Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 arkadaşlar şimdi iş ciddiye bindi o yüzden yeni topic açtım eskisini uplamak yerine. biz 3 kişi gitmeye karar vermiştik kışın. pasaportlar tamam vizeyi de çıkarırız yakın zamanda. yani gidiyoruz ağustos sonunda. ama hiçbir şey bilmiyoruz hala:D yardımınıza çok ihtiyacımız var. özellikle giden arkadaşlardan. soruları, kafama takılanları sıralayayım ben. 1-bilet biliosunuz trde satılmıo bu sene. internetten mi getirtelim yoksa bulgaristan ya da yunanistandan bi tren istasyonundan alıp ordan mı başlayalım? yani orada bulamama falan gibi bi durum olur mu? ama işte sanırım vize alırken bilet bile olsa kesmiyor, hostel rezervasyonuna dair bişeyler istiolarmış falan. napalım? 2-hostel rezervasyonu yaptırmamız gerekiyor mu önceden gittiğimiz ülkelerde? gerekiyorsa nasıl yapacağız? 3-rotayı kafamıza göre, harita üstünde belirledik. daha doğrusu hangi ülke sırayla geliosa ona göre ayarladık. harita budur. (tabi rotayı buna bakarak diil tren yolları avrupa haritasına bakarak yaptık) rota da: bulgaristan(ya da yunanistan) (hangisi uygunsa?) - avusturya - çek-almanya-hollanda-fransa-italya (araya başka şeyler girebilir tabi yol üstünden) şimdi soruya geleyim böyle oluo mu:) yani kafamıza göre yaptık rotayı. bunda bi sorun çıkabilir mi? 4-sona italya koyduk. sonunda diye yolun. italyadan tren dönüşü yok tabi transit olarak, sadece tekrar geldiğin yolu dönme olayı var. ne kadar sürer? deniz yoluyla gelme imkanı var mıdır türkiyeye? 5- ve en önemli sorumuza geldi sıra. gidenler ne öneriyor:) yani ne kadar parayla ne yaparız? yanımıza neler alalım? ne almayalım? ne yapmayalım? ne etmeyelim? mesela siz ne yaptınız üzüldünüz de biz yapmayalım? ya da neyi yapmadınız da üzüldünüz? yani gerçekten kafamızda pek bişi yok. öyle gidiyoruz bodos. yardımcı olursanız çok sevinicem arkadaşlar. şöyle uzun bir cevabı dört gözle çekiyorum. :) teşekkürler herkese. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 2- hayır 3- 3 arkadasım gidiyo onlar su sekilde yaptı yunanistan-(feribot)-italya-(yine feribot)-ispanya-fransa-(belçika üzerinden)-hollanda-almanya-avusturya-(trenle durmadan)türkiye italyada mutlaka romaya gidin en çok görülücek güzel şey orda var (red light hariç :P ) müzelere gitmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 feribotlar pahalı mı oluyor peki? karşılar mı yani bütçe? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 tam bilmiyorum da biraz pahalı gibi sanırım (ama über pahalı da degil zaten 2 kere biniceksiniz max) ama balkan ülkelerinde görülücek bişey yok pek o yüzden yunanistandan sonra feribotla italyaya geçmek mantıklı italyadan sonra fransa üzerinden ispanya-fransa yapabilirsiniz belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 biletiniz feribotta da geçiyor ama üstüne ekstradan bişey alıyorlar. mevsime göre o ekstra değişebiliyor. hatırlamıyorum şimdi ne kadar aldıklarını. onu gençtur a filan sorarsanız iyi olur. (biz yunanistan dan italya ya geçmiştik.) yanınıza ne alacağınız filan diğer başlıklarda konuşulmuştu sanırım. fazla bişey taşımayın yani. gezinin başında veya sonunda ucuz uçak biletlerini düşünebilirsiniz, zamandan tasarruf için. rezervasyon amsterdam da gerekebilir. biz paris ve amsterdam da biraz zor yer bulmuştuk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 paranızı yurtdışında yemeyin, ülke içinde harcayın. herkes kazansın win win win WIN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spawn77 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Peki Örneğin flexi bilet aldık, Biletten gün yiyormuyuz Feribot üzerinde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 1) Bilet olayını bilmiyorum. Türkiyede satılmaması saçmaymış. 2) Hayır. Ama fenrisin dediği gibi amsterdam falan bellki sorun çıkarır. Bulunuyo ya gerekirse çantaları tren garına kitleyip şehri gezmeye çıkın o arada bişeyler bulursunuz. 3) Olur olur rotada sorun olmaz. Ama en güzeli bulgaristan falan gereksiz ülkeleri atlayıp ucuz uçak varsa direk onla bi yerlere inmek ve ordan başlamak. Ucuz uçak için http://www.skyscanner.net tavsiye ederim. Küçük şehirlerin küçük havalalanlarını falan tercih edin tek tek aratın işte. Zaten inince trene bineceksiniz. 4) Direk deniz yok da yünanistana feribot var ordan tren falan. Zaten çoook yorulmuş olacaksınız, en güzeli ucuz uçak yine. Nerde uçak bulursanız oraya gidin işte trenle, ordan dönün. 5) 1 haftalıktan fazla kıyafet çamaşır vs. almayın, haftada bir gidin yıkatın bi yerde. Gavur filmlerindeki çamaşır yıkama dükkanlarından var her yerde ve ucuz sayılırlar. Sorna http://wikitravel.org/en/Main_Page kullanın bol bol. İnternet kafeler genelde bize göre pahalı ama yeni geldiğiniz bi şehirde gidin yarım saat 1 saat ne var ne yok ne yenir nereye gidilmeli falan bakının. Tren garlarına çanta kitleme fonksyonunu unutmayın, hostel bulmanın zor olduğu şehirlerde (barcelona, amsterdam vs.) sırtınız çıkmasın. Bide işte gittiğiniz yerde öğrenci tipler görürseniz hi dır hello dur yanaşın, nerde nasıl eğlenilir onu öğrenin. Kızlar özellikle daha bi yardımcı oluyor böyle durumlarda. Hadi iyi eğlenceler. Vakit bulursanız patiye girin şimdi şurdayız falan diye yazın mekan tavsiye ederiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 mulgear6 said: müzelere gitmeyinitalya'ya -hele olur da floransa'ya- gidip müzeye girmezseniz boşverin oturun evinizde, net söylüyorum. düşündüğünüzden çok daha fazla keyif alıyosunuz oralarda. 1- Sınırdan almak daha mantıklı geldi bana açıkçası. Gerçi elinizde bilet olması vize için çok faydalı olur. Eğer daha önceden Schengen veya ABD vizeniz falan yoksa arıza çıkarabilirler neyle gideceksiniz diye. Hostel rezervasyonunuz feyk bile olsa olsun. Planımız şu burda burda kalacaz demeniz önemli. 2- Hostel rezervasyonunu tavsiye ederim. Gece trenlerini kullanacağınızı varsayıyorum, sabahın erken bi saatinde şehre varıp fellik fellik hostel aramak istemezsiniz. Garlarda hostellerden gelip süper odalar var falan diye çağıran görevliler illa olur da, şansınıza bağlı ne kadar düzgün bir yer olacağı. 3- Bulgaristan'dan çıkıp Avusturya'ya kadar trenle devam edebilirsiniz ufak aktarmalarla, ama o arada Budapeşte'ye uğramanızı tavsiye ederim. Dönüşte de eğer vaktiniz varsa İtalya'dan şu şekilde bir dönüş öneririm: Ancona-Patras feribotu var herkesin bahsettiği, ordan Atina'ya geçip bir iki gününüzü de orada geçirin. Ben pek sevmiştim açıkçası, biz tersine bi rota izledik gerçi Yunanistan'dan başlamıştık, ama fark etmez güzeldi yani :) Gidiş veya dönüşün biri için ucuz uçak bulun ama en güzeli odur. 4- bakınız: 3 Yunanistan-Türkiye arası feribotu kullanmadım, bilmiyorum. İtalya-Yunanistan vardır, candır. 5- Vitamin ve birkaç ilaç alın, çok değişken havalar ve muhtemelen arktik ekspres kıvamında trenlere maruz kalacaksınız, yorgunluk da eklenince hastalık çıkar, tatsızlık olur. Yağmurluk ya da şemsiye alın. Cevat Kelle gibi gittim, gidip yağmurluğumu kaybettim, sel basacağı tuttu. Ayı gibi resim çekin yedek hafıza kartı, usb stick bişeyler alın doldurup doldurup çekin. Resim çekilmez denen yerlerde flaşı kapayın :P Çok kıyafet almayın dendiği gibi, ama leş gibi dolaşmayın, gerek yok, yıkamak kolay. Yıkamam derseniz fazla yük taşımayı göze alıp fazladan kıyafet alın. Leş gibi dolaşmayın gerçekten. Bir de tren tarifelerine falan bakarak tahmini bir plan yapın gitmeden, şu saatte şu şehirden gece trenine binerim sabaha şurda olurum gibi detaylıca yazın çizin. Hem heveslenirsiniz, hem geceyi trende geçiririm dediğiniz yolculuk 3 saat çıkmamış olur, ya da tam tersi. Sabahın 6-7'sindeki trenlere binin kısa mesafelerde (3-4 saat), boşuna yolda gününüz geçmesin işte dediğim gibi. Nazi kampı gibi değilse bile olabildiğince disiplinli olun bi de. Ters bir yerde 1 dakikayla kaçıracağınız tren bir gününüzü yiyebilir. Para konusunda da bazı hızlı (veya çok hızlı olmasa bile değişik kategorilerdeki) trenlerin supplement diye ek ücretleri var, garda alternatifleri detaylıca öğrenin, vakit/nakit hesabını yapın öyle karar verin. İlk aklıma gelenler bunlar, daha etraflıca yardımcı olabilirim ulaşırsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 hıı pardon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 yaw arkadaşlar dert oldu yunanistandan bilet alamama gibi bi durum olmaz değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 1- internetten getirttik biz, normalden biraz daha pahalıya geldi gerçi, yarın tam olarak sorarım tekrar hatırlatırsan arkadaşa, ben sadece parasını verdim bikaç gün sonra biletler geldi dedi(: 2-hostel rezervasyonu vize alırken lazım oldu bize, fake rezervasyon yaptırıp iptal ettirdik, onun dışında hep gittiğimiz ülkelerde kalacak yer bulduk hiç sorun olmadı o. bir tek pamplona'da kaldık yatacak yersiz, o da boğa koşularından dolayı her yer doluydu. 3-rotada çıkacak tek sorun tren saatleri olur. ayrıca bazı ülkelerde rezervasyonsuz almayan trenler var ayakta kalınabiliyor. (ki ispanyada bi trende hiç almadılar direk 8 saat bir sonraki treni bekledik) bir şehre gittiğiniz gibi tren garındayken bakın tren saatlerin, rezervasyon gerekiyosa yaptırın, bizim gibi sıkıntı çekmeyin (3 kere de tren garında yattık) 4-italyada bari'den deniz yoluyla (interrail bileti ile kişi başı 24 euro olması lazım) yunanistana geçin, oradan da türkiyeye gidin rahat olur, biraz uzun sürer ama. bir de bizim gibi mallık yapmayın, çok iyi araştırın, herkese sorun çünkü çok sıkıntı yunanistanın sistemi, hiç birşey adam gibi yazmıyor, bilet satan trenin nereye gittiğini bilmeyebiliyor. 5-1350 euro aldım yanıma 50 kaldı, 34 gün ama bizimki. bol bol market kullanın, su stoklayın, sular garlarda falan çok pahalı. az eşya alın, 12 kiloluk çantayla gittim ben çok küfrettim kendime sonra. en fazla 3 tshirt 2 pantalon mayo havlu ve iç çamaşırı alın bikaç tane. tabi bir de ilaç alınabilir. ama minimumda tutun kesinlikle. mat alabilirsiniz yanınıza, uyku tulumu da alınabilir ben almadım ama bizim gruptan herkeste vardı ve kullandılar ihtiyaç duyabilirsiniz. bodos gidin zaten eğlencesi orda(: floransaya gidecekseniz ucuz hostel var bildiğim isterseniz ararım kartını yazarım telefonunu falan(: cep telefonu olayında ya iyi bir yurtdışı tarifesi alın ya da yurtdışından ay yıldız gibi bir kart alın sıkıntı çekmeyin. ayrıca biz almanyadan 2 set telsiz almıştık kaybolunca konuşmak için, siz de yapabilirsiniz, ucuz bişey alın, şarjlı olsun hep yanınızda bulunsun. daha aklıma gelirse yazarım, ayrıca başka soru varsa da çekinme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 çok teşekkürler rev:) umarım vizede sorun çıkmaz biletsiz yaw yarın sorup öm atarsan çok sevinirim vize olmadıgından tam bi tarih belirleyemiyoruz çıkış için o yüzden netten getirtmek yemedi? tarih belirtmek lazım di mi bilet alırken netten bu arada şu gün çıkcaz trene bincez diye? bi de flexi miydiniz normal mi? bi soru daha rezervasyon yaptırdınız ya konsolosluga ne götürdünüz? fax mı çektirdiniz? printerdan bişey mi çıkarttınız? öyleyse ne çıkarttınız? teşekkürler:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 biz bileti aldıktan sonra vizeye başvurduk, interrail biletlerini de göstererekten, diğer türlü bir şekilde kanıtlaman lazım interrail için vize istediğini. en azından vize alımını kolaylaştırır. tabiki bilet için tarih belirliyosun(: 1 aylık aldık işte biz, o tarih içerisinde istediğin kadar kullanımlık, 399 euro. flexi normal olayını da pek bilmiyorum onu da sorarım yarın (: rezervasyonları yaptırıp print out aldık, onları verdik konsolosluğa, sonra direk iptal ettirdik. yalnız dikkat edin bazı hoteller iptal edince yine de paranı alıyor. ona göre seçin, sakata gelmeyin. ayrıca bir de yalandan seyahat planı verdik konsolosluğa, dilekçe gibi yazılı şuraya şu kadar şurada şu kadar kalacaz diye. ayrıca bize vize almadan nereye sorsak giriş yapacağınız ülkeden alın sakata gelmeyin dediler onu da söyleyeyim(: unutmadan, sigara kullanıyosanız gümrükte bir iki karton alın, sigara da çok pahalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 arkaşa sordum biraz önce, http://www.interrailnet.com/ dan direk siparişi verdim başka birşey yapmadım dedi. flexible ve normal olayını da sordum hiç bi fikrim yok dedi(: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 flexi'yi biliyorum ben yaw flexi alırız büyük ihtimal de acaba kaç güne gelir sizin kaç güne gelmişti tam olarak? şimdi biz vize almadık pasaport hazır. ben 1 eylül desem çıkış tarihine. sitede 15 gün verio biletin gelmesi için çünkü. yetişiriz miyiz:S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 aradım tekrar, 1 haftadan kısa sürede gelmiş bizim bilet. ama işte 15 diyosa da garanti bişi söylemek de istemem (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razu Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 -trenle dönücekseniz şu kesinsikle aklınızda olsun Sırbistan şengen vizesini kabul etmiyor,sınırda kalırsınız.çok önemli bu. -otel rezervasyonu hiç yaptırmadan gezdik,bana kalırsa yaptırmaya da gerek yok.kafanıza göre gittiniz bir yerde çok zorlamadan otel,hostel bulabiliyorsunuz.en çok pariste ve amsterdam'da zorlanırsınız dediler ama onlarda da gayet uygun hosteller bulduk. -tavsiye olarak çok fazla kıyafet götürmeyin,ben çok götürdüm çantadan altında giymeden geri getirdiğim tişört bile çıktı dönünce.az giysi götürüp 2 3 kere yıkarsanız,sırtınızda taşımanız açısından size çok faydası olur. -kesinlikle rahat bir ayakkabı alın.verdiğiniz bütün parayı hak ediyor.adidasın filan outdoor ayakkabıları işinizi çok güzel görür,ayakkalarınız efil efil gezersiniz. -sırt çantanız düzgün birşey olsun,ona da verdiğiniz paraya acımayın. -para konusu sizin harcama sınırınıza bağlı,ama hayatınızı devam ettirmek için minimum 15-20 euro arası bir para harcarsınız. -biz de yola çıktığımızda rotamız tam anlamıyla belli değildi ama yolda kendinize göre bir rota bir şekilde uyduruyorsunuz.zaten çıkmadan önce yaptığınız rotayı tam anlamıyla uygulayamıyacaksınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 arkadaşlar şöle bişi sorayım kafayı yicem çok tırstım şimdi en geç 1'inde çıkıcaz biz. eylül. 1 eylül tarihli bi bilet sipariş etsem sitede yazdığı gibi 15'inde elime ulaştı diyelim bu bilet. o 15 gün içersinde şengen vizesini alabilir miyiz? yani bi aksilik olursa günlerimiz yanıcak diye korkuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 vizeyi nerden aldığına bağlı biraz, hollanda aradığımızdan 3 gün sonraya randevu verip, görüşmeden de 4 gün sonraya vizeyi vermişti. fakat diğer ülkeler bu şekilde çalışmıyor, elinizi çabuk tutmanız gerekebilir biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 anladım teşekkürler. adamlar mail attı ztn vizeyi yetiştiremesseniz parasını geri veririz diye -ufak bi kırpıntı ile-, bi de biletlerin parasını ödediğimize dair faturayla da başvurabilirmişiz interrail.nete. ayrıca orda yazan tarihin max rakam oldugu 3-4 güne ulaşacağını da sölediler büyük ihtimalle. resmen süper ilgilendiler lan mailı atalı da 6-7 saat olmuştu. avrupalı farkı:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 9 aydır bulgaristanda yaşayan biri olarak söylüyorum,yolculuga bulgaristan yerine kesinlikle Yunanistandan başlayın,bg de boşa vakit kaybetmiş olursunuz,rotada varmı bilmiyorum ama romanya,makedonyayı da sallayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Black-ice said: 2-hostel rezervasyonu yaptırmamız gerekiyor mu önceden gittiğimiz ülkelerde? gerekiyorsa nasıl yapacağız? 4-sona italya koyduk. sonunda diye yolun. italyadan tren dönüşü yok tabi transit olarak, sadece tekrar geldiğin yolu dönme olayı var. ne kadar sürer? deniz yoluyla gelme imkanı var mıdır türkiyeye? 5- ve en önemli sorumuza geldi sıra. gidenler ne öneriyor:) yani ne kadar parayla ne yaparız? yanımıza neler alalım? ne almayalım? ne yapmayalım? ne etmeyelim? mesela siz ne yaptınız üzüldünüz de biz yapmayalım? ya da neyi yapmadınız da üzüldünüz? 2 - Eger özellikle gitmek istedigin bir hostel varsa kesinlikle rezervasyon yaptır. Hatta bazı hosteller rezervasyon kabul etmiyor ama 1 ay boyunca her gün arayarak adamları bezdirme taktigiyle yaptırabiliyosun rezervasyonu. Ben Flying Pig icin öyle yapmıstım. İyi ki de yapmısım. 4 - İtalyadan Bari'den Türkiye'ye direk feribotlar var. Onlara bakabilirsin. Ama uçak bakarsan muhtemelen daha ucuza dönersin. 5 - Yanına ne kadar alma olayı tamamen sana kalmış. Ama bütün hesaplarını yaptıktan sonra mutlaka yanına fazladan para al imkanın varsa. Şartlarını en sonuna kadar zorla. Muhtemelen bir daha yapamayacagın bisey cünkü. Yanına mutlaka çakı ve el feneri al. En cok onlar hayat kurtarıyor bazen. Onun dışında muhtemelen alman gerekenleri alacaksındır zaten. Sana tek tavsiyem gidecegin yerlerde mutlaka kafana göre dolaş. Tur olayına falan girme sakın. Pub crawl yap bol bol. Burada olmayan bisey ne de olsa. Ne yaptınız da üzüldünüz sorusuna gelince. Yaptıgın hiçbiseye üzülmiyceksin. Sadece ulan keşke şurayı da görseydim diyebilirsin ama onları da gitmeden halledersen tamamdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pacino Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 biz italya'dan şengen vizesini 3 günde almıştık, sakın ha biz sana vize alırız sen bize 20 euro bayıl diyen şirketlerle muhattap olma, herhangi bir artısı olmaz sana kendi işini kendin gör paran cebinde kalsın üç gün güzel yemek yersin o parayla gideceğin ülkelerde. Hostel rezervasyonunu biz yaptırmamıştık mesela bu yuzden nice'de plajda yatmak zorunda kalmıştık. Bana sorarsan pişman mısın desen hayır pişman diilim interrail anılarımı anlatacağım zaman nice plajında geçirdiğim o gece en üst sırada geliyo, iyi ki de yokmuş rezervasyonumuz, otel de bulamamışız. Gerçi o gece ölmüş de olabilrdim o ayrı konu =) fakat zaten işin özü de bu diil mi? içinde bulunduğun konsept interrail konsepti, bir tur rehberine tasmayla bağlı gibi gezen her yapacağı önceden belli elinde fotoğraf makinesiyle gezen bir japon turist olmadığının farkında ol..sen interrailcısın yahu, ne rezervasyonu..rezerasyon yaptırmak istiosan tatil köyüne git! =) tabi bu işin şakası.. bi de biz italya'ya uçakla gidip amsterdam'dan uçakla geri dönmüştük yani git gel olayı olmadı, tavsiye ederim.. hem hemen hemen aynı paraya gelir hem de daha rahat edersin, zaman sıkıntın bi nebze de olsa azalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Ben amerikadayken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar