Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LPG


kingpin

Öne çıkan mesajlar

LPG hakkında bilgi almak istiyorum. Şu anki teknolojisi, durumu, tipleri efendime söyliyim kısaca herşeyi hakkında bilgilendirebilecek yüce patiler mevcut mudur ?

buna ek olarak forumda lpgli araç kullanan var mı? varsa tavsiye eder misiniz? 2.0 üstü arabaya lpg taktırmak mı barzoluktur yoksam 1.6 arabaya taktırmak mı? gibi ek sorularım da mevcut. LPG topağı olsun.

böyle bi topak yok diye biliyoyum varsa para hemen ışınlar bizi zaten :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

para lpg de en iyi sistem prince değil diye duydum doğru mudur? şimdi böyle belirli markalar mı var? peki öyle ise bu sıralı lpg muhabbeti nedir? bir de son reklamlarda tanıtımı yapılan + lı lpg'nin 94 oktan olduğu söyleniyor bu ne derece doğru eğer öyle ise benzinden pek bir farkı kalmamış :)


alışveriş merkezine giren lpgli araç çok gördüm ben bu arada :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

45 litrelik simit tabir edilen ve stepnenin havuzuna konulan depodan var bende. şimdiye kadar en fazla 42 litre doldurtabildim. Daha fazla almıyor çünkü o kalan 3 litre basınç yetersizliğinden kullanılamıyor :)

Litre bazında normalden %8-10 fazla tüketim düşüneceksin LPG için. Misâl benim araç 11 lt benzin/100km civarı yakıyordu benim rotamda ve şimdi bu 12lt LPG/100km tüketim değerinde. Ben efendi kullanımla 350-380km yol yapıyorum. Ama şu sıralar klima ve edepsiz kullanım ile bu 280km'i geçmiyor :P

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Herşeyden önce iyi sağlam bir yerde yaptır yoksa kalibrasyon yolunda ömrün çürür, özellikle kışın. Marka olarak en iyisi tartarini en pahalısı da odur sanırım litre bazında çok yakar ama toplamda ortalama %35-40 tasarruf sağlar, tüm bunlara başlamadan önce bu işin sana ortalama 2000liraya malolacağını unutma. ne sürede amorti edeceğini hesap et aylık yaptığın km'ye göre
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Motoru yemek bir yana daha kurumsuz bir yakıt olduğu için koruyor. Tabi sen LPG kullanırken yağ değişimleri sık yapmaz isen, LPG'Nin kuru yakıt olmasından ötürü gereken yağlama sağlanmayacaktır motorunda ve uzun süre sonunda problemler çıkaracaktır.

Performas kaybı doğru ama diğer konularda rahat. Bendeki de BRC ve 2 yılı geçti taktıralı, daha bir sorun için adamlara gitmedim. TUV öncesi yakıt filitresini değiştirttim o kadar :D

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani 100 km yi 20 milyona giden bir araç
lpgde 10 milyona gidebilir mi

~7 litre yakıyor 100 km de benzinle
1.4 motor, ankarada lpg fiyatları daha ucuz oluyor

uğraştığıma değer mi yani, kağıt üzerindeki değerler pek tutmuyor diyolar, kışın geçiş daha uzun sürüyor
100 km de 15-20 tl arası yakarsa üzer yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

100km'lik yolda aracın 10 litre benzin tüketiyorsa eğer, LPG için bunu 1,10 ile çarparak bulursun; 10x1,1=11 litre LPG.

Kışın dedikleri gibi motorun ısınması ve rejim sıcaklığa ulaşması zaman aldığı için daha uzun süre benzin ile gidersin. Bu da ortalama tüketim maliyetini arttırır.

Dün akşam babamın aracını kullandım ve gıcık oldum. 160km/h ile giderken anlık tüketim 10-11 litre civarındaydı. Thanks to 6th gear diyebiliyorum sadece!

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...