nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 "Çamura ol dedim oldu" bu bilimle çelişmiyor değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 nileppezdel said: -007- said: Göğe ve târıka andolsun. (86, 1) Târıkın ne olduğunu sen ne bileceksin? (86, 2) O, (ışığıyla karanlığı) delen yıldızdır. (86, 3) Arap kabileleri astronommuş adeta! Maya'lar astronom olabiliyorlar bundan daha önceki tarihlerde, Mısır'lılar da keza. Ama Araplar olamıyor di mi? It's not fascism when we do it! Araplar gerizekalıdır o yüzden yıldızın gök cisimlerinin ne olduğunu asla bilemezler. Hatta dünyadan izoledirler kimse gelip kitap, bilgi paylaşımı yapmamıştır palavrasını iki dakika kenara bırakıp küçük ve enteresan bir bilgi vereyim. Çok fena yamulmuyorsam dünyanın ekseninin ne kadar eğik olduğunu açıklayan kişi bir mısır bilim adamıydı. Sopaları güneşin altında dikmiş ve çeşitli koordinatlarda bu işlemleri tekrarlayarak eğimi ve yuvarlaklığı hesap etmiş kendisi. Konu çok boş ilerliyor diye spekülasyon bilgi vereyim dedim m/ ^-^ m/ Büyük ihtimalle doğru olması lazım ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Ne örnek göstersek bişey bulacaksın, o yüzden size kolay gelsin bumudur yanı? alaksiz kurandan alıntılar yapıcaksın, bizde bunlar ne alaka diyince "sizde herşeye kulp takıyosunu hpmppf" diyiceksin. negzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Redeagle said: Önceki "ben öyle demedim"lerini öyle dediğini gösterdiğim için cevap yazmadığını biliyorum ama nolur bunu cevapla. Bu mesajında neyi cevapladın. Çok hayati bir nokta bu. Kuran'ın açıkladığı ispatlara örnek mi verdin? Lütfen lütfen cevap bekliyorum. Cevap yazmıştım da sildim, yapacak daha mantıklı işlerim var. O bahsettiğin mesaj da yanlış anlamışsın. Ateistler bilimin B'sinden anlamıyor demek istisna olan ateist bilim adamlarına gerizekalı demek değildir. Bir lafı da çarpıtmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Cuce said: -007- said: Ne örnek göstersek bişey bulacaksın, o yüzden size kolay gelsin bumudur yanı? alaksiz kurandan alıntılar yapıcaksın, bizde bunlar ne alaka diyince "sizde herşeye kulp takıyosunu hpmppf" diyiceksin. negzel O dönem bunların insan eliyle yazılması imkansız. Örnek sayısı arttıkça bu daha da kuvvetlenir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 nileppezdel said: "Çamura ol dedim oldu" bu bilimle çelişmiyor değil mi? "Ol demek" nedir peki? Bunun hakkında bi fikrin yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Yahu neden imkansız anlamıyorum. araplar geceleri yıldızların hareket ettiğini gormuyorlarmıydı? araplar gökte bir yıldız görüp isimveremiyormuydu? araplar dilden dile hikayeaktaramıyormuydu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 O dönemden önce insan eliyle yazılmıştı diyoruz hala ne diyosun be abi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 O dönemden önce yazılmış olabilir de insan eliyle mi orası tartışılır işte. Sadece astronomi değil bir sürü bilgi var böyle insanlar yazamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Cuce said: Yahu neden imkansız anlamıyorum. araplar geceleri yıldızların hareket ettiğini gormuyorlarmıydı? araplar gökte bir yıldız görüp isimveremiyormuydu? araplar dilden dile hikayeaktaramıyormuydu? İşte bak örnek verdikçe böyle 100 tane soru birikecek ortaya insanüstü bi canlı türü ortaya çıkacak şaka gibi.. Ne araplarmış be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 ahaha bi tane insanüstü olay cıksın, 100 tanesine sıra gelir. A kanıtı bitmez ama ağzından cıkaz arkadaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Ya şimdi bakıp gözlem yapıp yazdığımızda insan eliyle olabilir de Mayalar gözlemleyip, matematik hesaplarıyla kanıtlayıp yazınca olamaz mı? Lütfen abi, lütfen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Redeagle said: Önceki "ben öyle demedim"lerini öyle dediğini gösterdiğim için cevap yazmadığını biliyorum ama nolur bunu cevapla. Bu mesajında neyi cevapladın. Çok hayati bir nokta bu. Kuran'ın açıkladığı ispatlara örnek mi verdin? Lütfen lütfen cevap bekliyorum. Cevap yazmıştım da sildim, yapacak daha mantıklı işlerim var. O bahsettiğin mesaj da yanlış anlamışsın. Ateistler bilimin B'sinden anlamıyor demek istisna olan ateist bilim adamlarına gerizekalı demek değildir. Bir lafı da çarpıtmayın. Mealini söyleyeyim; sen yine o lafları ben dememiştim diyecektin bende logları koyacaktım. Öyle bakışacaktık yine falan. O yüzden işin çıktı eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Bir örnek: "Kur'an'da sıcak suyla soğuk suyun karışmadığı bir yerden bahsediliyor. Bu yer bilim insanlarınca yıllar sonra keşfedildi hede hödö!!" yukardaki bilgi tam doğru olmayabilir ancak bunun gibi bir şey duymuştum. H,kayeye geçersek: Bir denizci bu bölgede denize düşer. "Man overboooaaaardd!!" diye bir ses duyulur. Halat atıp bu arkadaşı kurtarırlar. Bu şahıs "olm lan sıcak su ve soğuk su karışmıyodu, harbiden" der. Çoğu kişi inanmaz. Adamın anlattıkları ya da adamın kendisi Arabistan'a ulaşır. Muhammed de bu bilgiyi alır ve insanoğlunu iyiliğe ve doğruluğa ulaştırmak konusundaki dahice planında bir örnek olarak kullanmaya karar verir.. Neden olmasın? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Redeagle said: O yüzden işin çıktı eheh. Yarınki sınavım olmasa sabaha kadar sana özel cevap yazardım biliyo musun? O değil de: “Onları mutlaka saptıracağım, mutlaka onları kuruntulara sokacağım ve onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar. Yine onlara emredeceğim de Allah’ın yarattığını değiştirecekler. Kim Allah’ı bırakıp da şeytanı dost edinirse şüphesiz o, apaçık bir hüsrana düşmüştür. (4, 119) Tarihteki ilk 2.nesil genetik kopyalamalarda hücreler kulaktan alınmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Yok canım araplar o dönem kopyalama yapıyodu zaten neden olmasın!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Allah'ın yarattığı kişinin kolunu kesmek de onu değiştirmektir bir yerde. Ayrıca klonlamak değiştirmek değildir, aynısını tekrar yapmaktır. Dolayısıyla fail. Hayvanların kulaklarını yarmak da şeytanın işi, kötülük, hayvancılıkla geçinen insanlara zarar vermek. Bu kadar basit açıklanabilir. Occam's razor pls.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaap Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: O dönemden önce yazılmış olabilir de insan eliyle mi orası tartışılır işte. Sadece astronomi değil bir sürü bilgi var böyle insanlar yazamaz. adamlar yazmış bildiğin. millete "bana düzgün kanıt gösterin", "öznel konuşuyorsun" demesini biliyorsun. senin yaptığın ne? mısırlıların, orta amer,ka uygarlıklarının, hintlilerin, çinlilerin ve daha 7892346532 milletin islamiyetten çok daha önce yıldızlar hakkında çok detaylı ve hata oranı düşük hesaplar yaptıklarını zaten biliyoruz, sense gelmiş adamların bunu kendilerinin yapamyacagını, insan elinin yazamayacagını söylüyorsun. bende sana sunu söylüyorum öznel yorumlar yapmayı kes ve kanıtlayabiliyorsan bu astronomi ile ilgili bilgilerin "insan elinden çıkmış olamayacağını" kanıtla. daha öncede dedi,gim gibi. bilimsel bir tartışmada dogmatik bilgiler kanıt olarka kullanılamaz. yok bilim şöyle yok böyle aman kanıtlayamıyorsunuz demeden önce analitik ve bilimsel yordamla bir iddia nasıl kanıtlanır onu öğren Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: ancak ateistler bilimsel sürecin B'sini anlamayıp bu tarz düşünemediği için agnostiklerin IQ'sunun atesitlerden daha yüksek olduğunu söyledim. -007- said: Sen yazılanları anlamıyorsun. Ateist bilim adamlarına boş adam ya da bilimin B'sini bilmiyor demiyorum. Ateistleirn de tipleri var. İkisini bir algılayıp "açık buldum açık buldum" da güzelmiş lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 nileppezdel said: Allah'ın yarattığı kişinin kolunu kesmek de onu değiştirmektir bir yerde. Ayrıca klonlamak değiştirmek değildir, aynısını tekrar yapmaktır. Dolayısıyla fail. Hayvanların kulaklarını yarmak da şeytanın işi, kötülük, hayvancılıkla geçinen insanlara zarar vermek. Bu kadar basit açıklanabilir. Occam's razor pls.. Genetik değişiklikleri inkar mı ediyosun lol. inkar ede ede bi kendinizi inkar etmediğiniz kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Ahahaha sabahlara kadar bana özel cevap yaz sıfırsıfıryedim sdf :D Tek cümleyi değil nerden aldığını doğru düzgün kaynakla yaz baride adamlar gerçekte ne demeye çalışmış anlayalım heh. -007- said: Cuce said: -007- said: Ne örnek göstersek bişey bulacaksın, o yüzden size kolay gelsin bumudur yanı? alaksiz kurandan alıntılar yapıcaksın, bizde bunlar ne alaka diyince "sizde herşeye kulp takıyosunu hpmppf" diyiceksin. negzel O dönem bunların insan eliyle yazılması imkansız. Örnek sayısı arttıkça bu daha da kuvvetlenir. Hayır insan eliyle yazılması imkansız dediğin şeyler yıldızlar ve gökcisimlerinin hareketi. O dönemden çok çok daha önce hemen aşağılarında herifçioğulları hayvan gibi piramitler dikip matematiği tanımlamışlar. Anadolu topraklarında ise astronominin ve bilim, sanatın dibine vurulmuş. Sen hala nasıl yazarlarda kalmışsın. Adamlar biskrem poşetinde yaşamıyorlardı herhalde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Klonlamada kulaktan alınan dokuyu kullanmakla bağdaştırdın onları. Ben de ikisinin alakasız olduğunu gösterdim sana. Genetik değişiklikler var ama Tanrı'nın yarattığının değiştirilmesi demek illa genetik değişiklik demek değildir. Bu da bir gerçek malesef :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaap Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 bu arada bilimsel sürecinden "b" sinden anlamayan bir sen varsın. öznel yorumların, dogmatik bilgileri "bilimsel kanıt" olarak sunman ve benzeri ironik davranışlarınla anca kendini maskara ediyorsun burada 007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Bizim burda bilimsel bi tartışma yaptığımızı düşünen biri varsa şizofren olmalı bence. nileppezdel said: Allah'ın yarattığı kişinin kolunu kesmek de onu değiştirmektir bir yerde. Ayrıca klonlamak değiştirmek değildir, aynısını tekrar yapmaktır. Dolayısıyla fail. Hayvanların kulaklarını yarmak da şeytanın işi, kötülük, hayvancılıkla geçinen insanlara zarar vermek. Bu kadar basit açıklanabilir. Occam's razor pls.. İsrailoğullarına sor; biz onlara nice açık mucizeler verdik. Kendisine geldikten sonra kim Allah’ın nimetini değiştirirse, (bilsin ki) şüphesiz Allah, cezası pek çetin olandır. (2, 211) Yetmediyse devam edebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Allah'ın nimetini değiştirmek sadece genetik değişiklikler yapmak değildir. Ben de bunu söylüyorum. Bir ağaca başka bir ağaçtan aşı yapmak da Allah'ın nimetini değiştirmektir. Bana "genetik değişimlerin yapılacağını önceden söylüyor" diye gelme yani şu yazılarla :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar