Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gunluk


CusTodeM

Öne çıkan mesajlar

Hayat çok tatsızlaşmıştı bu aralar günlük, 7/16ya çıktık yine iş temposu olarak. Abim limited şirkete ortaklık çakmış bana şimdi işin yoksa kurtar totu ordan kurtarabilirsen. Babamın telefon faturası otomatik ödemede sorun çıkınca yatmıyor, bizde hiç farketmiyoruz. Bi bakıo borç nedeniyle kapalıdır diolar aramaya falan.. Nasıl sinirlendiyse artık vurmuş telefonu yere kırmış.. Biz hediye etmiştik sonra çok üzülmüş annem söyledi. Aradım bildiğin çocuk gibiydi adam ya ehauhua, dedim boşver baba daha güzelini alırım sana nolucak ^_^ Rahatladı baya baya soorasında. Nası garip yaratıklarsak artık; Bi sesini duymak bile dinlendirio, ne için çalıştığımı hatırlatıo daha bi iyi oluyorum beele gaz henn düt die ahuehaue

Bugün vakit bulabilirsem hatun kişiye haftasonu planını sorucam. İnşallah yoktur işi gücü falan.. Cumaya da arkadaşlarım gelio belçikadan baya kafa boşaltıcam gibi ^_^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya allah aşkına ya nil!

işkembe çorbası bu.. kalorinin hesabı yapılmaz ki bunun için..

işkembe, tuzlama.. bunlar simya gibidir.

aynı yerden aynı çorbayı söyle 10kişiye.. bunlar içine koydukları ile anında kişiselleştiriverir o çorbayı.. özelleştirir.. sonra hepsinden tatsan inan biri birisine benzemez!

kimi sarımsak kısmını biraz abartır, kimisi sirkeyi fazla koyar, kimisi acıyı koyar ama biber dibine çöktüğü için karıştırır arada arada, öyle içer..

işkembe gibi lezzet akla gelince kalorinin hesabı mı yapılır allah aşkına!

gidersin, iyice terbiyesi yapılmış işkembenin başına geçersin, içersin bir güzel. kalori hesabı hamburger falan gibi taviz verebileceğin şeylerde geçerlidir. işkembe kırmızı çizgiler içine girer.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben yaparim!
cok güzel tabi arada kacamak yapabilirsin kendisiyle ama iste...
1k kalori olamaz, olmasin!
kaldi ki 1 porsiyonda anca 1 yemek kasigi margarin + 1 kasik tereyagi vardir.
onlar da toplasan 200 kalori etmez.
geriye ne kaldi 800 kalorilik ? yumurta bilmemneyle terbiye yapiosun. onlar 800 etmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öff nil..

işkembe çorbası

Malzemeler
600 gram işkembe
16 bardak su
1 çorba kaşığı tuz

Terbiyesi için

2 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı un
3 yumurta sarısı
1 limon
1/2 bardak su ya da süt

Yanında;
1 kahve fincanı sirke ya da 1 limon
5 diş sarmısak (arzuya bağlı)

Üzerine:
1 çorba kaşığı margarin
2 tatlı kaşığı kırmızı biber

1 — Tencereye, 16 bardak su, 1 silme çorba kaşığı tuz ve işkembe koyarak pişmeye bırakalım.

2 — Pişince, başka bir tencereye 2 silme çorba kaşığı margarin ile 1 kahve fincanı da un koyarak sarartmadan ancak 2. dakika kadar kavurmalı sonra bu yağlı una 6 - 7 kepçe kadar kaynamakta olan çorbadan katarak üç beş kez karıştırdıktan sonra bu unlu az çorbayı tenceredeki çorbaya katmalı ve iyice karıştırdıktan sonra ateşte tekrar 15 dakika kadar kaynamaya bırakmalıyız.

3 — On beş dakika sonra bir tencereye 3 yumurta sarısı, bir limonun suyu ile yarım bardak su veya soğuk süt koyarak, 1 dakika kadar karıştırdıktan sonra, bu terbiyeyi kaynamakta olan çorbaya katmalı ve çorba tekrar kaynama kıvamına gelinceye kadar aşağı yukarı 1 dakika daha ateşte bırakmalıyız ve kâseye alarak üstüne, az kızdırılmış, ateşten alınmış ve içine 2 tatlı kaşığı kırmızı biber katılmış, biberli yağ gezdirmeli ve yanında bir kahve fincanı sarımsaklı sirke veya limon olduğu halde servis yapmalıyız.




Bu 1416 kaloriymiş mesela..

Hayır açlıktan geberiyorum zaten, heyvanlar gibi yorgunum ayrıcana. Canımızı ne istetion ayıb deil mi?!?!?!?!?!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...