Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

avaholm bugun açılıomuş

Werb

Öne çıkan mesajlar

ZAFER PUANI için

ha bi de şey var. Warhammerda mesela aynı sistem var, kesiosun xp ıvır zıvır rp aliosun bi de realm point falna. item aliosun

sonra gidip adamların kaleleirni şehirlerini aliosun

sonra onlar geri alio, ki böle bi sistem bile AŞIRI SIKICI VE BOK GİBİ bi sistem aha

yani var mı peki bari adamların kalesini almak ıvır zıvır ypamak gele geçirmek hani geçtik uo yu.

endgame i ne yani bu işin level 100 olunca. Ve çok ii itemlarım olunca ne yapiorum
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de, bu kadar çok insanın oynamayı düşündüğü bir platforma Bronx'un açıklama yapmaması saçma bence.

kimsenin emeğini kötülemeye veya baltalamaya çalışmıyoruz burada, sadece server oyuncular için açılıyosa isteklerimizi belirtelim o doğrultuda eğer beğenilirse yapılsın diyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

abi Bronxla ciddi ciddi konuşammıaz lazım madem oyunu o hazırlıo

yani oyun madem 500 kişi kaldırıo. Hani anlıcam eğer cidden milyonları toplicak bi mmorpg yapsan tamam ok de

yani 500 kişiilik bi mmo için feda edilen şeyler çok.

Hemen kesin bi karara varmak istemiorum ama yani bu oyunu Wow oynamamış adamlara bari uo içersinde wow tarzı bi oyun gösterelim die mi yapmış bronx?

2 faction, belli alanlarda PVP, level sistemi, ve loot yok.

yani ister büyüleri ister skillier her şeyi farklı olsun. Biz wowdan bu yüzden kaçtık abi bu yüzdnei nsanlar bayıp bırakio bi şekilde.

lütfen şöle cillop gibi uo sistemi var madem üstüne yapılıo

housing gibi , loot dur craftingdir bu tarz uo yu uo yapan şeyler çıkarılmasın ya.

burda Elaidi bile gelmiş tekrardan yıllar sonra oynamayı düşünüo. Ne güzel toplancaz tekrardan, bari eskisi gibi olsun biraz da olsa.

Tamam uo gibi deil bu oyun unutun uoyu demiş de bu da iyi değil yani bu kadar wow gibi olması. Wow derken wow ve piyasakdaki bir sürü carebear oyun türünden bahsediorum

bizim sandbox oyununa ihtiyacımız var, değişen dengeler, ıvır zıvır yeri geldi mi bi grupla alliance kurma dierleriyle düşman olma ve poltikaların değişmesi vs tarzı. Uo da nasıldı herkes birbirine dalardı. bi de şehir iiçinde faction vardı, isteyen faciton savaşlarına katılır isteyen dışarda pk avı yapar. Yani bütün pvp yi 2 taraf haline bölmek de resmen oyunu kısıtlamak oluo

cidden bronxla konuşalım söleyelim böle böle die =) kim hem fikir benle? hehe

kelimesi kelimesine katılıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

abi Bronx uğraşio tamam saolsun biz mutlu olaım die de

yani İnsanların istediği bu abi. . Yani etrafta binlerce öle carebear oyunu var zatne biz WOW u ne den oynamioruz veya neden UO keyfini almaioruz dioruz bu yüzden.

madem 500 kişilik bi hedefi var. 500 tane ben getiririm direk bizzat tanıdıım bu tarz uo oyunu isteyecek adam. Yani adamın hedefi milyonlar olsa anlıcam herkese uygun sistem zor herkes loot sevmeyebilir vs vs nedenleriabilir ama 500 lan. 500. 1000 olsun hatta. DArkfall da hardcore ölümüne hardcoreuz dien binlerce adam var. Eve de aynı. Uo da bi sürü serverda türk oyanyan adam var . Böle değişk ib sistem hafif değitşirilmiş şeyler kendiliinden yazılmış yeni görünüm çok güzel şeyler yeni abiltyier falna da. Ama bunun yanında Uo nun en basic olayları da olsun:

adam keselim ev kuralım şehir kuralım oralarda sosyalleşelim clanler arası savaşalım düşmmanlıklar olsun adamı kesip lootlayalım, reelde gel dielim.
Sosyal ağlarda paylaş

Inc wall of text.
Mortis said:

Benim 2 sorum var GM BEY , cevapla oğuz şunları cidden:

1) Housing var mı ve varsa istediğimiz yere evlerimizi dikebilio muyuz?

2) PVP her yerde yapılabilio mu yoksa belli alanlarda mı? Ayrıca full-loot mu

1) Housing yok.
2) PvP her yerde yapılamıyor. Alfa süresince oyunu görüp keşfedeceğiniz Uslis adasında hiç kimsenin bir faction seçmediği için birbirine dalma veya pvp adına birşey yok. Newbie center gibi düşünün o adayı. Level 10'a kadar o adada kasacaksınız ki çok sürmeyecek birşey bu level kasmak. 10. levelda quest giver lar eşliğinde factionunuzu kendiniz seçeceksiniz. Level 10'dan sonra PvP sadece Nova adlı merkez şehirde yasak. Bunu da karşılıklı factionlardaki insanlar hem birbirleri ile kaynaşabilsin hem de biraz nostalji gibi düşünüp Britain bankada dönen geyiklerini anabilsinler gibi düşünebilirsiniz. Bu 2 yerin dışında her yerde pvp yapabiliyorsunuz karşı faction ile. Kaldı ki level bölgeleri sınırlı olduğu için mutlaka ve mutlaka karşı factiondan insanlarla sürekli karşılaşacaksınız.

elaidi said:

Merak ettiğimiz diğer şeyler,

server sadece pvp mi olacak. yani crafting var mı mesela?

uo'daki skiller tamamen silindi ve yerine farklı bambaşka skiller mi kondu?

magery var gördüğüm kadarıyla ss'lerde, spellbook da var peki recall nasıl yok?

Hayır sadece pvp bazlı olmayacak. Level atlamak için gereken tecrübe puanlarını gerek questlerle gerek direk pata küte npc keserekte alabileceksiniz.

UO daki tüm skiller silinmedi teorik olarak. Çoğunun ismi, işleyişi ve mekanizması değiştirildi. Kimileri tamamen kaldırıldı. Yeni konulan skiller de var mesela. Hep hayali kurulan ama sphere'e bir türlü oturtulamayan Paladin, Necromancer olayları da bu skillerin yanında gelen ekstra şeyler. Tabi ki bellir bir seviyeye kadar bunları ne görebileceksiniz ne kullanabileceksiniz.

Mortis said:

Tamam uo gibi deil bu oyun unutun uoyu demiş de bu da iyi değil yani bu kadar wow gibi olması. Wow derken wow ve piyasakdaki bir sürü carebear oyun türünden bahsediorum

bizim sandbox oyununa ihtiyacımız var, değişen dengeler, ıvır zıvır yeri geldi mi bi grupla alliance kurma dierleriyle düşman olma ve poltikaların değişmesi vs tarzı. Uo da nasıldı herkes birbirine dalardı. bi de şehir iiçinde faction vardı, isteyen faciton savaşlarına katılır isteyen dışarda pk avı yapar. Yani bütün pvp yi 2 taraf haline bölmek de resmen oyunu kısıtlamak oluo

cidden bronxla konuşalım söleyelim böle böle die =) kim hem fikir benle? hehe

Proje olarak başlangıç aşamasından beri UO değildi bu proje. Sunucu 500 kişi kaldırmayı bırakın 1000 oyuncuyu aynı anda takılmadan oynatabilecek bir şekilde ayarlandı. Sadece host bakımından demiyorum, sphere in oyunu kastıran ve oyuncu sayısının bir yerden sonra sunucunun sapıtmasına neden olan birçok şey. Mesela bankanızdaki en ufak bir eşyanın bile belli bir yerden sonra sunucuyu olumsuz etkilemesi gibi. Daha detaylı açıklayabilirdim ama scripting bilgim çok yok, en yalın hali ile böyle anlatabildim bu konuyu.

