Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Arkadaşlar arkadaşa kablo modemini wireless yapması için alacaz da, şimdi; Router: Kablo modem gibi modemlerden interneti alarak dağıtması Access Point: Zaten var olan kablosuz ağları tekrarlayıcı (alan arttırma) olarak kulanma diye biliyorum doğru biliyorum değil mi? Yani router özelliği olanından almak gerekiyor? (Bende var aslında kullanıyorum ama hem access point hem de router, hangisi hangisi diye hiç araştırmak zorunda kalmamıştım :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 ikisi de modeme kabloyla bağlanacağından aynı işi görür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 ikiside lazim sana biri dagitici biri kablosuz ulasik sourceu gibi dusunebilirisn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 yane ikside laizm dedigim ikiside olan aletler war ondan alican wireless router diye gecer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 niye terimlerle kafanı bulandırıyorsun ki? bir bilgisayarcıya sorunu anlatıp isminin ya da cisminin ne oldugunu bile ögrenmeden işini hallkedebilirsin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 tek onemli se alicagin alette wan girisi olcak o kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 http://www.hepsiburada.com/airties-ap302-54-mbps-access-point/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd93456 Buradaki üründe mesela access point var router yok. Tahminimce bu bir modeme bağlanıp onun internetini dağıtamıyor sadece var olan wireless rangeini genişletiyor. O nedenle sormuştum ben. Zaten bahsettiğim routerlerin hepsi wireless router, orada sorun yok. wireless router almam, access point özelliği olmasa bile yeterli midir diye aklıma takıldı sadece. Bir de üstteki düşüncem doğrumudur ilgili konuda diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 abicim sapıtmayın, herhangi bi wireless cihaz işini görecektir. router da olur, access point de. modemde gerekli özellikler var zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 sana dhcp server'ı olan bir router lazım.. normal router işini görmez.. ve access point lazım dediğin gibi.. istersen nedenlerini açıklarım detaylıca ama şimdi üşendim yazmaya :) neyse yazayım; öncelikle, kablo modemler, adsl modemler gibi kendileri ip alıp, içerde sanal ip dağıtmazlar. ip'yi doğrudan bilgisayar aldığı için, kablo modem sadece gelen sinyali (hangi protokolse artık) ethernete çevirmekle yükümlüdür. router nedir? router 1 den fazla, farklı ip bloğunda bulunan, networkleri birbirine bağlamak için kullanılır. switch'den farklı olarak, routerların her bir portunun ip adresi varıdr. şimdi senin ihtiyacın olan cihazın sahip olması gereken özellikleri aktarıyorum; öncelikle modemden kelen ethernet pakentlerini anlayıp dinamik olarak ip alabilmesi gerekir (bunu router yapar). daha sonra, dhcp ile içeride ki network'e ip dağıtması gerekir (bunu router yapmaz :)). bu cihaza bilgisayarnı direk bağlayıp internete çıkabilirsin, yanı sıra, bu cihaza access point bağladığın zaman, access pointe bağlananlarda, cihaz ip dağıttığı için direk internete çıkabilirler. ama router'ın farklı portlarına değilde, araya bağladığın tek bir portta ki switch ve o switch'e bağlı cihazlar yapmak daha doğrudur normal router ile yapmak istersen de, bağlanacak tüm cihazlara el ile bir ip vermen gerekecek ve router'ı ona göre ayarlamalısın. Bütün bu işi bir bilgisayara da yaptırabilirsin.. 1 tane bilgisayar sürekli açık durur ve router ile bilgisayar arasına bir switch atarsın, switch üzerinden de access point bağlantısı ve diğer ethernet bağlantılarını kurarsın... ama bana kalırsa, kendiliğinden wireless dağıtan bir kablo modem almak daha kolay olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 şimdi evet dhcp otomatik ip vermek için ağa bağlanacak bilgisayarlara router interneti paylaştırmak için wireless router wireless desteği de olması için access pointin farkını bir türlü çözemedim. access point sadece range genişletmeye yaramıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 access point hub'dan farksız bir cihazdır. tek farkı, hub'da kablo ile dağıttığın networku anteni sayesinde kablosuz olarak dağıtır. yani ister range arttırırsın, istersen kablolu bir network'e kablosuz bir ayak yaparsın sana kalmış :) wireless router diye bir şey yok bu arada :) wireless router dediğin şey access point ile router'ın birleştirilmişi sadece :) router'ın bir portuna access point bağlayıp kutusunun içne koymuşlar gibi düşün :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 anladım zgrw sağolasın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Mr_Hand said: abicim sapıtmayın, herhangi bi wireless cihaz işini görecektir. router da olur, access point de. modemde gerekli özellikler var zaten. Local network kurup kurmayacağına bağlı. Her modemde router olmuyor. Tek çıkışlı modemler var mesela, tek IP adresi veriyor. Böyle bir model varsa access point ile doğrudan network kuramaz. Access point varolan network'e kablolu ya da kablosuz erişmeyi sağlıyor. Ortada router yoksa (yani sadece modem + ap ile) ancak tek bilgisayarla bağlanabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 sdf kablo modem yazmış, ona bakmıyodum ki :D haklısınız o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 alacağın cihaz üzerinde 1 tane giriş olmalı RJ45. telefon kablosunun girdiği giriş değil yani, ethernet kablosunun girdiği giriş olacak. yanında 4 portlu da bi swithc modülü olabilir. en ucuz ürün benim gördüğüm LINKSYS WRT54GC 70 lira falan. gayet de iyi iş görüyor. ben kullanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 wan girisi olcak iste yaw amma abarttiniz war ya bole uzay ussu alcak sanki adam wirelessli adsl modemler bile yeterli bu islem icin wan girisi warsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 işte ben de ööle kefalledim de adamın bağlantısı kablonet, adsl deil :) modemi özellik olarak cırt bişeydir muhtemelen. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 kablonet + adsl modem wireless kablo modem ben evde bole kulaniyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 kanka her modemde wan çıkışı olmaz, sende cisco modem war. ondan şanslısın. bu arkadaş kablo modem çıkışına, router kuracak, modem değil. bu kadar basit. benim evde şoyle internet--->cable modem-->router--->LAN yeni nesil cable modemlerde 4 port router ozelliği de oluyor, bkz: netmaster modemleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar