Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdil Biret Konserinde Gerilim.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hayır 22 sayfa olmuş topik, bi sonuç yok, bi adım yok, 22 sayfa daha olsun yine olmayacak. Abi konu öyle bi konu ki, sonucu yok. Varsa da yoksa da ölümden sonra göreceğiz yani. ha bana göre var dedim az önce de, yine diyorum yok diyene saygım sonsuz ötesi. Olm inanç bu, benim inandığım din "sorgulama kimseyi inancıyla ibadetiyle" diyor.

Karşıma çıkan inanmayanlar da hep benim gibi düşünen, düşünceye saygısı olan insanlardı şu zamana kadar. Niye kasıyoruz ki.

Ha bu arada yine söylüyorum, adamların yaptığı dallamalık, hayvanlık. Sanmayın ki islamiyette falan böyle şeyler emrediliyor.
Mesaj tarihi:
Asıl sorun o yıllar boyunca bu konunun bir tabu olarak kalması. Tartışma illa bir sonuca varmak için yapılmaz. İki tarafta bu tartışmadan karlı çıkabilir. Bilmediğini öğrenebilir, farklı bakış açılarıyla konuya bakabilir. Herkes bildiğini yapsın mantığı yanlış. Tabiki herkesin inancına saygılıyız. Herkes istediği şeye tapabilir/inanabilir. Ama bu inancıylada başkalarına zarar vermemeli yada rahatsız etmemeli.
Mesaj tarihi:
Bu tarz tartışmalarda en önemlisi insanlar bilmediği konularda önyargılı olmamalı.

Daha da önemlisi insanlar bilmediği konularda önyargılarını temel alıp konuşmamalı.
Mesaj tarihi:
İşte din konusundaki nefret buradan çıkıyor.
Abi ben de müslümanım, bunlar da müslümanım diyor. Ama gerçekte islamiyet görüşlere saygılı ol, kimseye görüş dayatmaya çalışma, rahatsız etme görüşünden dolayı, ayırma, ayrımcılık yapma diyor.

Ama bu adamlar bunu bilmiyor/uygulamıyor o ayrıdır. Ama sanmayın ki islamiyet budur. Değil abi, kör cahillik olayı değil islamiyet bence. Ya da dinsel olarak değil de, inanmak diyelim.

Hoşgörü eksiği var toplumda artık, her sorun bundan çıkıyor. Kimse kimseye tahammül edemiyor galiba, iki taraf için de konuşuyorum.

Bırakalım inanan da inanmayan da yaşasın istediği gibi, saygı sınırları içinde. Napıcaz ki başka?
Mesaj tarihi:
Kojiroh said:
...milleti convert edemiyoruz ne yazık ki.

şu olay var ya aslında, neden var bilemiyorum, bunu temel alarak cahil insanları çok fena yönlendiriyolar bu konser örneğinde görüldüğü gibi.
Mesaj tarihi:
-007- said:

Bilimde öyle değil mesela. Sen hukuk teoriğinin pratiğe geçerkenki bi eksikliğiden bakarak yanılmışsın.

Meseka bilimsel araştırmalarda X'in Y'e etkisi vardır'ın ispatı yoksa "yoktur" diyemezsin.

Olmadığını göstermek için de ispat gerekir.

Redeagle said:

-007- said:

Hayır vardır diyenlerin belli bilgi birikimleri tarihi olayları falan var da "yoktur" diyen adamın yanlış kişisel beyninden başka bir dayanağı da yok.

Konu ne saçma bir yere gelmiş ya sdf

Hadi bende salça olayım. Tarihi bilgi istiyorsan Odin'in maceralarıda var cilt cilt hehe. Bugüne kadar kimsenin varlığını ve yokluğunu ispatlayamadığı olayı iki cılız cümle kurup bitiriyorsunuz ya hayranım yani hehehe.

İspat yok diye bişey yok ki.

Eheheh güzel arkadaşım. Bir açık uçlu havada cümleyle bütün yargıyı çürütemiyorsun sen. İspat yok diye birşey yok ki yazmışsın. Bende ispat var diye birşey yok ki, yazayım. Sabaha kadar özürlü özürlü post kasarız sdf.

Ayrıca bilim demişsin. Bilimde ispat esastır. İspatlamadığın şeyi kanun diye ortaya atamazsın. Bu yüzdende doğruyu aramak, kesin olmayandan şüphelenmek her zaman bilim adamının görevidir. Olduğunu göstermek için ispat gerekir yani. İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim.

İspat olarakta kuranı gösteremezsin üzgünüm. Tüm mitolojilerin destanları, yazılı belgeleri var. Bu malesef ki Olimposta Zeus'un oturup sağa sola yıldırım saçmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Sen kendi döneminde neye kendi kitabını gösterip inanıyorsan onlarda kendi döneminde kendi belgelerine inanıyorlardı. Burda asıl sorun dini metinlerin bilimsel kanıt olmaması.

İnanç dediğin şeyi ispatlıymış gibi lanse etmen senin kaybettiğin nokta. Hele hele bilimsel desteği varmış gibi göstermen ise çok ayıp. İspatlı olan şeylere inanmayız biz. Yerçekimine inanmaz kimse. İnanç iki satır cümle yazıp başkasını varlığına ikna edebileceğin kadar somut birşey değil. Bunu bilsen burada bunca kimse uğraşıpta bu kadar şey demez.

edit: Ben burda tanrı vardır yoktur hedesine girmiyorum. Bahsettiğim olay yüzlerce yıldır kanıtlanamamış birşeyin burda herkese birer cümlelik geçiştirme cevaplarla kanıtlanmayacağı.
Mesaj tarihi:
-007- said:

Mr_Hand said:

-dayanamıyorum-

ispat ne ki?

Kuran içeriği.

Bakış açısına göre ispat olmayabiliyor bazı bünyelerde.

Burda ispattan kasıt bilimsel ispat Kuran'dır anlamında demiyorum. Tanrı varlığının ispatı ve bir takım mucizeler bu içerikteki detayların bilimsel değerlendirilmesiyle görülebilir diyorum. Karışmasın.

Yani evet, dini metinlerin kendileri tamamen doğrudan bilimsel kanıt değildir ama bu durum o dini metinlerin bilimsel ispatlı bilgiler içermeyeceği anlamına gelmez. Bu durum da bir takım mucizelerin doğruluğu anlamına geliyor..vs.

Özet olarak burda konuşulan şey yanlış anladığın gibi inancın komple bilimsel olduğunun iddiası değil. "İnancın kitabındaki bir takım ifadeler ve bilgilerin" çoğunun bilimsel ispatlı olması ve buna dayanarak ortaya çıkan mucizeler. İnancın ispatlı lanse edilmesinden çok ispatlı gerçekler üzerinden inanca bi bakış açısı var bu mesajlarda. Birileri gidip "evrim teorisine" ya da X teorisine inanıyorsa bunu söylemen de komik olmuş ayrıca.

Şunu da belirtiyim konunun başlangıcı ve gelişiminde olay inanç bile değildi, basit felsefi bi konuşmaydı. Konuşmanın gelişimini bilmeden de yalan yanlış yorum yapmayın.
Mesaj tarihi:
anlamıyorum acıkcası.
hangı mucizenın varlığı bilimsel olarak kanıtlanmış cooook merak ediyorum.

Hayır, dahada anlamadığım şu. Dini inancların kanıtlanmaya ispatlanmaya ihtiyacı yokki, hatta ispatlanmadığı halde inancını koruyabiliyorsan bunun senı bir inanan olarak dahada gururlandırması gerekmezmi.

"e ispatlıyabiliyoken neden ispatlamıyım dinimin doğruluğunu" diyiceksin, ama tanrının varlığını kanılıycam diye komik komik şeyler yapıyorsun, mensubu olduğun dinin öğretilerine ters dusen şeyler yapıyorsun sorunda burda cıkıyor.
Mesaj tarihi:
Kimsenin yüzyıllarca bilmediği yerin Kuran'da geçmesi ve bunun NASA yardımıyla 1980'lerde bulunması = Al sana mucize.

Bu olay hakkında detay bilgiye sahip değilim, belki anlatmak istediğim şeye örnek olabilir, bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
ptolemy kayıtlarında nerde olduğu yazıyomuş işte.

şehrin yeri iskenderiye kütüphanesi'de kayıtlıymış en basitinden. o yıllardan beri efsane olarak dolaşıyomuş bilgisi sadece Kuran'da yazan bir olay değil yanı
  • Yeni Oluştur...