Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

barajı geçmez olaydım

yav

Öne çıkan mesajlar

bnm annem de..

sınavım kötü geçince başlamıştı yok dicle hukuga gidersin yok hakkari hukuk da iyiymiş falan(illede hukuk:D)

sıralamam iyi geldi 6000. yim ankara 2000 falan almış en son şimdide ankara hukuk kazanırsın falan gaza geldi feci.

edit: ama annem sene boyunca kazanamayanı işe sokucam diyodu,sınavım kötü geçince moralim bozulunca seneye girebilirsin falan demişti.
Sosyal ağlarda paylaş

trainspotting23 said:

yani soyle bir secenek de var, bir okula kayıt olsan da yine calısıp seneye hedefine ulasabilirsin. seneye sistem magduru olursan da o okulundan devam edersin artık. su anki puanına da illaki ilgi alanında olan bir okul vardır..

Şu an sistem nasıl değişecek bilmiyorum ama benim girdiğim vakitte bir okula kayıt yaptırmışsan bir sonraki sene öss'ye girersen lisenden gelen puan eklenmiyordu ve dolayısıyla hiçbir yeri kazanamıyordun.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

ya kesin bir şekilde tekrar hazırlanmaya karar verdim. Fazlasıyla becerebilceğime inanıyorum.

Bunu ailene açık bir şekilde belirt. Herhangi bir üniversitenin herhangi bir bölümüne girmenin sana hiçbir katkısı olmayacak ve ileride düzeltmek istersen de yıllar kaybetmiş olacaksın.

Benim annem babam 62-63 yaşında. Eğer onları ikna etmek istiyorsan önce lafını dinledikleri birini bulve ona anlat durumu. Çoğu zaman anneme ve özellikle babama tamam tamam derim sonra gidip abimle konuşur, durumu ona anlatırım. O kabul etmişse daha uygun bir şekilde bizimkilere anlatır mesele böyle çözülür.

İşleri oluruna bırakma sakın çünkü bu çok önemli bir karar. İyi çalışacam, yapacağım diyorsan mutlaka tekrar gir sınava.

Sistem istediği kadar değişsin gelecek sene; sonuçta herkes aynı sınava girecek ve çalışırsan zaten başarırsın. Umarım sorunların hallolur.
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir orta yol olabilir ama mümkün mü bilmiyorum.
İstediğin bir bölümde alakasız bir üniye kaydını yaptır, kaydı dondur öss'yi dene bir daha bir sene, olmazsa ordan devam edersin artık. Olursa aldırırsın kaydı?
Gerçekten bir fikir sahibi olmadığımdan öyle söyledim, ilk sene dondurulamıyor falan olabilir tam bilmiyorum.

@Riverwind: Dicle hukukta Hakan Hakeri olması lazım (TCK'yı yazan abilerden kendisi) ama okul için iyi şeyler duymadım. Belli başlı hukuk fakülteleri dışındakilere girmeden mutlaka turkhukuksitesi.com'da falan araştır, halihazırda orada okuyanlardan bilgi al.
Yalnız hukuk istiyorsun gibi gelmedi pek, istemeden girilebilecek bir bölüm değil hukuk uyarayım. AMAN DİYEYİM hatta caps falan açarak.
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkür ederim yardım çabalarınız için.

Griswold said:

Şöyle bir orta yol olabilir ama mümkün mü bilmiyorum.
İstediğin bir bölümde alakasız bir üniye kaydını yaptır, kaydı dondur öss'yi dene bir daha bir sene, olmazsa ordan devam edersin artık. Olursa aldırırsın kaydı?
Gerçekten bir fikir sahibi olmadığımdan öyle söyledim, ilk sene dondurulamıyor falan olabilir tam bilmiyorum.

Evet o orta yolu düşünmüyor değilim. Hatta dokuz eylül kamu yönetimi var olabilecek ya da ege uluslararası ikinci öğretim (düşük ihtimal)

bir bakarım ortama olmazsa 2.sene dondurup yallah dersaneye, dersane de olmadı yallah üni'ye geri diye bir düşünce oluyor o da tam olarak. Olabilir ama sanki 2.seneye öss çalışcak mecalim kalmazmış, hemen bu sene iyi halledermişim gibi geliyor.

Benim diğer bi cin fikrim daha var esasen, denemeye değer.
Bu sene öss'ye hazırlanırken bir yandan ingilizce kursuna gidip adam gibi kasayım, kazandığım zaman da hazırlık atlamaya kasayım!

çok güzel telafi etmiş olurum valla eheh zor ama denemeye değer.

bakacağız
Sosyal ağlarda paylaş

İlk sayfayı okudum sadece
milleti dinleme
yaş farkı olasada güzelce direk olarak anlat düşüncelerini ne güzel sanatlar nede hede hödö ünisi istiyorum de adam gibi bi sene daha verin bana o zamanda olmazsa istediginiz yeri yazarım dersin ciddiyetini kavrat onlara.
Seneye sistem belli deil bıdı bıdıyıda dinleme
Herkese değişicek o sistem bitek sana deil gerçekten istiyorsan halledersin bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...