nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 @007: Kalpleri paslanmıştı lafı net bir şekilde o insanların kötülüğe yöneldiğini anlatıyor. Kalpte oksitlenme yaşanmasını buna bağlamak şansını zorlamaktır. İnancına kanıt bulmak için ümitsiz bir çabadır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Kalpteki oxitlenmeyle bi alakası olamaz diyemezsin, daha tıpla alakalı biçok gelişme olacak. nileppezdel said: -007- said: nileppezdel said: İmkansız? Tanrı'ya inanan birinden duymak komik oluyor bunu. İnsan beyninin sınırlarının dışında üstün bir varlığın olduğunu kabul etmektir zaten insan beyninin sınırı denen şey aslında.. Aksine o sınırlar yüzünden inanç vardır. O sınırları aşamayanlardansın yani.. Sen aşabildiğini mi iddia ediyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 gülemiyorum. yazık MUCİZELERRRR!! said: NEDEN 19 Kuran’da 19 mucizesinin varlığından bahsedip, Kuran’daki kelimelerin, ayetlerin, surelerin 19’la ve 19 sayısının katlarıyla ilişkili olduğunu söylediğimizde, en çok duyduğumuz sorulardan biri "Neden 19?"dur. Eğer ileri sürülen sayı 11 veya 23 olsaydı "Neden 11?", "Neden 23?" diye de sorulabilirdi. Fakat ileri sürülen sayı 19’dur ve soru "Neden 19?"dur. Bu sorunun cevabını şöyle verebiliriz. 1- Kuran’da 74. sure olan Müddessir Suresi’nin 30. ayeti "Üzerinde 19 vardır." şeklindedir. Aynı surenin 31. ayeti ise 19’un fonksiyonlarını anlatır. Böylece 19, Kuran’da fonksiyonlarına dikkat çekilen yegane sayıdır. İlerideki başlıklarda Müddessir Suresi’ni detaylıca inceleyeceğiz. Bizce, 19’un sırf bu özelliği bile "Neden 19?" sorusu için yeterli cevaptır. Çünkü Allah 19 sayısını seçmiş ve bunu Kuran’da hiçbir sayıyı vurgulamadığı şekilde 19’u vurgulayarak göstermiştir. Bu temel nedenin yanında "Neden 19?" sorusuna bazı yan nedenler de sayabiliriz. Diğer maddeler bu yan nedenleri belirtmektedir: 2- 19 asal bir sayıdır. Yani 19 sadece kendisiyle ve 1 ile bölünebilen bir sayıdır. (Güvenlik şifreleri oluşturulurken asal sayıların kullanılması, bankaların, istihbarat örgütlerinin de bir tercihidir.) Eğer Kuran’ın şifresi bir kompozit sayı üzerine kurulu olsaydı, o zaman Kuran’ın bu sayının mı yoksa çarpanlarının mı üzerine kurulu olduğu tartışmalı olacaktı. Örneğin 21 sayısının çarpanları 7 ve 3’tür. Kuran’ın şifresi 21 sayısının üzerine kurulu olsaydı, 21’in katı olan her sayı 7’nin ve 3’ün de katı olduğu için Kuran’ın şifresinin bu sayılardan hangisinin üzerine kurulu olduğu tartışılabilirdi. 3- 19’u meydana getiren 1, sayma sayıların en küçüğü, 9 ise tek haneli en büyük sayma sayısıdır. Ayrıca 1 ve 9’un şekli birçok ayrı yazım dilinde birbirine en çok benzer şekildedir. Örneğin Arapça’daki yazılımlar ve Dünya’da yaygın olarak kullanılan yazılım şekli, çok ben-zerdir. 4- 19, 10 ve 9 sayılarının 1. kuvvetlerinin toplamına (10+9= 19) ikinci kuvvetlerinin ise farkına (100-81= 19) eşittir. Bu özelliğe sahip tek sayı 19’dur. 5- Bizim bilebildiğimiz özel bölünebilme özelliğine sahip en büyük asal sayı, 19’dur. Bu özellik şöyledir: 19’un katı olup olmadığını incelediğiniz sayının, son rakamının 2 katını alıp bir önceki sayıya ekleyin ve 19’dan büyük bir sayı elde ettiyseniz bu sayıdan 19’u çıkarın. Elinizde kalan sayıyı, aynı başta olduğu gibi 2 ile çarpın ve sonuna dek aynı işlemi sürdürün. Sonuçta, 19’un katı olan bir sayı karşınıza çıkarsa incelediğiniz sayı 19’un katıdır. Örneğin 1254 sayısını ele alalım ve bu sayının 19’un katı olup olmadığını inceleyelim. 1254’ün son rakamı 4’ün 2 katını alın bir önceki rakama ekleyin. 8’i, 5’e eklediğinizde 13 eder. Bu sayının 2 katı 26’dır. 26’dan 19’u atın 7 kalır. 7’yi bir önceki 2 sayısına ilave edin 9 eder. 9’un iki katını alın 18 eder. 18’e 1’e ekleyin, 19 eder. Demek ki 1254, 19’un tam katıdır. 19 koduna bağlı birçok veri 19’un katı olan sayıların bulunmasına bağlıdır. Görülüyor ki, bu işlem için yaygın bölme işlemi dışında, elimizde ekstra bir metod daha vardır. 19’un, bu saydığımız özellikleri gibi birçok ilginç özellikleri daha vardır. Evren’de, kimyadaki elementler ile ilgili tabloda da 19’larla ilgili ilginç yaklaşımlar yapılmaktadır. Fakat bunlar, bu kitabımızın konusu değildir ve bu çalışmalar üzerinde daha çok tartışmalar yapılması gerektiğini söylemeliyiz. Kuran’da bir matematiksel sistemin -19’ları bilmesek de- varlığını KUM’ları incelerken bir önceki bölümde gördük. Bunun üzerine eğer biri kalkıp Kuran’ın belli bir sayıya dikkat çekip çekmediğini araştırırsa, Kuran’ın hiçbir sayıya dikkat çekmediği şekilde asal bir sayı olan 19’a dikkat çektiğini görür. İşte Kuran’ın dikkat çektiği bu sayının katları üzerinde, Kuran’da birçok kodlamanın bulunduğuna tanıklık ediyoruz. "Neden 19?" sorusunun asıl cevabı budur. Diğer cevaplar, bunun yanında enteresan yan özelliklerdir. Kaynak http://www.mucizeler.com/19lar/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Kalpleri paslanmıştı lafını oksitlenme alacak kadar örnek fakiriyseniz aynı şekilde "Kafası almadı" cümlesinide ileride yapılacak başarısız beyin ameliyatlarına referans olarak verebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Örnek fakirliğiyle alakası yok örnek isteyen açıp okur. Cuce said: aksine 5duyu=herşey. sen radyo dalgasını bir aletle 5 duyuya secde ettirdiğinde insan anca radyo dalgasının varlığını kabul eder. 5 duyudan bağımsız biçok bilgi var. Bu kadar materyalist olursanız yanılırsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 ne var 5 duyudan bağımsızbilgi? gözlem 5 duyudan biriyle alılanabilir hale geldiğinde tamamlanmış olur. ayrıca bilimsel yaklaşımı materyalizmle suclamak mükemmelmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Ben buldum mucizeleri arada yazıcam burda =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Ben o sınırları aştım evet. Aciz olduğumu düşünmüyorum, bizi birinin yaratmış olma zorunluluğuna da inanmıyorum. Böyle bir inanca ihtiyacım yok. Gelip "Selam ben Tanrı, seni ben yarattım" diyene kadar da inanamam sanırım. Ayrıca Tanrı'nın sözü senin onun tek olduğuna ve onu yaratan olmadığına inanmaya itiyor. Ya Tanrı da kendi evreninin ateistiyse ve aslında onu da yaratan varsa? Benim burada "beni kimse yaratmadı" beyanatımla Tanrı'nın "beni kimse yaratmadı1" beyanatı aslında aynı şeyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Tanrıyı yaratan varsa demek Tanrı kavramını anlamamak demek zaten. O bahsettiğin durum Tanrı olmuyor. Loxias said: Bukadar yazı yazacağına kur'an ın açıkladığı mucizelerden 2-3 tane yazar mısın? Dediğini ozaman daha iyi kavrarız. Neymiş bu kur'anın açıkladığı ispatlar merak ettim. Oksitlenmeyi geç. Şüphesiz O, “Şi’râ’nın Rabbidir. (53, 49) (Şi’râ=Sirius) Arap kabileleri ne kadar çok şey biliyor böyle! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Ayrıca mucizelere gelince. Örnek olarak Musa'nın denizi ayırmasından bahsetmek istiyorum. İnsanoğlu beyninin %4'ünü falan kullanır. Ancak %80'ini kullansak bir çok yeni özelliğimizin olacağı konusu yoğun olarak tartışılıyor. Telekinezi de bunlardan biri. Bir genetik bozukluk sonucu beyninin %80'ini kullanabilme yeteneğiyle dünyaya gelen Musa, insanlığı kurtarmak ve iyiliğe yöneltmek için büyük bir inanç sistemi tasarlamıştır. Ayrıca bu özelliğiyle telekinezi yeteneği olan Musa denizi ayırarak insanların ona inanmasını sağlamıştır. Mesela bu mucizeyi böyle açıklamak çok daha bilimsel ve çok daha mantıklı "Tanrı'nın peygamberiydi" demekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 eee? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Eee Sirius'un bilinmesi garip bir şey mi? Gökte gördükleri cisimlere binlerce yıldır isim veriyor insan oğlu. Maya'lar vs. başta olmak üzere.. Ayrıca Tanrı kavramın senin Tanrı'n sana kitabında öyle söylediği için var. Tanrı kavramın inandığın Tanrı'nın beyanına göre gelişmiş. E inandığın Tanrı kendini yaratan olmadığı yanlışına kapılmış bir ateist olabilir kendi evreninde. Bu gerçeği değiştirmez ki. Tanrı kavramın da o Tanrı'dan geldiğinden "Tanrı kavramını anlayamamışsın" demen pek bir şey ifade etmiyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 nileppezdel said: Ayrıca mucizelere gelince. Örnek olarak Musa'nın denizi ayırmasından bahsetmek istiyorum. İnsanoğlu beyninin %4'ünü falan kullanır. Ancak %80'ini kullansak bir çok yeni özelliğimizin olacağı konusu yoğun olarak tartışılıyor. Telekinezi de bunlardan biri. Bir genetik bozukluk sonucu beyninin %80'ini kullanabilme yeteneğiyle dünyaya gelen Musa, insanlığı kurtarmak ve iyiliğe yöneltmek için büyük bir inanç sistemi tasarlamıştır. Ayrıca bu özelliğiyle telekinezi yeteneği olan Musa denizi ayırarak insanların ona inanmasını sağlamıştır. Mesela bu mucizeyi böyle açıklamak çok daha bilimsel ve çok daha mantıklı "Tanrı'nın peygamberiydi" demekten Böyle bi açıklama yok ama bugün. Bilimsel değil. Tanrı'nın peygamberi olması da o açıklama olsa bile çelişmez ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 nileppezdel said: Ya Tanrı da kendi evreninin ateistiyse ve aslında onu da yaratan varsa? Benim burada "beni kimse yaratmadı" beyanatımla Tanrı'nın "beni kimse yaratmadı1" beyanatı aslında aynı şeyler Belkide tanrının bilgisayarındaki yapay zekası gelişmiş npclerizdir. Eğer evreni sonsuzluk olarak alıyorsak. Tüm olasıklıklar gerçekçidir. Belkide tanrının 1 saniyesi bizim 500 milyar yılımıza bedeldir. Oyuna girip çıkmış bile olabilir :) (istediğin kadar uçabilirsin bu konuda) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Göğe ve târıka andolsun. (86, 1) Târıkın ne olduğunu sen ne bileceksin? (86, 2) O, (ışığıyla karanlığı) delen yıldızdır. (86, 3) Arap kabileleri astronommuş adeta! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 @007: Demek istediğim mucizeler açıklandığı zaman ne yapacaksın? Yani ona "aa denizi ayırdı mucizeee" demek yerine ben de "mutant olduğundan telekinezi yeteneğine kavuşan bir kişi, doğanın bir hatası ya da evrimde aşırı erken bir hamle" derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Göğe ve târıka andolsun. (86, 1) Târıkın ne olduğunu sen ne bileceksin? (86, 2) O, (ışığıyla karanlığı) delen yıldızdır. (86, 3) Arap kabileleri astronommuş adeta! Maya'lar astronom olabiliyorlar bundan daha önceki tarihlerde, Mısır'lılar da keza. Ama Araplar olamıyor di mi? It's not fascism when we do it! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaap Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 dogmatik yazılar bilimsel bir tartışmada "kanıt" olarak sunulamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Göğe ve târıka andolsun. (86, 1) Târıkın ne olduğunu sen ne bileceksin? (86, 2) O, (ışığıyla karanlığı) delen yıldızdır. (86, 3) Arap kabileleri astronommuş adeta! Bundan 1000 yıl önce mayaların neler bildiğini görsen aklın uçacak demekki =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Tanrıyı yaratan varsa demek Tanrı kavramını anlamamak demek zaten. O bahsettiğin durum Tanrı olmuyor. Loxias said: Bukadar yazı yazacağına kur'an ın açıkladığı mucizelerden 2-3 tane yazar mısın? Dediğini ozaman daha iyi kavrarız. Neymiş bu kur'anın açıkladığı ispatlar merak ettim. Oksitlenmeyi geç. Şüphesiz O, “Şi’râ’nın Rabbidir. (53, 49) (Şi’râ=Sirius) Arap kabileleri ne kadar çok şey biliyor böyle! Önceki "ben öyle demedim"lerini öyle dediğini gösterdiğim için cevap yazmadığını biliyorum ama nolur bunu cevapla. Bu mesajında neyi cevapladın. Çok hayati bir nokta bu. Kuran'ın açıkladığı ispatlara örnek mi verdin? Lütfen lütfen cevap bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 abi tarık dedikleri venus değilmi? yıldız bile değilki, Allah typo'mu yapmış? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Yollara (yıldızların dolaştığı yörüngelere) sahip göğe andolsun ki, muhakkak siz, (peygamber hakkında) çelişkili sözler söylüyorsunuz. (51, 7-8) Yıldızların yerlerine yemin ederim ki, -eğer bilirseniz, gerçekten bu, büyük bir yemindir- (56, 75-76) Çöl arapları astronomide aşmış cidden! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Hayııır, Allah insanların anlayacağı dilden yazmış. Ne bilsin Arap kabileleri yıldızlarla gezegenler arasındaki farkı? Maya mı onlar? Oh evet faşizme devam, evet!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 lütfen icinde her yıldız gecen metni kanıt diye getirmyi bırak lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Ne örnek göstersek bişey bulacaksın, o yüzden size kolay gelsin. nileppezdel said: @007: Demek istediğim mucizeler açıklandığı zaman ne yapacaksın? Yani ona "aa denizi ayırdı mucizeee" demek yerine ben de "mutant olduğundan telekinezi yeteneğine kavuşan bir kişi, doğanın bir hatası ya da evrimde aşırı erken bir hamle" derim Bu bi çelişki gösteriyorsa din kaybeder, ama çelişki olmadı bugüne kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar