Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Dostum foruma yazdığım bir mesajla tatmin olacaksan hemen 2 dakika sonra atarım ben o istediğin mesajı. Ama benim de bir şartım var, yaptığın genellemenin içinde patladığını kabul edeceksin sen de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Senden istediğim mesaj falan yok içeriği olan düşüncelerini yazmakta özgürsün ben de seve seve bilmediğin konularda sana bilgi verebilirim. Benim verdiğim bilgiler burda bir referans değil, sadece kendimce bilgi birikimimi kaynaklarıyla paylaşıyorum, ben de her şeyi bilen bir insan değilim ve dünyada zaten öyle biri yok, olamaz da. Ancak bana cevap verecek biri varsa tartışma adabı seviyelerinin dengesini değiştirmeden benim yaptığım gibi bilgi seviyesinde konuşmalı, kişisel bilgisiz spekülasyonlar yapmamalı. Olay hezeyan dışkılama noktasına gelecekse bundan zor bir olay yok. Bu açıdan da "yaptığın genelleme" lafı yanlış, çünkü mesajlarımda kişisel ürettiğim bi bilgi yok. Maksimum eksik olabilir, kolay kolay yanlış olamaz yani önemsiz detaylar dışında. Ayrıca burası sizden farklı inançları ya da dünya görüşleri olabilecek insanların da olduğu bir yer ve siz de ne şekilde olursa olsun bu toleransı kazanacaksınız. "İnsan içinde olmak" ya da sosyallik bunu gerektirir çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 -007- said: mani said: valla her hatada ve kötülükte "şeytana uymak" bahanesi kullanılırsa ozaman ortada gerçekten "kötü" insan yoktur. Her kötülüğün arkasında şeytan ın yoldan çıkarması varsa ozaman bunda insanın suçu ne ? İnsan iradesinin kötüye kaymasına sebep şeytan olarak ifade ediliyo İslam'da. "Gerçekten kötü" ne olabilir ki zaten. e ozaman Şeytan ın bazı insanlar üzerinde Allah tan daha fazla etkisi var. O halde Allah ın herşeye gücü yeten kudretli bir varlık olduğunu nasıl savunabiliriz ? Benim irademden daha güçlü olan bir varlık benim aklımı çelecek, beni kötü yola sürükleyecek ve ben bunun sonucunda cehennemde cayır cayır yanıcam. İnandığına göre Allah seni yaratmış. Dünyaya seni sınamak için göndermiş. Ve bu Allah'ın herşeye gücü kudreti yetiyor ve herşeyi önceden biliyor. Öbür taraftan Allah a karşı gelmiş ve insanların aklını çelmeye yemin etmiş bir Şeytan var. Sen ise bu ortamda bir kuklasın. Test ediliyorsun testi başarırsan hurilerle alemlere akacaksın. Ortada bir mavi ekran durumu var kısacası. Service Pack lazım bu işe. Hayali bir varlık ortaya atıp herşeyi ona bağlamak herhalde bir insanın kendisine söyleyebileceği en büyük yalandır. Şeytan diye birşey ortaya atıp yapılanlara bahane bulmak ancak götü kurtarma çabasıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 mani said: e ozaman Şeytan ın bazı insanlar üzerinde Allah tan daha fazla etkisi var. O halde Allah ın herşeye gücü yeten kudretli bir varlık olduğunu nasıl savunabiliriz ? Evet daha fazla etkileyerek yoldan çıkartıyor bazılarını. Bunda Allah'ın gücünün yetmemesiyle bi bağlantı kuramazsın çünkü Allah da o kişilerin hak ettikleri gibi yoldan çıkmalarını istiyor. Sonuçta "biz uygun görmedikçe inanamazlar" düşüncesine yakın düşünceler var bu benim yorumum yanlış da olabilirim. O açıdan dini birilerinden öğrenmek yerine birinci kaynağından araştırma yapın. mani said: Benim irademden daha güçlü olan bir varlık benim aklımı çelecek, beni kötü yola sürükleyecek ve ben bunun sonucunda cehennemde cayır cayır yanıcam. Senin iradenden güçlü falan değil. "Sen iradeni o şekilde kullanarak zayıflık yapmışsın. O zaman iradeni kullanamayıp kötülüğe yöneliyosan kaybetmeyi hakediyosun." mantığı var. mani said: İnandığına göre Allah seni yaratmış. Dünyaya seni sınamak için göndermiş. Ve bu Allah'ın herşeye gücü kudreti yetiyor ve herşeyi önceden biliyor. Öbür taraftan Allah a karşı gelmiş ve insanların aklını çelmeye yemin etmiş bir Şeytan var. Sen ise bu ortamda bir kuklasın. Test ediliyorsun testi başarırsan hurilerle alemlere akacaksın. Ortada bir mavi ekran durumu var kısacası. Service Pack lazım bu işe. Hayali bir varlık ortaya atıp herşeyi ona bağlamak herhalde bir insanın kendisine söyleyebileceği en büyük yalandır. Şeytan diye birşey ortaya atıp yapılanlara bahane bulmak ancak götü kurtarma çabasıdır. Kader ya da şeytan kavramları insanların kukla olduğunu göstermez. İrade kavramı insanı oyunun etkisiz kuklası olmaktan çıkarıp direk söz sahibi yapıyor. Hayvanla insanın farkı bu zaten. İnsanda hayvandan farklı olarak irade var. Kukla dediğin şey hayvanlar olabilir mesela. İradenin sonuçlarının bilinmesi zaman ötesi bi durumla alakalıdır olsa olsa. Bu da seni kukla yapmaz. Bu açıdan bakarsan çelişki yok. Ayrıca "her şeyi şeytana bağlamak" diye bişey de yok. İrade diye bişey var dinden bağımsız olarak. Ateistler de irade diye bişeyi biliyodur. Evet insani seçimler iradeyle alakalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Tüh 65 sayfadır ben hep yanlış anlıyormuşum meğersem. -007- said: Ama yemez. Hiçbiriniz cesaret edemezsiniz bence. "Çekinmezsin, çekinmez, çekinmezler" diye 2 mesajdır yineleyip durduğun şeyden çekinmediğimi, ama eğer senin "Yapamazsınız" dediğin şeyi yaparsam lafını yutman gerektiğini söylediğimde; -007- said: Senden istediğim mesaj falan yok Hoop! Buna "Çevir kazı yanmasın" deniyor, çünkü bana bilmediğim konuda bilgi verecek kadar bilgili olmana rağmen, aslında yazdığın onca şey "laf" sadece, bomboş iddialar o kadar. Hodri meydan diyorum işte, niye şimdi "Seden istediğim mesaj yok" oldu ki? Daha demin ateistlerin kendilerine güveniyle ilgili atıp tutarken, nedir bir anda bu 180 derecelik çark? -007- said: Ben ateistlerin bu özgüvende olabileceklerini sanmıyorum. -007- said: Bu açıdan da "yaptığın genelleme" lafı yanlış, çünkü mesajlarımda kişisel ürettiğim bi bilgi yok. "Ateistlerin özgüveni yok" dediğinde genelleme yapmadığını düşünüyorsan "genelleme"nin anlamını öğrenmen için, cümleye "Ben" diye başlayıp "sanmıyorum"la bitirdiğinde de "Kişisel ürettiğim bilgi"nin anlamını öğrenmen için seve seve yardım ederim, belli ki ikisinin de anlamını bilmeden konuşuyorsun. Dediğim gibi, "laf" bunlar sadece Ajan, kasma kendini bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 neymiş ateistler teste mi tabi tutuluyomuş? bakalım kendimize bela okuyabilecek miyiz diye falan fdlşks allah varsa belamı versin. ama yoksa ve boşu boşuna şurda şu topiği 64.cü sayfaya taşıdıysan sen kendi kendinin belasını kendine ver :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 -007- said: Loxias said: "her şeyi" demesinden makro boyutta anlamlar çıkarıyorsan, "dünya hala ekseninde ne kadar büyük bir mucize" diye bile bakabilirsin. Her şeyi demek evrenden, en küçük canlıya/cansıza kadar anlamı çıkar. Bunun haricinde bunu bir insanın ölür ama insan soyu tükenmez gibi bir yoruma çevirirsen de çok acı bir tablo çıkar ortaya. Dünyadaki tüm katliamları, terörist saldırıları bile buna bağlayabilirsin. ascraeus said: evet herşeyi biliyor olanı da olacağı da. ee? Sorum bu zaten. Benim cehenneme/cennete gideceğimi ben doğmadan önce biliyorsa, irademle ben bunu değiştirebilir miyim? İradenle değiştireceklerinin sonucunu biliyor. Neyi seçeceğini biliyor yani. Neyi seçeceğimi biliyor. Ve ben bu sonucu değiştiremiyorum. Nerde kaldı test? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Asteroth said: "Çekinmezsin, çekinmez, çekinmezler" diye 2 mesajdır yineleyip durduğun şeyden çekinmediğimi, ama eğer senin "Yapamazsınız" dediğin şeyi yaparsam lafını yutman gerektiğini söylediğimde; -007- said: Senden istediğim mesaj falan yok Hoop! Buna "Çevir kazı yanmasın" deniyor, çünkü bana bilmediğim konuda bilgi verecek kadar bilgili olmana rağmen, aslında yazdığın onca şey "laf" sadece, bomboş iddialar o kadar. Hodri meydan diyorum işte, niye şimdi "Seden istediğim mesaj yok" oldu ki? Daha demin ateistlerin kendilerine güveniyle ilgili atıp tutarken, nedir bir anda bu 180 derecelik çark? -007- said: Ben ateistlerin bu özgüvende olabileceklerini sanmıyorum. -007- said: Bu açıdan da "yaptığın genelleme" lafı yanlış, çünkü mesajlarımda kişisel ürettiğim bi bilgi yok. "Ateistlerin özgüveni yok" dediğinde genelleme yapmadığını düşünüyorsan "genelleme"nin anlamını öğrenmen için, cümleye "Ben" diye başlayıp "sanmıyorum"la bitirdiğinde de "Kişisel ürettiğim bilgi"nin anlamını öğrenmen için seve seve yardım ederim, belli ki ikisinin de anlamını bilmeden konuşuyorsun. Dediğim gibi, "laf" bunlar sadece Ajan, kasma kendini bu kadar. "Yaptığın genelleme" lafıyla bu beddua olayından bahsettiğini bilmiyodum, ilk mesajda ifade etsen güzel olurdu. O duruma gelirsek, bu bir önerme ya da tavsiye. İstek değil Kişisel kaybedişler beni bağlamıyor ya da kendini kendince doğru yola versen de umrumda bile değil. Dolayısıyla bu iddiasal ve beni bağlamayan karşı tarafla alakalı tavsiyeye "istek" gözüyle bakman senin o mesajı yanlış anladığını gösteriyor. İkinci olarak bu iddiaya sahip olduğunu varsayarsak evet bu benim "ateistlerle alakalı bir takım kişisel genellemelerimle" ters düşüyor gibi görünebilir. İstisna olman bana da ters gelen bir olay değil, aksine kendi içinde bu kadar özgüven sahibi ve lafının arkasında durabilen biriysen takdir de ediyorum. Ancak senin bu özgüvenine karşı benim iddiam hala geçerli. Bu özgüvenin sana gelecek hayatında umarım ölmeden önce bir şeyler anlamana yardımcı olur. Bak bu bir iddia değil mesela, sadece kişisel bir dilek. Çelişen bi durum yok yani. Tavsiyeme uymuşsun ve ben de sürecin gözlemcisiyim. İstediğin olsa da olmasa da beni bağlayan bir olay yok çünkü ortada bir iddia yok. Tavsiye ve dilek var. Bir de olaydan bağımsız ateistlerle alakalı kişisel inanç genellemesi var ki onu kendi çapında yendiğini iddia ediyosan da beni bağlamaz, dediğim gibi sadece senin adına lafının arkasında durabilen bi ateist olduğun için takdir ederim, ama geneli ve genel hakkındaki düşüncemi değiştirmez ya da düşüncemi yıkmaz ateistlerin temsilcisi olmadığın sürece! O yüzden "ben tek başıma örneğim iddianı yıktım" tavırları saçma. "Çevir kazı yanmasın" falan direk "facepalm" yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 sir said: neymiş ateistler teste mi tabi tutuluyomuş? bakalım kendimize bela okuyabilecek miyiz diye falan fdlşks allah varsa belamı versin. ama yoksa ve boşu boşuna şurda şu topiği 64.cü sayfaya taşıdıysan sen kendi kendinin belasını kendine ver :P Köpeğin duası kabul olsa gökten kemik yağarmış. O yüzden duan ya da iddian varsa kendine sakla derim. Öyle foruma yazıp içsek olarak tırsmakla dediğim noktaya gelemez, sadece boş klavye erkekliği yapmış olursun. Eğer