Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eskişehire deniz geldi

strangegoodby

Öne çıkan mesajlar

Büyükerşen inanılmaz bir insan.

Bir Eskişehirli olarak Eskişehir için çok değil, sadece 10 sene önce çamurlu sokakları ve pis kokulu Porsuk nehriyle çokta hoş olmayan bir şehirdi diyebilirdim. Ki 20 sene öncesini fln da net olarak hatırlarım ki o zamanlarda zira aynıydı.

Bugünse Eskişehir'in Türkiye de herhangi bir eşi benzeri yoktur.

Şehir temizliği, Parklar, raylı taşıma, köprüler, Porsuk'un "tedaviden önce ve sonra" halleri, heykeller vs vs. değildir sadece bu adamın yaptığı...

Sadece makyaj yapmadı bu adam Eskişehir'e.

Adam bir şehri baştan yarattı, o şehrin yaşayışı dahil olmak üzere.
Sosyal ağlarda paylaş

Apis said:

Bir Eskişehirli olarak Eskişehir için çok değil, sadece 10 sene önce çamurlu sokakları ve pis kokulu Porsuk nehriyle çokta hoş olmayan bir şehirdi diyebilirdim. Ki 20 sene öncesini fln da net olarak hatırlarım ki o zamanlarda zira aynıydı.

Şehir temizliği, Parklar, raylı taşıma, köprüler, Porsuk'un "tedaviden önce ve sonra" halleri, heykeller vs vs. değildir sadece bu adamın yaptığı...

katılmıyorum.
büyükerşen kaç senedir eskişehirin başında, ama makyajdan başka, işsizlik için, sanayi gelişimi için yaptığı hiç bir şey yok nerdeyse. eskişehirliyim. şehrin bu yeni imajını tabii ki beğeniyorum ve bu konuda müteşekkirim kendisinden. çok guzel yaptı şehrimi evet, ama güzellik tek başına para etmiyor ne yazık ki.

bi de hala raylı sistem getirip, birçok dolmuş otobüs seferlerini kaldırması, binlerce insanı küçücük tramvay a hapsetmesi.. kaç sene oldu hala hazmedemedim bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

DRaGoN_SLaYeR said:

Apis said:

katılmıyorum.
büyükerşen kaç senedir eskişehirin başında, ama makyajdan başka, işsizlik için, sanayi gelişimi için yaptığı hiç bir şey yok nerdeyse. eskişehirliyim. şehrin bu yeni imajını tabii ki beğeniyorum ve bu konuda müteşekkirim kendisinden. çok guzel yaptı şehrimi evet, ama güzellik tek başına para etmiyor ne yazık ki.

bi de hala raylı sistem getirip, birçok dolmuş otobüs seferlerini kaldırması, binlerce insanı küçücük tramvay a hapsetmesi.. kaç sene oldu hala hazmedemedim bunu.

adamın napmasını bekliyosun ki? belediyenin başındayken nasıl istihdam açmasını bekliyosun 100lerce kişiye? türkiyedeyiz onun yapacağı iş değil, ki küçük girişimler olmadı mı? oldu.
her seferinde kendi para yemekle falan suçlandı. hala başta durduğuna şükür.
Sosyal ağlarda paylaş

2 yılı geçti Eskişehirdeyim Büyükerşen çok iyi bir başkan ama abartıldığı kadar değil. mesela kredi çekerek yaptığı tramway, adaların hallerin yenilenmesi, sazova parkı, mamuca göleti bunları takdir etmemek elde değil. fakat şehir içinde dolaşırken oturabileceğiniz park var mı yok! adalar çarşı doktorlar üçgeninin 2 sokak arkasına gece 10dan sonra yürürken tedirgin oluyorsunuz.Eskişehirin çok sağlam makyajı var yoksa pek bi esprisi yok klasik Anadolu büyükşehiri ektra olarak bol öğrenci kafe bar var o kadar bence.

şu deniz konusuna gelelim gördüğüm en kolpa projesi bence mayısta belediyenin tahsis ettiği rehber ve otobüsle Eskişehir turu yapmıştık o zaman gezdim Kentparkı bildiğin balçık olur orası dibini kum çakıl dolduracagına kalebodur döşese daha kullanışlı olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fakat şehir içinde dolaşırken oturabileceğiniz park var mı yok!

hıhı evet, şehir kurulmadan önce, büyükerşen çizdi bütün şehri o yerleştirdi zaten.
abicim şehrin içinde alan mı var da park olsun? yoktan park için alan mı yaratıcak adam. yapıyo işte şehrin boş yerlerine.

said:
adalar çarşı doktorlar üçgeninin 2 sokak arkasına gece 10dan sonra yürürken tedirgin oluyorsunuz.

ben de 20 senedir eskişehirdeyim.
saat saban 4 bile olsa gerek mahallemde gerek çarşıda rahat rahat tek başıma dolaşırım. daha çeviren olmadı. sana da iddaa ederim saat10dan sonra çıkamıyorum dediğin şehir şu an türkiyenin suç oranı en düşük şehirlerindendir
Sosyal ağlarda paylaş

Dynun @ öyle bide varki adam gibi park yapılacak yerler mevcut garpark veya espark hallerin arası orası bildiğin izbe kuytu köşe bi tane park var orda onu genişletip insanların yürüyerek gidip oturabileceği yer yapabilir.

ben gece10dan sonra sokağa çıkamıyorum demedimki tedirgin oluyorum dedim. gecenin bi yarısı şeker mahallesinede gittim sabaha karşı yürüyerek şahin tepesinede çıktım benide çeviren olmadı. tedirginlik illa dönüp laf atmayla dalaşmayla olmaz. adama yiyecekmiş gibi bakıyorlar sonra ne var deyince bişe yok abi baktım öle birine benzettim falan.(bu olay 2 kere başıma geldi 1 sefer bağlarda 1 kerede cengiztopelde)

Eskişehiri çok severim hayatımın en güzel günleri orda geçti dahada yaşayacağım güzel günler olucak bunu biliyorum ama öğrenci şehri şöyle güzel böyle mükemmel avrupai denecek bi tarafını gerçekten bulamıyorum. her köşe başında tantuniciyle mi avrupa şehri bura.
Mesela Bursaya gittim 3-4 kere Bursayı daha çok beğendim bence yaşanılacak şehir.(heykeldeki balicisine rağmen)
Sosyal ağlarda paylaş

SPectre88 said:

ben gece10dan sonra sokağa çıkamıyorum demedimki tedirgin oluyorum dedim. gecenin bi yarısı şeker mahallesinede gittim sabaha karşı yürüyerek şahin tepesinede çıktım benide çeviren olmadı. tedirginlik illa dönüp laf atmayla dalaşmayla olmaz. adama yiyecekmiş gibi bakıyorlar sonra ne var deyince bişe yok abi baktım öle birine benzettim falan.(bu olay 2 kere başıma geldi 1 sefer bağlarda 1 kerede cengiztopelde)

Adamın bu konuda ne yapmasını bekliyorsun? İnsanların zihniyetlerini nasıl değiştirebilir? Kendi ayrı okulları, kendine has bir eğitim sistemi mi var? Hadi onu geçtim, yüzlerce kurs açıp insanları özgürlük, bireysellik vs. gibi değerler konusunda eğitti diyelim, "yok efendim militan yetiştiriyor","yok efendim eğitim birliği" diye tefe gerip çalmazlar mı adamı sence?
Diğer konular ayrıca tartışılabilir ama, adama şu söylediğin için kızmanın niye kırmızı kar yağdıramıyor diye kızmaktan hiç bir farkı yok bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Dynun said:

DRaGoN_SLaYeR said:

Apis said:

katılmıyorum.

adamın napmasını bekliyosun ki? belediyenin başındayken nasıl istihdam açmasını bekliyosun 100lerce kişiye? türkiyedeyiz onun yapacağı iş değil, ki küçük girişimler olmadı mı? oldu.
her seferinde kendi para yemekle falan suçlandı. hala başta durduğuna şükür.

eskişehir konum itibariyle sanayi gelişimine çok uygun bir yerde. belediyenin başında olarak 10 binlerce kişiye istihdam sağlamayaz direk olarak tabii ki. ama sanayi yi hareketlendirecek adımlar atabilir. organize sanayi perişan durumda, yeniletebilir, başka bir yere taşıyabilir konum olarak daha uygun bir yere. dolaylı olarak 10binlerce kişiye olmasa bile belki bin+ kişiye istihdam sağlayabilirdi bu 10 senelik süreçte.

geçen hafta geldim yine memlekime :) özlemişim =) şehre girerken o iki tane köprülü kavşak da 1-2 aya çok daha guzel olacak gibi duruyor. bilmediğimden soruyorum onları belediyemi yaptırıyor yoksa karayollarımı ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...