Bronx ile konuşabilirsiniz, evet. Her türlü fikire ve yeniliğe açığız biz. Ama sıfırdan projeyi yok sayıp, klasik uo konseptinde açmak konusunda Bronx'u ikna etmek bence pek akıl karı değil ki olacağını zannetmiyorum. Kısaca "kanka 5 senelik emeği falan boşver ya klasik açıp eğlenelim" demek biraz da hakaret gibi geliyor bana. Bilemiyorum belki de bu konuya tam olarak objektif bakamıyorum. Ben de bu projeye dahil olduğumda sizler gibi olmasını sanıyordum, istiyordum. Hatta bana anlatılan planları duysanız eminim "haha hadi len" diye tepki verecek o foruma üye olan 550 kişi. Çok iyi biliyorum çünkü ben de öyle düşünmüştüm ve baya uğraşmıştım bu yeni oyundan ziyade klasik uo açtırmak için. Ha elbet içimde bir ukte hala böyle kaliteli bir sunucu ve adam ile o özlediğim klasik uo sunucusu açmak ama kim bilebilir ne olacağını.

Ama başta da dediğim gibi Bronx her türlü yenilik ve fikire açık bir insan. Bana buradan konuş demenizdense avaholm forumlarında ar-ge kısmında bunu dile getirmeniz her iki taraf için de daha yararlı olur.

Unuttuğum veya cevaplamadığım sorunuz varsa hepsini bir mesajda toplayıp tekrar yazarsanız onlara da cevap verebilirim. Zira böyle 2-3 mesajı toplayıp cevap vermekten daha kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

UO diye açtıkları şey aslında çakma WoW. Kimse kusura bakmasın, Nebula'da bile daha güzel işler yapıyorlardı. UO'yu UO yapan bir çok şeyi kapatırsan hiç anlamı olmaz, değil 500 kişi 50 kişi gelirse mutlu olmalı bu sisteme. Her şey wow dan arak. Zafer Puanı'ndan tut reslenmeye kadar, yok 5 dakka cesette bekle, yok reslenirsen %50 statlar. WoW Simulasyonu yapmaya çalışıyolar sanırım.

UO'da pvp yapmayan, pve yapmayan adam gider saatlerini housing+craftinge verir ve mutlu olurdu. Hiçbiri yokken, orjinal wow warhammer dururken gidipte aynılarını UO tabanında olan versiyonuna kim girer yav. Girenlere de kolay gelsin tabi de her şey orjinalinde güzel. Sanane'nin ve Nebula'nın ilk zamanları kadar düzeyli ve kaliteli bir shard gelmeyecek sanırım artık. Yıllar geçti ama o housing, crafting, pvp günleri unutulmadı, unutulmazda, yerine koyacak bir oyun olmaması çok acı. 56k'yı özlüyor insan, tamam vereyim adsl yi geri, alayım 56k yı ama eski güzel uo da geri dönsün :).
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bu arada loot kısmını es geçmişim. Loot olmayacak denildiğinde bana, direk "kimse oynamaz ki o zaman" diye düşünmüştüm. Başlarda çok uğraşsam da bu fikri değiştiremedim ama sonrada bir çok kişinin bu konu üstünde forumda tartışması sonucu oyuncunun çok istediği bazı şeyleri serbest bırakmak daha iyi diye düşünüldü ki sunucuyu sunucu yapanlar da onlar. Buradan direk "ee madem klasik uo açın, onu istiyoruz" demeyin bana. Loot konusunda osi deki sigorta sistemini düşünüyoruz. Ama o da oyuncuları tatmin etmezse ileride full loot şeklinde olabilir(olur veya olacak diyemem) sunucu.

Ayrıca çok merak ediyorum, burada alternate-pk adlı yabancı uo sunucusunda oynamış insan var mı diye. Gerçi yıl 2004 olması lazım tam emin olmamakla beraber.
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi şöle Oğuzcum, Bronxa 5 senelik emeğini sil normal Sphere serverı aç demiyoruz tabi ki öle bişey nie isteyelim etrafta onlarca var öle server.

Farklı olsun sistem. UO nun değiştriebilecei güzelleştirilebicğei binlerce şeyi var. Ne serverlar gördüm Oyun apayrı olmuştu değişik sistemler, değişik speller büyüler, ırklar ıvır zıvırlar.

Güzel bişey farklı olması. Ama UO'yu uo yapan bi kaç şey var. Ve biz uo yu bu yüzden sevdik ve hatırladık. Bunlarl nedir Full loot olması , herkese her şekilde dalabilmem,z ve en önemlisi housing ve bunla beraber vendordur ıvırz ıvır.

Bu çok önemli bişey oyuna bi insanı bağlı kılacak en büyük şey bunlar. Housing, evin var bağlı olduun parçası olduun bi yer var. MMORGPLEr anca böle tutar sen ev kurarsın arkaşların ev kurar bi yere yerleşirsin o seni oyuna bağlar. Gelirsin orayı düzeltirsin vs pvp yapmasan bile uğraşacağın şeylerin olur sosyalleşirsin. Vendorun olur craft ettiin itemları koyarısn insanla arlır ordan eve gelip bakarsın kimler ne almış ne kadar para kazanmışm die.

Neyse, şimdi newbie zoneda pvp yok dedin ilk 10 a kadar sonra faction seçioruz ve sonraki alanlarda Ana şehir dışında her yerde pvp yapılıo dedin tamam bunda bi sorun yok . Gayet güzel.

2 faction arasında savaş var peki ben asla kendi factionımdan adamlara dalamio muyum? Karma ıvır zıvır sistemi yok mu crim vs. Mavi veya PK olayı yok mu, bütün factionım bana mavi bütün karşı faction bana kırmızı mı gözükecek?

Bunun dışında dielim kastım sürekli adamları farmladım level atladım en yüksek seviyeye geldim. Endgame im nedir ne yapıcam bundan sonra? Ne sunuo bronx bize endgame de madem bu kadar item kastırıo bu kadar farm yaptırıo? Ne kazanıcam madem sırf karşı rakip bana sadece Zafer puanı verio bi yerden sonra zafer puanı kesmicek çünkü ihtiyacım olmıcak ne oluo o zaman?
Sosyal ağlarda paylaş

oha heryerde pvp yapılmasına çok sevindim.

bence uonun o eski tadı dediğimiz brit mezar basmak, loot çekmek falan bunlar tabii ki süperdi. ancak bunlar yok diye üzülmüyorum.

beni uoya bağımlı eden aksiyonuydu, adam peşlemesiydi, dövüşmesiydi. ne bileyim izometrik bakış açısıydı. zaten sphere oynamayalı heralde 5 yıl olmuştur. runuoya geçince bi daha oynamadım arkadaşların ısrarları hariç. o yüzden loot yok diye runuodan nefret edenlerle hep zıt gittim.
e sonuç olarak bu da uo, tamam sistemler farklı ama burada da action olucak, burada da adam peşlicez. oynadıgımız oyun uo olacak.
o yüzden çok memnunum bu tarz yenilikçi bir serverdan.

ama keşke direk girseydik olaya, biraz uzun sürücek gibin bu beta.

bu arada craft craft diyen arkadaş için c/p yapayım:

159 mesaj
17 Temmuz 17:10
Bu arada, zanaatkarlık sınıf olmayacak derken,

4 sınıf var;

- Savaşçı
- Büyücü
- Süikastçi
- Şaman

Bu sınıflardan birini seçiyorsunuz ve geliştirmeniz gereken 5 yetenek, yetenek pencerenizde beliriyor. Bu 5 yeteneğin yanına, 20. seviyeden sonra 2 zanaat yeteneği tüm oyuncular seçebiliyor.

Zanaat Yetenekleri;
- Demir İşleme
- Ağaç İşleme
- Herbalizm
- Madencilik
- Odunculuk
- Efsunculuk
- Kaligrafi
- Ahçılık
- Çarkçılık
- Simyacılık
- Balıkçılık
- Çilingirlik
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi said:

olm oğuz kafan mı iyi kimse klasik uo açın demio kisdfşl sşfsd

Diyen var abi gayet? Tamam çoğu kişi şu olsaydı, bu olsaydı diyor da kimilerinin de içinde bu düşünce var. Bilemiyorum belki de ben zamanında çok ukte yapmışım ondan sürekli vurguluyorum o kısmı =p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...