Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdil Biret Konserinde Gerilim.

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Bu arada konuya dönelim, Alperenler İdil Biret'ten özür diledi. Alperenlerin başkanı onların bunu organize etmediğini söylemiş.

BBP Genel Başkanı da açıklamasında şunu dedi: Çin'deki olayları protesto eden Alperenlerin grubu protesto dönüşünde (1 gün önceki Vakit gazetesinin provokatif yazısını okuyup gaza gelerek) anlık olay çıkarmış.

Parantez kısmını o demedi, o da ayrı bi bilgi. Sarayın dini mekan olup olmadığı tartışılıyodu NTV'de. Aslında dini mekan değil saray ama bölüm bölüm değişiyor kısımları. Mesela bi kısmında bugün sürekli Kuran okunuyor, kutsal emanetler var fln. O kısımda cidden alkol olmaması lazım ama geri kalan kısımlarında olabilir bence.

Ayrıca burda suçlu ya da eleştirilmesi gereken tepki gösterilmesi gereken biri olacaksa o da İdil Biret değil olsa olsa o izni veren Saray Müdürü olmalıydı. Protesto yapanlar eğer haklı bile olsalardı tarzları yanlış olduğunda yapıcı olamadılar, ayrıca haksız konuma düşerlerdi. (haklı oldukları bi durumda mesela)
Sosyal ağlarda paylaş

007, 66 sayfadır mesajların hep aynı eksende dönüyor.

İnsanlara cevap verirken "Allah şunu biliyor, ondan böyle", "Ateistlerin mantığı şu şekilde işliyor" gibi bilmene imkan olmayan, kesinlikle kanıtlayamayacağın iddialarda bulunuyorsun. Ondan sonra da "Sonraki hayat"ı savunmak için "Nerden biliyorsun, öldün mü?" gibi ilkokul lafları ediyorsun.

Bunların yanı sıra, İslam'ın geçerliliğini ve Tanrının varlığını kanıtlamak için kanıtlamaya çalıştığın, geçerliliği olmayan İslamın ve Tanrının kitabını kaynak olarak gösteriyorsun. Yani o kadar komik ki aslında bu başlı başına, şu saatte canım sıkılmasa sana cevap vermemem için başlı başına bir sebep.

Bunların da yanı sıra, cevap verdiğin neredeyse HERKESE "Anlamamışsın" "Bilgisizsin" "Saygısızsın" yaftası yapıştırıyorsun. Sorunun kendinden veya kendi fikirlerinden kaynaklanabileceğini düşünemeyecek kadar dar görüşlüsün.

Açık konuşmak gerekirse fikirlerinin benim için zerre önemi yok. Benim fikirlerimin "kişisel inançtan öteye geçmediğini" savunurken, kendi fikirlerini herkes tarafından kabul görmüş gibi yansıtmaya çalışmandır beni bu noktaya getiren.

Eğer hala uzatmaya devam edersen, tek tek bulup buraya koymaya da üşenmem yukarıda bahsettiklerimi emin ol. Tek söyleyeceğim, sana acımıyorum bile. Öldükten sonra "öteki taraf" diye bir şey olmadığını öğrendiğinde yüzündeki ifadeyi görmek isterdim açıkçası, fakat bu kendi içinde bir paradoks oluyor malesef.

Son söyleyeceğim de şu, ben mod falan değilim, kendini çok tekrar etmeye başladığından artık başlardaki gibi de eğlendirmiyorsun beni maalesef.
Sosyal ağlarda paylaş

Boci said:

-007- said:

Boci said:

Evet sen bir şeyi test için yaratıyorsun. Ama testin sonucunu biliyorsun. Sormazlar mı neden yarattın diye?

Nerde geçiyor bu?

Neden yaratmış?

hz.Musa birgün merak eder ve yaradanına sorar,''neden insanları yaratırsın sonra geri öldürürsün?'' yaradan cvp verir,''ey Musa tohum ek toprağa der.'' sonra Hz.Musa yaradanının buyruğu üzerine tohum eker ve tohumlar büyür ve basak tanesi olurlar.Hz.Musa yetisen basaklarını toplamak icin onları biçer ve taneleri eleyip saplarını da atar.yaradan der ki ''ey Musa sen de tohum ektin sonra onlar olgunlasıp basak olunca biçtin onları,sonrada elekten gecirdin '' hz.Musa der ki ben bana lazım olanı aldım gerisi sap tı saman dı onları eledim.yaradan der ki iste insanlar arasında da iyi var kötü var,inanan var inanmayan var ayırmak lazım birbirinden.

ben böle bi hikaye biliyorum neden yaratıldığımıza dair,belki cevap olabilir.

orijinali

Musa peygamber Yaradana sorar:Cana can katan kadınlar ve erkekler yaratırsın sonra onların canını alırsın bunun hikmeti nedir der. Yaradan cevap verir:Ey Musa tohum ek toprağa bu sırrı kendin anla ilahi buruk üzerine Musa (a.s.) tohum eker tarlasına başaklar güzelce yetişir,ekinler olgunlaşır. Eline orağı alarak bunları biçmeye girişir kulağına gaipten bir ses gelir. Ekiyorsun,bakıyorsun sonra onları olgunluğa erdiğinde niçin biçiyorsun Musa (a.s.)cevap verir bunların arasında tane de var samanda layık değil tane saman ambarına yazık olur buğdaya da saman ambarına da .Yaradanın cevabı hepimizedir.İnsanlar arasında iyi huylularda var kötülüklere bulanmış kara huylarda bu inci tanelerinin hepsi bir değil birinde inci var, birinde siyah kehribar iyiyi kötüden ayırmak şart

Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:

007, 66 sayfadır mesajların hep aynı eksende dönüyor.

İnsanlara cevap verirken "Allah şunu biliyor, ondan böyle", "Ateistlerin mantığı şu şekilde işliyor" gibi bilmene imkan olmayan, kesinlikle kanıtlayamayacağın iddialarda bulunuyorsun. Ondan sonra da "Sonraki hayat"ı savunmak için "Nerden biliyorsun, öldün mü?" gibi ilkokul lafları ediyorsun.

Bunların yanı sıra, İslam'ın geçerliliğini ve Tanrının varlığını kanıtlamak için kanıtlamaya çalıştığın, geçerliliği olmayan İslamın ve Tanrının kitabını kaynak olarak gösteriyorsun. Yani o kadar komik ki aslında bu başlı başına, şu saatte canım sıkılmasa sana cevap vermemem için başlı başına bir sebep.

Bunların da yanı sıra, cevap verdiğin neredeyse HERKESE "Anlamamışsın" "Bilgisizsin" "Saygısızsın" yaftası yapıştırıyorsun. Sorunun kendinden veya kendi fikirlerinden kaynaklanabileceğini düşünemeyecek kadar dar görüşlüsün.

Açık konuşmak gerekirse fikirlerinin benim için zerre önemi yok. Benim fikirlerimin "kişisel inançtan öteye geçmediğini" savunurken, kendi fikirlerini herkes tarafından kabul görmüş gibi yansıtmaya çalışmandır beni bu noktaya getiren.

Eğer hala uzatmaya devam edersen, tek tek bulup buraya koymaya da üşenmem yukarıda bahsettiklerimi emin ol. Tek söyleyeceğim, sana acımıyorum bile. Öldükten sonra "öteki taraf" diye bir şey olmadığını öğrendiğinde yüzündeki ifadeyi görmek isterdim açıkçası, fakat bu kendi içinde bir paradoks oluyor malesef.

Son söyleyeceğim de şu, ben mod falan değilim, kendini çok tekrar etmeye başladığından artık başlardaki gibi de eğlendirmiyorsun beni maalesef.

Anladığım kadarıyla sen kişisel dünya görüşleriyle tartışma konusu olabilecek farklı düşünceleri birbiriyle karıştırıyorsun. Bizim tartışmamız gerekenler düşünce farklılıkları, kişisel dünya görüşlerinin temelleri değil. "Ateistlerin mantığının şöyle işlediğini düşünüyorum" demek kişisel bi genellemedir. Tartışma konusu yapmana hala anlam veremiyorum. Ayrıca "sonraki hayatı savunmak için" demişsin de burda gelip "sonraki hayat yok" diyip "sebebi bilim" dersen sana "öldün mü" demeleri çok doğal. Çünkü sebebi bilim olamaz bilim öyle bişey demiyor. Bunu ilkokula giden bi çocuk bile bilir eminim, şu yaptığın hatayı yapmaz yani.

Kuran'dan ifade alıntılamak "doğrudan referans Kuran'dır" demek değil. Orda olay alıntılanan kısmın bilimsel bilgilerle değerlendirilip doğruluğunun gösterilmesi. Referans kaynak orda Kuran değil, Kuran'ın doğruluğunu söyleyen embriyoloji kitaplarıdır mesela anlatabiliyor muyum? Evet Kuran'ın doğruluğunu göstermek Kuran'daki bilgilerden geçiyor yüzeysel düz mantık olmayın.

Dediğim gibi eğer karşımdaki kişi tartışmadaki bilgiler yerine benim mesleğimle ilgili laf ediyorsa ben de ona göre bi yaklaşım gösteririm. Ateist arkadaşların çoğu İslam hakkında net bir bilgiye sahip değilse bizim de "farkında" biri olarak bu durumu söylemek gayet yapıcı bir hareket. "Bilmiyorsun" lafından bence bu kadar etkilenme. Ha bir de hakaret yoluyla gönderme yapan arkadaşlar oluyor arada, onlar zaten ayrı bir olay. Tutup da haklısın dememi beklemezsin sanırım? Öyle veya böyle burda 50 sayfa ateistlere karşı tek başıma bir takım cevaplar verdiysem bu durum "çoğunluğa karşı benim yanlış olduğum" anlamına gelmez. Bu başlığa mesaj atarak zaman kaybetmek istemeyen biçok arkadaş bana özel mesajdan desteğini belirtiyor yeri geldiğinde. Millet üşeniyor diye gelip "herkes karşı çıkıyorsa sen haksızsın" muhabbeti biraz saçmalamak olmuş. Saçmaladığını söylememi de "dar görüşlülük" olarak yaftalayabilecek kadar dar görüşlü olduğunu düşünüyorum.

Benim bu başlıktaki mesajlarımın çoğunda kaynağı belli bilgi var, kişisel fikirlere zaten önem vermeni beklemiyorum çünkü benim için bir kriter değilsin. Ha cevap verebileceğin kısımlarda da kişisel bilgi yok evet, o bilgi olan kısımlar "ispatlanamayan hezeyan dışkılarının" ötesinde yani. En azından senin gibi "ölümden sonra öbür taraf yok, bilim öyle dedi" diye çakma bilim üreten bi "bilim modu" değilim. İnanç "çakma bilim"den üstündür bunu unutma. Bilim ayrı bir olay, bu cümlede bilime laf etmiyorum yine alakasız anlayanlar çıkabilir.

"Öldükten sonra "öteki taraf" diye bir şey olmadığını öğrendiğinde yüzündeki ifadeyi görmek isterdim açıkçası, fakat bu kendi içinde bir paradoks oluyor malesef."

Bak yine aynı şeyi yapıyosun. Dayanağın ne? Bilim öyle bir şey demiyor daha önce kaç kez öldün?

Ayrıca mesajdaki paradoxu fark etmene de sevindim senin adına. O derece anlamsız olmuş yani, keşke yazmasaydın.

Ha Alan Yetkisi'ydi dimi, pardon..
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:

Boci said:

-007- said:

Boci said:

Evet sen bir şeyi test için yaratıyorsun. Ama testin sonucunu biliyorsun. Sormazlar mı neden yarattın diye?

Nerde geçiyor bu?

Neden yaratmış?

hz.Musa birgün merak eder ve yaradanına sorar,''neden insanları yaratırsın sonra geri öldürürsün?'' yaradan cvp verir,''ey Musa tohum ek toprağa der.'' sonra Hz.Musa yaradanının buyruğu üzerine tohum eker ve tohumlar büyür ve basak tanesi olurlar.Hz.Musa yetisen basaklarını toplamak icin onları biçer ve taneleri eleyip saplarını da atar.yaradan der ki ''ey Musa sen de tohum ektin sonra onlar olgunlasıp basak olunca biçtin onları,sonrada elekten gecirdin '' hz.Musa der ki ben bana lazım olanı aldım gerisi sap tı saman dı onları eledim.yaradan der ki iste insanlar arasında da iyi var kötü var,inanan var inanmayan var ayırmak lazım birbirinden.

ben böle bi hikaye biliyorum neden yaratıldığımıza dair,belki cevap olabilir.

orijinali

Musa peygamber Yaradana sorar:Cana can katan kadınlar ve erkekler yaratırsın sonra onların canını alırsın bunun hikmeti nedir der. Yaradan cevap verir:Ey Musa tohum ek toprağa bu sırrı kendin anla ilahi buruk üzerine Musa (a.s.) tohum eker tarlasına başaklar güzelce yetişir,ekinler olgunlaşır. Eline orağı alarak bunları biçmeye girişir kulağına gaipten bir ses gelir. Ekiyorsun,bakıyorsun sonra onları olgunluğa erdiğinde niçin biçiyorsun Musa (a.s.)cevap verir bunların arasında tane de var samanda layık değil tane saman ambarına yazık olur buğdaya da saman ambarına da .Yaradanın cevabı hepimizedir.İnsanlar arasında iyi huylularda var kötülüklere bulanmış kara huylarda bu inci tanelerinin hepsi bir değil birinde inci var, birinde siyah kehribar iyiyi kötüden ayırmak şart

Ya bu olayın dışında ben de kişisel bilgimle "hakkın yerini bulması" falan gibi yorumluyorum kişisel olarak, yanlış da olabilir okumak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Harry Potter'ın bi iddiası yok ama dimi? İddiası olsa ona da inanan çıkmaz değil hani.

dory said:

mantik disi, kaniti olmayan ve icgudusel bi konuyu oturup buna koru korune inanmis biriyle tartismanin hic bir anlamini goremiyorum.
40 kisi toplanip laf anlatsak, yine de bi yere varmicak.

Körü körüne?

Senin bunu demen körü körüne olmasın?
Sosyal ağlarda paylaş

ya oturup burda cidden seninle tartisacagimi falan mi zannediyosun? ben aciyorum halinize, üzülüyorum sizin icin.
bu kadar gozu kapali bu kadar gercek disi olamaz bi insan.
soylediginiz hic biseyin elle tutulur bi kanidi yok, aksina din olgusunu ben sana sosyal yasam duzeniyle birlestirir birilerinin uydurdugu bisi olarak sunabilirim.
varsa da ilgilenmiyorum, yoksa da ilgilenmiyorum, benim yasam cizgimde hic bisi degismiyor.

sadece sen ve senin gibi, konu uzerine bosbos saatlerce konusan insanlar beni geriyo. cunku bos.
anlamsiz
caktin?
Sosyal ağlarda paylaş

Burası bi forum ve insanlar istediği konuyu istediği miktarda ve istediği saat düzeyinde kurallar dahilinde konuşabilir seni geriyosa girmezsin acıyosan okumazsın katılmıyosan laf sokma gereği hissetmezsin çaktın? Ben de senin gibi ateistler hakkında beslediğim kişisel duygularımı buraya yazmıyorum bu yüzden aramızda böyle bi seviye fark var bence bunun üzerinde biraz düşün.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...