Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tokyo Magnitude 8.0

Sam

Öne çıkan mesajlar

tüm bölümler için spoiler

bi oturuşta 11 bölümüde izledim izlemez olaydım bildiğin dağıldım. Film gibi geldi zaten bana. 8 den sonra hep yaşlı gözlerle izledim animeyi 10 un sonunda dayanamadım 11 de koydum gitti zaten yuuki :( . Şüphelenmiştim rüyadan ama gerçek olmamasını diledim hep 10. bölümün ilk kısımlarında olayın gerçekçiliğini anlayınca zaten gözlerim bi nemlendi. son sahnede "ben öldüm" dediği yerde eridim bittim. SEN ÖLEMEZSİN LAANNNNN ÖLMEMELİSİNNN :(

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...

cok guzelmis, hele tokyo ya daha 1kac ay once gidip, anime de gecen her yeri gormus olmak, bilmek, ozellikle ailenin rainbow bridge onunde , arkada tokyo tower varken, solda ufak adacik da tam ayni yerde resmimim olmasi ( resmin hemen saginda veya solunda new york daki ozgurluk anitinin replicasi vardir) beni cok huzunlendirdi, bu anime daha cok tokyo yu ozledigim icin ilk bolumden beri beni cok etkiledi.

bu arada ending e dikkat ederseniz,ufak resimlerde yani ilk bolumden son bolume kadar gidiyor. ilk once odabai den baslar, tekneyle karsiya gectiklerini, tokyo tower i gosterir ardindan ilerledikleri hat uzerinde ufak resimler cikmaya devam eder, aynen gozumde canlandirabiliyorum hatlarini, hergun 9 da yola koyulup gecenin 8 ine kadar yuruyunce, iyice ezberliyor insan :D

o yikintilari bakarken herbir sahne beni tokyo ya goturdu. Ne guzel mekanmis valla, daha cok gitmeli oralara, tekrar tekrar !
vallahi simimasen, onegai shimas, arigato demeyi ozledim :D

bu arada

bu kadar guzel bir son mu baglanir, yuuki nin hastalandigi bolume tekrar geri gittim mirasan hic caktirmamis valla, gecer herhalde der gibi yuuki diyaloglarinda hic bozmamis isi.

animedeki birebir sahnenin benim dahil oldugum resmi :D

bu da ozgurluk anitinin gorundugu ayni sahne, rainbow bridge ve ardinda tokyo tower

Sosyal ağlarda paylaş

draedan said:

elazulruby said:

Kıskandım >.<
Nasıl gittin Japonya'ya (yani)

çok ucuza malettik, ciddi olarak ilgilenenlere gidcekleri hotel, yaşama şekli vs. anlatırım. En güzel zamanlardan biri de eylül sanırım, kısa kol shirt lerle ve şortla gezdik, ne çok sıcaktı ne de soğuk.

Ben açıkçası duymak istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

elazulruby said:

draedan said:

elazulruby said:

Kıskandım >.<
Nasıl gittin Japonya'ya (yani)

çok ucuza malettik, ciddi olarak ilgilenenlere gidcekleri hotel, yaşama şekli vs. anlatırım. En güzel zamanlardan biri de eylül sanırım, kısa kol shirt lerle ve şortla gezdik, ne çok sıcaktı ne de soğuk.

Ben açıkçası duymak istiyorum.

hotelimiz: http://www.sakura-hotel.co.jp/ Sakura Hotel Jimbocho.

Jimbocho Tokyo merkezin tam ortasinda, hotele 2 dk mesafede metro var. Ayni zamanda kahvalti edeceginiz avrupa tipi sandvic satanlarda hemen burada. Hotelde ranzali 2 kisilik odada kaldigimiz icin, gunlugu 30 euro ya mi ne geldi kisi basi. Sansimiza 2 ranzali daha buyuk oda verdiler bize, tek ranzali oda fiyatina. Ortak tuvalet ve dus var katlarda 2ser tane, ama oyle rahatsiz degil, sira beklemek veya kirlilik olayi yok, cok rahat.
Odalar da tertemiz, zaten sabah cikip aksam geldiginiz icin umurunuzda olmayacaktir.

yemek konusu : sabahlari Milano cafe ydi galiba, orada ucuza sandvic, ve kahve paketini yaptik hep, ogleleri mcdonalds tipi karnimiza doyuracak ve rahatsiz etmeyecek seyler yedik, bizim buradakiyle ayni fiyatlar nerdeyse, quarter pounder with cheese goturduk , ardindan turkiye ye geldigimizde bu menunun de yeni gelmis olmasi bizi sevindirdi heh. Yok pahali olursa, sokakta ucuza japon tipi yemekler var yine. Ama unutmayin ki mcdonalds her bir kosede var, yani ucuza doymak isterseniz her zaman elinizin altinda.

aksamlari ise keyif olsun diye, guzel restaurantlara gittik, susi vs japon tipi yemekler icin, onlar pahali idi ok. Aslinda yemekten cok alkol icecekler pahali, aklinizda olsun.

Metro kullanin her zaman, ama gitmeden once hangi istasyon vs cok iyi calismak lazim, inanin cok karisik, hic kaybolmadik ama son gun bile halen tablolara, elimizdeki brosurlere bkiyorduk ( sakura hotel de butun brosurler var , olmazsa metrolarda var tablolar, brosurler felan , ama ciddi ciddi gidecekler icin metrolarin tarifini yaparim pm den )

herkes tokyo ya cok pahali diyor ama isi bilirseniz hicbir sey degil, ama unutmayin her yerde cash geciyor , kredi karti sadece alisveriste.

ucak konusu ise biz eylul de gittik, bileti temmuz da 1600 tl e getirdik thy aktarmasiz gidis-donus olarak.

toplam alisveris haric 2500 tl ye mi ne denk geldi hersey, 2 hafta boyunca, hicbirsey degil acikcasi bu kadar uzun tatil icin.
Sosyal ağlarda paylaş

elazulruby said:

Nigiyaka desu.

Belli ki baya da eğlenmişsiniz. Ama sokakta yapılan japon yemekleri varken neden Mcdonalds? Elbet bir bildiğin vardır meraktan soruyorum sadece.

Bir de ne kadar Japonca biliyorsunuz?

arkadasim japon yemekleri ile arasi iyi olmadigi icin ve butun gun gezdigimiz icin guclu kalmak durumundaydik, mcdonalds o yuzden cok uygun, ama dedigim gibi sokak aralarinda japon yemegi de cok yedik, bunyenin uyumlu oldugu yemek riske girip tatilin zehir olmasindan iyidir dedik :D

elimde hep japonca - ingilzice kitap tasidim, devamli calistim yoldayken, zaten anime seyrettigimiz icin az cok birseyler biliyorduk. Cok japonca bilmeye gerek yok, ingilizce cok cok az biliyorlar malesef, korkutucu ama ddigim gibi onlara sorup ogrenmemiz gereken herseyi biz gitmeden once arastirmis, ogrenmistik. hangi istasyon, hangi sehir, hangi restaurant vs gibi. Birkac sefer gidecegimiz yeri bulamadik, actik ipod touch i, google map den bulduk o zamanlarda :D harita okuduk, DK nin tokyo kitabi vardi, yardimci oldu cok. aslinda biz fazla calistik, oyle paldur kuldur giden icin tokyo bence dunyanin en zor sehri, cunku ingilizce harbi harbi hic blmiyorlar. Kayboldun mu, sictin diyebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 8 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...