-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Allah açısından demiyorum mantık açısından diyorum. nakerebanarimasen said: -007- said: nileppezdel said: Şansı nasıl kullanacağımı belirleyen de o? Onun iradesine göre kullanıyorum? Karakterimi de o yaratıyo? Boş bir sayfa olarak yaratıp herkese eşit şans verirse ve önceden nereye gideceğimiz belli olmazsa ancak o zaman adil olmuş olur Senin kendi iraden var ama yaratılışın belli evet. Eşit şans olayı imkansız. 007 aklini basina al ne demek imkansiz? allah icin imkansiz birsey mi var bunu mu diyorsun dinden cikarsin. sadece ol demesi yeterli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 sipeyskeyk said: yoo gayet farkındayım.O zaman madem böyle düşünüyorsun,kazandığın parayı hiçbir dünyevi zevke harcamadan ihtiyacın kadarını kullanıp zekat olarak dağıt gerisini ? anca laftasınız.Hem para kazanıp en güzel arabalara binmek,en güzel yerlerde yemek yemek,en güzel kadınlarla beraber olmak istersinizhem de yok efendim nereye gideceğimiz belliymiş de bilmemneymiş herşey boşmuş,geçiniz. O benim bileceğim iş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 nakerebanarimasen said: dedikelrin buna geliyor ornek verdim ona falan gelmiyor ben gelecekten haber vermekle alakalı bişey demedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Allah açısından demiyorum mantık açısından diyorum. nakerebanarimasen said: -007- said: nileppezdel said: Şansı nasıl kullanacağımı belirleyen de o? Onun iradesine göre kullanıyorum? Karakterimi de o yaratıyo? Boş bir sayfa olarak yaratıp herkese eşit şans verirse ve önceden nereye gideceğimiz belli olmazsa ancak o zaman adil olmuş olur Senin kendi iraden var ama yaratılışın belli evet. Eşit şans olayı imkansız. buna karar verecek olan sen degilsin. allah demekki herkese esit sans vermemis. niye vermemis bilemezsin 007 aklini basina al ne demek imkansiz? allah icin imkansiz birsey mi var bunu mu diyorsun dinden cikarsin. sadece ol demesi yeterli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Niye herkese eşitlik versin? Herkes eşit şeyi hak etmiyor ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- sen soruma cevap versene, seni yaratan tanrın şuanda (hatta sen oluşmadan bile) cennete mi cehenneme mi gideceğini bilemez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Eşit şeyi hak etmemiz için şans vermiyor ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Eşit şeyi hak etmemen gerekiyor zaten. Loxias said: -007- sen soruma cevap versene, seni yaratan tanrın şuanda (hatta sen oluşmadan bile) cennete mi cehenneme mi gideceğini bilemez mi? bilir ama bu sana irade vermediği anlamına gelmez. İradeni sen yönetirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Yani günah işleyip yanmak zorundayım ama hangi günahları işleyeceğime karar verebiliyorum? İyiymiş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Eşit şeyi hak etmemen gerekiyor zaten. Loxias said: -007- sen soruma cevap versene, seni yaratan tanrın şuanda (hatta sen oluşmadan bile) cennete mi cehenneme mi gideceğini bilemez mi? bilir ama bu sana irade vermediği anlamına gelmez. İradeni sen yönetirsin. senin cennete cehenneme gideceğini biliyorsa o kuru irade ne işe yarar? tanrının bildiği doğruyu yanlış çıkarır mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 ama ne yaparsan yap istediğin kadar irade kullan sonun belli,senin için bir son yazılmış ve değişmiyor. yani bu durumda yaşamak için sebep kalmıyor. elveda dünya, 007 efendi beni aydınlattı ve hidayete ermemi sağladı. ilk defa gerçek anlamda Allah'ım sana geliyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 nileppezdel said: Yani günah işleyip yanmak zorundayım ama hangi günahları işleyeceğime karar verebiliyorum? İyiymiş :D "zorundayım" diye bişey yok. Kimin ne olacağını biz bilemeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Eşit şeyi hak etmemen gerekiyor zaten. Loxias said: -007- sen soruma cevap versene, seni yaratan tanrın şuanda (hatta sen oluşmadan bile) cennete mi cehenneme mi gideceğini bilemez mi? bilir ama bu sana irade vermediği anlamına gelmez. İradeni sen yönetirsin. eee eger benim cennetemi cehhenneme mi gidecegim daha ben yaratilmamisken biliniyorsa beni direk mekanima koysun der millet o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Loxias said: -007- said: Eşit şeyi hak etmemen gerekiyor zaten. Loxias said: -007- sen soruma cevap versene, seni yaratan tanrın şuanda (hatta sen oluşmadan bile) cennete mi cehenneme mi gideceğini bilemez mi? bilir ama bu sana irade vermediği anlamına gelmez. İradeni sen yönetirsin. senin cennete cehenneme gideceğini biliyorsa o kuru irade ne işe yarar? tanrının bildiği doğruyu yanlış çıkarır mı? Çıkarmaz onun işine yaramaz sadece iraden başına gelenlere sebep olmuş olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: nileppezdel said: Yani günah işleyip yanmak zorundayım ama hangi günahları işleyeceğime karar verebiliyorum? İyiymiş :D "zorundayım" diye bişey yok. Kimin ne olacağını biz bilemeyiz. O bilir ve dediğim gibi beni sırf yakmak için var ettiyse adil değildir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: sipeyskeyk said: yoo gayet farkındayım.O zaman madem böyle düşünüyorsun,kazandığın parayı hiçbir dünyevi zevke harcamadan ihtiyacın kadarını kullanıp zekat olarak dağıt gerisini ? anca laftasınız.Hem para kazanıp en güzel arabalara binmek,en güzel yerlerde yemek yemek,en güzel kadınlarla beraber olmak istersinizhem de yok efendim nereye gideceğimiz belliymiş de bilmemneymiş herşey boşmuş,geçiniz. O benim bileceğim iş. çakaaaaaaaaaaaaaaaaaal. paraları indiragandi yapacan deymii. saşdlkasfdas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 sipeyskeyk said: ama ne yaparsan yap istediğin kadar irade kullan sonun belli,senin için bir son yazılmış ve değişmiyor. yani bu durumda yaşamak için sebep kalmıyor. elveda dünya, 007 efendi beni aydınlattı ve hidayete ermemi sağladı. ilk defa gerçek anlamda Allah'ım sana geliyorum.. Yaşamak için sebebinin ne olduğuna bağlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 cemaatci işine benzio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 nakerebanarimasen said: -007- said: Eşit şeyi hak etmemen gerekiyor zaten. Loxias said: -007- sen soruma cevap versene, seni yaratan tanrın şuanda (hatta sen oluşmadan bile) cennete mi cehenneme mi gideceğini bilemez mi? bilir ama bu sana irade vermediği anlamına gelmez. İradeni sen yönetirsin. eee eger benim cennetemi cehhenneme mi gidecegim daha ben yaratilmamisken biliniyorsa beni direk mekanima koysun der millet o zaman sürecin işlemesi lazım iradenin test edilmesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 007 senin fundamental hatan herseyi aciklamay caliman mesela su anda yapmaya calsitigin kaza ve kederi aciklamak sadece allahin isine kafam ermez diyip gececeksin aciklayamazsin ki aciklayamiyosunda eeeee besiktas fener macinin sonucu belli kimin kazanacagi belli kimse cikip futbol oynamak istemez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 nileppezdel said: -007- said: nileppezdel said: Yani günah işleyip yanmak zorundayım ama hangi günahları işleyeceğime karar verebiliyorum? İyiymiş :D "zorundayım" diye bişey yok. Kimin ne olacağını biz bilemeyiz. O bilir ve dediğim gibi beni sırf yakmak için var ettiyse adil değildir bunu hak eden biri varsa buna adalet deniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Hak etmek yaptıklarının sonucudur. Yaptıklarımı ve sonucunu o belirliyorsa o zaman hak etmemi de o belirliyordur. Dolayısıyla da adil değildir. Bunu söylüyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 nakerebanarimasen said: 007 senin fundamental hatan herseyi aciklamay caliman mesela su anda yapmaya calsitigin kaza ve kederi aciklamak sadece allahin isine kafam ermez diyip gececeksin aciklayamazsin ki aciklayamiyosunda eeeee besiktas fener macinin sonucu belli kimin kazanacagi belli kimse cikip futbol oynamak istemez ben bilmiyorum dediğim noktada bilmiyorum da dedim. Her şeyi açıklamaya çalışmıyorum sadece bilgi sınırlarım dahilinde bildiğimi söylüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Loxias said: -007- said: Eşit şeyi hak etmemen gerekiyor zaten. Loxias said: -007- sen soruma cevap versene, seni yaratan tanrın şuanda (hatta sen oluşmadan bile) cennete mi cehenneme mi gideceğini bilemez mi? bilir ama bu sana irade vermediği anlamına gelmez. İradeni sen yönetirsin. senin cennete cehenneme gideceğini biliyorsa o kuru irade ne işe yarar? tanrının bildiği doğruyu yanlış çıkarır mı? Çıkarmaz onun işine yaramaz sadece iraden başına gelenlere sebep olmuş olur. Çok derin bir yanlıştasın. Yani tanrı beni cehenneme koyması için sebebemi ihtiyacı var? Beni yaratmadan cehenneme gideceğimi bilen tanrı beni yaratıyor ki sebep çıksın. Bu olayın tek açıklaması başımıza gelecek olayları tanrının yönetme ehliyeti yoktur demektir. Bunu dersinizde tüm tanrı tanımı çöker. Aksi halde yok test ediyordu gibi hoca ağızlı konuşmalar pek bir uzak felsefeden. Felsefe yaptığımı idda etmiyorum ancak belirlenen koşulları görmelisiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 nileppezdel said: Hak etmek yaptıklarının sonucudur. Yaptıklarımı ve sonucunu o belirliyorsa o zaman hak etmemi de o belirliyordur. Dolayısıyla da adil değildir. Bunu söylüyorum :) hak etmek her zaman yaptıklarının sonucu olmayabiliyor bu dünyada. Dinle alakalı konuşmuyorum mesela ana babasının akraba evliliğinin bedelini ömür boyu ödeyenler var. bu dinden alakasız bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar