Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/12074666.asp?gid=229 Harbi adamlar dalga geçiyorlar yok daha yorum yapmıyorum konu hakkında, ekonomi böyle düzeltiliyor işte.. 1 ay 5 kuruş indir ertesi ay 15 kuruş zam yap. Yüzsüz ordusu resmen, adamı çileden çıkarıyorlar said: Hükümetin akaryakıt vergilerine yaptığı fahiş zammın ardından akaryakıt firmaları da yeni fiyatlarını açıkladı. Buna göre dün 2.92 liradan satılan kurşunsuz benzinin litre fiyatı bugün yüzde 7.87 artışla 3.15 liraya yükseldi. Motorin fiyatı da 2.35 liradan 2.53 liraya çıktı. hurriyet.com.tr olarak saat 10.30'da 'Benzine büyük zam gelecek' başlığı ile duyurduğumuz haber 15 dakika sonra gerçek oldu. Benzine 23 kuruş, motorine de 18 kuruş zam yapıldı. HÜKÜMET KAŞIKLA VERDİ KEPÇEYLE ALDI Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan kararnameye göre benzin, motorin ve fuel oilde maktu özel tüketim vergisi (ötv) tutarları artırıldı. Buna göre maktu ötv tutarları 95 oktan benzinde 1,4500 tl ve 1,4915 tl'den 1,6500 tl ve 1,6915 tl'ye, 98 oktan benzinde 1,6135 tl'den 1,8135 tl'ye, motorinde ise 0,9354 tl'den 1,0845 tl'ye çıkarıldı. Kararname kapsamında maktu ötv tutarları, taşıtlarda kullanılan doğalgazda 0,6330 tl'den 0,6964 tl'ye, propanda 0,9300 tl'den 1,0300 tl'ye, lpg'de 0,9980 tl'den 1,0980 tl'ye, oto biodizelde 0,7200 tl'den 0,8000 tl'ye yükseltildi. Böylece tavan fiyat uygulaması ile tüketicilerin biraz olsun nefes almaını sağlayan hükümet vergi zamıyla birlikte fiyatları tekrar eski seviyesine yükseltmiş oldu... ÖTV ARTIŞI 20 KURUŞ, ZAM 23.6 KURUŞ Hükümet, benzindeki ÖTV miktarını 20 kuruş artırmasına karşın gelen zam 23 kuruş oldu. Çünkü bu ÖTV artışının üzerine bir de KDV ekleniyor, yani verginin de vergisi alınıyor. Böylece ÖTV+KDV artışı 23.6 kuruşa denk geliyor. BİR DEPO BENZİN 140 LİRA Akaryakıta gelen zammın ardından depo doldurma maliyetleri de yükseldi. Henüz dün 45 litrelik deposu 131 liraya dolan bir aracın deposunu bugün doldurmak için 140 lira gerekiyor. BENZİNİN YÜZDE 67'Sİ VERGİ Benzinin ÖTV'sine yapılan artışın ardından bu alanda açık ara vergi şampiyonu olan Türkiye, rekorunu iyice perçinledi. Son gelinen noktada 3.12 litrelik benzin fiyatının 2.12 lirasını ÖTV ve KDV oluşturuyor. Bir başka ifade ile bir litre benzin için ödenen paranın yüzde 67'si vergi olarak devlete gidiyor. Bu oran zamlardan önce yüzde 65 seviyesindeydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 actim ben konusunu ama painajda http://forum.paticik.com/read.php?31,4172352,4172352#msg-4172352 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 painaj gerçekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Hükümetin yaptığı zammın arabalarla alakası nedir :=) ben oraya çokdan geçtim o ayrı da, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Ya satalım arabayı olsun bitsin.Nedir bu ya.Bu millet eşek abicim.Sırtına semer vurandan hoşlanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 galonu (3.7 litresi) 2.6 dolardan dolduruyorum ve insanlar hala benzin fiyatlari yuksek diye cakcak konusuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Yapılan tavan fiyat indirimlerini aylarca fiyatlarına yansıtmayan firmalar , şimdi zam olunca kendi gazeteleri ile kıyamet koparcasına haber yaparak kendi pisliklerini örtmeye çalışıyorlar. Bu zammı anında da fiyatlara yansıtıyorlar. İndirimi elimde o fiyattan stok var diye yansıtma , zam olunca elindeki düşük fiyatlı stoktaki yakıta hemen yansıt. Vatandaşı düşünenlere bakın. O da güzel. Verilen indirimleri sırf kendi karlarına artı kar katmak için vatandaşa yansıtmayanların nekadar karaktersiz olduklarını buradan görüyoruz. Söyleyeyim pentçiğim , Bu zammın neden yapıldığını biliyormuyuz ? Ben bilmiyorum. Benim memleketimde üretilen veya çıkarılan birşey olsa sonuna kadar sorgusuz sualsiz ortalarda bağırabilirim. Fakat dışarıdan satın aldığımız birşey üzerine ne diyeceğiz zammın sebebini bilmeden ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Konuyla ilgili de bir iki sey yazsaydin keske Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 akbil alın kenks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 oh iyi olmuş umarım araba sayısı azalır . biraz daha pahalı yapsınlar bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 bana 3-5 koymaz oy verip de zırlayanlar düşünsün. oy vermeyip mağdur olanlara yapacak bişi yok. demokrasi kurbanları.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Tenekeadam said: Ya satalım arabayı olsun bitsin.Nedir bu ya.Bu millet eşek abicim.Sırtına semer vurandan hoşlanıyor. Horizon said: Yapılan tavan fiyat indirimlerini aylarca fiyatlarına yansıtmayan firmalar , şimdi zam olunca kendi gazeteleri ile kıyamet koparcasına haber yaparak kendi pisliklerini örtmeye çalışıyorlar. Bu zammı anında da fiyatlara yansıtıyorlar. İndirimi elimde o fiyattan stok var diye yansıtma , zam olunca elindeki düşük fiyatlı stoktaki yakıta hemen yansıt. Vatandaşı düşünenlere bakın. O da güzel. Verilen indirimleri sırf kendi karlarına artı kar katmak için vatandaşa yansıtmayanların nekadar karaktersiz olduklarını buradan görüyoruz. Söyleyeyim pentçiğim , Bu zammın neden yapıldığını biliyormuyuz ? Ben bilmiyorum. Benim memleketimde üretilen veya çıkarılan birşey olsa sonuna kadar sorgusuz sualsiz ortalarda bağırabilirim. Fakat dışarıdan satın aldığımız birşey üzerine ne diyeceğiz zammın sebebini bilmeden ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Zamma kimse iyi demez , zam olmuş kötü olmuş , bunlara iyi diyen veya akp yapmış iyi yapmış başkası yapmış kötü yapmış olayı da söz konusu değil. Benim takıldığım nokta , aylardır yapılan indirimlerin firmalar tarafından fazla kar yapıcaz diye vatandaşa yansıtılmamasına neden tepki gösterilmedi hiç ? Neden burada konuşmadık ? Çünkü haklı sebeplerin yanında olay yanlış işe ses çıkarmaktan ibaret değil , hükümetmi yapmış ? kaldır ayağa milleti. Peki hükümet firmalara indirimleri fiyatlara yansıtın diye bas bas bağırırken ve firmalar bunu yapmazken biz neredeydik ? Saçmalık burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Akaryakıtın sadece hammaddesini dışarıdan alıyoruz, kendimiz burada üretiyoruz TÜPRAŞ'ın 4 rafinerisinde. Buyrun Mart 2009 itibariyle rafineri çıkış ve pompa fiyatları kıyaslaması: http://www.mevzuatbankasi.com/portal/konuk_yazarlar/mevzuat.asp?kategori=1&id=3636 ha bana kalırsa akaryakıtın pahalı olması iyi birşey, ama Şükrü Kızılot'un dediği gibi bu bir dünya rekoruysa ortada yanlış birşeyler de var demektir. ha bi de, yaptığı indirimi dağıtıcı şirketlere yansıttıracak kadar gücü olmayan, "biz indirdik ama onlar indirmedi, naapalım kader kısmet" diyen iktidara da ne demeli bilmem. Niye oturuyorsunuz o koltuklarda o zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 durmak yok, yola devam! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Horizon said: Zamma kimse iyi demez , zam olmuş kötü olmuş , bunlara iyi diyen veya akp yapmış iyi yapmış başkası yapmış kötü yapmış olayı da söz konusu değil. Benim takıldığım nokta , aylardır yapılan indirimlerin firmalar tarafından fazla kar yapıcaz diye vatandaşa yansıtılmamasına neden tepki gösterilmedi hiç ? Neden burada konuşmadık ? Çünkü haklı sebeplerin yanında olay yanlış işe ses çıkarmaktan ibaret değil , hükümetmi yapmış ? kaldır ayağa milleti. Peki hükümet firmalara indirimleri fiyatlara yansıtın diye bas bas bağırırken ve firmalar bunu yapmazken biz neredeydik ? Saçmalık burada. Zam değil bu vergi ? Senin tuttuğun takım diye haberide mi okumuyorsun ? Verginin bizde çıkan amerikada çıkan ile alakası ne onu anlamadım? Salak yerine koymaya kalkmayın bari insanı, neymiş kaynak bizmiymişiz. Rafineri çıkış fiyatı değil değişen üstüne eklenen Özel Tüketim Vergisi tamamen türk devletinin kendisini aldığı kendi kaynağı, hükümet batırdıkça sizde sıvamacılık yapıyorsunuz. ------------ Ekleme: Efendim çünkü firmaları oraya halk koymadı halk adına çalışmak gibi bir görevleri yok tam tersi kar etmek amaçları kime girmiş umurlarında olmaz, zaten bu durumda da halkı koruması gereken halkın oyları ile seçilen hükümetlerdir. İyice takım tutuyorsunuz biri elma biri armut ya oha artık. Ben mi seçtim Shelli BP yi Tüpraşı yönetenleri sahiplerini ? Orda da geç kalan hükümettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 herif akepenin bayrakli fedaisi. kayitsiz sartsiz her daim koruyor. Boylesine guzel bir iliskide ben de bulunmak isterdim. horizon, baban hangi bakan veya hangi akepe milletvekili. acikla artik plx. thx. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 sg-1 said: ha bi de, yaptığı indirimi dağıtıcı şirketlere yansıttıracak kadar gücü olmayan, "biz indirdik ama onlar indirmedi, naapalım kader kısmet" diyen iktidara da ne demeli bilmem. Niye oturuyorsunuz o koltuklarda o zaman? Bunun için söylenecek bir laf var; İktidar olmuş ama muktedir olamamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 iktidarsız muhteris Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 putin olsa "indirim yapmamışsın sen bizim indirimlerden sonra? hemen yağ şu indirimi, vergimide geri ver" derdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 ShadowFury said: durmak yok, yola devam! Abi benzine zam geldi yanlış slogan bu :D . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 ShadowFury said: durmak yok, yola devam! akaryakıta gelen zamlardan sonra yola ancak at-essek ya da pisikletle devam! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 ShadowFury said: durmak yok, yola devam! bunu demek için gelmiştim ama söylenmiş :( depoya anamızı doldurup gideriz artık ne yapalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 @szasstam Vergi ne için alınır ? Bu tarz mallarda neden arttırılmış olabilir ? Önce onu düşünmek lazım. Benzine zam gelmesi tabiki kötü birşey , ben zammı savunmuyorum onu da belirtmiştim. said: Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), belirli mal ve ürünler üzerinden maktu veya oransal olarak alınan bir harcama vergisidir. İlk olarak Avrupa Birliği ile uyum çerçevesinde yapılan kanunu değişiklikleriyle gündeme gelmiş ve yine aynı amaçla 2002 yılında 4760 kanun sayısı ile kabul edilmiştir. Avrupa Birliğinin bu vergiyi uygulamasındaki amaç gelir elde etmekten ziyade sosyal fayda sağlamaktır, üzerine ÖTV konulan mallar genellikle lüks (mücevher, kürk vb.), sağlığa zararlı (alkol, sigara vb.), çevreye zararlı (benzin vb.) mallar olmakla beraber ülkemizde tıraş köpüğü gibi temel tüketim mallarından dahi alınmaktadır. Azmodai said: herif akepenin bayrakli fedaisi. kayitsiz sartsiz her daim koruyor. Boylesine guzel bir iliskide ben de bulunmak isterdim. horizon, baban hangi bakan veya hangi akepe milletvekili. acikla artik plx. thx. Sana verilebilecek en iyi cevap , Oq , B@p th3 K3nk. 3-6 yaş gurup konuşmalarını yapmıyorum. Zammı savunduğum noktayı da belirtsin arkadaşlar. İnsanlara saldırmak için bukadar basit çapıtmalar yapmayın , sizin kendi saldırganlığınızı ortaya çıkarıyor , başka birşeyi değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quuq Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 pascalnouman said: ShadowFury said: durmak yok, yola devam! akaryakıta gelen zamlardan sonra yola ancak at-essek ya da pisikletle devam! millet azmış abi adamlar nereden buluyorlarsa bu kadar parayı,tuvalete bile araba ile giderim moddalar.bence gelen zammın etkisi enn fazla bir yada iki gün sürer. SenariouS said: ShadowFury said: durmak yok, yola devam! bunu demek için gelmiştim ama söylenmiş :( depoya anamızı doldurup gideriz artık ne yapalım tüh kaçırdım:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar