proggorp Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 durum şudur: öss ye bu sene ilk girişim.odtü felsefe istiyodum.olmadı.çok daha düşük bi puan aldım.ama yine de okumaktan zevk alacağım bölümler tutuyor. ankara antropoloji veya bilimum arkeoloji bölümleri gibi. bir iki güne kadar bu sene bunlardan birine girip okurum diyodum fakat yeni sistem açıklanınca çok kafam karıştı. anladığım kadarıyla yeni sisteme göre felsefeye girmek için mat 2 konularından test olunmayacak. sözkonusu konular da benim puanımın düşük olmasının tek sebebi. yapamıyorum olmuyor. neticede yeni sınavın daha iyi geçeceği kesin. ama bir sene daha beklemek. aile!! (4 yıldır liseyi ailemden uzakta okudum varın siz düşünün olacakları) nasıl olacak bu işler bilmiyorum.bi yardımcı oluverir misiniz bana? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 abi gel aynı dershaneye gidelim. ben de odtü siyaset, olmadı sosyoloji istiyorum ordan devam ederiz arkadaşlığımıza oh kebap :D tekrar hazırlan kesinlikle. antropolojiymiş, arekolojiymiş pek tekin bölümler değil. felsefe de değil ama odtü olması başka boyuta taşıyor. ben de sosyoloji için böyle düşünüyorum. hacettepe, ankara, istanbul çatır çutur tutuyor ama odtü olmazsa okumam fen/edb. fakültesinden bi bölüm burnum çok havalarda yani, gene olmuyorsa bile 1 sene daha sürtmem lazım burnumu nabayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Kendine gerçekten güveniyorsan, kararının arkasında durabileceksen aileni ikna edeceksin, ikna olmazlarsa rest çekeceksin. 1 sene somurturlar en kötü, hayatının geri kalanında pişman olmandan iyidir. Değişen sistemi iyice araştırıp öğren, göte gelme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 ben 2. sene aynı puanı aldım mesela. çalışcaksan yap. gerçi çalışmıştım ben de sınavda panik yaptım 2. senenin stresi daha beter çünkü zaten bekletmişsin 1 yıl da ha bekletmek pek fena Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 yavuz bu bir sene izmirde geçmeyecek bi de böyle pisbi durum var.çanakkalenin çan adlı ilçesinde hayattan kopuk geçicek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 tarih derslerinde yavuz sultan selim geçince "eheheh benim o ben" diye düşünmeyi lise 2 civarında bırakmış biri olarak bi an ismimi görünce üzerime alındım, ama oyunmuş Asteroth said: 1 sene somurturlar en kötü, hayatının geri kalanında pişman olmandan iyidir. kesinlikle, her ne kadar annen baban deneyim sahibi olsalar da ne istediğini yalnızca sen bilebilirsin, o yüzden onlara bi yere kadar kulak ver, sonrasında yolunu kendin çiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Üniversiteler mahalle baskısı yüzünden istediği bölümde okuyamayan insanlarla dolu. Felsefe olmuyor, antropoloji olsun deme bence bir sene daha hazırlan eğer gerçekten istiyorsan felsefe okumayı. ODTÜ saydığın diğer okulların hepsinden daha iyi sosyal ve akademik olanak sahibi, üniversitelerde en önemli etkenler bu ikisi bence. Bir senede hiç birşey kaybetmiyorsun, sana uzun gelecek o seneyi eğer istemediğin bir bölümde 22-23 yaşlarındayken 1 sene olsun uzatırsan o daha büyük bir kayıp oluyor emin ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 proggorp said: yavuz bu bir sene izmirde geçmeyecek bi de böyle pisbi durum var.çanakkalenin çan adlı ilçesinde hayattan kopuk geçicek. hmm bu konuda pek yardımcı olamam sanırım o zaman değişiyor her şey gene de, hayattan kopukken mutlaka daha iyi hazırlanırsın sınava öyle düşün yani, çanakkale'de dershane vardır sonuçta. asosyal ol boşver çok daha iyi puan bile yapabilirsin. en yakın arkadaşın test bankaları olsun falan belki de izmirde olduğumuz için böyle olduk hehe tabii her bünye farklı. bir takım sosyal ihtiyaçlarını karşılayamayıp yaşama sevincini ve enerjini kaybetip başarman gereken işe konsantre olamamak falan da var. Onu en iyi sen kestirebilirsin çok iyi düşün Aynı şekil zorluklar başarını daha da kamçılayabilir tabi. pozitif düşünce ftw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Saeros said: tarih derslerinde yavuz sultan selim geçince "eheheh benim o ben" diye düşünmeyi lise 2 civarında bırakmış biri olarak bi an ismimi görünce üzerime alındım, ama oyunmuş yazııkkk... benim adıma devlet var be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 işin kötüsü benim 2.ismim de selim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Seninle aynı durumdayım. Hukuk istiyorum 323,837 puan yaptım vakıf veya özeller haricinde hiçbir yere giremiyorum hukukta. Ailem başka bölüm düşünür müsün diye soruyor arada ama hiç kulak asmıyorum. En kötü bir sene daha hazırlanıcam ki dershane bile düşünmüyorum evde oturup çalışıcam. Hem iyi tarafına bak en azından bu sene ilgi alanın olan konularla daha çok haşır neşir olacaksın + kafanı dinleyeceksin. En azından ben olaya böyle bakıyorum ki kazanamadığım için üzgün bile değilim (Hayır gamsız da değilim:)). Bu arada sormadan edemiycem adın melike mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 http://img521.imageshack.us/img521/5832/232ds.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 SodomVsGomore said: Seninle aynı durumdayım. Hukuk istiyorum 323,837 puan yaptım vakıf veya özeller haricinde hiçbir yere giremiyorum hukukta. Ailem başka bölüm düşünür müsün diye soruyor arada ama hiç kulak asmıyorum. En kötü bir sene daha hazırlanıcam ki dershane bile düşünmüyorum evde oturup çalışıcam. Hem iyi tarafına bak en azından bu sene ilgi alanın olan konularla daha çok haşır neşir olacaksın + kafanı dinleyeceksin. En azından ben olaya böyle bakıyorum ki kazanamadığım için üzgün bile değilim (Hayır gamsız da değilim:)). Bu arada sormadan edemiycem adın melike mi? adım mert. melike nerden çıktı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 pfff kız sandiydik bizde bi an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 aşkolsun ake size kız mı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Dershaneden Melike isimli bi arkadaşım aynı senin durumundaydı aynı bölümü istiyodu vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Boğaziçini hedef olarak belirlesene odtü yerine.Boğaziçi felsefe tavanıdır Türkiyede.Ben ilk sene istediğim yere giremedim bu sene geçen seneki puanımdan 25 puan yüksek aldım eğer adam gibi çalışırsanız yükseltirsiniz puanı ama çok zor bir dönem geçireceğinizi söyleyeyim ilk seneki kadar rahat olmaz çünkü neredeyse bütün gün evdesiniz ve psikolojik olarak sürekli huzursuz olursunuz lan ders çalışmam gerek diye.Ayrıca çevrenizde hazırlanan çok arkadaşınız olmadığı için iyi motive olamazsınız falan..Bunlara katlanabilecekseniz türkiye derecesi bile yaparsınız çok zor bir olay değil. Bu arada matematikle ilgili önyargılarını bir kenara bırakmalısın ben ortaokuldan beri felsefeyle oldukça ilgiliyim hatta en büyük ilgi alanım diyebilirim.Bu sene matematikte 60 soruda 56 net yaptım ve lisede matematiğimin çok kötü olduğunu belirteyim.Üçgende açılar sınavından bir almıştım sen düşün artık.Matematik ve felsefenin bir sürü ortak yanı var bence.Felsefenin sayısal bir olgu olduğunu düşünüyorum sonuçta matematik doğa bilimlerinden bağımsız bir disiplin,senin aklında var doğada somut olarak göremezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 iyi üniversitelerde okuyun iyi! etrafta bi sürü var alakasız alakasız okuyan. gir tekrar össye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Saeros said: Asteroth said: 1 sene somurturlar en kötü, hayatının geri kalanında pişman olmandan iyidir. kesinlikle, her ne kadar annen baban deneyim sahibi olsalar da ne istediğini yalnızca sen bilebilirsin, o yüzden onlara bi yere kadar kulak ver, sonrasında yolunu kendin çiz naber yavuz? buralara geliyodun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 iyim ahmet sen nassınn ana msn değilmiş pardon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 felsefe isterken bi daha düşün bence.Okulda kalamazsan mezun olduktan sonra hayata küsersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 okulda kalmak istediğime ve bunu yapabileceğime inanıyorum zaten. matematikle ilgili önyargım yok. integral türev yapamıyorum.bu sanırım felsefeye girmek isteyen biri için saçma bi problem. ve asıl seneye mi gireyim acaba dedirten bu yeni sistem. olayı kesin bilen biri var mı? yanılmıyorum dimi seneye girersem şimdiki mat 2 konularının olduğu sınavlara girmeyeceğim dimi? öyle değilse bugün tercih yapar giderim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 seneye önce herkes 160 soruluk össye gircek (öss1 kolaylığında) sora istediğin alana göre ikinci bölümden alan sınavlarına girceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 prog o "mat2 çözmeyecem di mi?" olayı çok karmaşık bir durum sakın ona güvenme. Bildiğim kadarıyla TM'de 5 farklı ağırlıklı puan olacak. bir puan türünde mat2 %22 etki ederken başkasında %12 mi ne etkileyecek. O tarz fasfatalar. Bölüme göre değişiyor, atıyorum iktisat için muhtemelen fazla etkiliyordur vs. Ancak bunu şu an pati'den birilerinin çok iyi bildiğini sanmıyorum yani rehberlikçilerden yardım al mutlaka sakın güvenme bize. Ayrıca, türev-integral'e biraz daha çalışmaya çalış mutlaka 2,-3. seferde yapabilirsin bişeyleri. Benim sınavım da mat2 yüzünden kötü mesela. Gerçi mat2'yi hep vasat, diğerlerini full seviyede tutarak iyi puan almayı planlıyordum ve istediğim gibi de gidiyordu ama sözellerden falso yedim işte.. :D (mat1'de 1y1boş yanlış olmasın sdffds gurur kaynağım) Benim lise hayatım boyunca kötüydü hep yazın veya ortalamayla geçtim matematik'i. Bu sene sıfırdan başladım, mat2 15.25 olabildi anca. Bu sene üstüne çok güzel koyabilceğimi inanıyorum. Bir de ben bu işlerin adamı değilim diyip boş geçmemek gerekiyor. Ben 4 sene öyle yaptım bi bok olamayacağımı anladım. Türevdir integraldir öğrenceksin işte, kaçmak yok. Tekrar dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Mortis said: iyi üniversitelerde okuyun iyi! etrafta bi sürü var alakasız alakasız okuyan. gir tekrar össye. Ya abi niye böyle yapıyosun ama sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar