vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 thanks,cool story ana fikri göz actırmıyolar yani kısın gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 hikaye çok akıcı idi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 erkek adam orda hakkını arardı. söve söve çıkmışsın ezik ezik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sufle Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 ıyy. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 bi de icinden sovmustur kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Asteroth said: 2-3 sayfa önce zam konusu tartışılıyordu Mümcüğüm. Yani eğer olayın AKP'nin ideolojisi doğrultusunda yasaklar/yasalar çıkarması olmadığını savunuyorsanız zaten benim diyecek hiçbir şeyim yok. AB'nin uygulamasının Türkiye adaptasyonu konusunda da, savunduğum fikir "HER YERDE SİGARA İÇEBİLMELİYİZ! İSTEDİĞİMİN SURATINA ÜFLEYEBİLMELİYİM!" değil. Şöyle anlatayım basitçe; Farzedelim ki ben bir işletmeciyim, bir mekan açıyorum ve bu mekan da sigara içenler/sigaradan rahatsız olmayanlara yönelik olacak. Bunu açık açık söylüyorum, girmek isteyenleri de uyarıyorum "Bakın burada sigara içilir, rahatsız oluyorsanız girmenizi tavsiye etmem" diye. Benim bu hakkımı nasıl elimden alabilirsin ki sen? Alan razı veren razı olacak sonuçta? Veyahut adam diyor ki, "Ben buraya 200 milyar masraf yapıp sigara içenler için ayrı bir bölüm oluşturacağım. Kesinlikle ve kesinlikle sigara dumanı diğer bölümü rahatsız etmeyecek." Sen bu şansı bile tanımıyorsun adama, "HAYIR OLMAZ SİGARA YASAK!" diyorsun. Bu özgürlüğü kısıtlamak değil de nedir şimdi? Almanya da sanırım bahsettiğin sigara odaları var.İçmek isteyen oraya gidip içiyor. Şimdi şöyle bir durum var içilen ve içilmeyen diye iki bölüme ayırsa adam içilmeyen bölüm çok küçük olur yaptığı masrafa değmez.Zorunlu olur adam küçücük bir yer yapar.Ayrıca zaten sigara içmeyen biri olarak ben arkadaşlarımla dışarı çıktığımda, diyelim ki 5 kişiyiz, aramızda 2 kişi içiyorsa onlar için içilen bölüme oturmak durumunda kalırız.2 kişi çık dışarı biriniz içsin biriniz içmesin yine içilen bölüme geçeceksin mecburen. Sigara odalarının da aslında dışarı çıkıp içmekten pek bir farkı yok ama durum bu.O odalarda da zaten işletmeci garson çalıştıramıyor kendisi özel olarak çalışmak durumunda çünkü garsonlarda çalışmak zorundalar para kazanmak için.Mecburen işverenin söylediğini yapacaklar.E adam gir içeri dese girecek ama yine pasif içici konumuna düşecek burda da bir sağlıkı ihlali var diyor adamlar.Alan memnun veren memnun olması için garson değil işveren çalışmalı yani. Birde şöyle birşey var bilmiyorum ne derece mantıklı da pasif içici olupta bundan rahatsız olmuyorum diyen insan yoktur heralde ya.Alıştım diyen falan vardır da pasif içicilik bir açıdan yapmadığın birşey yüzünden sağlığını kaybetmendir.Bundan rahatsız olmuyorum demek zor.Hele hoşuma gidiyor demek.Öyle bir yazı yazsa da adam etkisi sigara kutuları üzerinde ki dikkat sağlığa zararlıdır yazısı gibi olacak.Gerçi sigara içerek zehirlenmeyi tercih etmekle sigara içmeyerek zehirlenmeyi tercih etmek aynı şey aslında.Yine de böyle bir yere meburiyetten girme durumu falan da olabilir.Ayrıca böyle bir durumda bütün barlar dediğin şeyi yapar ve herşey eski haline döner.Kimse sigarasız ortam yapalım yeşilaycı olalım demez ki.Tek değiştirilmesi gereken şey o zaman girişe bir tabela asmak olur.Şu tabelaları hepimiz biliriz aslında " Dikkat içerideki yüksek ses düzeyi kulakta kalıcı hasara yol açabilir. ".Aynı o tabela gibi.Sesi de yasaklamak lazım. Ha insanların barda rahatça eğlenip sigara içmelerini engellemek özgürlüğü kısıtlamak o da ayrı.Ben bu konuya çözüm bulamadım kafamda.Bir yandan kendimi düşünüp bencillik yapsam diyorum ne kadar rahatladığımı düşünüyorum bir yandan da her 30dk da bir abi biz bi dışarı çıkıp sigara içeceğiz diyen arkadaşlarımın hailni düşünüyorum.Hakkaten çözümü bulamadım kafamda.Sigara yasağı konusunda kafam karışık hakkaten.Tek iyi tartışılmaz iyi yanı en azından bazı insanlar sigarayı hakkaten bıraktı. Yasakçı zihniyet ödülcü zihniyet şahanedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sufle Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 bence geç oldu bişi olmaz da dememiştir.hayal ürünü. sadece içebilir miyim ağğbiie? demiştir.hayır cevabını da alınca baş önde,kambur bi şekilde kapıya yönelmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 almanyada 30larda vardı o odalardan. yahudiler malesef çok sigara sevdikleri için hayatlarını yitirdiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Hehe vay be o kadar oldu mu. Yok kontrol ettim az önce hala varmış bazı büyük müesseselerde barlarda falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 ne günlerdi be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Akhlaur said: Yok kontrol ettim az önce hala varmış bazı büyük müesseselerde barlarda falan. yahudilermi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 karanlik koselerde saklanmislar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 http://img29.imageshack.us/img29/8701/61481202.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Winston Churchill. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Valla.Bizzat kontrol ettim hemde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 http://img40.imageshack.us/img40/1152/churchill2.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 DIS THREAD IS NOW ABOUT ADOLF http://images1.wikia.nocookie.net/uncyclopedia/images/b/be/HitlerGrill.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Viktor said: DIS THREAD IS NOW ABOUT ADOLF http://images1.wikia.nocookie.net/uncyclopedia/images/b/be/HitlerGrill.jpg HAHAHAHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Hitler's Anti-Tobacco Campaign Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 http://img.4chan.org/b/src/1249262601231.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 sigara içenleri ihbar için telefon numarası ne ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 184 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arundel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 caddebostanda çatur çutur nargile içilitebilite.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Öncelikle şöyle başlayayım, 2006 yazından beri 10 tane ile (bar ortamı falan olduğunda maximum olarak) 30 tane sigara arası bir tüketime sahip, sigara kullanıcısıyım. Ancak, bu yasağı her noktasına, sonuna kadar destekliyorum, ne starbucks ta, ne pizza hutta, ne karadeniz pidecisinde, ne kahve de, ne alışveriş merkezinde sigara kesinlikle içilmemeli.. ta ki 1 noktaya kadar.. Benim şahsi fikrime göre, (tüm topici okumadım biri böyle bir örnek vermiş olabilir) bu olayın en güzel çözümü, sadece ama sadece alkol ruhsatı olan kapalı yerlerde sigara içilebilmesi yönünde olur. Diyebilir bazı içmeyen arkadaşlar; "e bizim canımız yok mu bara gitmicez mi?" evet gidiceksiniz ama biz nasıl yukarda bahsettiğim starbucksta orda burda sinemada otobüste okulda derste restoranda içmiyorsak, siz de orda içilmesine göz yumun çünkü, yapılan araştırmalara göre %30 civarı türk sigara içerken, heralde barda olan insanların (haftada min 1 max 2-3 kere alkolün olduğu barlara giden ve örnek olarak taksimin hemen hemen tüm barlarını bilen biri olarak) %95 i sigara içiyor. ha derseniz ki biz sigara içilmeyen bölüm isteriz. ona da eyvallah, ama orada da tek oturmanız gerekir, yanınıza gelecek arkadaşlarınızdan kaçı sigara içmiyor ki? sağlığınızı tek kalmaya tercih ediyorsanız (ki haklı olabilirsiniz saygı duyarım) ya bara gelmezsiniz, ya da arkadaşlarınızla oturmazsınız.. Bir de herkes öyle bir anlatıyor ki, sanki sigara içilen tek ülke biziz. Bir çok avrupa ülkesinde de bu kadar sert bir biçimde bu yasak uygulanmıyor. İsteyen mesela avusturyayı araştırabilir mesela.. Avusturyada bizden çok mu insan ölecek sigara ve mamüllerinden ilerki 30 yılda?(nüfusları zaten daha az da yüzde olarak diyelim) Sanmıyorum açıkcası.. Benim en çok tutulduğum konu ise, yanlış hatırlamıyorsam cnnturk haberlerinde bu konuyla alakalı bir haberde, bu yasağı tam olarak ve en sıkı biçimde uygulayan bir kaç yerde (örnek verdi 3-4 tane de biri California'ydı diğerlerini hatırlamıyorum), esnafın kesinlikle bir maddi zarara uğramadığıydı. Ancak ben bunun nasıl olduğunu kesinlikle anlamadım. Küçük beyoğluna gittiğimde geçen hafta, teras ve dışardaki bahçe haricinde her tarafın bomboş (hatta öyle boş ki, içerdeki masalarda diil insanın oturması ışıklar falan kapalı, garson yok ortada) lduğunu gördüksen sonra bu fikrimi yazıya dökmeye karar verdim ve üşenmedim yazdım zaten.. Sigara az satıldığı için ordan olacak karın, barların ve restaurantların zararlarını kapatacağını düşünüyorlarsa çok yanılıyorlar. O iş California da olabilir, ama Türkiye'de olmaz, çünkü Philip Morris türk değil amerikalı.. Barlara verilen para ülke ekonomisi içinde kalırken, sırf isim hakkından bile günde milyonlarca dolar yabancılara gidiyor. Anlayan biri varsa bunun nasıl ülke ekonomisine zarar vermeyeceğini, bana anlatabilirse çok memnun olurum.. saygılar sunarım arkadaşlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar