Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metrobüs yolunda ölüm

Böjeek

Öne çıkan mesajlar

ajans: metrobüsün deposundan benzin çekip içen vatandaş öldü.
anti-metrobüs team: mngdmnu metrobüsü, ölmüş adam!

ajans: metrobüs motorunun piston-silindir düzeneği içine dalağını koyan vatandaş dalağı ezilmek suretiyle öldü.
anti-metrobüs team: allah bu metrobüsü yapanların belasını versin!

...

gibi gibi...

üst geçidin altından yolu yararak karşıya geçerken ölen insanların olduğu bi ülkede neyi konuşuyoruz zaten onu anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

varsayalım ki ntv'nin haberi yok ortada

adam kaldırımda yorgun bir halde oturuyormuş.

tekrar tekrar okuyoruz,

oturuyormuş

oturuyormuş

oturuyormuş

oturuyormuş

metrobüs gelmiş ezmiş

ben kime anlatıyorum ki

belediyenin açtığı çukura düşen onlarca insan var memlekette, sağlam çıkarlarsa ne mutlu.
Sosyal ağlarda paylaş

umarım ntv linki doğrudur da kaza ölenin kabahatidir, başka kimsenin hayatı kararmaz.

ama ntv linki gelene kadar ilk mesajdaki kaynağa göre yazdı herkes,
aramızda kazayı gören olmadığına göre başka nasıl bir kaynağa güvenebilirsin?

hala daha söylüyorum, oturuyormuş yorumumu ntv linkini görmezden gelerek varsayım olarak yazıyorum, siz de bu varsayım üzerinden savunuyorsunuz, yok dalak yok böbrek yok karşıdan karşıya geçenler vs.
Sosyal ağlarda paylaş

"Metrobüsün geçtiği yolun kenarındaki kaldırımda oturmaması gerektiğini bilmeyen insan" varsa bu zamanda helal olsun abi. Göz göre göre metrobüsü kullanan adam da yolun ortasına oturmuş adamı ezmez de kardeşim ne halt yemeye "metrobüsün yolu üzerindeki kaldırıma insan oturur"? Mantıklı bir cevap var mı?

Geçen gün metro raylarına girerek, altına yatan ve bunu çeken bir moron vardı. Herif orda ölse pü allah kahretsin bu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni mi diyeceğiz?
Sosyal ağlarda paylaş

al işte buyur, "haketmiş ama" kıvamına geliyoruz yavaş yavaş.

abicim oturan oturur, oturması yanlış bişey olabilir, ama orada oturması yanlış diye ezilmesini doğal mı karşılayacağız?

o zaman "herkes hırsızlığın kötü bişey olduğunu bilir" deyip arabalarınızı kitlemeden gidin evinize.
Sosyal ağlarda paylaş

30 bin tane uyarı olduğu halde gene de kaldırımdan yürümek yerine caddeden yürüyen adamın ezilmesine üzülecek miyiz? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu demek yerine, neden bu insanlar uyarıları hic dikkate almaz sonra da suçlayacak adam ararlar diye düşünsek? Metrobüse kötü demek için artık her fırsatı kollamaya başladık. Yarın kedi ezilse protesto için sokaklara çıkacaksınız. Bugüne kadar bu adamların hiçbir şeyini savunmadım ama bu kadar da üstün körü karalamak olmasın ya. Ayrıca kenarda oturan adam da metrobüsün geldiğini görmüyor mu? Çekememiş mi kendisini? Hem kaldırıma oturmuş, üstelik bir de uyumuş mu?

Duvara çöp dökenleri uyarmak için yazılan yazılardan mı yazsın belediye?

Metrobüs yoluna giren en adi ş... h.. oğlu h...dır hatta .... .... ..dır mı yazasın adamlar?
Sosyal ağlarda paylaş

genellemeler yapmaya, olayı partizanlığa çekmeye gerek yok, burada hepimiz birbirimizi az çok tanıyoruz.

burada söz konusu olan kaldırımda oturan adamı görmekten ve önlem almaktan aciz bir belediye şoförü olup olmadığıdır. dileğim odur ki olay ntv'nin anlattığı gibi gerçekleimiş olsun ve şoför suçsuz olsun.
ama olay "kaldırımda oturan adama geldi çarptı"ysa durum vahim demektir.
İnsanlar kaldırımda oturabilir, sen ne kadar yasak etsen, çizgiler çeksen de binde bir de olsa biri gelip oturabilir. "ben yasaklamıştım arkadaş, kabahat onun" demek anca muz cumhuriyetinde geçerlidir.

ya adam gibi fiziksel engeller koyulur, böylece kimse ne kadar isterse istesin kaldırıma oturamaz, ya da o şoförün gözü açık olmak zorunda, kaldırımda oturan adamı ezmeyecek.

yol da otobüsün eninde değil ya anasını satayım, adamın iki diziyle otobüse geçecek yer kalmamış da çaresiz üzerine çıkmış gibi konuşuyorsunuz?!
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

genellemeler yapmaya, olayı partizanlığa çekmeye gerek yok, burada hepimiz birbirimizi az çok tanıyoruz.

burada söz konusu olan kaldırımda oturan adamı görmekten ve önlem almaktan aciz bir belediye şoförü olup olmadığıdır. dileğim odur ki olay ntv'nin anlattığı gibi gerçekleimiş olsun ve şoför suçsuz olsun.
ama olay "kaldırımda oturan adama geldi çarptı"ysa durum vahim demektir.
İnsanlar kaldırımda oturabilir, sen ne kadar yasak etsen, çizgiler çeksen de binde bir de olsa biri gelip oturabilir. "ben yasaklamıştım arkadaş, kabahat onun" demek anca muz cumhuriyetinde geçerlidir.

ya adam gibi fiziksel engeller koyulur, böylece kimse ne kadar isterse istesin kaldırıma oturamaz, ya da o şoförün gözü açık olmak zorunda, kaldırımda oturan adamı ezmeyecek.

yol da otobüsün eninde değil ya anasını satayım, adamın iki diziyle otobüse geçecek yer kalmamış da çaresiz üzerine çıkmış gibi konuşuyorsunuz?!

Dediğin gibi olayı partizanlığa çekmenin mantığı yok ama metrobüsü karalamak adına ne var ne yok burada konuşuluyor. Benim ne konuda ne kadar konuştuğum forumlarda yazılıdır, ama bu metrobüs olayına da gereğinden fazla vurulmaya başlandı.

Bold kısım içinde diyeceğim o ki, evet insanlar oturabilir, otururlarsa da ölebilirler. Bunu anlamaları için ölmeleri gerekiyosa kusura bakma hocam yapacak bir şey yok. Elektrik var tellerde dokunmayın desen bile o telin üstünden atlamaya çalışırsa insanlar, evet ölebilirler.

Metroya binerken dikkat et, kaç kişi kurala göre biniyor iniyor? İnenlere öncelik verin diye daha inmeden anons ediliyor ama binmek isteyen 100 kişi arasından çıkmak için onların girmesini beklemek zorunda kalıyoruz. Tam çıkarken de kapı kapanma sinyali geliyor falan filan.

Bir de şu sorun var, şehirler arası yolda, önüne çıkan köpeği ezmemek için direksiyonu ucurumdan aşşağı mı yuvarlarsın yoksa düz mü gidersin? Adam belki son anda farketti ve direksiyonu kıramadı, belki de frene bassa daha farklı şeyler, daha fazla ölüm olacaktı? Adam metrobüsü görmüşse kendisini çeksin geri o da mı mümkün değil? NTV NTV allahtan NTV açıklama yaptı yoksa bu metrobüs ne kötü birşey yarabbim allahım.

Kaldırımda oturan adama çarpan belediye otobüsü olsa hadi neyse de, metrobüsün yolu farklı, çizgisi farklı, uyarısı farklı, durağı farklı, demiri farklı. İnsan oha der be otururken kendi kendine. Ben napıyorum der.
Sosyal ağlarda paylaş

sen "dikkat etmeyen ölsün banane" diyebilirsin, ama sosyal bir hukuk devleti bunu diyemez, avrupada olsa adamın bi tarafından kan alırlar, belediye yetersiz önlem aldı diye.

ha bizim gibi muz cumhuriyetinde açık bırakılan elektrik çukuruna düşüp ayağı kırılan adama bir de elektriklerin kesilmesine sebep oldu diye üste ceza kesilir.

diyeceğim o ki, devlet maksimum güvenliği almakla yükümlüdür, halk bir koyun sürüsüdür, akıllısı da vardır, cahili de vardır. Devlet bunların en cahilini en aptalını bile korumak zorundadır.

bak o kadar yazdım, bi kere bile metrobüs demedim, memnun olmuşsundur umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Metrobüs kullanmayan arkadaşların yorum yapmasını doğru bulmuyorum. ben her sabah ve akşam metrobüsle gidip geliyorum şöförlerin yaptığı bir değil. bulsalar kaldırıma cıkıcak gibi giriyolar duraklara.

herşey bi yana şöförün kaldırımda oturan adamı görmeme gibi şansı yok. önünde full camdan oluşan bi ön taraf var ve yol dümdüz kavis yok kavşak yok bi engel yok başka bi araç yok.
gündüz vakti bide nası görmez 50 mt önceden o adamın orada oturduğunu?
son teknoloji araç altındaki fren sistemi hiç mi yok
he şöfördeki o anki psikolojiyi de söyliyim
-laan adama bak nereye oturmuş dur bi hızlıca giriyimde tırsıp nasılsa kaçar kaldırıma.

hadi onuda geçtim bazen öyle yerde acıyoki kapıları bidaha ileride durmamak için kapı acılıyo önünüze bi tane megalight geliyo gecicek yer yok mecbur yola inip sağdan tekrar kaldırma cıkıyosunuz.

ee oradada arkadan gelen metrobüs 2 mt geçirebilir. ozamanda söylemi olcaktı.

-inmeseydi kardeşim orda, orda inilceğini bilmiyo muydu.
evet sırf salak şöför orada actı diye bi durak daha ileri gidip sonra geri döncek pratik zekaya sahibiz zaten.

ve ben bunun yüzünden şöföre çattım adamın cevabı eee inme gızım gel bi durak daha gezdiriyim seni dedi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Metrobüs şöförü E.A. ise ifadesi alınmak üzere Merkez Efendi polis karakoluna götürüldü.

Neyi tartışıyorsunuz ? Şoför gördüğü halde "benim canım carmagedon çekti , vohaaaa!!" diye girdi ise , suçlu ise tabi cezasını alır.

Sanki şoför suçlu , karar verildi ispatlandı. Ceza almadı , üzerine tartışma yapıyoruz. Bırakın şu galiyan , gaz huyunuzu. Fazla düşünüp az ve öz hareket edin.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bende de potansiyel var. Araba kullanırken, karşıdan karşıya sanki tarladaymış gibi yavaş yavaş yürüyerek geçen oldumu hafif direksiyonu o tarafa çeviriyorum. Hatta bazen debriyaj ve gaza aynı anda basıp 3,5 attırıyorum. Ama yinede gidip çarpmam. Metrobüs şöförüde fren yapmadan bodozlama çarpmaz.

Dimi lan...
Sosyal ağlarda paylaş

Böjeek said:

Çevredeki vatandaşların uyarılarına kulak asmayan Güner

Böjeek said:

[i]talihsiz adam

Yazık olmuş da, hırsızın hiç mi suçu yok derler adama. Kural var, uyaran var, uyan yok.

Şöför nasıl görmemiş onu ben de bilemedim de, Cevizlibağ durağı biraz bayırın ortasında, son anda görmüş olabilir. Adam otobüsü son anda görüp panikle ayağa fırlamış ve öyle ezilmiş de olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben metrobüsü kullanıyorum, 1.5 saat trafik beklemek yerine 14 dakikada köprü geçiyorum. Şimdilik güzel gidiyor. Metrobüs kullanmayan arkadaşlar bu konuda konuşmasın demekte ayrı bir güzel olmuş :D. Neyse, sabah hürriyette okudum, metrobüs gelmeden herifi dürtükleyip, çekil falan diye uyarmışlar, umurunda olmamış adamın, oturmaya devam etmiş. Doğru tabi her şeyi devletten ve belediyeden beklemek lazım. Bize verilen beyni kullanmadan illa birinin bizi sopayla dürtmesi falan lazım ki canımız korunsun, yoksa biz kendi canımızı koruyamayacak kadar moron insanlarız. Aslında her durağa 20 görevli koyucaksın, oturanı dürtücek, çöp atanı uyaracak falan. Hem işsizlikte çözülmüş olur. Ama o 20 kişiyi de uyarması için belediyenin bir 20 kişi daha koyması lazım. Sonra her durağa kamera falan konulmalı ki o 40 kişi işini doğru yapıyo mu belirlensin. Kameralarda 20 tane olmalı ki o 40 kişiyi tek tek izlesin. E kamera kaydını incelemek içinde bir 20 kişi koymak lazım. Oh oh 60 kişiye iş bulduk bir anda. İnsanlar kendi otokontrollerini yapamadıkları için, oturma, yürüme, koşma, atma diye uyarmak için ki bu uyarılan insanlar 40+ yaşı olan insanlardır, 60 kişi çalışır böylece, belediye de tam hizmetini vermiş olur.

Yolda hiçbir ikaz yapılmadan boş bırakılan rögar olur içine dülen olur, ölür, anlarım eyvallahta, karşısından 200 kişi taşıyan, 4 5 metre uzunluğunda, 5 6 ton ağırlığında otobüs gelirken kaldırımda oturmaya devam eden insan için metrobüsü suçlamayı anlamıyorum vallaha billaha.
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:

Yolda hiçbir ikaz yapılmadan boş bırakılan rögar olur içine dülen olur, ölür, anlarım eyvallahta, karşısından 200 kişi taşıyan, 4 5 metre uzunluğunda, 5 6 ton ağırlığında otobüs gelirken kaldırımda oturmaya devam eden insan için metrobüsü suçlamayı anlamıyorum vallaha billaha.

Ağzına sağlık işte. Ölmese üzülmezdim bile benzer sebeplerden, aklı başına gelir işte kendisinin ve bir kısım oraya oturanların ne güzel derdim de, ölmesi yazık günah tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...