Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Rtük Başkanı: Laiklik sapkın Atatürk ve İnönü militan!

Loxias

Öne çıkan mesajlar

Sparkcaster said:

türkiye laik değil ki
hristiyanında yahudinin de vergileriyle sünni hanefi mezhebinin din giderleri karşılanıyor

O dar açıdan bakarsak ondan önce inanmayan insanların vergisiyle, inananların giderleri karşılanıyor. Diyorum zaten devlete, ben karayolu kullanmıyorum, niye benim vergimle bu yolların bakımını falan yapıyorsun diye ama anlamıyorlar. Ayrıca devlet kütüphaneleri de kapatılsın, ben istediğim kitabı alıyorum zaten dışarıdan, kütüphaneye gitmiyorum, benim vergimle !'^?!?'3 hede hödö

Bu arada diğer laik ülkelerde ibadet yapılacak yerler yokmuş, adamlar aşmış laikliği.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

ya şöyle ortaokuldan fırlayıp fırlayıp girmeyin şu foruma, laiklikten bahsediyoruz salak saçma örnekler veriyorsun, devletin dini olmaması gerekiyor ama devletin dini var türkiyede, devlet bütün inanç/inançsızlıklara eşit mesafede değil bu açıdan

Doğru söylemişsin. Devletin dini olmaz. Diyanet işlerine bütçe ayırmak falan da ne? Hoş diyanet işleri olsa adı hadi neyse, bildiğin islam işleri. Hep böyle zaten; din kültürü ve ahlak bilgisi dersi bildiğin islam dersi, diyanet işleri islam tarafında, o islam bu islam. Peh...
Sosyal ağlarda paylaş

Bence sen ortaokuldan fırlayanlara laf atacağına, ortaokula dön de laiklik nedir öğren. Laiklik, tamam arkadaşlar size eşit mesafedeyim, ne haliniz varsa görün benim dinle işim olmaz, cıs olur değil. Ya da tüm inançlara eşitim, hepsine eşit miktarda masraf yapıcam da değil. Toplumundaki insanlar ibadet ihtiyacı duyuyorsa, devlet insanlara bu konuda yardımcı olur, bu cami olur, kilise olur başka birşey olur.

40 milyon müslümanın şu kadar camisi var, şu kadar para harcanıyor onlara, biz 2 kişi uçan spagettiye inanıyoruz, eşit mesafede olun bize de o kadar harcama yapın dersen komik olursun. Böyle bir ülke varsa da söyle araştırayım lütfen.

Bunun dışında devlet işlerinin yürütülmesinde, yargıda, eğitim-öğretimde herhangibir dinin kuralları kesinlikle belirleyici değildir, yargı önünde uçan spagettiye inanan da müslaman da budist de eşittir. Ha dersen ki müslüman olanlara öncelik sağlıyorlar bazı yerlerde işe alırken falan, evet gayet yanlış bir durum ama genele yaymak da yanlış. Sonuçta bazı yerlerde de ters yönde ayrımcılık yapıyor. Ayrıca devletle ilgili bir kurumda böyle bir ayrımcılığa maruz kaldığın zaman her zaman dava açma hakkın var.
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:

Adam yine hortlayip efendilerini korumus :D

Ben konu ile ilgili bir yorum yapmış mıyım? Ya da kimi korumuşum bir göstersene mesajımda? Biri çıksın da saldıralım diye aranıyorsunuz. Ayrıca akp'nin artık kadrolaşmanın suyunu çıkardığı ve son krizde gerekli önlemleri alamadığı gayet açık, inşallah bir daha iktidar olamazlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Uzunca bir yazı yazdım sildim. Nasılsa okuması gerekenler okumayacak, okusa da bir işe yaramayacak. Onlar öyle bir Tayyep aşkıyla dolmuş ki, gözleri badem bıyıklarından başka bir yeri görmüyor.

Türkiye'nin Laiklik kavramı artık işe yaramamaktadır. Laikliğin içi boşaltılmış durumda. Buna en iyi örnekte diyanet işleri ve din dersidir. Ülkemizde laiklik zaten dinsizlik olarak lansa edildiği için halk tarafından da benimsenip, sahip çıkılamıyor.

Laiklik bir kavram değildir, insanlığın temel öğelerinden biridir. Din, etnik köken gibi ayrımcılıklar, ırkçılıktır. Laiklikte insana, dinine göre muamele etmemektir. Hani belki bilmiyorsunuz ama ilk başka İNSANız. Dinine göre işe alan patronda, insanlarını dinine göre sınıflandıran devlette şerefsizdir, insanlıktan yoksundur.

Demem oku, laikliği dinsizlik olarak lansa eden bazı gazeteler, kişiler, böyle adamlara yol vermişlerdir. Küfrettikleri kavramları artık çok geçerli nedenlere bağlayabilmektedirler. Bu ülkenin başbakanı; "Laik olan müslüman olamaz". Cumhurbaşkanı; "Cumhuriyetin ve Laikliğin sonu gelmiştir" tarzında cümleler kuruyorsa kim o ülkenin Laik olduğunu iddaa edebilir?
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

/spawn horizon 'u dikkat edersen sen ilk söyleyen değilsin ki lafın kime gittiği açıktır orada. İlla dile getirdiğin içinde doğal olarak örneği verdim. O lafı yemek istemeyen , öyle davranmaz olur biter. Senin ne anlamda yazdığın burada beni alakadar etmiyor.

İlk ben söyledim.

Senden laf gelse ne olur ,gelmese ne olur.

Senden daha komik duruma düşen az insan var.

Olaylara biraz düşünerek yaklaşsan,bu duruma düşmezsin.

Kusura bakma ama,mirc için yazılan botlardan bir farkın yok.

Saygı ve sevgilerimle.
Sosyal ağlarda paylaş

@dennis

inanmayanların, inananların kullandigi camii icin para vermesi abuk bir durum bence. Almanyadaki gibi olmali bence. söyleki:

Yasadigin ilcenin(ilce kavramı tam olarak yok ama oyle birsey iste ) belediyesinin kayıtlarinda hristiyan olarak gozukuyorsan senden din vergisi gibi birsey alıyorlar bu da direkt o ilcedeki klise vs masraflarına gidiyor. Klise tamamen devletden bagimsiz ozerk bir kurum.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh bazen liboş ve cemaat tayfasına laf sokmak için öyle mesajlar atılıyor ki onların hükümeti savunmak için attığı şaklabanlık postları o mesajların yanında gazete köşeyazısı gibi kalıyor (ama tabi taş çatlasa emre aköz kalitesinde).

biraz daha ciddiyet beyler.
Sosyal ağlarda paylaş

AMO said:

@dennis

inanmayanların, inananların kullandigi camii icin para vermesi abuk bir durum bence. Almanyadaki gibi olmali bence. söyleki:

Yasadigin ilcenin(ilce kavramı tam olarak yok ama oyle birsey iste ) belediyesinin kayıtlarinda hristiyan olarak gozukuyorsan senden din vergisi gibi birsey alıyorlar bu da direkt o ilcedeki klise vs masraflarına gidiyor. Klise tamamen devletden bagimsiz ozerk bir kurum.

Türkiye'de böyle bir sistemin şu an için uygulanması zor, halkın yüzde 95'i müslüman olarak gözüküyor zaten. Ama gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra olabilir böyle birşey tabi, desteklerim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...