. ama o adam otobüsün altında kalıp ölmeyecek. siz de insanlığınızdan çıkmayacaksınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Kusra bakmayın yaw ama doğruya doğru ölüme davet çıkaran, bile bile lades olan insanın ölümüne "e yazık olmuş evet ama haketmiş" demek insanlıktan çıkmak değildir. O "çok güvenli" metro duraklarınızda daha geçen gün veledin biri atladı raylara da metro altına yatıp kamerayla çekim yaptı hatırlarsanız, yani öyle çok bir fark yok metrobüsle arasında. Çok kullanıyor musunuz bilmem ama güvenlik görevlileri sadece gişede var o da millet akbil gişesinin üstünden atlayıp beleşe girmesin diye, yoksa durak kısmında yok. Metrobüste de genelde otobüs içinde akbil bastığın için pek adam bulunmuyor gişede. Mesela o metroya yatan genç de aynı şekilde ölse sonuna kadar haketmiş olacaktı. Şu durumun çukura rögar kapağıyla düşmekle falan alakası yok ki? Yolda rögar çukur olması "olağan bir durum" değil, belediye açmış çukurunu tabii ki tedbir alıp insanları uyarmak zorunda. Ama o yol zaten metrobüs geçsin diye yapılmış, amacı belli olacak belli, tutup buna da ekstradan uyarı koymak insanları gerizekalı yerine koymak olur, kimse yapmaz o kadarını. Şu durumda devlete belediyeye taş çıkartıp onları suçlu/sorumlu tutmak o kadar komik ki... Devlete ve belediyeye milyonlarca eleştiri getirebilir, milyarlarca sebepten haklı olarak suçlayabilirsiniz, sadece metrobüsle ilgili bile binlerce haklı itiraz ve şikayetiniz olabilir. Ama bu onlardan biri değil. İstediğiniz kadar zorlayın. Dediğim gibi, eline iki metal çubuk alıp prize sokmakla aynı şey adamın yaptığı. Size kalsa adamı evinde de takip edip aman prize çubuk sokma diye uyaracaksınız. Prawler'ın dediği gibi işerken şeyinizi de tutsun isterseniz devlet, deliğe işeyin taşırmayın diye. Daha doğru daha gerçek sebeplerden suçlayalım devleti de belediyeyi de suçlayacaksak :) Yani ortalamanın çok altındaki bir adam bile "metrobüs geçsin diye yapılmış, metrobüse ait yola yatmanın sonucunun kaza olacağını" bilir, kaldı ki adam çevrede uyaranları da dikkate almayacak kadar "enteresan" bir adammış hafif tabirle. Daha ağır konuşmak istemiyorum ölünün ardından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Rewendor said: Basit önlem falan demişsiniz de, tutup da insanı aptal yerine koyarak "metrobüsün geçtiği yola oturma" yazacak tabela koymanın anlamı yok. Böyle tabela konmuş bir yol hakikaten halkın ne kadar moron olduğunu gösterir başka birşey değil. Demin haberlerde duydum, kadın çocuğunu pencerenin kenarına yatırmış, sonra içeri girmiş, geri gelip pencereyi açarken çocuk aşağı düşmüş. Bu belediyenin işi değil de nedir şimdi? Pencere kenarına çocuk bırakmayınız yazsalardı şimdi bu iş hiç olmayacaktı. Bu belediye var ya ah bu belediyee.. Kötüleyelim eyvalla bence de işe yaramaz tırt bir belediye başkanımız var, 20 senedir değişmeyen bir ideoloji yönetiyor İstanbul'u da, en ufak şeyi de bu belediyeye, yaptıklarına bağlamak en az onlar kadar bağnaz ve cahil olmak demek. Böyle yaparak Cüppeli Ahmet Hoca'dan hiç bir farkın kalmıyor sg-1 kusura bakma. Biraz önce feysbukta gördüm, kertenkele öldürmek en az gavur öldürmek kadar önemliymiş, çünkü kertenkele Hazreti biri yanarken ateşine doğru üflemiş ve lanetlenmiş. 1 vuruşta kertenkele öldürürsen 100 hadis sevaba girermişsin. 2 vuruş 50 hadis. Aynen böyle dedi adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Rewendor said: Doğal seleksiyon bir yerde. Çok doğru valla, terazine abandım dostum :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 http://www.darwinawards.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Baggio said: Rewendor said: Doğal seleksiyon bir yerde. Çok doğru valla, terazine abandım dostum :p o kadar da acımasız olmayın şindi. adam sabahın korunde kimbilir aklından neler geçio. sen bile ölebilirsin oyle bir dalgınlık anında. falan filan. devlet güvenlik gorevlisi dikse tabii ki iyi olur. ancak hoparlorlu bir uyarı sistemi daha mantıklı. Please mind the gap gibi.. =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 |Joker| said: Rewendor said: Basit önlem falan demişsiniz de, tutup da insanı aptal yerine koyarak "metrobüsün geçtiği yola oturma" yazacak tabela koymanın anlamı yok. Böyle tabela konmuş bir yol hakikaten halkın ne kadar moron olduğunu gösterir başka birşey değil. eheu aklıma mikrodalgaya hayvan koymayın diye yazıyor olması gerçeği geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Orası ABD, orada mantık ya da zeka aramayacaksın. Çakıyla girmenin yasak olduğu bin tane sorun çıkarttıkları dükkanda açıkta katana benzeri kılıçlar, dev et kesme bıçakları ve demir beyzbol sopası satan (hani reyondan hiçbir engelle karşılaşmadan aldığın gibi çakıdan 10 kat hasar verebileceğin şeyler) var orada :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Farkettim de zırvalamalar gırla gitmiş valla. metrobüs duraklarına güvenlik görevlisi istedik diye işemekten tutun jübbeliyle denk tutulmama kadar bayağılıklar birbirini takip etmiş. hani olmayan birşey olsa neyse, diyecem ki "çocuklar görmemiş, hayal güçleri yetmiyor duraklarda güvenlik görevlisinin varlığına, kavrama sorunları var" ama metro duraklarında olan birşey. metro duraklarında olurken metrobüs duraklarında olmasına karşı çıkıyor olmanız cidden garip. neyse ben bu topiği ibretlik topik olarak favorilerime ekleyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Metro duraklarındaki güvenlik görevlilerinin de o işle alakaları olmadığını yazdık, o işin devletin belediyenin ya da herhangi bir resmi kurumun sorumluluğunda olmadığını da yazdık, adamın yaptığının o durumda yapılmayacak anormal davranış olduğunu da yazdık. Anlayana :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 biz de yazdık metrobüs duraklarındaki görevlilerin tek işinin sarı çizgiyi çek etmek olmayacağını da o kısmı anlamadığınız için buralara geldik zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Tek görevini geçtim herhangi bir şekilde öyle bir görevi olmamalı ki zaten. Bunu kendi başına akıl edemeyecek kadar aptal insan zaten yoktur. Umursamayıp da telef olan da kaşınmış, haketmiş demektir. Diğer görevlere gelince, zaten güvenlik falan sağlanamaz o kadar kalabalıkta fazladan. Kimin eli kimin cebinde belli değil, bir şeyini çaldıran varsa da sonradan farkeder. Kalabalık bir otobüsten pek farkı yok metrobüsün de, hırsız varsa aynı oranda vardır, her otobüse de ekstra görevli dikilemeyeceğine göre lüzumsuz. Tek önemli görev işte millet kaçak binmesin diye, ama onun kontrolünü zaten metroda yapmak şart, gişe var, metrobüste kontrolü bizzat şoför yapıyor, fazladan görevliye gerek yok. Tutup 25 duraktan 3 vardiyadan 75 insana daha aylık vererek benim vergimi harcayacaklarına daha iyi hizmet sunsunlar yani o parayla başka bir şey yapıp. Ha bir de metroda bomba falan tehlikesi var, patlarsa tüm istasyon falan çökebilir, yer altı olduğu için de üstündeki cadde vs de çökerek dehşet bir miktar hasar verebilir. Metrobüs zaten yüzeyde açık olduğu için bu kadar büyük risk yok, sıradan otobüs/otobüs durağı kadar işte. Kısaca lüzumsuz fazla para harcaması olacak görevli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 metrobus duraklari nasil bilmiyorum da, oralara parmaklik cekerler daha guvenli olur, ama you can't fix stupid. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 sg-1 said: Farkettim de zırvalamalar gırla gitmiş valla. metrobüs duraklarına güvenlik görevlisi istedik diye işemekten tutun jübbeliyle denk tutulmama kadar bayağılıklar birbirini takip etmiş. hani olmayan birşey olsa neyse, diyecem ki "çocuklar görmemiş, hayal güçleri yetmiyor duraklarda güvenlik görevlisinin varlığına, kavrama sorunları var" ama metro duraklarında olan birşey. metro duraklarında olurken metrobüs duraklarında olmasına karşı çıkıyor olmanız cidden garip. neyse ben bu topiği ibretlik topik olarak favorilerime ekleyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar