Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 kuran'ı yeniden mi yazıyosunuz napıyosunuz 44 sayfadır anlayamadım
fede Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Hz. İsa'nın hayatını bi döneminde Filistin'den ayrıldığını ve Orta Asya'ya gittiği biliniyor. orda ne yaptığı bilinmiyor. Aynı şekilde Hz. Muhammed'in de öyle bi olayı var. Eski Uygarlıkların da bilimsel bi çok konuda bizim şuanki seviyemizden bile ilerde olduğu da biliniyor. Mısır, Maya, Orta Asyada yapılan piramitlerin de aynı kültürün eserlerin olduğunu anlamak için çok kitap okumaya da gerek yok. çok fazla komplo teorisi gibi geliyor ama azıcık düşününce bu işin içinde bi iş var diyor insan. Ha bu kadar şey oluyor diye bi yaratıcının varlığını inkar edecek değilim. hatta desteklediğini düşünüyorum. ayrıca özellikle 007'nin tartışmanın kalitesini baya bi aşşağıya çektiğini düşünüyorum
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 fedecim biz adamına göre muamele yapıyoruz. Burda bi tartışma varsa bu iki taraflı olur bir tarafta ben tek başıma karşı tarafa cevap veriyosam sen de karşı tarafı içinde bulunduğu duruma göre değerlendireceksin.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Deveyle ulaşım olabilir de sonuçta 2600 senede o bilgiler Arap yarımadasına ulaşmış olabilir. arap yarımadasında her şehirde 10 tane bilgi olsa bazı alimlerin elinde, Muhammed sırf bunları dolaşıp bu bilgileri alarak Kur'an ı tamamlayabilir :)
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: 75,37 O dökülen meniden ibaret az bir su değil miydi? 75,38 Sonra bu, bir “alaka” oldu. Derken Allah onu yaratıp güzelce şekillendirdi. 75,39 Nihayet ondan da erkek ve dişi iki eşi var etti. said: Cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve istenmeyen gebeliklerden korunmak için kullanılan prezervatifin tarihi M.Ö 1350 yılına kadar uzanıyor. Dünyaca ünlü prezervatif firması Durex'in internetteki web sayfalarında yer alan bilgilere göre, geçmişi M.Ö 1350-1220 yıllarına kadar uzanan prezervatifin, eski Mısır'da hastalık ve enfeksiyonlardan korunmak için kullanıldığı biliniyor. Avrupa'da ise M.S 100-200 yıllarında prezervatif kullanıldığı, Fransa Combarelles'deki mağara resimlerinde kanıtlanıyor. Prezervatifi M.Ö icat eden insanlık, insanın meniden oluştuğunu biliyordur sanırım?
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Düz mantık. Prezervatif kullanmak için insanın gelişim sürecini bilmeye gerek yok lol. nileppezdel said: Deveyle ulaşım olabilir de sonuçta 2600 senede o bilgiler Arap yarımadasına ulaşmış olabilir. arap yarımadasında her şehirde 10 tane bilgi olsa bazı alimlerin elinde, Muhammed sırf bunları dolaşıp bu bilgileri alarak Kur'an ı tamamlayabilir :) 1. Neden sadece bunu bir kişi yapsın. 2. Böyle bi kişi olsa hayatında bunun etkileri görülür ama öyle bir olay yok. 3. Geçmişinde böylr bir şey yok. 4. Tüm bilgileri toplayacak bi çevre olduğunu düşünmek saçma bana göre. Ortam ilkel çünkü.
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: 75,38 Sonra bu, bir “alaka” oldu. Derken Allah onu yaratıp güzelce şekillendirdi. “Alaka”, erkeğin spermiyle döllenmiş dişi yumurtadan bir hafta zarfında oluşan hücre topluluğunun rahim cidarına asılıp gömülmüş şekli demektir. simdi bunu okuduktan sonra aklima hemen bir iki sey geldi. alaka kelimesinin anlami. simdi dedinki sen arapca kelimenin karsiligi. aciklamaya baktim iki satir surmus nasil bir kelime bu kadar spesifik bir anlama sahip olabiliyr merak ettim. arapca bilen bir arkadasa sormak lazaim alaka ne. ikinci olarak da eger alaka kelimesinin anlami buysa gercekten adamlar zaten gebelikgin nasil ilerledigini biliyorlarmis ki bir kelime uretmisler bu olay icin. mesela ben simdi bilemdigim bir sey varlik olay nesen icin bir kelime kullanamam. hemen bir olay dusunuyyim sokolop. aha bak yeni kelime bilgisayar basinda kambur oturan insan seklini tanimladim. sokolop. nasil tanimaldim. cunuku biliyorum
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 İyi de kelime sonradan da anlam kazanmış olabilir ya da farklı anlamlar eklenmiş olabilir. Sonuçta kitap tüm zamanlara hitap ediyor. Bu mantıkla illa o dönem gelişim evrelerini biliyorlardı diyemezsin. Bugün de mesela Kuran'da anlamı bilinmeyen kelimeler var.
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Düz mantık. Prezervatif kullanmak için insanın gelişim sürecini bilmeye gerek yok lol. Ahaha cidden tartışmanın seviyesini düşürüyorsun. İnsanlık meniden oluştuğunu biliyor buna karşı prezervatif icat etmiş M.Ö 1000lerde. M.S 600'de de senin yazdıkların var. Ben 1600 yıl sonra yazılanlarda mucize göremiyorum? Ne demiş tanrı sudaki mediden yarattık vs. Ee nerede mucize? Şekli ben verdim diyince mucizemi oldu?
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Meniyle kadın arasında bir alaka oluyor ve çocuk oluşuyor. Bu da o zamanlardan bilinen bir gerçek. Alaka kelimesinin sonradan anlamlandırılarak kılıf yapılmış olması mantıklı. Ayrıca Muhammed'in hayatı hakkındaki bilgilerden nasıl tam olarak emin olabilirsin? Ha her şehri gezmemiş olsun, Muhammed x şehrindeyken y şehrindeki alim x şehrindekini ziyarete gelsin ve Muhammed ikisiyle de konuşup edinsin bilgileri. Demek istediğim Kur'an'da bilimsel gerçekler olması o gerçeklerin o zamanlarda insanlar tarafından bilindiği gerçeğini değiştirmez, kitabın da ilahiliğini kanıtlamaz
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Hz. Muhammed'in hayatıyla ilgili tarihsel bilgiler var farklı kaynaklardan. İkincisi o dönem bir takım kişilerin bir takım bilgileri bilebileceği ihtimali Hz. Muhammed'in bunları toplayacağı ihtimalinin olabileceği anlamına gelmez. Öyle zorlarsan her şeyin bi ihtimali olabilir. Loxias said: -007- said: Düz mantık. Prezervatif kullanmak için insanın gelişim sürecini bilmeye gerek yok lol. Ahaha cidden tartışmanın seviyesini düşürüyorsun. İnsanlık meniden oluştuğunu biliyor buna karşı prezervatif icat etmiş M.Ö 1000lerde. M.S 600'de de senin yazdıkların var. Ben 1600 yıl sonra yazılanlarda mucize göremiyorum? Ne demiş tanrı sudaki mediden yarattık vs. Ee nerede mucize? Şekli ben verdim diyince mucizemi oldu? Ya insanlık biliyor demene gerek yok çok da zor bişey değil meninin çocuğa sebep olduğunu anlamak. Ne kadar saçma mantıkla itiraz ediyorsunuz, sonra da biz seviye düşürmüş oluyoruz. Orda olay gelişim sürecinden bahsedilmesi. "Alaka" muhabbeti.
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: İyi de kelime sonradan da anlam kazanmış olabilir ya da farklı anlamlar eklenmiş olabilir. Sonuçta kitap tüm zamanlara hitap ediyor. Bu mantıkla illa o dönem gelişim evrelerini biliyorlardı diyemezsin. Bugün de mesela Kuran'da anlamı bilinmeyen kelimeler var. eger alaka kelimesi sonradan anlam kazandiysa bu demek oluyor ki o ilk soylendigi sekilde o anlam icerecek sekilde yazilmamis. biz insanlar ona sonradan o anlami vermimis demeye getirdin
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Hayır o dönem anlamı bilinmiyodur belki. Öyle kelimeler var. Ayrıca bu bi ihtimal. Bence gayet biliniyordu kelime ama anlamı o zamanlar o kadar detaylı değildir, teknoloji ilerdedikçe asıl anlamı şekillenmiştir.
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 said: 75,38 Sonra bu, bir “alaka” oldu. Derken Allah onu yaratıp güzelce şekillendirdi. Cidden alaka çok açıklayıcı olmuş =) Kesin bir mucize. Afedersin ama o alaka kısmına neyi koysan olur. Ha araplar çocugun annenin karnında büyümediğini felan düşünüyorlarsa gerçekten aptallarmış. Orada alaka demesi, meni buna neden oldu demek istiyor. İlla bir mucize çıkaracaksan biraz daha özenli kasmalısın.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Fail derecesinde yanlış yorumladın. "bu bir alaka oldu" demek orda "neden oldu" demek olamaz lol.
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Hayır o dönem anlamı bilinmiyodur belki. Öyle kelimeler var. Ayrıca bu bi ihtimal. Bence gayet biliniyordu kelime ama anlamı o zamanlar o kadar detaylı değildir, teknoloji ilerdedikçe asıl anlamı şekillenmiştir. 007cim eger teknoloji gelistikce biz anlam veriyorsak ben istedigim kelimeye istedigim anlami veririm o zaman?
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Hayır teknoloji ilerledikçe yeni kelimeler çıkmıyo mu yeni anlamlar eklenmiyo mu bunu mu tartışıyosun?
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Fail derecesinde yanlış yorumladın. "bu bir alaka oldu" demek orda "neden oldu" demek olamaz lol. Saplantılı beynin mucize aradığı için, Paticik'e bakıp bile mucize görebilirsin.
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Ben 007'ye bakınca mucize görüyorum. Bu kadar kelimeyi bir araya getirip mantıklı hiçbir şey üretememek bir mucize bence.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Karşındakine ne anlatırsan anlat kapasitesi kadar anlar diye bi olay vardır mesela bilir misin? Ateist kapasitede bi adama ne örnek verirsen ver basmaması çok normaldir. Loxias said: Saplantılı beynin mucize aradığı için, Paticik'e bakıp bile mucize görebilirsin. Mucize arayan ben değilim, okuduklarını anlamayan sensin.
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Hayır teknoloji ilerledikçe yeni kelimeler çıkmıyo mu yeni anlamlar eklenmiyo mu bunu mu tartışıyosun? teknolojji ilerledikce elbette yeni kelimeler cikiyo ben olan bir kelimeye yeni bir anlma verilmesinden bahseiyorum kafama gore duruma uydurmak icin anlam veririm hatta az sonra yapacam
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: 75,37 O dökülen meniden ibaret az bir su değil miydi? 75,38 Sonra bu, bir “alaka” oldu. Derken Allah onu yaratıp güzelce şekillendirdi. “Alaka”, cinsel iliski sirasinda kadinin vajinasindan gelen kayganlasitirici sividir Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Hayır o dönem anlamı bilinmiyodur belki. Öyle kelimeler var. Ayrıca bu bi ihtimal. Bence gayet biliniyordu kelime ama anlamı o zamanlar o kadar detaylı değildir, teknoloji ilerdedikçe asıl anlamı şekillenmiştir. Kelime vardı ama anlamı tam bilinmiyordu öyle mi? Güzelmiş. -007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Bugün Kuran'da olup anlamı bilinmeyen kelimeler var. Bilmeden konuşmamak lazım. nakerebanarimasen said: teknolojji ilerledikce elbette yeni kelimeler cikiyo ben olan bir kelimeye yeni bir anlma verilmesinden bahseiyorum kafama gore duruma uydurmak icin anlam veririm hatta az sonra yapacam Bunu insanlar bireysel olarak yapmıyo yalnız. Bireysel çapta yapanlar sadece saçmalamış olur. Önceki 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Sonraki 27.sayfa (Toplam 46 sayfa) Paylaş https://forum.paticik.com/topic/4165183-ydil-biret-konserinde-gerilim/ Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Hayır o dönem anlamı bilinmiyodur belki. Öyle kelimeler var. Ayrıca bu bi ihtimal. Bence gayet biliniyordu kelime ama anlamı o zamanlar o kadar detaylı değildir, teknoloji ilerdedikçe asıl anlamı şekillenmiştir. Kelime vardı ama anlamı tam bilinmiyordu öyle mi? Güzelmiş.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Bugün Kuran'da olup anlamı bilinmeyen kelimeler var. Bilmeden konuşmamak lazım. nakerebanarimasen said: teknolojji ilerledikce elbette yeni kelimeler cikiyo ben olan bir kelimeye yeni bir anlma verilmesinden bahseiyorum kafama gore duruma uydurmak icin anlam veririm hatta az sonra yapacam Bunu insanlar bireysel olarak yapmıyo yalnız. Bireysel çapta yapanlar sadece saçmalamış olur.
Öne çıkan mesajlar