Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara yasağından izlenimler

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

Fistan said:

burtonesk said:

yürürken içmeye hala yasak gelmedi, benim için bir sorun yok şimdilik.

yürürken içmekte en büyük kıroluk falan ya da ayıp. ,ilkokuldan beri örtmenlerimiz derdi" mesela sokakta yüyürken sigara icilmez" vs diye. ayıpmıs kakaymıs.
hic icmem yürürken ya da sokakta,tinerci gibi ne o öyle.

bende hep merak ederim niye içilmezki hakketen yürürken?
Sosyal ağlarda paylaş

rahmetli ilkokul öğretmenim demişti 1992 de falan, aklımda kalmış.cidden bi ayıbı varmış ya da görgü kuralları falan heralde.
ha 9 yaşındaki cocuklara sınıfta bunu niye söledi onu da anlayamadım hiçbi zaman ama bilinc altına işlemiş eheh.
26 yaşındayım 1 i 2 yi geçmez yürürken sigara içmişliğim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Szasstam said:

Dediğim gibi yasak aslen benim nargile dışında umrumda değil,
içebileceğim yere giderim açık mekana.
Zaten yıllardır şirketlerde dışarda içiyoruz problem değil. Kapalı alana gidersem de yanımda kim varsa nasıl olsa benle dışarı gelir. Not problem gene...

Sen adamların ekmeği ile neden oynuyorsun. 5 katlı beşiktaşda dükkan kirasını bu adam ne ile ödeyecek şimdi ? Orada her katda çalışan 1 - 2 adamın parasını kim ödeyecek ? Bunlar aklınıza geldi mi hiç ?
Başka birşeyi iyi olmak zorunda da değil adam bariz istanbulun en iyi nargilesini yapıyor belkide.

İlk gün satmayayım dedim 4 milyon kazandım o kadar diyor adam, napacak bu adam ?

Bu arada el insaf newyork ve sanıyorum irlanda dışında yasanın bu şekilde istinasız yasakladığı başka ülke yok.
Bunuda Newyork Belediye başkanının yayınladığı destek mesajında da görebilirsiniz. Hepsinde diğer ülkelerin nargile olsun, küçük işletme olsun metrekaresi bişiler es geçilmiş bırakılmış. olması gerektiği gibi.

Vur diyince öldüren bir milletiz ne yazık ki

türkiye cumhuriyetinin gerzek proflarına onlardan daha gerzek komisyonlarına ve daha gerzek milletvekillerine olan güvenini hiç kaybetmemen lazım.

ceza ayda bir kere kesilebiliyor dolayısıyla ayda 5 bin ytl veren bir işletme istediği gibi tütün ürünlerinin kullanılmasına izin verebiliyor
Sosyal ağlarda paylaş

new yorka baktim simdi, soyle diyor.

* Private homes and private residences when not used for day care; private automobiles;
* Hotel or motel rooms rented to one or more guests;
* Retail tobacco businesses (primary activity is the retail sale of tobacco products and accessories, and the sale of other products is merely incidental);
* Membership associations where all duties related to the operation of the association are performed by volunteers who are not compensated in any manner;
* Cigar bars in existence prior to January 1, 2003 (where 10% or more of total annual gross income is from the sale of tobacco products); and
* Up to 25% of seating in outdoor areas of restaurants with no roof or ceiling enclosure may be designated smoking areas.

buralarda serbest tutun urunleri, yani kazancinin buyuk kismi nargileden olan adamin isyerinde tutunlu urun icilmesi serbest, bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

burtonesk said:

yürürken içmeye hala yasak gelmedi, benim için bir sorun yok şimdilik.

benim de tek sinirlendiğim kaldırımda yürürken içenlerdir.Hayır bir cafe-bar çok dumanaltıysa gitmemeyi seçebilirim ama kaldırımda yürürken önümdeki yakınca sinir oluyorum hızlı hızlı yanından geçiyorum.

O değil Avustralya'da(en azından bazı yerlerinde) evlerde de yasaklamışlar.pencereden sarkıp sigara içenleri görebiliyormuşsun.

Not:yangına karşı çok hassas olduklarından her evde yangın alarmı mecburi imiş yanlışlıkla öttürsen bile itfaiye anında gelip iş yoksa bayaa bir ceza yazıyorlarmış.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

* Private homes and private residences when not used for day care; private automobiles;
* Retail tobacco businesses (primary activity is the retail sale of tobacco products and accessories, and the sale of other products is merely incidental);
* Membership associations where all duties related to the operation of the association are performed by volunteers who are not compensated in any manner;
* Cigar bars in existence prior to January 1, 2003 (where 10% or more of total annual gross income is from the sale of tobacco products); and
* Up to 25% of seating in outdoor areas of restaurants with no roof or ceiling enclosure may be designated smoking areas.

buralarda serbest tutun urunleri, yani kazancinin buyuk kismi nargileden olan adamin isyerinde tutunlu urun icilmesi serbest, bu kadar basit.

dernekler lokallerde de iciliyo yane
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

aquila said:

dernekler lokallerde de iciliyo yane

Abi bu dünyada her duyduğuna inanan akıl mantık almayacak şeylere bile işine geldimi yağ çeken bir biz varız çünkü :=),

Tüm dünya bu kurala uydu bıdı bıdı bıdı demekle olmuyor ama işte, o tüm dünya kuralın uyulabilir tutulması için neler yaptı bir bakmak lazım dimi ?

Öyle canıma değsin ohoh modunda gezmekle olmuyor. Bu kural bir ton işletmenin kapanmasına neden olacaktır. Oradan ekmek yiyen binlerce adamında işsizler ordusuna katılmasına neden olacaktır.

Karşı olduğumuz sigara yasağı değildir zaten, istisnaların olması gerektiği yoksa yasanın saçmalık seviyesinde kaldığı gerçeğini göremiyor oluşunuz.

Hani Horizonun takım tutmasından farkı yok , resmen takım tutuyorsunuz artısı eksisi nedir bakmadan olayın, en sert uygulamalardan biri newyorkdur dünyada iyice okuyabilirmisiniz bir kez daha yüksek sesle :=)

Adamların ekmeği ile neden oynuyorsunuz ????

Herhalde bana dokunmayan yılan 1000 yıl yaşasın acizliğinden kurtulduğumuzda adam olucaz ama çok zaman geçmesi gerek çook
Sosyal ağlarda paylaş

abi işte adamlar kanun yapıyor delinsin diye, sonra o kadar saçma kanun yapıyorlar ki, sade uygulatması gereken zabıta bile ulan olmaz böyle iş manyakmıyım ben diyip yoluna devam ediyor.

nargilecidede sigara içirmesin problem değil, acil olarak düzenleme yapmaları lazım. Birileri batmadan ekmeğinden olmadan.

:)
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

sey cok sacma ya
biz sigara icenler birbirimizi zehirlemek sitiyoruz ona izin yok

bu arada nargileciler catir catir calisiyo dun ictim nargilemi
zabita gelmis sigara icirmeyin yeter demis

bornovada acayıp baskınlar var
herkez masaları yola attı arabalar geçemiyor görsen komedi
polis içeri alıyor adamlar bi daha dışarı
küçükpark ne olcak bakalım
Sosyal ağlarda paylaş

Dün haberlerde seyrediyordum güldüm baya. Memurlar haberci kamerası ile beraber bir o esnaf bi bu esnaf yapıyorlar arada yolda yere izmarit atan vatandaşa çat diye kesiyor cezayı. Tabi vatandaş şaşkın ve yalandan "kapalı alanlarda yasaklandığını biliyordum ama yere atılan izmaritin cezası olduğunu bilmiyordum" demesi baya komiğime gitti. Halbuki 1 sene oldu ya da geçti sanırım izmarit yasağı.

Bir de dikkatimi çeken şu , adam dükkanında açık alan ve kapalı alanı ayırmış fakat aradaki camları kapamıyor. Böyle olunca ilk olarak yazılı uyarı veriyorlar , bir dahaki kontrolde aynı şeyle karılaşırlarsa ozaman cezayı kesiyorlar. Bu uyarıyı da sallamayıp sen neye dayanarak bana ceza kesiyorsun diye söylenen oldu.

Alışıcaz yavaştan.
Sosyal ağlarda paylaş

valla eskişehirde balkonu, terası yada önünde yola atılan sandaylesi olanlar 1 sn bile bos kalmıyor. bizde sürekli gittiğimiz yerde artık kapıya en yakın koltuklara gömuluyoruz, bira içerde kafa dışarda bi ayak sokakta bi ayak içerde twoface gibi dolanıyoruz. ben sigara icmiyorum, restoran ve kapalı alanlarda destekliyorum ama barlardaki yasak bana bile saçma geliyor. zaten her türlü hatun kapıya içmeye gidiyor diye ben de peşinden çıkıyorum -.-'
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...