Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tercih için ilahi yardımlarınız lazım

dunkelzahn

Öne çıkan mesajlar

Selam babalar, sayısalcıyım ama ea2 den tercih yapıcam 318 puan geldi sıralama 32000 küsür.Şimdi ben ciddi anlamda iyi bir kariyer yapmak istiyorum.Hal böyleyken bu puanla aşşadaki üniler iyi bi kariyere referans olabilir mi onu merak ediyorum ha yeni bölümler açıldı falan filan ama bu puanla buralara girme olasılığım da muallak gerçi onunda az çok bilincindeyim.

Marmara İktisat(ing)-325-15000
Özyeğin işletme(onur bursu)-322-19600
İstanbul işletme(ing)-324-17300
İstanbul İktisat(ing)-321-21900

Çokta abartıp uzun uzun yazmadım aşağı yukarı bu üç üniversite var kafamda ha evet girme olasılığım ????.Ama dediğim gibi çok iyi bi kariyer amaçlıyorum size göre hedefleri yüksek tutan biri için bu üniversiteler doğru seçim midir ya da bir sene daha kaybedip ağzını doldura doldura dillendirebileceğin bi yere mi girmek gerekir?Boğaziçi, Odtü şart mıdır buralara sonradan geçiş olur mudur???

Hangi üniversitelerin staj imkanları iyidir,hangilerinde sosyal sorumluluk projelerine daha rahat katılabilir ve nitelik kazanırım, hangileri iyi bir referans gösterilebilir, vakıf üniversitesi için arkasındaki grubun bünyesine girme ihtimalim nedir bu konularda bilgisi olan yardımcı olursa süper olur veya farklı alternatifler geliştirebilir miyim üniler arası geçiş imkanı vs nasıl bi yol izlememi tavsiye edersiniz?Mesela bi arkadaşım odtü felsefeye-316-30200 gir oradan psikolojiye geç gibi birşey söyledi veya
marmara işletme(alm)-318-2600 gir ingilizceyle birlikte almanca faydalı olur denildi bunları detaylı şekilde açıklayan olursa harika olur..
Sosyal ağlarda paylaş

Buraların olmadığını varsayarsak daha düşük yerlere girip birşeyler yapma fikri nasıl olur dediğim gibi odtü felsefeye girip psikolojiye geçiş mesela işte, yahut seneyi bekliyim mi illaki?sıkıntılı yaşıyorum çünkü epey bi süredir sınavdan ötürü değilde genel anlamda sıkıntı yaşicam şu an üniye geçemezsem ama onuda göze alabilirim, eğer ki öteki şekilde iyi bi kariyer sahibi olamicaksam biraz dişimi sıkarım yani neticede gencim çılgınım hırslıyım hedeflerim var tabii..daha detaylı yazıp yönlendirirseniz güzel olcak. bir de iktisat işletme manyağı değilim aslında doktor avukat falan olmayı daha çok isterim mesela, ben elimdekileri kullanmaya bakıyorum o yüzden işletme iktisat ha birde güzel bi geleceğim olabilcekse ne iyi işte işletme iktisat, kendime uzak bulmuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

32bin olup 22binlik tercihin olacağını düşünmek biraz hayalperestlik olur bence

bu arada,
said:
Mesela bi arkadaşım odtü felsefeye-316-30200 gir oradan psikolojiye geç gibi birşey söyledi

şu iş nası oluyor harbiden bu tip atraksiyonları yapabilenler var mı ya?

315/39k'yım. odtü sosyoloji okumayı çok isterdim ve tekrar hazırlanacağım, ama??
Sosyal ağlarda paylaş

1 yil nedir ki? Otur calis. Ama sonraki sene yapacagin kesin mi? Ya yapamazsan?

Kimse yola ben sari cizmeli mehmet aga olacam diye cikmaz. OSS girenlerin %90'i zaten senin gibi dusunuyo. Haliyle herkes "kariyer yapmak" istiyo.

Ne demek kariyer yapmak ya? Senin icin adinin bir yerlerde gecmesi onemli ama ne diye gectigi onemli degilse, ne isin var universitede, git topcu ol. Ha ne yaptigin onemliyse, avukatlik, doktor ve iktisati ayni cumle icerisinde kullanma. Madem universite senin icin onemli, hayatin boyunca yapacagin bu secim uzerine yogunlasacaksin. Istemeden yapacagin herhangi bir is sana ne getirir ki? Heleki "kariyer yapmak" istiyorsan.

Bence otur sen ne olmak istedigini dusun. Isletme okuduktan sonra ne olabilecegine bak. Ama cok da ileriye bakma, CEO olacakmisim super diyip atlarsin, banka gisesinde takili kalirsin ondan sonra. Ne olabilecegine bak derken maksimum noktayi gor, sonra universiteden mezun olduktan sonra o pozisyona gelene kadar kat etmen gereken yollara bak. Mumkunse o pozisyonlardaki insanlarla konusup isin zorluklarini ogren. Duzgun tercih yap.

O saydigin universitelerin hicbirisi seni bir yere getirmez. Dahasi hicbir universite seni bir yere getirmez. Seni bir yere getirecek olan sensindir. IU isletme mezunu olup CEO da olursun gise memuru da. Dedigim gibi, olay sende biter ve ne yaptigina gore degisir. 4 sene yatarsan, ondan sonra is bulamayinca universiteye b.k atarsan, hicbir sey olamazsin.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

O saydigin universitelerin hicbirisi seni bir yere getirmez. Dahasi hicbir universite seni bir yere getirmez. Seni bir yere getirecek olan sensindir. IU isletme mezunu olup CEO da olursun gise memuru da. Dedigim gibi, olay sende biter ve ne yaptigina gore degisir. 4 sene yatarsan, ondan sonra is bulamayinca universiteye b.k atarsan, hicbir sey olamazsin.

adam doğru demiş
BÜ mezunu olup iş bulamadıı için kpss ye girip ssk da işe başlayan tanıdık var ehe

ODTÜ makine mezunu işsiz de çok ortalıkda

istanbul tr işletme terk tanıdık var.. adam altında clk ile geziyor dış ticaretle uğraşıyor yaş 32 bu adamın..

yani "okuldan meuzn olurum parayı gömerim" yok öyle bir şey
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:

Abi bildigim kadariyla Istanbul Ingilizce Iktisat o kadar kotu bir bolum degil. Yani neden biraktin demeyelim de, vardir kendine gore bir nedenin. Neden 3 sene sonra kafana dank etti diyelim? Cok merak ettim.

aynen ordan mezun olup amerikada miami'de üniversitede hocalık yapan arkadaşım var. gayet güzel bölüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bazı konularda aydınlandım ama hala bi yol çizemiyorum kafamda, bu puan olayı sorun çıkartıyor mu kesin olarak yoksa aa ben deli doluyum gireyim odtü felsefeye sonra geçeyim diyip çalışıp geçebiliyor muyum net bişi söyleyebiliyo muyuz bu konuda?Neticede ben nitelikli bi birey olarak çıkarsam üniden bunlar yeterli referanstır iyidir güzeldirler gibi birşey oluştu kafamda doğru mudur?Hatta puanımla örtüşen marmara ü. ile iü bölümlerine girip buralardan şuan giremeyeceğimi düşündüğümüz bölümlere geçiş yapma gibi bi imkanda değerlendirilebilir?Şu almanca bölümlerini yazmam ne kadar mantıklı olur puan ve sıralama uyuşuyor çünkü aşağı yukarı.

Bana sorcak olsanız seneye girmeyi rahatça göze alırım ama itü inşaat müh profu emin karahan ve bi bankacı abiyle konuşma imkanım oldu emin hoca bu sene bi devlete girersen iyi olur dedi bankacı abide tabiki hüsnü özyeğin abimizi övdü durdu, neticede girme ihtimalim düşükte olsa sadece yüksek yerleri mi yazmalıyım böylece seneye gireyim bir yere yahut düşükte olsa almancalar vesaire bir şekilde girip geçiş yapayım mı kariyer delisi bir gence daha da tavsiye lazım daha detaylı yazarsanız harika olucak şu ahir ömrümde hep dik kafalı oldum kendi kararlarımı verirdim ama şu sıralar karar mekanizmam sıfır, fenayım yahu of.

Şu doktorluk avukatlık olayı gayri ihtiyari o an yazılmış bişiydi yahu takılmayın ona şimdi, ne diye yazmıştım onu bile hatırlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...