lafının arkasında duran ve kendinden emin bi ateist varsa bunu ortamlara yazmadan içinden söylesin ve buna inansın. Demek istediğim bu. Yazmak yerine kendine sakla yani, çünkü dışardan bu tip meydan okumalar yazınca genelde iç taraf öyle olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Boci said: -007- said: Loxias said: "her şeyi" demesinden makro boyutta anlamlar çıkarıyorsan, "dünya hala ekseninde ne kadar büyük bir mucize" diye bile bakabilirsin. Her şeyi demek evrenden, en küçük canlıya/cansıza kadar anlamı çıkar. Bunun haricinde bunu bir insanın ölür ama insan soyu tükenmez gibi bir yoruma çevirirsen de çok acı bir tablo çıkar ortaya. Dünyadaki tüm katliamları, terörist saldırıları bile buna bağlayabilirsin. ascraeus said: evet herşeyi biliyor olanı da olacağı da. ee? Sorum bu zaten. Benim cehenneme/cennete gideceğimi ben doğmadan önce biliyorsa, irademle ben bunu değiştirebilir miyim? İradenle değiştireceklerinin sonucunu biliyor. Neyi seçeceğini biliyor yani. Neyi seçeceğimi biliyor. Ve ben bu sonucu değiştiremiyorum. Nerde kaldı test? Sonucun belli olması sende durumunu değiştirme yeteneği olmadığı anlamına gelmiyor. O değiştirme yeteneğine irade deniyor işte kendi geleceğini kendin şekillendiriyosun şimdiki zaman açısından bakarsan. Ama zaman ötesi bi bakış açısıyla bakarsan mesela 100 sene sonradan geçmişe bakarsan senin ne yaptığın bellidir. Anlatmaya çalıştığım bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 sir said: neymiş ateistler teste mi tabi tutuluyomuş? bakalım kendimize bela okuyabilecek miyiz diye falan fdlşks allah varsa belamı versin. ama yoksa ve boşu boşuna şurda şu topiği 64.cü sayfaya taşıdıysan sen kendi kendinin belasını kendine ver :P allah rahmet eylesin, allah taksiratını affetsin (george carlin gittiği yerden bir şekilde bu yazıyı görüyor ve anlıyorsa herhalde kıkır kıkır gülüyordur) george carlin de senin verdiğin gibi bi örnek vermiş sir yukardaki videoda. Oda sınamış tanrının varlığını ama bir türlü yıldırım düşmemiş salona. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Herkesin her dediği olmalı mı yani? Tabii ki hayır, öyle olsa kimsenin "iş" yapmasına gerek kalmazdı. O açıdan "Tanrı'nın varlığını sınamış ama yıldırım düşmemiş" olayı saçma. Gelecekte ummadığı şekilde belasını bulabilme ihtimalini olasılıksız kılmaz. Ya da herkes bela bulacak diye bişey yok, bu dünyada gayet iyi yaşayıp öbür tarafta ebedi durumlardan da bahsedilir Kuran'da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 -007- said: sir said: neymiş ateistler teste mi tabi tutuluyomuş? bakalım kendimize bela okuyabilecek miyiz diye falan fdlşks allah varsa belamı versin. ama yoksa ve boşu boşuna şurda şu topiği 64.cü sayfaya taşıdıysan sen kendi kendinin belasını kendine ver :P Köpeğin duası kabul olsa gökten kemik yağarmış. O yüzden duan ya da iddian varsa kendine sakla derim. Öyle foruma yazıp içsek olarak tırsmakla dediğim noktaya gelemez, sadece boş klavye erkekliği yapmış olursun. Eğer lafının arkasında duran ve kendinden emin bi ateist varsa bunu ortamlara yazmadan içinden söylesin ve buna inansın. Demek istediğim bu. Yazmak yerine kendine sakla yani, çünkü dışardan bu tip meydan okumalar yazınca genelde iç taraf öyle olmaz. yani tanrının varlığına inanmayan birisi içinden inanarak inanmadığı varlığın kendisine bela vermesini istesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 "Eğer varsa" lafı mesela. Çünkü ateistin mantığına göre "olmadığı için bişey olmaz" Hatta ateist arkadaşlara bol bol "büyük konuşmalarını" da tavsiye ediyorum. "Eğer Allah yoksa zaten bana bişey olmaz" diyebilenler için... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 -007- said: Boci said: -007- said: Loxias said: "her şeyi" demesinden makro boyutta anlamlar çıkarıyorsan, "dünya hala ekseninde ne kadar büyük bir mucize" diye bile bakabilirsin. Her şeyi demek evrenden, en küçük canlıya/cansıza kadar anlamı çıkar. Bunun haricinde bunu bir insanın ölür ama insan soyu tükenmez gibi bir yoruma çevirirsen de çok acı bir tablo çıkar ortaya. Dünyadaki tüm katliamları, terörist saldırıları bile buna bağlayabilirsin. ascraeus said: evet herşeyi biliyor olanı da olacağı da. ee? Sorum bu zaten. Benim cehenneme/cennete gideceğimi ben doğmadan önce biliyorsa, irademle ben bunu değiştirebilir miyim? İradenle değiştireceklerinin sonucunu biliyor. Neyi seçeceğini biliyor yani. Neyi seçeceğimi biliyor. Ve ben bu sonucu değiştiremiyorum. Nerde kaldı test? Sonucun belli olması sende durumunu değiştirme yeteneği olmadığı anlamına gelmiyor. O değiştirme yeteneğine irade deniyor işte kendi geleceğini kendin şekillendiriyosun şimdiki zaman açısından bakarsan. Ama zaman ötesi bi bakış açısıyla bakarsan mesela 100 sene sonradan geçmişe bakarsan senin ne yaptığın bellidir. Anlatmaya çalıştığım bu. Abi bende durumu değiştirme yeteneği var, kabul ediyorum. Durumu değiştirdim diyelim. Benim bu durumu değiştireceğimi biliyor. Durumu ne hale getireceğimide biliyor. En nihayetinde cehenneme mi gidicem cennete mi gidicem bunu da biliyor. Allahın bildiğini değiştirmemiz imkansız olduğuna göre ben herhangi bir teste tabi tutulmuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Dostum sen ne güzel "tavsiye"de bulunuyorsun ya. Doktor olacaktın di mi sen, tıp okuyordun hatırladığım kadarıyla. Sen hastalarına da "Kanseri bu safhada durdurabiliriz, X adlı ilacı almanızı tavsiye ederim ama yemez, cesaret edemezsin bence" diye tavsiye vereceksen doğru yoldasın, helal. -007- said: Ama yemez. Hiçbiriniz cesaret edemezsiniz bence. İkinci olarak da iddiaya gelirsek, "ters düşüyor gibi görünebilir" falan değil, direkt olarak dediğinin tam tersi. Üstüne benim mesajımdan sonra sir de söyledi aynı şeyi. Genellemen pek güzel pek ala da, konu hakkında mesaj atan iki kişinin ikisi de senin dediği çürütecek mesajlar attığı zaman "Ama siz sadece istisnasınız" lafı biraz bayat kaçıyor. Hepsini geçtim, kendi fikirleriniz konusunda "İNANMIYORSANIZ SAYGI DUYUN" diye götünüzü yırtarken, "Ateistler bunu diyemez, yemez" demek nasıl bir saygıdır fikre, özgür düşünceye, bunun da üzerinde durmak lazım. "Hezeyan dışkılama" diye "Seviye bekçiliği" yapmaya benzemiyor bu işte, bir laf diyorsan önce kendin arkasında duracaksın ki insanlar seni adam yerine koyup seviyeli cevaplar versinler. Kişisel dileğinde hala "Sonraki hayatın" falan demişsin, yok öyle bir şey. Hepimiz öleceğiz, toprakta kurtlara yem olacağız ve bu son olacak. Gerçekten, bundan sonrası yok yani. Elbette kendini kandırmak tatlı geliyor, insan elindekilerin tamamının bu hayatta yaşadıkları olduğuna inanmak istemiyor, bunu da anlıyorum, gayet insancıl. Ama yok yani öyle "Sonraki hayat" falan. Son olarak da diyeceğim şudur ki, "Tüm müslümanlar aciz, hayattan korkan ve kendilerini avutmak için 'Sonraki hayat ve cennet' fikirlerine sığınan kel fodul pedofillerdir" deyip karşı çıkanlara da "Siz istisnasınız, özgüven sahibisiniz, takdir ediyorum" demem ne olursa, senin bana söylediklerin de aynı kapıya çıkıyor. Senin takdirine ihtiyacım yok, gözümde hiçbir değeri de yok, o yüzden sende kalsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Boci said: Abi bende durumu değiştirme yeteneği var, kabul ediyorum. Durumu değiştirdim diyelim. Benim bu durumu değiştireceğimi biliyor. Durumu ne hale getireceğimide biliyor. En nihayetinde cehenneme mi gidicem cennete mi gidicem bunu da biliyor. Allahın bildiğini değiştirmemiz imkansız olduğuna göre ben herhangi bir teste tabi tutulmuyorum. Kendi kendin açısından bi test süreci bu zaten. Kendi seçimlerinin sonucunu göreceksin. Seçiminin sonucunu bilen kişi açısından bi test değildir ztn. (kişisel yorum, yanlış olabilir ve bilgi değil) Karşı tarafın seçimlerinin sonucunu bilmesi sende seçim yeteneği olmadığı analamına gelmez yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 -007- said: "Eğer varsa" lafı mesela. Çünkü ateistin mantığına göre "olmadığı için bişey olmaz" Hatta ateist arkadaşlara bol bol "büyük konuşmalarını" da tavsiye ediyorum. "Eğer Allah yoksa zaten bana bişey olmaz" diyebilenler için... Yahu anlamıyorsun ısrarla, "Allah yok" diyorum ben, kaç kere dedim, kaç kere de demem lazım bilmiyorum ama, bundan daha ağır bir laf olabilir mi senin istediğin şekilde? Daha açık nasıl izah edebilirim yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ebeniz Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 007 ananı öyle bir sikerimki 100 e tamamlanırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Yine anlamamışsın. Gelip foruma yazman bişeyi değiştirmiyor komik olma. Asteroth said: Dostum sen ne güzel "tavsiye"de bulunuyorsun ya. Doktor olacaktın di mi sen, tıp okuyordun hatırladığım kadarıyla. Sen hastalarına da "Kanseri bu safhada durdurabiliriz, X adlı ilacı almanızı tavsiye ederim ama yemez, cesaret edemezsin bence" diye tavsiye vereceksen doğru yoldasın, helal. -007- said: Ama yemez. Hiçbiriniz cesaret edemezsiniz bence. İkinci olarak da iddiaya gelirsek, "ters düşüyor gibi görünebilir" falan değil, direkt olarak dediğinin tam tersi. Üstüne benim mesajımdan sonra sir de söyledi aynı şeyi. Genellemen pek güzel pek ala da, konu hakkında mesaj atan iki kişinin ikisi de senin dediği çürütecek mesajlar attığı zaman "Ama siz sadece istisnasınız" lafı biraz bayat kaçıyor. Hepsini geçtim, kendi fikirleriniz konusunda "İNANMIYORSANIZ SAYGI DUYUN" diye götünüzü yırtarken, "Ateistler bunu diyemez, yemez" demek nasıl bir saygıdır fikre, özgür düşünceye, bunun da üzerinde durmak lazım. "Hezeyan dışkılama" diye "Seviye bekçiliği" yapmaya benzemiyor bu işte, bir laf diyorsan önce kendin arkasında duracaksın ki insanlar seni adam yerine koyup seviyeli cevaplar versinler. Kişisel dileğinde hala "Sonraki hayatın" falan demişsin, yok öyle bir şey. Hepimiz öleceğiz, toprakta kurtlara yem olacağız ve bu son olacak. Gerçekten, bundan sonrası yok yani. Elbette kendini kandırmak tatlı geliyor, insan elindekilerin tamamının bu hayatta yaşadıkları olduğuna inanmak istemiyor, bunu da anlıyorum, gayet insancıl. Ama yok yani öyle "Sonraki hayat" falan. Son olarak da diyeceğim şudur ki, "Tüm müslümanlar aciz, hayattan korkan ve kendilerini avutmak için 'Sonraki hayat ve cennet' fikirlerine sığınan kel fodul pedofillerdir" deyip karşı çıkanlara da "Siz istisnasınız, özgüven sahibisiniz, takdir ediyorum" demem ne olursa, senin bana söylediklerin de aynı kapıya çıkıyor. Senin takdirine ihtiyacım yok, gözümde hiçbir değeri de yok, o yüzden sende kalsın. "Dostum" lu falan tarzda klavye ağzıyla pek konuşmayı sevmem de şu anki konu bilim değil. Eğer biz İslam'dan bahsediyosak konuyu kişisel cevaplaman büyük bir hata bir, ikincisi bunu meslek üzerinden alakasızca yapman ikinci büyük hata, üçüncüsü bunu bir bilim dalıyla ve bilimsel yaklaşımla alakasızca bağlaman bu forumdaki epik hataların güzel bi birleşimidir bence. Tartışma kavramını bu boyuta getirerek olaya tıp falan ekleyip karşındaki insana kişisel düşüncesi boyutundan çıkıp mesleği açısından cevapladın ya helal olsun sana, başka da bişey demiyorum, bi de moddun sanırım sen? İddiaya gelirsek, benim kişisel iddiamın kriterleri "paticik ortamında tanımadığım "sir" ve "Asteroth" falan gibi fantastik öğeleri içermiyor. Bu benim hayata bakış açımla alakalı ve siz burda bi kriter olamazsınız, istisna bile zor derim yani size çünkü hayatımda kapladığınız yer belli. "Ateistler bunu diyemez" olayı inanç tartışması değil. Felsefi bir mantık tartışması. O sınırlarla bakılırsa her türlü mantık çürütülüp bu denebilir, çünkü inanç boyutunun ötesine geçilmiş o tartışmada. Bak bi de gelipşu başıkta bile "lafının arkasında dur" diyerek ikinci epik falini yapmışsın. Ben burda 70 sayfadır lafımın arkasında duruyorum bilmem farkında mısın! Bu mesajın bence koca bir fail olmuş. Bu saçmalıkların üstüne gelip "sonraki hayat yok" diyebilmene tam olarak "hezeyan dışkılamak" deniyor çünkü lafının temelinde ne bilim var ne inanç var hiçbişey yok. Öldün mü de bunu iddia edebiliyosun dayanağın ne yani? Dediğim gibi yanlış anlamalarını ve anlamsız cevaplarını bir kenara bırakırsak ateizmin bir inanç olduğu bile başlı başına bi tartışma konusu bence bunu hiçbi zaman unutma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 -007- said: Boci said: Abi bende durumu değiştirme yeteneği var, kabul ediyorum. Durumu değiştirdim diyelim. Benim bu durumu değiştireceğimi biliyor. Durumu ne hale getireceğimide biliyor. En nihayetinde cehenneme mi gidicem cennete mi gidicem bunu da biliyor. Allahın bildiğini değiştirmemiz imkansız olduğuna göre ben herhangi bir teste tabi tutulmuyorum. Kendi kendin açısından bi test süreci bu zaten. Kendi seçimlerinin sonucunu göreceksin. Seçiminin sonucunu bilen kişi açısından bi test değildir ztn. (kişisel yorum, yanlış olabilir ve bilgi değil) Karşı tarafın seçimlerinin sonucunu bilmesi sende seçim yeteneği olmadığı analamına gelmez yani. Nasıl kendi açımdan bir testtir ki bu. Ben doğmadan kötü biri olacağım ve cehenneme gideceğimin kararı verilmişse, ben farkında olmadan yazılanları oynuyorum demektir. İstediğim kadar irademi kullanıyım cennete gitme ihtimalim yok demektir. Hem test etmek için bir varlık yaratıcam hemde daha o yaratılmadan kötü biri olup cehennemde yanacağını bilicem? Lütfen deki bu işte bir gariplik var... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Sonucunu sen bilmediğin ve hayatını şekillendirme yeteneğin olduğu sürece sonucun bi yerlerde yazıyor olması seni etkilememeli. Sonuçta beynin var ve sen şekillendiriyorsun. Mesela "eğer" diyorsun kader konusunda. İşte kaderinin nasıl olduğunu bilemezsin dolayısıyla geleceği bilmediğin sürece bu bi test senin için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Evet sen bir şeyi test için yaratıyorsun. Ama testin sonucunu biliyorsun. Sormazlar mı neden yarattın diye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 idil biret mi yaratti abi sizi, neler oluyor anlayamiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 in idil we trust Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar