Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ttnet 8mbit sınırsız internet


benjani

Öne çıkan mesajlar

Saçmalık olduğunu düşünmüyorum. Eğer sınırsız istediğin gibi kullanmak istersen ve ayda 15gb üzerinde kullanan bir kullanıcıysan paranı da verirsin istediğin gibi kullanırsın. Diğeri çoğunlukta bulunan 15gb altı kullananlar için düşünülmüş. İş yerlerinde özellikle insanlar internetin yavaşlığından vakit kaybetmek istemiyor ve kullandıkları internet 15gb'i geçmiyor çoğu zaman. Veya bizim evde 2 pc sürekli kullanıyoruz ancak ne film indiriyoruz, ne oyun. Bu nedenle 15gb üzerine çıkmıyoruz ve bu fiyattaki 8gb internetten çok memnunum ben.

edit: bu arada kafalarından düşünmüyorlar, tarifenin kuralları satın alırken zaten söyleniyor. kullanımın 1 ay içinde 15'i geçerse ay sonuna kadar 512 ile devam ediceksin, bir sonraki ay yine 8gb'e dönecek diye söyleniyor. eğer böyle istemiyorsanız şu tarife var deniliyor.
netlimitsiz tarifesindeki 'limitsiz' kelimesi diğer kotalılardaki gibi belli bir limitin üzerinde para ödeme gerekliliği olmadığı manasında sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnterneti nasıl kullandığına bağlı. Eğer poweruser isen evet geçersin ama orta seviye bir kullanıcı isen 1 ay için 15gb gayet yeterli bir miktar bence. 2 aydır kullanıyorum ve şimdilik 512kbit'e mecbur kalmadım, hatta neredeyse yaklaşmadım bile.

(Ayrıca 1 günde 15gb nasıl doldurulur merak ediyorum. Kaç film, kaç oyun indiriyorsunuz günde?)

Eğer 8mbit bağlantı istiyor ve 15gb kota istemiyorsanız 90tl'lik bir seçenek var ve onu kullanacaksınız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Neden anlaşamadık anlamadım açıkcası,interneti herkes farklı bir amaç için kullanıyor,ben geçerim siz geçmezsiniz vs.Benim takıldğm konu TTnetin 1mbit sınırsızı 2 lira farkla 8mbit yapıp hem kota koyması hem de kotayıda aşarsan hızını düşürmesi,hani sınırsız kullanıcısı için kampanyadan çok saçmalık işte bu,diğer seçenekleri tartışmadım zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 lira farka 8kat hız beklemek doğru değil bence.

senin dediğin gibi, kullanıcıdan kullanıcıya değişecek bir şey bu. sana göre saçmalık olabilir ama bana göre çok avantajlı bir kampanya ve bu kampanyayı değerlendiriyorum.

8mbit'i kaldırabilecek bir alt yapıları zaten yok. bunu paket ile ilgili sayfalarda belirttiklerini de gördüm. 8mbit hızı garanti etmiyorlar. kullanımı adil olarak kullanıcılarına paylaştırmak için de 15gb kota koymayı uygun görmüşler. eğer 15gb yetmez bana diyorsan da paranı verip istediğin gibi kullan demişler.

bana göre saçma değil, sana göre saçma.. bu kampanyayı yaparken pazarın %100'ünü hedeflediklerini hiç sanmıyorum zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Araştırmadan laf atan ben miyim? (üstüme alındım)

Oyun, film vs. boyutlarını bilmek için araştırmaya ihtiyacım yok, gayet iyi biliyorum neyin ne durumda olduğunu. Sadece mevcut 2 tip 8mbit'lik bağlantı olduğunu ve bu iki tipin hedef kitlelerinin farklı olduğunu söylüyorum. İnternet kullanıcılarının ciddi bir kısmı interneti oyun/mp3/film indirmek için kullanmıyor ve ihtiyaçları sadece sayfaların bekletmeden açılması, işlerini mümkün olan en kısa sürede görebilmek ve bekleyerek vakit harcamamak. NETLIMITSIZ isimli tarifedeki hedeflenen kesim de zaten bu kişiler. 8mbit internet ile alt yapıyı zorlamayacağı bilinen kişiler. Onlara da makul bir fiyatla hizmet sunulmaya çalışılmış ve başarılı olunmuş.

Diğer taraftan sizin gibi interneti download ağırlıklı kullanan kişiler için de 8mbit hizmeti veriliyor ancak fiyatı yüksek. Eğer altyapıyı bu kadar çok kullanacaksanız malesef bu ücreti ödemeniz gerekiyor.

Yoksa fiyatı 45tl olan 1mbit sınırsız ile 8mbit sınırsızın arasında %5'lik komik bir fark olmaması gerektiğini hepimiz biliyoruz.

Fiyatların yüksekliğini, diğer ülkelere göre Türkiye'deki internet fiyatının durumunu konuşmuyorum. Eğer pahalı diyorsanız, evet pahalı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende sunu anlamiyorum, download yapmayan kesim dedigin internet kullanicisi internette surf yapip mail bakiyo, bir de arada bi iki video sitesine bakar. 8mbit video siteleri disinda surfu ne kadar hizlandirirki yahu? 8mbit normal bi sayfayi 1 saniyede aciyosa, 1mbit 3 saniyede acsin, o kadarmi supersonik calisiyo bu millet? bu kampanya bana rapidshare'in 2.66gb kota kararini animsatti resmen.

edit: demek istedigim kotasiz olmasi degil. illa bir kota koyacaksan biraz daha akil kari bisi yap. 720p ve 1080p cozunurlukteki filmlerin git gide artmasi, oyunlarin boyutlarinin buyumesi, mp3'un artik git gide terkedilip yerine 1 muzik dosyasinin 30mb oldugu flac dosyalarinin kullanildigi bir ortamda 15gb cok cok cok komik bi rakam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ahaha 15GB nedir ya şaka mı? 8 mbitden bahsediyoruz. 1 mbit 100 kb/sn ile çekse 8 mbit 800kb/sn demek. Kabaca hesaplarsak 5 küsür saatlik dl bu kotayı bitiriyor. (doğrudur büyük olasılık)

Onu geçtim surf yapan adamın 8 mbitte işi ne? İnternetteki sayfalar max 30 kb. Genellikle 20 yi geçmiyor. Saniyede 100 kb indiren internet neyine yetmez surf yapan adamın?

Bunuda geçtim, iş yerlerinin kotalı internetle ne işi var? İş yeri açmışsın, internetten iş yürütüyorsun, 90 tl verip sınırsız alamayacak mısın :)

TTnetin politikası bellidir. Sınırsızları kazık tutup, sınırlıları ucuzlatarak insanları sınırlı kullanmaya zorlamak. Gidin bi avrupadaki internet fiyatlarını araştırın. Tekel olan devlet malını özelleştirirsen böyle halkı eşşek yapıp sırtına semeri verirler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Telekom'un tarifesini kendime özel çıkarılmış gibi hissettim :)
Aylık 10-15gb arasında kullanım oluyor evde iki bilgisayarda. Bazen video izliyor, bazen download yapıyorum. Oyun, film, dizi download'ım olmuyor. Eğer 1mbit bağlantı olursa 2 bilgisayar aynı anda kullanıldığında sorun yaşanabiliniyor ancak şu anki internetten o açıdan çok memnunum. 30-50mb'lik veya daha yüksek bir şey indirmek istediğimde de hiç beklemeden indirmek ayrı bir zevkli oluyor.

Ayrıca bağlı olduğunuz dağıtıcıya göre değişiklik gösterecektir ancak 8mbit internet bağlatırsanız 800kb'nin üzerinde download yapmayı beklemeyin pek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...