nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 O zaman öğrendiği bu bilgiyi halkına "Allah'tan aldım" diye anlatır, onlar da yazar. Anlatabildim mi? :)
Gaap Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: 2600 sene de bu tartışmada insanın tüm mekanizmalarının spontan olarak bikaç milyon senede oluşabileceğini iddia eden arkadaşlar var mesela onu da hatırlatayım dedim. Gaap said: 007 yi ayın trolleri yarışmasına aday gösteriyorum ben Benim mesajlarımın hangisinde trolleme var göster bakiyim. Gösteremeyeceksen tükürdüğünü yalaman lazım. Alakan olmayan bi başlığa bu tarz mesaj atman senin troll olduğundan başka bişey göstermiyor. 2-3 sayfa önceyi açıp okursan 2 adet mesajımı görebilirsin senin trolllüklerini ve saçmalıklarını anlattığım. tabi bilimsel kanıt adı altında dogmaitk bir kaynaktan aldıgın ayetleri kanıt olarak göstermekle uğraşırken nefessiz kalıp okumayı unutmuşta olabilirsin
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 nileppezdel said: O zaman öğrendiği bu bilgiyi halkına "Allah'tan aldım" diye anlatır, onlar da yazar. Anlatabildim mi? :) kişisel spekülasyon.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Dediğim gibi örnek vermek sizi bir noktaya ulaştırmaz o yüzden sizin için en sağlam ve ikna edici yol şu ama hiçbiriniz için bu yemez: Kendi içinde meydan okuyup varsa başına bela gelmesini istemek. Yoksa zaten gelmeyecektir sizin mantığınızla. Ama yemez. Hiçbiriniz cesaret edemezsiniz bence. odiflame said: bırak isteyen istediğine inansın, insanları dini propaganda ile sıkmakla ne eline geçecek. konuyu okumadan sazanlama giriş yapmışsın o yüzden yanlış anlaman çok doğal. ahah tamam okuyım kendime bela, suresini falan bilmiyorum ama okuyorum su anda, gayettede icteni, mutlak bir yaratıcı varsa, eğerki benı ona inanmamamı ve şükretmemi beklerken ben hala sıpalık yapıyorsam gelsin benım belamı versin.
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mısırlar bölgenin aşağısında, hemen yukarlarında ise yine astronominin ve matematiğin dibine vurmuş anadolu uygarlıkları var. Nerden bileceksin tabi etkileşime girip girmediklerini, cam şişede yaşıyor adamlar. Arka sayfada ben haklıysam allah belanızı versin falan mı yazmışsın ehhehe. Ben sana müslümanlığın haksız olduğundan bahsetmiyorum. Sana bütün dayanak olarak sunduğun şeylerin mantıksız ve yanlış olduğunu söylüyorum. Müslümanlığın ve dinin hangi kalıplar içinde değerlendirileceğini bilen insanların bu dediklerimle hiç alakası yok.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 @007: Kişisel spekülasyon evet. Tanrı da bir spekülasyondur. Sonuç olarak oradaki bilgilerin zaten bilinen bilgiler olabileceğinden, hatta olduğundan bahsediyorum :)
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Kişisel şüphe işte, Tanrı kavramı kişisel bile değil. Spekülasyon demen çok mantıksız olmuş. Gaap said: 2-3 sayfa önceyi açıp okursan 2 adet mesajımı görebilirsin senin trolllüklerini ve saçmalıklarını anlattığım. tabi bilimsel kanıt adı altında dogmaitk bir kaynaktan aldıgın ayetleri kanıt olarak göstermekle uğraşırken nefessiz kalıp okumayı unutmuşta olabilirsin Birincisi kaynaktaki ifade şekli ya da kaynağın ne olduğu ifadelerin bilimsel olmadığı anlamına gelmez bunu hazmet. İkincisi kaynağını beğenmediğin herkese troll diyosan trollün önde gidenisin kusura bakma.
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 ben allaha inanan bir insanim, muslumanim da ama ne akdar iyi bir muslumanimdir tartisilir ama allahin bana soyledigi arastir sorustur oyle her seyi cukka inanma demesini kanit gorerek inanmayi her zaman uygularim. kuran in bilimsel verilere baz gosterilmesini kendi sahis fikrim olarak sevmem. obarey seni camurdaki sudan yaptik bak spermden bahsediyo denmesine ayar olurum belki oyledir ama bilemicem. bence kuranin amaci genel yasayis tarzimizi duzenlmesidir. belki tamamemn yaniliyorumdur bilemicem ama allahin bana verdigi akilla vardigim sonuc bu
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Kuran temel alınarak bilim yapılmasını ben de savunmuyorum, olay Kuran'ın içindeki mucize konumundaki bilimsel bilgiler. Cuce said: -007- said: Dediğim gibi örnek vermek sizi bir noktaya ulaştırmaz o yüzden sizin için en sağlam ve ikna edici yol şu ama hiçbiriniz için bu yemez: Kendi içinde meydan okuyup varsa başına bela gelmesini istemek. Yoksa zaten gelmeyecektir sizin mantığınızla. Ama yemez. Hiçbiriniz cesaret edemezsiniz bence. odiflame said: bırak isteyen istediğine inansın, insanları dini propaganda ile sıkmakla ne eline geçecek. konuyu okumadan sazanlama giriş yapmışsın o yüzden yanlış anlaman çok doğal. ahah tamam okuyım kendime bela, suresini falan bilmiyorum ama okuyorum su anda, gayettede icteni, mutlak bir yaratıcı varsa, eğerki benı ona inanmamamı ve şükretmemi beklerken ben hala sıpalık yapıyorsam gelsin benım belamı versin. bunu samimi olarak istiyorsan umarım ölmeden önce sonuçlarını görme şansın olur.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Redeagle said: Arka sayfada ben haklıysam allah belanızı versin falan mı yazmışsın ehhehe. Ben sana müslümanlığın haksız olduğundan bahsetmiyorum. Off lafı bi yerinden anlamanın bu kadarı lol.
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007-, neden hıristiyan değilde müslüman olduğunu sorabilir miyim? Din özelse ve biz sayfalardır din üzerinde konuşuyorsak bunun nedenini sormak istiyorum. Buradan laf sokmak değil sormamın nedeni. İncilde bulamayıp, kuranda bulduğun yada aynı şehilde tevratta bulamadığın nedir?
odiflame Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 hristiyanların kitabı saptırılmış ve onlar teslise inanıyorlar isaya tanrının oğlu diyorlar, ondan inanmıyorum şeklinde bir açıklama gelecektir.
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 007 surda anlasmak lazim bence dini bilimle kanitlayamazsin. cunku din metafiziksel seyler icerir. adindan belli metafizik fizik otesi yanilmiyorsam. bak mesela surda da hemfikir gibiyiz boyle bilimle buldugumuz seyler ibak aha kuranda boyle birsey sure ayet var surda su mecaz anlamla bu demek istenmis denmemeli tekrar ediyim bence kuran gunluk yasamimiz toplumsal hareketlerimizi duzenlemek icin vardir. kurani bastan sona okudum (arapca degil meal) ama hicbir zman muzice niteliginde bir bilimsel bilgi acik acik yazildigina denk gelmedim. hani mesela yukarda yaziyor san isitme gorme gonul duyus verdik bilmem ne yaizisini insanin gebeik aninda ki gelisim sirasina bagliyorlar. ama kuranda acik acik yazmaz. Bebek anne karininda once isitme sonra gorme duyusu gelir gibi yazmaz asla. Benim tahminim insanlar boyle bazi seyleri bulduktan sonra ana kuranda boyle birsey vardi demekki mecazli olarak bunu kastetmisler vay be diyorlar
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Kuran'ın yorumlanması dönemden döneme değişir ama, o nu da düşün derim. Bir takım bilimsel bilgilere açıkça gönderme yapılmıştır Kuran'da bunun yorumla ilgisi yok. slickers said: i am bond unnecessary bond Ateist arkadaşlar nasıl sırıtıyor arada.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Yorumla çok net ilgisi var abi hiç kusura bakma yani :)
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Ya yıldızların yörüngesi vardır o yolda ilerler lafı yorum olmasın bırak da.
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Kuran'ın yorumlanması dönemden döneme değişir ama, o nu da düşün derim. Bir takım bilimsel bilgilere açıkça gönderme yapılmıştır Kuran'da bunun yorumla ilgisi yok. slickers said: i am bond unnecessary bond Ateist arkadaşlar nasıl sırıtıyor arada. 007onu soruyorum iste kurani okudum halne arada sirada acar okurum (arapca degil meal) ama su acik acik gondermeyi hicbir zman gormedim. mesela soyle birsey yoktur kuranda ana karninda zigto olusur once 2ye sonra 4 sonra 16 ya bolurnur gitikce arata morula evresi gelri cartcurt yoktur. yanilmiyorsam bu evre seni tohumdan yarattik diye gecen bir ayet sureye bagliyorlar. varsa acik acik net sekilde yazilmis onu yazmani bekliyorlar arkadaslar ve de bende tabi
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Tamam da bu bilgi zaten insanlar tarafından bilinen bir bilgiydi. Onu söylüyorum yani o bilgi ha orada olmuş ha da Maya yazıtlarında..
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 75,37 O dökülen meniden ibaret az bir su değil miydi? 75,38 Sonra bu, bir “alaka” oldu. Derken Allah onu yaratıp güzelce şekillendirdi. 75,39 Nihayet ondan da erkek ve dişi iki eşi var etti. 75,40 Şimdi, bunları yapan Allah’ın ölüleri diriltmeye gücü yetmez mi? “Alaka”, erkeğin spermiyle döllenmiş dişi yumurtadan bir hafta zarfında oluşan hücre topluluğunun rahim cidarına asılıp gömülmüş şekli demektir. "Genetic expression" terimi geldi hatta aklıma, üstteki açıklamadan alakasız olsa da. Şimdi bunu kendisi yazacak kişinin o dönemde sürekli düşük yapan kadınların çıkarttıklarını incelemesi lazım. Hatta o da yetmez "alaka" olayını anlatmak için. Bariz embriyolojiye giriş bilmesi lazım. Al mesela yorum yok bişey yok açık ve net. Bilimsel olarak ispatlı bu kısım ve o dönemde alakasız bi erkek tarafından yazılacak bişey değil.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Ansiklopedik bilgilere ulaşmış biri tarafından yazılabilir gayet. Arap yarımadasıyla sınırlı düşünmemek lazım :)
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 said: “Alaka”, erkeğin spermiyle döllenmiş dişi yumurtadan bir hafta zarfında oluşan hücre topluluğunun rahim cidarına asılıp gömülmüş şekli demektir. Nerden biliyosun bunu* kadının karnını şişmesine alaka dermiş işte.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Arapça kelime anlamıdır o, Kuran'ın olduğu sitede küçük not düşülmüş. Kadının karnının şişmesine alaka denemez çünkü ifade şu: "Sonra bu, bir “alaka” oldu. Derken Allah onu yaratıp güzelce şekillendirdi." Yani yaratım ve şekillenme sürecinden önce olan bişey bu. nileppezdel said: Ansiklopedik bilgilere ulaşmış biri tarafından yazılabilir gayet. Arap yarımadasıyla sınırlı düşünmemek lazım :) Deveyle ulaşımdan bahsediyoruz ne ansiklopedisi lol!
Öne çıkan mesajlar