Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Recep İvedik 3

Cantona

Öne çıkan mesajlar

Baggio said:

Dandik komedi filmlerinin bir başka sanatçısı Peker Açıkalın bile, alt tarafı bir dizide Gaffur karakterini oynarken, TV reklamlarına falan çıkmayı reddediyordu "esprisi kaçar" diye.

Skeçlerini bu kadar sevip izlediğimiz Şahan ise bu filmi yaptı, üstüne ikincisini yaptı, gelen her yan teklifi değerlendirdi reklamlara çıktı, şimdi de üçüncüsünü çekiyor. Konu sığ, beğenen kitle sığ, dejenerasyon katalizörü, karakter eskidi falan, hiçbiri umrunda değil.

Azmo'nun dedikleri de doğru tabii de, işte tek amacı para biriktirmek olan değil, kaliteye de önem veren insanlar hatırlanır sadece.

Seyirci sayısını kalite zannedip, kendi ağzıyla "çocukken bile bayılırdık" dediği Cem Yılmaz ile ağız dalaşlarına girmeye falan başladı, o da ayrı hazımsızlık mevzusu bu arada.

peker açıkalın'ın gaffurun esprisi kaçar diye reklamlara cıkmaması kendi kararıdır.bunu kalitesiyle, iş bilinciyle yada sanat ile bagdastırmak abes ve gereksiz.ilk paragrafını sildim, boş yani.

talep varsa salak mı adam? niye cekip para kazanmasın, niye reklamlara cıkıp cebini doldurmasın? konu sığ demişsin, neden sığ oldugunu da acıklar mısın? ya da konusu sıg olmayan birkac komedi filmi örnek verebilir misin?
begenen kitle sıg demişsin. arastırma şirketinin istatistiklerini bizle de paylasır mısın? ya da begenen kitlenin sıglık testini nasıl yaptıgın hakkkında bize fikir verebilir misin?

film ile şahan'ın kişisel problemleri ya da hazımsızlık çekmesi arasında nasıl bir ilişki kurdun? şahanın kişiliğini begenmemek ile filmini begenmemek ayrı bir kategori olması gerek değil mi? yoksa burada sadece ön yargılarınla, kişiye ya da karaktere duydugun nefretle bok at izi kalsın mantıgıyla mı yorum yapıyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

peker açıkalın'ın gaffurun esprisi kaçar diye reklamlara cıkmaması kendi kararıdır.bunu kalitesiyle, iş bilinciyle yada sanat ile bagdastırmak abes ve gereksiz.

Şurası efsane olmuş, quote etmeden yapamadım. Kendi kararı olacak tabii, başkası verecek değil kararı da, neden alakasız olsun dediklerinle? Ben aynı karakteri sabah reklamda, öğlen sabah programında, akşamüstü sinemada görsem eve gelip dizide izlemem daha yani. En bilindik esprilerini reklama sığdırıp hızlı hızlı, zorlama senaryo üzerinden yapan bir komedi karakterinin esprisinin kaçacağını bilmek için alim olmak gerekmiyor.

Film neden sığ falan filan kısmına cevap verme gereği duymuyorum, karakter ortada, değil diyen çok beğenmiştir ki tartışmaya gerek yok o durumda :p Şahanın kendisi ile ilgili yapılan bir sürü yorumu geçip benimkine saldırman da, bir önceki postumdaki Wiki linkine geri götürüyor bizi.
Sosyal ağlarda paylaş

yorumunda recep ivedik karakterinin saga sola reklamlara cıktıgını ve bu yüzden esprisinin kalmadıgını belirttigini görmedim bi yerde. bir de sıg bi eleştiri olmus quote ettigin yerde. "kendi kararıdır" lafını anlayamayacak kadar sıg. - e tabi kendi kararı olacak euhe rerore" diye bir sey var mı ya. sen, elestirinde bunun genel gecer bir kanun gibi yansıtmıssın, ben de böyle biseyin olmadıgını kendi kararı oldugunu belirttim haliyle.

film neden sıg sorusuna cevap vermeme geregi duydugun falan yok. neden sıg oldugunu acıklayamıyorsun :)
sana saldırdıgım falan yok. her seye cocuk gibi "bana niye saldırıyorsun, argumana karsılık hede hodo wiki rerore" demene de gerek yok. bi mesaj atmıssın en son girdim onu gordum, bir kac soru sormak istedim havada kalan desteksiz sıkışlarına. bu kadar. alınıyorsan bi daha sacmaladıgında görmezden geliriz. ha sorularıma cevap veremedin o ayrı.bu senin sıglıgından kaynaklanıyor diye düşünüyorum artık. bi daha da gelmem
bye
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:
film neden sıg sorusuna cevap vermeme geregi duydugun falan yok. neden sıg oldugunu acıklayamıyorsun

Buraya idi.

Sonradan mesajı güncelledim de, daha uğramayacağın yerde elin refreshte bekliyormuşsun meğer, gözden kaçmasın diye buraya yazayım mesaj atmışken;

Genel-geçer bir kuraldır ayrıca evet, karakterle her önüne gelen yere çıkarsan göz aşinalığı oluşur, zamanla esprisini kaybeder. Zaten yaptığı 3-5 çeşit ayılık esprisi olan karakterle yaparsan bunu, daha da kötü. Tolga Çevik de yaptı aynı şeyi, o da eskisi kadar beğenilmiyor, bilmem farkediyor musun böyle şeyleri.

Dediğim gibi, herkesin kendi kararıdır, ama kaliteni ve başarını da verdiğin kararlar belirler. Başarı = kar ise zaten mantaliten kalite ile bağımsızdır, o zaman da saygı ve hatırlanma kalkar ortadan.

Edik: Tolga Çevik de Zaga Engin Günaydın skeçlerinden arakladığı formatı "bir gece yattım kalktım aklıma bu geldi" diye açıklayacak kadar kalitesiz bir insan çıktı sonradan, demek ki mantaliteyi ortaya koyabiliyor böyle şeyler. Görmek isteyene tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

recep ivedik'in kalitesiz bir film olduguna getirdin halbuki kimse recep ivedik filminin kaliteli olduguna dair bir sey soylemedi burda?
ayrıca videoda sıglık adına bir sey göremiyorum. taşradan modern bir hayata girmek isteyen bir ayı işte. yok mu cevremizde böyle sonradan görmeler ya da ayılık yapan insanlarımız? bu konu senaryoya dökülünce sıg mı oluyor? sıglıktan kastın buysa, derin olması için ne yapılması gerekir? hani kıronun medeniyete girmesi sıg, istanbullunun pariste yasaması gibi. derin bir olay nasıl yaratılır acaba, ille uzaydan gelip los angelesı bombalamalarımı gerekir nedir? anlamadım ki neye sıg dedigini...
Sosyal ağlarda paylaş

"Kalitesiz diyorsun ama biz kaliteli demedik, sığ nedir esas ehe.." diye işi yokuşa sürmenle uğraşacak değilim, ne kastettiğim ortada, başka eğlence bul kendine. Adam yerine koyup dert anlattığıma yazık, ayıptır yani.

"Evet sığ bir karakter ama biz zaten o haline gülüyoruz onun" desen saygı duyarım mesela da, şu yaptığın direk gereksizlik, kusura bakma.
Sosyal ağlarda paylaş

Komedi filmi. Giden gülüyormu? Gülüyor. E siz neyi tartışıyorsunuz ki. Ha izlemeyip ben gülmedim etmedim diyorsanızda azınlıkta kalıyorsunuz. Yapcak bişi yok. O durumda da çoğunluğa saygı duyarsın. Çoğunluk gelip te "ayılar iki espriden anlamıor" derse e ozaman haklısınız sizde söyleyebilirsiniz.

Ben izledim mi? İki filmede sinemada gitme gereği görmedim, oturdum atlaya atlaya bir iki yere güldüm geçtim. Budur yani.
Sosyal ağlarda paylaş

çok net hatırlıyorum ilk okulda öğretmenim kemal sunal izlemeyi yasaklamıştı bize. çok küfrediyor kötü örnek oluyor diye

ilk sayfalardaki karşılaştırmayı okuyunca direkt aklıma geldi paylaşayım dedim :)

ha uyduk mu? uymadık tabi ki. çok da tın :)

günümüzde milleti, çocukları recep ivedikten kat kat çok etkileyecek şeyler var etrafta. recep ivedik'i yasaklamak yapılacak en son şey olmalı

beğenmeyen izlemez bu kadar basit de bu kadar bok atmak niye orası bana garip geliyor. ben izler miyim 3.yü? bilmiyorum. arkadaşlar hadi gidelim gidelim diye ısrar ederse giderim. yoksa çok sıkılmadıysam gitmem. bence fazla komik değil
Sosyal ağlarda paylaş

Sığ olayı yalan ya, kurtlar vadisine gülüyorduk izlerken, hatta notlar tutuyorduk dizi bitince bu notlardan hatırlayıp yarılıyorduk.

Recep İvedik çok güzel taklit olayı, adamın oynayış tarzı komik.

Dünyayı kurtaran adam'a böyle güldüm yani.

Bir ara annemler anlamazdı eski türk filmlerini neden severim izlerim diye, özellikle çakma macera filmlerini. E komik işte.

Bizim tayfa açısından Dünyayı Kurtaran Adam'a gülme potansiyeli ile Recep İvedik veya Gora arasında fark yok. Hepsine farklı nedenlerden eşşek gibi gülüyoruz.
Aynı şekilde office, friends, el raymond, e.h. chris, dizileri ile de eğleniyoruz.

Bu yüzden "yaftalamayın" :).2 Recep İvedik filmine de güldük diye çıktığından beri 6 kere falan izledik diye yapacak bir olay yok. Bu yüzden bence filmden hala zevk alıp gülebilmek bir ayrıcalık. Siz "ay iğranç" demek yerine, ard arda izleyebileceğiniz ve her defasında detaylara takılıp gülebileceğiniz bir film olmasını istemez miydiniz ?

Kafa boşaltıyor hepsi, bu tarz filmlere izin verin bu yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...